1/4 finału Argentyna-Niemcy - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wywalczy awans do półfinału?

Niemcy
15
56%
Argentyna
12
44%
Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: 1/4 finału Argentyna-Niemcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 03 lip 2010, 18:50

Argentyna przegrała to spotkanie przez słabego szkoleniowca. Widać było, że podopieczni Maradony nie mają pomysłu na grę, nie wiedzą jak zagrać, aby rozmontować ich defensywę. Spodziewałem się czegoś większego ze strony Messiego i spółki, gdyż możliwości mają wielkie, tylko brak trenerskiej głowy w ich obozie okazał się podstawowym błędem.

Niemcy rozgryźli rywala od podszewki. Widać było, że trenowali różne manewry w obronie, czy też ataku. Fenomenalnie czytali pole gry, uniemożliwiając tym samym przeciwnikowi dogodnej sytuacji podbramkowej. Neuer był dzisiaj trochę niepewny w swoich interwencjach, ale cóż z tego skoro nie miał zbyt dużo roboty?

Brawo Niemcy. Kolejne spotkanie w półfinale, najprawdopodobniej z Hiszpanami. Czy będzie to odwet po dwóch latach za finał w Wiedniu?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2010, 18:53

http://globoesporte.globo.com/

Nie wiem czy nie zmienią głównego zdjęcia więc wklejam:

Obrazek

:lol:

http://rafalstec.blox.pl/2010/07/Argent ... broda.html

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 lip 2010, 19:00

Anglicy też się cieszą:
At least we were able to score 2 goals against them lol Guess we're not that bad!
Z The Sun. Choć to komentarz jednego z userów.
Ale globo wymiata :lol:

Fleshgod
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fleshgod » 03 lip 2010, 19:02

Corinthians pisze:W sumie to obawiałem się, że może się to tak skończyć. Niemcy są po prostu niesamowite, aczkolwiek Argentyna nie powiesiła wysoko poprzeczki. Jedna z największych klęsk Argentyny na MŚ. W 1962 przegrała 6:1 z Czechosłowacją i w 1974 4:0 z Holandią.
Jednak przegrać tak wysoko z TAKIM atakiem jak na tym mundialu... Reszta składu (szczególnie biorąc pod uwagę niepowołanych zawodników - Cambiasso, Zanetti...) to też nie są pionki z trzeciej ligi, a jednak dzisiaj tak wyglądali przy Niemcach ;|

Cóż, myślę że nie ma co omawiać tego meczu bo sam wynik obrazuje jego przebieg dobitnie i wyraźnie. Tak jednostronnego meczu na tych mistrzostwach jeszcze nie było! Chyba żaden mecz faworytów z ogórkami z fazy grupowej nie był zbliżony do tego, może Niemcy-Australia, ale to też Niemcy :lol:

Pytanie jest jedno - czy to Niemcy byli tak zaje-zaje-zajebiści czy Argentyna grała aż tak żenująco słabo?
Mnie się jednak wydaje, że ogólny poziom tych MŚ jest po prostu słaby. Niemcy grający tak samo dobrze jak zawsze, a nawet i lepiej dzięki niezłej wchodzącej nowej generacji piłkarzy, po kolei robią miazgę z kolejnych "faworytów" bez drużyny, formy, pomysłu i ogólnie grających padakę. Przy grających tak jak dotąd Hiszpanach finał dla Niemców jest formalnością. Jak to brzmi!!! Biorąc pod uwagę, że przy okazji Euro 2008 mówiło się tak samo, tyle że w drugą stronę...

A Holendrzy? Są, nie powiem, bardzo dziwną drużyną na tym mundialu. Grają na stojąco i wygrywają, nawet z Brazylią (choć ci to mieli melodramat :P). Nie przekonują mnie do tej pory. Czy na Niemców taka gra wystarczy? Nie sądzę. Widzieliśmy dzisiaj jak na dłoni, że Niemcy mają patent na indywidualności, które są atutem Holendrów... Daję Holendrom 35% szansy na zwycięstwo w ewentualnym finale.

