Eliminacje MS 2014 - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Eliminacje MS 2014

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 paź 2012, 22:43

A Belgowie nadal w gazie. Szkoci wytrzymali troche ponad godzine, ale potem belgijski Falcao - Benteke otworzyl wynik spotkania, a przypieczetowal to wszystko najlepszy na boisku Kompany. De Bruyne jest wspanialy.

Brawo Macedonia :shock: Oj Sinisa chyba niedlugo poleci...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 paź 2012, 22:44

Mamy na forum Niemców(a), Katalończyków, Belga (sorry Dr, nie mogłem się powstrzymać :P), Macedończyka... ja od dziś jestem Szwedem :lol:

Nie no, Szwedzi do gola na 1:4 nie grali kompletnie nic. Niemcy wręcz przeciwnie, wychodziło wszystko, Klose druga młodość, ogólnie cud, miód, malina. Potem przypadkowy, z niczego, gol, chwilę później klops jak cholera Neuera i się posypało - swoją drogą, dwie świetne piłki Kaellstroma chyba. Gol w ostatnich sekundach... w ogóle mi nie szkoda Niemców. A już się bałem, że ta okazja Sany się zemści.

Dziękować, że nie odbył się mecz Polaków i mogłem obejrzeć to spotkanie.

Aha, Serbowie, Turcy i Portugalczycy walczą chyba o miana największej niemiłej niespodzianki tych eliminacji... może jeszcze Urugwaj dołączy do wyścigu, bo widzę, że wszyscy ich ostatnio leją - ale żem zrobił nawiązanie do meczu polaków :lol:

Vanilla Ice
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vanilla Ice » 16 paź 2012, 22:59

Serbowie :lol: a Turcy już mogą zacząć przygotowywać drużynę na kolejne eliminacje :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 paź 2012, 23:11

Jezeli Irlandczycy to dowioza, to beda dla mnie mistrzami swiata. Doszlo do tego, ze kibice swieca Carrollowi laserami po oczach :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 16 paź 2012, 23:14

22 marca Bośnia i Hercegowina pokonuje u siebie Grecję i jedzie na mundial :)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 paź 2012, 23:15

Co zrobili serbscy kibice rasistowskiego, że taka wrzawa w internecie? W meczu U21
Former England player Paul Ince has called for Serbia to be banned from tournament football for 10 years after England Under-21s qualified for Euro 2013 amid ugly scenes on Tuesday.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 paź 2012, 23:33

Cement pisze:22 marca Bośnia i Hercegowina pokonuje u siebie Grecję i jedzie na mundial :)
Spokojnie, mają jeszcze dwa mecze ze Słowacją. Znając życie to zajmą drugie miejsce za Grekami, a w barażach odpadną z Portugalią :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2012, 23:37

To chyba koniec wielkiego Urugwaju... :? Celestes właśnie dostają oklep 0:4 od Boliwii i będzie to ich czwarty mecz bez zwycięstwa w tych kwalifikacjach. W dodatku tracą olbrzymią ilość bramek nie strzelając przy tym prawie nic :shock:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 16 paź 2012, 23:46

W koncu Suarez trafil honorowego...ale co z tego :( Przy tym, co jest dzisiaj mecz z Argentyna byl dobry...Ale srodek obrony Scotti- Victorino srednio sie sprawdza. Tragedia, co sie z nimi stalo , nie moge na to patrzec :suicide:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 paź 2012, 23:47

To chyba koniec wielkiego Urugwaju... Celestes właśnie dostają oklep 0:4 od Boliwii i będzie to ich czwarty mecz bez zwycięstwa w tych kwalifikacjach. W dodatku tracą olbrzymią ilość bramek nie strzelając przy tym prawie nic
Teraz wychodzi ile dla tej druzyny dawal Forlan w formie. On w taktyce Tabareza nigdy nie gral przeciez jako napastnik, a bardziej jako rozgrywajacy. Przez niego przechodzila kazda akcja, to on decydowal jak bedzie wygladal kazdy atak Urusow, to on strzelal bramki w decydujacych momentach... Forlan bez formy = Urugwaj bez formy. Chociaz z drugiej strony jezeli traca 4 bramki ze slaba Boliwia, to tutaj chyba nawet El Uruguayo sprzed 2-3 lat by nie pomogl...

