Liga Portugalska - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Superlig???

FC Porto
44
61%
Benfica
12
17%
Boavista
5
7%
Sporting
11
15%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Liga Portugalska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lis 2010, 18:20

fejkenq pisze:No mam zamiar obstawic,ale chyba nie obstawie a jak nie obstawie to pewnie wygraja :P
To nie obstawiaj,bo lubie Sporting :P Kurcze,a ja sie chyba jednak skusze :lol:

W dzisiejszym meczu nie beda mogli zagrac m.in. :arrow:

Liedson,Izmailov,Mati Fernandez,Grimi i Pedro Mendes.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 lis 2010, 19:35

Sporting ostatnio w niezłej formie jest, atmosfera w zespole też się poprawiła. Z Gent w LE ostatnio grali rezerwami bardziej niż pierwszym składem więc bym się ostatecznie nie sugerował. No i oni tak mają że jak wygrywają to seryjnie, jak przegrywają to seryjnie także ciężko ocenić. Ja bym na waszym miejscu sobie darował grę na ten zespół bo są w stanie do wszystkiego, coś jak Lyon w tym roku.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lis 2010, 21:24

ja nie wiem jak oni widzieli ta pilke po rogu Vukcevicia calym obwodem za linia... kurna ona byla calym obwodem przed linia :lol:
Ostatnio zmieniony 08 lis 2010, 21:26 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 08 lis 2010, 21:26

juz 2:0 eh :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 lis 2010, 21:36

W Portugalii jeśli chodzi o sędziowanie to często są większe wałki niż w PD. Ja tam nie wiem skąd oni biorą tych sędziów.
fejkenq to że jest 2:0 to nic. Sporting potrafi takich meczy nie wygrać więc wszystko możliwe :P Tak czy tak ja odradzam granie na nich kiedykolwiek, z każdym mogą wygrać i przegrać w najmniej oczekiwanym momencie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lis 2010, 21:38

Vuk to jest jednak geniusz :mrgreen:

E:
Sporting potrafi takich meczy nie wygrać więc wszystko możliwe
Wykrakales... :maruda:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 lis 2010, 22:48

Mówiłem :haha:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 09 lis 2010, 15:48

2;3 hah :D Sammy jestes dobry :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lis 2010, 22:45

Dziś klasyk Liga Sagres a nikt się nawet nie pokwapił aby coś napisać :P Puściłem sobie z nudów mecz. Vukcevic o dziwo na ławce no i Jose Alvalade powrócił Joao Moutinho :lol: Jak można było się spodziewać, każdy kontakt z piłką zostaje głośno wygwizdywany. Sporting o dziwo robi póki co lepsze wrażenie, a przed chwilą Mendes był o krok od strzelenia fantastycznej bramki. Jego bomba z dystansu wylądowała na poprzeczce :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lis 2010, 0:40

I jak tam mecz Salas :?: Widze,ze wynik remisowy,z ktorego bardzo sie ciesze,poniewaz nie liczylem na zbyt wiele ze strony chimerycznych Lwow. Po czerwieni dla Maicona SCP troche przycisnal czy jednak asekuracyjnie bronil,bylo nie bylo,calkiem dobrego rezultatu :?:
powrócił Joao Moutinho Jak można było się spodziewać, każdy kontakt z piłką zostaje głośno wygwizdywany.
Jeszcze kiedys pozaluje tej zdrady :twisted:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lis 2010, 0:47

Sporting Lizbona - FC Porto 1:1(1:0)

Mecz obejrzałem z trzech powodów. Z sympatii do Sportingu, z ciekawości jak na Alvalade przywitany zostanie Joao Moutinho i w celach obserwacji poczynań Andre Vilas Boasa z ramienia Morattiego :P Tempo meczu stało na dobrym poziomie, sędzia pokazał sporo żółtych kartek i jedną czerwoną w 68 minucie dla gracza Porto - Maicona za taktyczny faul na Liedsonie po głupiej stracie piłki, choć ja jednak aż czerwonej za to zagranie bym nie dał. Mecz do momentu wykluczenia był bardzo wyrównany. Joao Moutinho oczywiście niemiłosiernie wygwizdany. W dodatku byli koledzy z zespołu zadbali o to, aby skończył ten mecz z paroma siniakami, a w szczególności... Maniche, nota bene były gracz Porto :lol: Ironia losu. Nowy nabytek smoków zdążył jeszcze wyłapać na czoło silny strzał wprowadzonego w drugiej połowie Vukcevicia, po którym nieco go zamroczyło :P W międzyczasie chyba nawet sam Paulo Sergio nieco mu nawtykał gdy ten znalazł się przy ławce trenerskiej Sportingu. Vukcevic nie zrobił różnicy, trochę poszarpał, trochę postrzelał z dystansu, ale generalnie znów pokazał że gra zespołowa nie jest jego atutem :roll: Obie bramki padły po błędach defensywy. Valdes wychodząc sam na sam zdaje się zagrał nawet piłkę ręką, ale sędzia jej nie dostrzegł. Wyrównał kompletnie niepilnowany w polu karnym Falcao mierzonym strzałem z około ośmiu metrów. Gdzie byli w tej sytuacji Polga i Carrico? :roll: Remis ze wskazaniem na Sporting, który co prawda klarownych sytuacji miał bardzo niewiele (w zasadzie tylko główka nieupilnowanego Postigi z dość ostrego kąta w pierwszej połowie) ale odnotować należy strzał Mendesa w poprzeczkę i parę groźnych uderzeń z dystansu obronionych przez Heltona. Ze strony Porto na początku drugiej połowy minimalnie niecelnie z narożnika pola karnego po długim rogu uderzał Hulk. Stadiony Świata gdyby to wpadło. Boas ewidentnie zerżnął cieszynkę od Mourinho, doznałem klasycznego deja vu gdy widziałem jego radość po bramce Porto :lol: Będą z niego ludzie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 sty 2011, 17:41

Ciekawie dzieje się ostatnio w Portugalii. Record, jedna z największych gazet portugalskich odpowiadająca za sport informuje że klub doszedł już do porozumienia w sprawie przeprowadzki Taiwo. Nigeryjczyk dołączyć do zespołu ma od przyszłego roku. W związku z tym prawdopodobnym transferem (chociaż póki co to tylko plotki) mówi się już o pewnym odejściu Coentrao którego chcą u siebie Real, Chelsea i Milan. W obecnej chwili faworytem wydają się być królewscy którzy podobno (to dobre słowo) uzgodnili z Benficą że w lato dadzą 30 mln. którego nie dał Bayern w poprzednie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2011, 20:45

Za pol godziny derby Lizbony :!: Warto zobaczyc :)

Forca Sporting :D

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 21 lut 2011, 20:49

To nie będziesz kibicował ekipie Salvio? :>

Ja za sprzedanie nam Ramiresa i Luiza będę za Benficą :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 lut 2011, 20:53

Dr.Football1 pisze:Forca Sporting :D
Na przekór: naprzód Benfica! (bo breloka Sportingu nie mam :lol: ).

A tak na serio to za ligą portugalską nie przepadam, ale ten mecz sobie w telewizji włączę i liczę na ciekawe widowisko. Najlepiej takie jak przed trzema laty w półfinale Pucharu Portugalii kiedy to padło aż osiem bramek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”