EURO 2008 - GRUPA A : Szwajcaria, Czechy, Portugalia, Turcja - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 13 cze 2008, 1:34

Austria reprezentowała poziom przez pierwsze 25 min, bo musiała się wyszumieć, ale w drugiej połowie to już coś nie bardzo im wychodziło, i tak Szwaby jak zawsze gówno grają a zachodzą daleko...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2008, 21:33

Właśnie usłyszałem od komentatora, że jeśli jutro będzie remis w meczu Czechy - Turcja, to obie druzyny idą do karnych.... gdzies slyszalem, ze liczy sie ranking UEFA a gdzies indziej jeszcze ze.... mecze eliminacyjne (na TVP3).

To w koncu jak to jest?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2008, 21:37

karne są tylko wtedy jak grają ze sobą drużyny, które walczą o awans i mają tyle samo pkt i ten sam bilans. tak jak w tym wypadku

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 cze 2008, 21:38

Magnum pisze:To w koncu jak to jest?
Karne sa tylko wtedy kiedy jest rowny stosunek bramek i punktow pomiedzy dwiema druzynami i kiedy obie druzyny graja ze soba OSTATNI mecz w grupie. W innych przypadkach nie sa zarzadzane karne. Brany jest ranking UEFA.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2008, 21:40

Magnum pisze:Właśnie usłyszałem od komentatora, że jeśli jutro będzie remis w meczu Czechy - Turcja, to obie druzyny idą do karnych....
Beda karne :!:
Magnum pisze:To w koncu jak to jest?
Jak 2teamy beda miec taki sam dorobek pkt, bramek i bedzie meidzy temu zepsolami remis w bezposrednim (ostatnim) meczu to beda karne

Jak bedzie wiecej zespolow z takim samym dorobkiem itp i bezpsorednie mecze na remis to bedzie decydowac ranking z el i poprzednich ME (chyba ejszcze dorobek z MS sie liczy) tak czy inaczej to juz nierealne raczj
w skrocie (bardzo duzy skrot myslowy) - ranking bylby jakby w jakeis grupie poadaly same remisy i suma sumarow teamy mialy taki sama zdobycz bramkowa

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2008, 22:51

Nie liczcie na karne, Turcy wygraja. Nie wiem jak ale wygraja.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2008, 9:25

Jarzinho pisze:Turcy wygraja. Nie wiem jak ale wygraja.
W sumie ciezki mecz, jak narazie widzielismy 2rozne reprezentacje Czech (w meczy z gosp i w meczu z Portugalia) i 3 rozne reprezentacje Turcji (z Portugalia, Szwajcaria na wodzie i z Szwajcaria w 2 polowie)
moze byc wszystko, ale chyba bardziej doswiadczenii i wywazeni sa Czesi i to moze zadecydowac

ogolnie moze to byc pojedynek zza podwojnej gardy, szachy ..

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 cze 2008, 12:26

czeher pisze:Turcy wygraja. Nie wiem jak ale wygraja.

Mecz wygląda na remis. Trudno będzie Turkom coś strzelić Czechom, a Czechy ataku nie mają zbyt dobrego, więc remis jest bardzo prawdopodobny 8)

Mam pytanie!Odrazu po regulaminowym czasie będą karne czy dopiero po dogrywce? :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2008, 13:36

romantyk_emil pisze:Mam pytanie!Odrazu po regulaminowym czasie będą karne czy dopiero po dogrywce?
bez dogrywki

dziś na polsacie Czechy - Turcja. Fajnie, bo się bałem, ze puszczą mecz o pietruszkę, ale to jednak nie TVP.

Mecz Portugalii o 23:15 retransmisja.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2008, 13:40

romantyk_emil pisze:czeher napisał:
to nie mego autorstwa :!:

Moze i nie maja ataku ale jak do tej pory 1 bramka na mecz ... wystarczy :P

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 cze 2008, 13:58

fieldy pisze:bez dogrywki

dziś na polsacie Czechy - Turcja. Fajnie, bo się bałem, ze puszczą mecz o pietruszkę, ale to jednak nie TVP.

To jak bez dogrywki to się fajnie zapowiada :P :P

Lepiej pokazać mecz w którym będzie dużo emocji i ludzie przed telewizorami będą oglądać, niż mecz Portugalii która już ma awans pewny 8)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 cze 2008, 14:07

fieldy pisze: dziś na polsacie Czechy - Turcja. Fajnie, bo się bałem, ze puszczą mecz o pietruszkę, ale to jednak nie TVP.
To dobrze, bo wstępnie zapowiadany był mecz Szwajcaria-Turcja w Polsacie. Ale wtedy chyba nie była jeszcze znana sytuacja w grupie.

Stawiam na Czechów w tym meczu. Zagrali niezłe spotkanie przeciwko Portugalii. O niebo lepsze niż w meczu otwarcia. I skoro ich forma wzrasta to dziś powinien być najlepszy mecz w grupie. Z kolei Turcja nie imponuje mi naprawdę niczym na tym turnieju.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 cze 2008, 14:10

romantyk_emil pisze:Lepiej pokazać mecz w którym będzie dużo emocji i ludzie przed telewizorami będą oglądać, niż mecz Portugalii która już ma awans pewny
Zaprezentowales bardzo odkrywcza mysl.

Mam nadzieje ze z grupy wyjda Czesi, swoja droga wszystko zalezy nie od pilkarzy tylko od sedziego. To Euro to najwiekszy bubel sedziowski jaki kiedykolwiek widzialem na wiekszych imprezach pilkarskich.
Cris7 pisze:To dobrze, bo wstępnie zapowiadany był mecz Szwajcaria-Turcja w Polsacie.
Portugalia

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 cze 2008, 14:14

Martinho pisze:Zaprezentowales bardzo odkrywcza mysl.

Wiem że moja wypowiedź cię zszokowała :P :P

Mam nadzieje ze z grupy wyjda Czesi, swoja droga wszystko zalezy nie od pilkarzy tylko od sedziego. To Euro to najwiekszy bubel sedziowski jaki kiedykolwiek widzialem na wiekszych imprezach pilkarskich.

Jak się prowadzi 2-0 to już nawet sędzia nie pomoże więc w takie bajki nie wierze, jak by Polska strzeliła bramkę na 2-0 to też ten karny by Austriakom nic nie dał 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 cze 2008, 14:34

romantyk_emil pisze:Jak się prowadzi 2-0 to już nawet sędzia nie pomoże więc w takie bajki nie wierze, jak by Polska strzeliła bramkę na 2-0 to też ten karny by Austriakom nic nie dał
A masz swiadomosc tego ze wywod Martinho nie odnosil sie tylko i wylacznie do meczu - Polska - Austria ? ten mecz byl tylko czescia skladowa calosci ... bramki ze spalonych, niuznane prawidlowe bramki, podyktowany karny, nie podyktowany karny ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”