Swoją drogą, teorie o "formie z sezonu", której zawodnicy nie mają na MŚ, można sobie wsadzić w... Jak dotąd, to drużyny z zawodnikami Interu i Bayernu (czyli klubami, których zawodnicy mieli - na długą metę - najwyższą formę) wygrywają na tym mundialu. Niemcy to właściwie Bayern. Filary Holandii - Inter i Bayern. Natomiast Real, Barcelona, angielskie kluby. Jakieś zespoły oparte na graczach ww. klubów grają jeszcze dalej? TYLKO Hiszpania... Która swoją grą raczej potwierdza, że większość zawodników nie ma formy. A Maradona olał zawodników Interu przy powołaniach (a Milito na ławie) :P :mrgreen: Co też oni musieli sobie myśleć, oglądając ten mecz przed TV?

Trochę na przekór swoim wywodom mam nadzieję, że Hiszpania odzyska formę z EURO i zdobędzie puchar, a przynajmniej poratuje nieco poziom MŚ, które są popisem Niemców i ŻENADĄ reszty faworytów, oprócz drepczącej Holandii. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lip 2010, 19:02

Ten turniej i tak był udany dla Argentyńczyków, mocno upadli na koniec ale i tak każdy skreślał ich mocniej patrząc na Diego. Zostawcie już tego Estebana i Javiera, bo oni tak by nie grali. Zanettiego szanuje bardzo, ale w ostatnich spotkaniach nie pokazywał nic co pozwoliłoby sądzić, ze będzie miał szansę na grę na Mundialu. Jedyne czego szkoda to środkowych obrońców, którzy mogli być w zapasie. Dzisiaj śmiesznie wyglądała gra Argentyny, Tevez i Messi cofający się na 30-40 metr i rozgrywający. Totalnie do dupy Di Maria i Maxi, nawet jeśli Angel na prawej potrafił momentami coś zrobić. Higuain także zawalił najlepiej zapowiadającą się akcję. Najbardziej zawalił Diego, bo nie wiem na co czekał, nawet jeśli Argentyna weszła lepiej w drugą połowę to bez sensu było, żeby i Messi i Tevez nadal rozgrywali.
Niemcy pokazali kolejny raz ogromny kolektyw, świetną współprace i przede wszystkim pracę na boisku. Loew świetnie ich ustawia, a Ci wybijają z głowy Mundial kolejno Anglikom i Argentyńczykom. Zabójcze trio Klose- Mueller- Podolski, a może kwartet ofensywny z Ozilem i Bastian za nimi, robiący wszystko. Co nie zmienia faktu, że z Hiszpanią nie dadzą rady :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2010, 19:09

Fleshgod pisze:Tak jednostronnego meczu na tych mistrzostwach jeszcze nie było!
Chyba nie uważasz meczu Portugalia - Korea Północna za bardziej zacięty?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 lip 2010, 19:10

W ramach ciekawostki: Muller strzelił 200 gola dla Niemieckiej reprezentacji na MŚ - podczas 17 turniejów.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2010, 19:10

Di Maria akurat dzisiaj rozegrał swój najlepszy mecz i po zmianie strony był już z niego jakiś pożytek.

To też jest niezłe ---> http://michalpol.blox.pl/2010/07/Marado ... arzem.html

Jak nie lubię Pola tak ten tekst nawet mi podchodzi. Co ten Mundial robi z ludzi :lol:

Fleshgod
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fleshgod » 03 lip 2010, 19:18

emdżej pisze:
Fleshgod pisze:Tak jednostronnego meczu na tych mistrzostwach jeszcze nie było!
Chyba nie uważasz meczu Portugalia - Korea Północna za bardziej zacięty?
Pierwsza połowa tamtego meczu była bardziej wyrównana niż dzisiejszy mecz, ale summa summarum przyznam rację, że się zagalopowałem ;)
Mentor pisze:Di Maria akurat dzisiaj rozegrał swój najlepszy mecz i po zmianie strony był już z niego jakiś pożytek.
Na tle reszty Argentyńczyków faktycznie wyglądało to tak, że grał dobrze ;) (w drugiej połowie)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lip 2010, 19:45