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 16 paź 2012, 23:50

Atak nie funkcjonuje, ale przede wszystkim graja masakrycznie zle w obronie i stad takie wyniki, poczawszy od meczu z Kolumbia a skonczywszy na dzis...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2012, 23:56

Dr.Football1 pisze:Teraz wychodzi ile dla tej druzyny dawal Forlan w formie. On w taktyce Tabareza nigdy nie gral przeciez jako napastnik, a bardziej jako rozgrywajacy. Przez niego przechodzila kazda akcja, to on decydowal jak bedzie wygladal kazdy atak Urusow, to on strzelal bramki w decydujacych momentach... Forlan bez formy = Urugwaj bez formy. Chociaz z drugiej strony jezeli traca 4 bramki ze slaba Boliwia, to tutaj chyba nawet El Uruguayo sprzed 2-3 lat by nie pomogl...
Trochę Cię poniosło :wink: On już na Copa America wyraźnie był pod formą (błysnął tylko i aż w finale) a Celestes i tak wygrali cały turniej. Prawda jest taka, że Forlana którego pamiętamy od dwóch lat już nie ma. A jego słaba forma nie jest w żadnym stopniu usprawiedliwieniem dla tego, co wyczyniają Urusi od jakiegoś czasu. Mając w dodatku takich cracków jak Suarez i Cavani w ataku. Szlag mnie trafi jak nie zobaczę Urugwaju za dwa lata na Mundialu :maruda:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 paź 2012, 0:03

Wiec uwazasz, ze slaba forma i Urugwaju, i Forlana to zbieg okolicznosci ? Watpie. Wystarczy przesledzic mecze Urusow z ostatnich 2-3 lat. Forlan byl wszedzie, rozgrywal, regulowal tempo, strzelal, asystowal... Wszystko krecilo sie wokol Diego, az tu nagle blondas sie zestarzal, stracil forme i sprawa sie rypla.

Pewnie, ze kryzys ekipy Tabareza sklada sie na wiele czynnikow, ale moim zdaniem numerem jeden jest wlasnie zmierzch kariery Uruguayo.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 paź 2012, 0:10

Jezu! Arango(ooooool)! Co ten Wenezuelczyk wsadził! Ponad trzydzieści metrów... Samo okno, piłka nie spadała, ona prze 20 metrów leciała z mega prędkością i na tej samej wysokości... :brawo: :brawo: :brawo:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 paź 2012, 1:26

Dr.Football1 pisze:Wiec uwazasz, ze slaba forma i Urugwaju, i Forlana to zbieg okolicznosci ?
Tak i o tym właśnie pisałem w poprzednim poście. Forlan od Mundialu w RPA jest na równi pochyłej i temu nie możesz zaprzeczyć, a mimo to reprezentacja wygrała Copa America. A że oglądałem każdy mecz Celestes z tamtego turnieju, mam wrażenie że wygraliby ten turniej i bez Diego w kadrze. Nie atakuję tu Forlana, bo zawsze go lubiłem ale takie są fakty. To że dużo biegał i rozgrywał na tyle, na ile pozwalały mu to umiejętności (wszakże to wciąż napastnik z krwi i kości) nie oznacza, że dawało to wymierne korzyści reprezentacji. Oczywiście mówie tu o okresie od Mistrzostw Świata, bo wiadomo że w RPA był jeszcze w wielkiej formie (być może ostatni raz w karierze)
Dr.Football1 pisze:Forlan byl wszedzie
Zawsze był pracowity, tego słaba forma nie zmieni.
Dr.Football1 pisze:rozgrywal
Brał na siebie ciężar gry, ale to bardziej niż na rozgrywaniu polegało na szarpaniu, rajdach bocznymi sektorami i wrzutkami w pole karne.
Dr.Football1 pisze:regulowal tempo
Najczęściej spowalniał, bo nie ma na tyle umiejętności by precyzyjnym podaniem szybko uruchomić napastnika przed nim chyba, że to jakaś prosta piłka na dobieg lub kilkudziesięciometrowy przerzut na drugie skrzydło. Forlan to napastnik, to że na stare lata zaczął grać bardziej cofnięty nie czyni z niego z automatu rozgrywającego.
Dr.Football1 pisze:strzelal
Chodzi Ci o strzelanie bramek czy strzelanie na bramkę? :lol:
Dr.Football1 pisze:asystowal
Ze stałych fragmentów gry o ile mnie pamięć nie myli :think:
Dr.Football1 pisze:Pewnie, ze kryzys ekipy Tabareza sklada sie na wiele czynnikow, ale moim zdaniem numerem jeden jest wlasnie zmierzch kariery Uruguayo.
Jak dla mnie tam coś się dzieje. 0:4 z Kolumbią 1:1 z przeciętnym Ekwadorem, 0:3 z Argentyną i teraz 1:4 ze słabiutką Boliwią. Choć tu już Celestes można usprawiedliwiać wysokością na jakiej rozgrywano mecz. Argentyńczycy również potrafili się tam skompromitować. Jeden punkt w czterech meczach, ledwie dwie strzelone bramki i aż dwanaście straconych. Tu poza słabszą formą jednostek musi być coś jeszcze na rzeczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”