Najbardziej niedoceniani pilkarze

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Najbardziej niedoceniani pilkarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2015, 14:00

Powstal temat o najbardziej przereklamowanych pilkarzach, to moze teraz z innej manki.

Pilkarze, ktorzy nie maja statusu gwiazdy, nie widzimy ich na pierwszych stronach gazet, a jednak sa grajkami z najwyzszej/wysokiej polki i po cichu odwalaja kawal dobrej roboty.

Dam jeden przyklad na razie. Wiecej potem.

Gabi - nie przemawiaja za nim jakies wyjatkowe techniczne umiejetnosci czy statystyki, ale Gabi od kilku lat jest kapitanem i jednym z wazniejszych zawodnikow Atleti. Zawsze zostawia serce na boisku, ulubieniec Calderon, a u mnie w robocie pilkarskie Janusze w ogole go nie kojarza.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Najbardziej niedoceniani pilkarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 14 cze 2015, 14:01

Gabi to mi się kojarzy z kimś to przez 90 minut potrafi przodować w faulach a i tak kończy mecz z czystym kontem :D.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 cze 2015, 14:26

messi

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 14 cze 2015, 14:27

Argumenty.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 cze 2015, 14:34

czeste porownywanie go do ronaldo, a nawet stawianie przez niektorych portugalczyka wyzej. obie sytuacje sa komiczne, jezeli wezmie sie pod uwage cos wiecej oprocz porownywalnych statystyk zdobywanych bramek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 cze 2015, 14:37

No fakt- zestawianie go z facetem który robi kosmiczne staty jak nie lepsze od Messiego ktore przejdą do historii czyni z Messiego niedocenianego :roftl3: umarlem

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 cze 2015, 14:38

moody90 pisze:messi
On przereklamowany jak coś. Wczoraj pokazał w meczu kadry że bez Xaviego i Iniesty nie istnieje.

Marchisio, podobnie jak Gabi jest bardzo niedoceniany bo nie wykonuje spektakularnej roboty na boisku przez co przez laików niezauważany

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 14 cze 2015, 14:41

Czyli nie masz argumentów, dobrze wiedzieć.

Verratti - mało się o nim pisze, a tak naprawdę to on ustawiał grę PSG przez większość sezonu. Świetny rozgrywający, który potrafi sobie radzić w trudnych warunkach, co udowadniał choćby w dwumeczu z Chelsea.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 cze 2015, 14:42

To samo co wyżej.

Marchisio.Na pewno w cieniu Vidala,Pogby, a momentami to jego gra ma większy impact na drużynę.Gościu sztuczkami się nie popisuje, ale pracuś cholerny w drugiej linii.

Verratti do tego tematu nie pasuje bo jest bardzo doceniany, wszyscy wiedzą jaką spełnia rolę w PSG.Już bardziej to bym tu Thiago Motte umieścił.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 14 cze 2015, 14:44

Z Barcelony to najbardziej niedoceniony w ostatnich latach był zdecydowanie Valdes. Ludzie rozpamiętywali jakieś dziwaczne "pawełki" sprzed 10 lat i nie docierało do 90 % kibiców, że Hiszpan serio jest dobrym bramkarzem (nie średnim czy przeciętniakiem, tylko serio dobrym - może nie klasa obecnego De Gei :rydzyk: ). Koleś wygrał masę pucharów i miał duży udział w ich zdobyciu. % jego skutecznych obron zawsze stał na niezłym poziomie. Bramkarz to bardzo trudna pozycja. Każdemu zdarzają się raz na jakiś czas wpadki, tylko nie wiem dlaczego akurat VV miał przypiętą łatkę wiecznego leszcza.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 14 cze 2015, 14:48

Scholes - zawsze w cieniu innych wielkich. W reprezentacji wyżej ceniono Gerrarda czy Lampsa, w United Giggsa, a o tym jak niesamowicie był ważnym zawodnikiem przekonali się wszyscy po jego odejściu. Chyba Xavi powiedział, że przekleństwem Scholesa było to, że urodził się w Anglii i grając w Hiszpanii byłby dużo bardziej doceniony. Wielki piłkarz. Wielu wiedziało jak niesamowity jest, ale IMO stawianie wyżej od niego Gerrarda czy Lamparda to bluźnierstwo.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 cze 2015, 14:52

Mam więcej, z PSG to wybrałbym Sirigu bo włoch jest nie gorszy od Llorisa i podobnych a w mediach, forach jest o nim cicho.

Nie wiem czy pasuje do końca Ivanović bo mimo że ciągle dużo mówi się o Terrym, Cahillu , wcześniej Luizie a serb w Chelsea często należy do najlepszych na boisku.

z Milanu Diego Lopez to ciekawy bramkarz który późno został zauważony, Bonauventura też jest ciekawym zawodnikiem.
Co do bramkarzy to jeszcze Storari wydaje się dobrym nazwiskiem do tego tematu. nigdy gwiazdą nie był a jest na prawdę klasowym, przed Juve go nie śledziłem ale w Juve nigdy nie zawiódł.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2015, 14:55 przez League, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 cze 2015, 14:53

