Liga szkocka i reprezentacja Szkocji (zbiorczy) - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: liga szkocka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 mar 2012, 22:49

A nie mogą wystawiać do końca sezonu młodzików? Wiadomo, że sukcesów się tak nie osiągnie, ale przynajmniej będzie można dokończyć sezon.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 mar 2012, 20:54

Podczas ostatniego meczu Glasgow Rangers ktos rzucil na murawe monete jednofuntowa.
Policja nie wie czy byl to atak huliganski czy proba kupienia klubu !
:rotfl4: nie umiałem się powstrzymać :rotfl4:

Oczywiście nie ma w tym żadnej napinki, życzę Rangersom jak najlepiej.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 mar 2012, 19:17

Rangers 3:2 Celtic. Mimo to Celtowie już dawno odsadzili resztę stawki.

Dlaczego wydaje mi się kiedy spoglądam na 10-zespołową tabelę to widzę że w jest ona w praktycznie takim samym składzie co... od sezonu 01/02, kiedy zacząłem ją obserwować. Kogo tu nie ma? Dunde i Livingston...

Swoją drogą kiedyś to była liga. Pamiętam czasy Larssona, Petrova i Hatrsona, potem Żurawskiego, Nakamury i Boruca. Ale dziś zupełnie nie orientuje się kto tam gwiazduje.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 mar 2012, 13:03

Pewniak dnia a tu taki klops :shock: Meczu nie widziałem,ale podobno sędzia się nie popisał szczególnie przy drugiej czerwonej kartce dla Celticu.Należy jednak pamiętać,że Rangersi prowadzili już 1:0 od 11minuty....Jeśli się nie mylę to tym zwycięstwem odłożyli świętowanie mistrzostwa przez Celtic.W obecnej sytuacji klubu to na pewno duży powód do radości.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 26 mar 2012, 15:33

W ogóle o co chodzi z tymi ujemnymi punktami dla Rangersów? W lidze takiej jak szkocka to de facto oznacza przyznanie mistrzostwa Celticowi :roll:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 mar 2012, 18:51

Mistrza już mają
Nawet nie próbuje tego podważać,chodziło mi o to iż Celtic musi poczekać przynajmniej do następnej kolejki ze świętowaniem gdyż Rangersi mają jeszcze matematyczne szanse by odrobić stratę do lidera.
W/g goal.pl Celtic ma się odwoływać się od pierwszej czerwonej kartki,która de facto była mniej kontrowersyjna od drugiej-przynajmniej tak można wywnioskować z relacji pomeczowej.
janop według jakiej zasady wyłaniany jest gospodarz meczów gdy drużyny zostaną podzielone już na dwie grupy?Jakieś losowanie?A może decyduje miejsce w tabeli,ale to by było głupie,bo taki Celtic grałby wszystkie mecze u siebie.Chyba najsprawiedliwiej byłoby jakby gospodarzem była drużyna,która w sezonie zasadniczym grała dwa razy na wyjeździe z rywalem z którym przyjdzie im się spotkać.Trochę pogmatwane :D

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 kwie 2012, 19:53

janop pisze:Jest raport od zarządu komisarycznego: http://www.rangers.co.uk/staticFiles/fe ... 334,00.pdf jakby się komuś chciało przeglądać. Nie wygląda to dobrze. Mam nadzieję, że nie odstraszy to potencjalnego, nowego właściciela - są cztery oferty. Najgorsze co mogłaby się stać to rozwiązania klubu i star od niższych lig(strasznie mnie wkurza ten patent kiedy kluby żeby nie płacić ogłaszają bankructwo o po kilku latach wracają i przypisują sobie sukcesy poprzedniego tworu prawnego...).
Rzeczywiście nie jest wesoło u Rangersów.Mam nadzieję,że pojawi się jakiś poważny inwestor i uratuje ten klub.Bankructwo i start z najniższej ligi to chyba najgorsza opcja z możliwych,ale może okazać się,że to jedyne wyjście.Mimo,że nie pałam wielką sympatią do Rangersów a bliżej mi do Celticu to jakoś dziwnie by było patrzeć na tabelę ligi szkockiej bez tego klubu,bo co by nie mówić Glasgow Rangers to kwintesencja piłki w Szkocji.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 kwie 2012, 19:58

Bez Rangersów? Celtic totalnie straciłby motywację by budować zespół liczący się w Europie, bo w lidze miałby mistrzostwa na ileśtam lat zapewnione.

Aż do Aberdeen wróciłby SAF :boruta:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 kwie 2012, 23:35

Mistrza już mają
Oficjalnie. W sumie żadna to rewelacja, ale warto wspomnieć.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 kwie 2012, 11:54

janop pisze: Awans już ma zapewnione Ross County i będzie to ich pierwszy sezon na najwyższym szczeblu.
Niedawno pisałem, że odnoszę wrażenie iż od sezonu 99/00 grają w tej lidze praktycznie te same drużyny. Orientujesz się może jakie drużyny grały na najwyższym szczeblu od właśnie tego sezonu ( 99/00 ) oprócz obecnej 12 + Dundee, Livingston i chyba Patrick ? :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 kwie 2012, 12:08

Hamilton, Gretna.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 11 kwie 2012, 15:45

Tak się zastanawiam- za ile meczów przyznawany jest medal za wygranie ligi? Brożek ma na niego szansę?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Re: Liga szkocka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 kwie 2012, 14:00

Można się tego było spodziewać, zadłużone kluby zazwyczaj taki zakaz dostają. Dotyczy on graczy bez kontraktu?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2012, 20:14

janop pisze:Człowiek wraca z wyjazdu i dowiaduje się, że Rangers ma nowego właściciela. W końcu dobra wiadomość ze Szkocji.
Rozwiń, bo nie chce mi się góglować :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 maja 2012, 14:57

http://www.90minut.pl/news/188/news1882 ... lticu.html
Celtic FC wycofał się z transferu Jarosława Fojuta ze Śląska Wrocław. Stało się tak z powodu kontuzji odniesionej przez obrońcę.

W kwietniu Fojut uszkodził więzadło poboczne w kolanie w czasie ligowego meczu z Lechią Gdańsk i nie mógł grać do końca sezonu.

Zimą obrońca Śląska podpisał przedwstępny kontrakt z Celtikiem. Umowa miała wejść w życie 1 lipca, ale mistrz Szkocji wycofał się z transferu.

- We wtorek Jarosław był w Londynie z naszym lekarzem doktorem Roddym Macdonaldem i odwiedził specjalistę - poinformował menedżer Celticu Neil Lennon. - Jeśli pozyskuje się piłkarza na zasadzie kontraktu przedwstępnego, to jest w niej zapisana klauzula na taką ewentualność, więc musimy zerwać tę umowę.

- Po konsultacjach medycznych zdecydowaliśmy się go nie sprowadzać. Myślę, że miał już wcześniej podobną kontuzję, a teraz znowu stało się to samo - powiedział szkoleniowiec mistrza Szkocji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”