Best of the Best (temat do dyskusji) - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Co wolisz?

Wariant 1
2
33%
Wariant 2
4
67%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Re: Best of the Best 2011(temat do dyskusji)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 gru 2011, 13:44

fieldy pisze:jak ktoś ogląda tylko jedną ligę to nie powinien głosować na najlepszych piłkarzy na świecie, po prostu
Nadal uważam, że to lepsze niż głosowanie na graczy z youtuba, choć nie mogę się nie zgodzić.
Pawel875 pisze:A ja się z tym nie zgodzę. Skoro taki Neymar robi furorę na youtube, statystyki ma dobre + wszyscy wiedzą, że zadebiutował w reprezentacji Brazylii to czemu go nie wyróżnić?
Dlatego, że YT nie jest miarodajnym źródłem oceny umiejętności, a statystyki miał niegdyś nawet Afonso Alves. Lepiej wybierać uważanych za gorszych, ale sprawdzonych
Pawel875 pisze:Zresztą, ja w tym sezonie nie obejrzałem żadnego meczu Barcelony, jednak ich piłkarze zostali przeze mnie umiejscowieni. Za takiego Guardiole już zdążyło mi się dostać, choć tak na dobrą sprawę ich meczów nie oglądam
Różnica delikatna polega na tym, że rok obejmuje więcej niż sezon. I jeśli wiesz jak grają Xavi, Messi, Iniesta (bo na pewno ich widziałeś, nawet pewnie w tym roku w Lidze Mistrzów) i widzisz, że statsy mają dobre, możesz zagłosować, bo wiesz na kogo głosujesz.
A co do Guardioli, tutaj nie musisz oglądać jego gry, bo on po boisku nie biega, bronią go wyniki, te są obiektywne, nie subiektywne, wygrał w 2011 niemal wszystko ergo jest zajebisty. Możesz uważać, że w La Liga jest wielu lepszych od niego, ale to sprawia, że wiele osób nie docenia jego wspaniałej pracy, bo w końcu jego zespół gra sam, a on po prostu nie przeszkadza :lol: (Po co mu więc płacić!?)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2011, 18:30

Wybory mają wywoływać dyskusje i oto chodzi. Cóż jak to w demokracji każdy ma prawo głosu, ja również uważam, ze Ci co nie interesują się polityką nie powinni w wyborach głosować, a mają prawo głosu, takze nie ma idealnego środka. Fakt faktem, wybory niektórych są co najmniej dziwne i jedynie co mogę apelować oto, aby każdy starał się przynajmniej zachować odrobinę obiektywizmu nic więcej nie da się zrobić. A to powinna być motywacja dla innych, żeby tym bardziej zagłosować, bo nie głosując oddajcie w ręcę wybór tych których się nie zgadzacie :P

Co do tego co napisł RealFan, szczerze mówiać już wczoraj to zauważyłem i wciąż kminie co zrobić z tym fantem. Niektórzy CR7 będą dawali na lewym skrzydle, niektórzy na prawym, to samo z Di Marią. Niektórzy będa dawali Carricka jako środkowego pomocnika, niektórzy jako def. Myślę, że nie ma co karać tych zawodników za to, że są wszechstronni i na ten moment myślę, że po prostu jak jakiś zawodnik np. CR7 otrzyma w kategorii lewo skrzydłowy 20 pkt, i w prawo skrzydłowy 19 pkt, i to nie starczy, żeby znaleść się ani w jedenastce na lewym skrzydle, ani na prawym to się po prostu zrobi tak, że w tej kategorii której otrzyma więcej głosów do tej będzie liczony i mu się doda pkt. z drugiej kategorii i do tamtej nie będzie liczony. Czyli jak w przykładzie damy CR7 na lewe skrzydło z 39 pkt. Lepszego rozwiązania chyba nie ma? Chodż może ktoś ma inny pomysł? :wink:

Aha jak ktoś nie wie kogo dać do młodzików, czy np. ma problem z wyborem meczu roku, czy bramki roku, to niech po prostu ominię tą kategorię. I wybierze tylko swoich najlepszych graczy i jedenastkę roku. Także RealFanie, szkoda by było, żeby taki spec od ligi Hiszpańskiej nie oddał swoich głosów, nie jest koniecznie głosowanie w każdej z kategorii :wink:

No i co do apelu Giggsa, to oczywiście, zachęcam, żeby uzasadnić swój wybór, tak się zdecydowanie lepiej czyta i potem ewentualnei dyskutuje, no ale nie każdy ma czas siedzieć z godzinkę i uzasadniać, a fajnie by bylo, żeby jak najwięcej użytkowników pilka.pl wzięlo w tym udział, jak to w demokracji im większa frekwencja tym większy mandat by potem napisać, że jedenastka pilki.pl prezentuje się tak, najlepszy piłkarz świata tak itd. :P

Edit: no i kolejna kwestia, myślę, że dużym nadużyciem umieszczenie 22 latków wśród drużyny under 21 nie jest. Wiadomo, że nie ma co tam umieszczać gości co mają po 25 lat bo to jest żart, no ale np. w elminacjach to zdaje się, że liczy się kiedy elminacje się zaczęły i wtedy musisz rocznikowo pasować jak trwają półtora roku i masz już więcej lat to i tak możesz dalej grać. Także spodziewałem się tego, że poza maniakami będą mieć niektórzy problem z wyborem tej drużyny, także tutaj raczej nie ma co stosować aż tak rygorystycznych obostrzeń.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 gru 2011, 18:43

Kamil, a myślałeś może o takich kategoriach jak transfer sezonu i największy niewypał transferowy ?

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 gru 2011, 18:48

Kamil232 pisze:CR7 otrzyma w kategorii lewo skrzydłowy 20 pkt, i w prawo skrzydłowy 19 pkt, i to nie starczy, żeby znaleść się ani w jedenastce na lewym skrzydle, ani na prawym to się po prostu zrobi tak, że w tej kategorii której otrzyma więcej głosów do tej będzie liczony i mu się doda pkt. z drugiej kategorii i do tamtej nie będzie liczony. Czyli jak w przykładzie damy CR7 na lewe skrzydło z 39 pkt. Lepszego rozwiązania chyba nie ma? Chodż może ktoś ma inny pomysł? :wink:
Moim zdaniem to jest właśnie najlepsze rozwiązanie. Powinno się sumować punkty danego piłkarza ze wszystkich kategorii, bo niesprawiedliwym byłoby, żeby Ronaldo ustąpił komuś innemu, ponieważ jego punkty rozbiły się na dwie lub nawet trzy pozycje. A to gdzie umieścić Ronaldo mogłoby być później uzależnione od dwóch czynników:
a) Ronaldo ustawia się tam gdzie ma więcej puntków
b) Ronaldo ustawia się tam, gdzie drugi zawodnik ma mniej punktów, czyli jeśli Nani na prawym skrzydle otrzymuje więcej głosów od Bale'a jako lewoskrzydłowego, to Ronaldo wędruje na lewą stronę, bo Nani w mniemaniu forumowiczów jest lepszy od Bale'a.

Obie opcje są na równi fair, więc myślę, że problemu by nie było. A klucz przy wybieraniu należy zostawić twórcy tematu.

PS, Jeszcze nie chwaliłem Kamila za pomysł, więc zrobię to teraz: Dobry pomysł, Kamilu :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2011, 18:54

Kamil, a myślałeś może o takich kategoriach jak transfer sezonu i największy niewypał transferowy ?
Teraz już za poźno, sporo osób oddało głosy, nie będzie się ich jeszcze targać by zmieniali :P Pomyślimy w kolejnej edycji jeśli takową będzie chciało mi się przeprowadzać :lol: Zresztą jak widać choćby po kategoriach mecz roku czy bramka roku, nie każdy oddaje w nich głos, także nie wiem czy i owa kategoria cieszyła by się dużą popularnością, bo to jednak trochę trzeba pomyśleć nad takim transferem, jak akurat twój klub nie dokonał takowego dobrego :wink:

PS, Jeszcze nie chwaliłem Kamila za pomysł, więc zrobię to teraz: Dobry pomysł, Kamilu
:)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 gru 2011, 19:34

Transfer roku to Rafał Jankowski i to nie podlega dyskusji. Głosowanie zbędne. A jako trenera roku 2012 awansem mianuję Tomasza Hajto.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2011, 21:09

Pomysł jak i wykonanie oczywiście bardzo fajne i już widać, że wbrew obawom się przyjął :)