Coentrao. Wszyscy patrzą na niego przez pryzmat ceny jaką zapłacił za niego Real i małej liczby występów, a gość potrafi nie grać 2 miesiące, a po tym wjechać do pierwszego składu na ważny mecz i zagrać na znakomitym poziomie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 cze 2015, 14:57

verratti zostal doceniony dopiero w tym sezonie po meczach z chelsea i barcelona. i slusznie, bo to genialny zawodnik, co nie do konca odzwierciedlaja liczby
MGiggs pisze:No fakt- zestawianie go z facetem który robi kosmiczne staty jak nie lepsze od Messiego ktore przejdą do historii czyni z Messiego niedocenianego :roftl3: umarlem
no wlasnie, tak jak sam wczesniej napisalem - staty. i to takie najbardziej podstawowe, czyli strzelane bramki. statystyki zdobywanych bramek to jedyna rzecz jaka pozwala porownywac messiego z ronaldo. i nie ujmuje cristiano, ze jest w tym fachu genialny - prawa noga, lewa noga, glowa, mozliwe ze najlepszy i najregularniejszy finisher w historii. no wlasnie, finisher, napastnik. odjac mu bramki i co pozostaje? kreator z niego zaden, drybler tez co najwyzej przyzwoity, co przyznaja nawet fani realu regularnie ogladajacy spotkania. messi zdobywa podobna ilosc bramek i czesciej asystuje, ale nawet gdyby mu te statystyki przyciac o polowe, to wciaz bylby najlepszym kreatorem gry, a jakby go przeniesc na skrzydlo tak jak w tym roku, to najlepszym skrzydlowym swiata. i to jes clue mojej wypowiedzi. biorac pod uwage caloksztalt pilkarskiego rzemiosla ronaldo nie ma startu do messiego

tutaj analiza "troszeczke" bardziej zlozona niz spuszczanko nad iloscia zdobytych bramek rodem ze studia ekspertow tvp ukazujaca przepasc miedzy messim, a innymi czolowymi zawodnikami swiata grajacymi wspolczesnie. jezeli sama gra i szeroko pojeta estetyka nie przekonuje kogos o tym, ze messi jest z innej gliny niz ronaldo i reszta swiata, to chetnie podyskutuje o liczbach
(...)Mimo faktu, że drużyny narodowe to w dużym stopniu naprędce zszywana całość, występująca razem w niewielu spotkaniach w roku, to właśnie występy w reprezentacji są źródłem krytyki Leo: większość jego sukcesów zostało odniesionych w Barcelonie, która jest dosłownie naszpikowana gwiazdami.

Ponieważ Messi jest jednym z najlepszych strzelców świata, może być trudno oddzielić jego faktyczną umiejętność zdobywania bramek od ogólnej dominacji jego drużyny w ofensywie. Sezon 13/14 w tym zagadnieniu niewiele wyjaśnił: borykając się z kontuzjami, Leo zdobył trochę mniej bramek niż wynosi jego standard, ale Barça zakończyła sezon na drugim miejscu w lidze (w siedmiu ligowych meczach, które Argentyńczyk opuścił, drużyna wygrała sześciokrotnie i raz przegrała). Strzelił 41 bramek, a więc mniej niż 60 w poprzednim sezonie, a także mniej niż 51 trafień Cristiano Ronaldo z Realu Madryt, które ten zaliczył na drodze do zdobycia Złotej Piłki.

Uważałem, że ta krytyka jest słuszna - i uznałem, że to intrygujące zagadnienie, którym powinienem się zająć. Zebrałem więc i uporządkowałem dane, przeanalizowałem je, następnie przeanalizowałem powtórnie, zebrałem jeszcze więcej danych i analizowałem dalej.

Na ten moment dokładnie przestudiowałem niemal każdy aspekt gry Messiego: zdobywanie bramek; miejsca, z których strzela; jak często sam stwarza sobie okazje; jakiego rodzaju uderzeń używa; jego umiejętność mijania obrońców; dokładność i rodzaj podań; jak często stwarza okazje kolegom; jak często te okazje przekładają się na bramki, nawet to, jak jego umiejętności w grze defensywnej przedstawiają się na tle innych wielkich strzelców.

Właśnie tego rodzaju zagadnienia wypełniają ten artykuł. Ostatecznie doszedłem do wniosku, którego się nie spodziewałem i na który nie byłem przygotowany: LIONEL MESSI JEST ZBYT DOBRY, BY MÓGŁ BYĆ PRAWDZIWY.

Nie jest możliwe strzelać bardziej skutecznie zza pola karnego niż wielu piłkarzy robi to z jego obrębu. Nie jest możliwe prowadzić zarówno pod względem liczby bramek po strzałach precyzyjnych, jak i tych z dystansu. Nie jest możliwe zdobywanie bramek po akcjach bez asysty tak dobrze, jak najlepsi piłkarze na świecie - z asystą. Nie jest możliwe być najlepszym zarówno w dryblingach, jak i w podawaniu piłki. I zdecydowanie nie jest możliwe, żeby większość tych rzeczy osiągnąć z ogromną przewagą nad innymi. Jednak Messi robi to wszystko. I robi jeszcze więcej.
(...)
Innymi słowy: gdyby Messi z Barçy i Messi z reprezentacji Argentyny byli dwoma różnymi osobami, to - nawet tylko na podstawie danych zebranych od 2010 roku - najprawdopodobniej byliby dwoma najlepszymi piłkarzami na świecie.
calosc: http://www.fcbarca.com/61169-leo-messi- ... dziwy.html

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 cze 2015, 15:03

emski pisze:Coentrao. Wszyscy patrzą na niego przez pryzmat ceny jaką zapłacił za niego Real i małej liczby występów, a gość potrafi nie grać 2 miesiące, a po tym wjechać do pierwszego składu na ważny mecz i zagrać na znakomitym poziomie.
Wypisz wymaluj jak Diaby. Potrafi nie grać 20 miesięcy, by nagle w 3 spotkaniach być najlepszym graczem Arsenalu.

Moody natomiast ewidentnie troluje, ewentualnie jest pijany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”