Nie bede sie klocil, ale w mojej opinii Klose wybiegal zza bodajze Burdisso i pilka nie mogla wyznaczac spalonego. Sam Miro ze zdziwieniem przygladal sie arbitrowi, a Podolski podawal w drugie tempo, wiec nie jestem taki pewny ze spalonego nie bylo. Bylbym wdzieczny jakby ktos wkleil screena i mi udowodnil ze sie myle ( Arek :o )

Nie kibicuje Niemcom, ale z jednego powodu odczuwam satysfakcje. Reprezentacja Niemiec oparta w duzej mierze na rocznikach, ktore pokonaly w polfinale juniorskich ME, dosc szczesliwie po przypadkowym golu Becka, lepszach w tym meczu Wlochow. To wytraca z rak argument Lippiemu i niech Marcelo pogratuluje swoim kolegom po fachu ktorzy wola Brocchich, Cannavarow niz na utalentowanych rowiesnikow Ozila czy Boatenga. Low jest swietnym psychologiem i taktykiem.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 lip 2010, 20:07

Wlasnie sobie przypomnialem ten mecz mlodziezowek. Az trudno uwierzyc, ze Ozil i reszta tam grali. Teraz prezentuja sie o niebo lepiej. :P

Maradona generalnie nie zaskakiwal, ale nie pojmuje co mu odwalilo, ze w pewnym momencie przestwal stawiac na Verona.

Dobrze, ze mistrzostwa zblizaja sie do konca bo mam juz dosyc tych komentatorow :badziewie:

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 03 lip 2010, 21:03

Ponieważ już wszystko zostało powiedziane o meczu ja wspomnę jeszcze tylko jednego człowieka.JURGEN KLINSMAN-trzeba pamiętać że to on pierwszy powiedział że Niemcy będą grali ofensywnie i do przodu.I to jest kontynuowanie tego.Nawet Ci którzy naoglądali się serialu o Szariku przyznają że są
jeszcze "inne Niemce"-to za H.H.Kirstem.Również po J.K. zapewne Lowe przejął metody przygotowania fizycznego rodem z USA,tak przypuszczam.
Dla tych którzy mają nadzieję że Hiszpania ich powstrzyma mam pytanie.Która Hiszpania ,ta z ME 2008? Bo ta obecna to dla mnie tylko Villa.Reszta jest na dzień dzisiejszy słabsza.Również obrona.Ramos to tylko wiatraki ręcami robi ,a Puyol tylko na pomoc sedziów liczy.Ale zobaczymy,Niemcy tez muszą mieć słabszy mecz
i jeszcze tego Mellera nie bedzie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2010, 21:19

Babel pisze:Nie bede sie klocil, ale w mojej opinii Klose wybiegal zza bodajze Burdisso i pilka nie mogla wyznaczac spalonego. Sam Miro ze zdziwieniem przygladal sie arbitrowi, a Podolski podawal w drugie tempo, wiec nie jestem taki pewny ze spalonego nie bylo. Bylbym wdzieczny jakby ktos wkleil screena i mi udowodnil ze sie myle ( Arek :o )
zludzenie optyczne, kilka razy zatryzmywalem okolo 19s... Klose zatrzymywac sie tez tak na 2tempa
Klose jest na linii piastki a pilak widac jest juz blizej linii koncowej anizeli 5m

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 03 lip 2010, 21:21

EuGeniusz pisze:JURGEN KLINSMAN-trzeba pamiętać że to on pierwszy powiedział że Niemcy będą grali ofensywnie i do przodu
Ja bym powiedział, że to von Moltke (starszy) albo Schlieffen, ale każdy ma prawo do własnego zdania...
EuGeniusz pisze:Również po J.K. zapewne Lowe przejął metody przygotowania fizycznego rodem z USA,tak przypuszczam
JK był takim odpowiednikiem Maradony, tylko mniej medialnym. Jogi odwalał za niego lwią część roboty. Dlatego, kiedy zaczął to firmować swoim nazwiskiem idzie im zdecydowanie lepiej. O Hiszpanii się nie wypowiadam, bo się nie znam...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lip 2010, 22:43

Ale czeher w twoim screenie nadal brakuje mi momentu wbiegniecia Klose - moim zdaniem wybiega zza obroncy co nie czyni pilki linia spalonego. Nie wazne.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”