Co do rozbieżności w punktacji różnych pozycji to tak jak piszesz sumuj punkty i z graczy z najwyższą ilością ulep jedenastkę. Myślę, że śmiało możemy zdać się na Ciebie i raczej nikt nie będzie płakał jeśli Ronaldo wskazywany jako prawoskrzydłowy będzie ustawiony z Messim w ataku a Di Maria na lewym skrzydle. Jestem pewny, że jakoś to ogarniesz tak aby było dobrze :)

Myślę, że jest duża szansa żeby stało się to tradycją tego forum i z uwag już widać, że wiele osób pomija kategorię "jedenastka u-21", to mozolna kategoria i myślę, że w przyszłości można z niej zrezygnować a w to miejsce rozszerzyć "najlepszego zawodnika u-21" do 5 pozycji :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 gru 2011, 21:11

Mysle, ze gdyby nawet teraz dodac jeszcze kategorie pt 'najlepszy transfer' i 'niewypal transferowy', to tragedii nie bedzie - edytowanie posta to nie jest duzy problem, pisania tez niewiele, a temat ciekawy.

Btw - zajebisty pomysl z cala ta inicjatywa.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 gru 2011, 0:20

Zapomniałem w swoich propozycjach zupełnie o Nakoulmie i Zieńczuku. Cholera jasna :!:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 gru 2011, 2:15

Mysle, ze gdyby nawet teraz dodac jeszcze kategorie pt 'najlepszy transfer' i 'niewypal transferowy', to tragedii nie bedzie - edytowanie posta to nie jest duzy problem, pisania tez niewiele, a temat ciekawy.
Nie chciałbym po prostu zmieniać i dodawać jakieś kategorie w trakcie konkursu. W trakcie zasad się nie zmienia, pomyślimy przy następnej edycji.

Tak w ogóle to pomysł za mną chodził już od jakiegoś czasu i szczerze mówiać to myślałem, zeby poczekać do końca sezonu, bo takie wybory uważam za lepsze ocenia się sezon 38 kolejek lige mistrzów i wsio, ale zdecydowałem się już teraz odpalić bo byłem ciekawy wyborów forumowiczów. Jak nie zmęczę się za bardzo przy liczeniu głosów i wyjdzie to nieźle, bo jednak wciaż mało osób jak na liczebność forum zagłosowało :P to może już za pół roku podsumujemy cały sezon w Europie i poszczególnych ligach :)
Wtedy również bogatszy o doświadczenia z tego plebiscytu, dopieścimy to wszystko tak, że niektóre kategorie się wywali niektóre doda, może komuś pojawi się jeszcze inny pomysł na kategorie i będzie już mega kozacko :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 gru 2011, 3:07

piwus pisze:Def. pomocnik(3)
1. Mam dylemat - bo za pierwszą połówkę roku, to tradycyjnie Sobolewski, ale potem kontuzja i w wolne miejsce wskakuje Wilk, który gra równie efektownie w obronie, ale gorzej rozprowadza piłkę, ale znowu strzela więcej bramek. jednak Wilk, zasługuje chłopak na wyróżnienie.
2. Sobolewski
3. Vdrojlak
To żeś dojebał piwus. Ale tłumaczę sobie to tak:
piwus pisze:1. Wawrzyniak. Nie mam pojęcia jak gra, ja go pamiętam tylko z poprzednich sezonów
piwus pisze:2. Dudu - znowu opieram się na opiniach innych
Ja bym Vrdojlaka nie wstawiła nawet jakby Kamil dał możliwość przedstawienia 32 propozycji na daną pozycję. To co gra ten człowiek to żenada. Podania do najbliższego, gra praktycznie do boków i w tył, dużo strat i mizerny odbiór. Za milion euro wymaga się trochę więcej niż przebłysków co 5 mecz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 gru 2011, 3:23

No niestety, kompletnie nie jestem na bieżąco :oops: :lol:.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 gru 2011, 13:35

Jak macie problemy z wyborem najładniejszej bramki jesieni w naszej rodzimej ekstraklasie to polecam ten link:

15 najpiękniejszych goli rundy jesiennej. Jest z czego wybierać :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2011, 10:11

można już chyba kończyć, marCHELSinio zniszczył system i cięzko będzie komuś go pobić :lol:
Cech najlepszym bramkarzem roku, 7 piłkarzy Chelsea w najlepszej 11, w tym 6 na pierwszym miejscu, tak jakby potrójną korone Chelsea zdobyła :lol:
i ta perełka na koniec. Lukaku, który zagrał 50 minut (sic!) w premier league w swojej karierze, w najlepszej 11 u21 :spoko:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”