Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2015, 14:00
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 14 cze 2015, 14:01
Neris
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 14 cze 2015, 14:27
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 cze 2015, 14:34
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 cze 2015, 14:37
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 cze 2015, 14:38
On przereklamowany jak coś. Wczoraj pokazał w meczu kadry że bez Xaviego i Iniesty nie istnieje.moody90 pisze:messi
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 14 cze 2015, 14:41
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 cze 2015, 14:42
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 14 cze 2015, 14:44
MeToYou
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 14 cze 2015, 14:48
Frosty
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 cze 2015, 14:52
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 cze 2015, 14:53
emski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 cze 2015, 14:57
no wlasnie, tak jak sam wczesniej napisalem - staty. i to takie najbardziej podstawowe, czyli strzelane bramki. statystyki zdobywanych bramek to jedyna rzecz jaka pozwala porownywac messiego z ronaldo. i nie ujmuje cristiano, ze jest w tym fachu genialny - prawa noga, lewa noga, glowa, mozliwe ze najlepszy i najregularniejszy finisher w historii. no wlasnie, finisher, napastnik. odjac mu bramki i co pozostaje? kreator z niego zaden, drybler tez co najwyzej przyzwoity, co przyznaja nawet fani realu regularnie ogladajacy spotkania. messi zdobywa podobna ilosc bramek i czesciej asystuje, ale nawet gdyby mu te statystyki przyciac o polowe, to wciaz bylby najlepszym kreatorem gry, a jakby go przeniesc na skrzydlo tak jak w tym roku, to najlepszym skrzydlowym swiata. i to jes clue mojej wypowiedzi. biorac pod uwage caloksztalt pilkarskiego rzemiosla ronaldo nie ma startu do messiegoMGiggs pisze:No fakt- zestawianie go z facetem który robi kosmiczne staty jak nie lepsze od Messiego ktore przejdą do historii czyni z Messiego niedocenianegoumarlem
calosc: http://www.fcbarca.com/61169-leo-messi- ... dziwy.html(...)Mimo faktu, że drużyny narodowe to w dużym stopniu naprędce zszywana całość, występująca razem w niewielu spotkaniach w roku, to właśnie występy w reprezentacji są źródłem krytyki Leo: większość jego sukcesów zostało odniesionych w Barcelonie, która jest dosłownie naszpikowana gwiazdami.
Ponieważ Messi jest jednym z najlepszych strzelców świata, może być trudno oddzielić jego faktyczną umiejętność zdobywania bramek od ogólnej dominacji jego drużyny w ofensywie. Sezon 13/14 w tym zagadnieniu niewiele wyjaśnił: borykając się z kontuzjami, Leo zdobył trochę mniej bramek niż wynosi jego standard, ale Barça zakończyła sezon na drugim miejscu w lidze (w siedmiu ligowych meczach, które Argentyńczyk opuścił, drużyna wygrała sześciokrotnie i raz przegrała). Strzelił 41 bramek, a więc mniej niż 60 w poprzednim sezonie, a także mniej niż 51 trafień Cristiano Ronaldo z Realu Madryt, które ten zaliczył na drodze do zdobycia Złotej Piłki.
Uważałem, że ta krytyka jest słuszna - i uznałem, że to intrygujące zagadnienie, którym powinienem się zająć. Zebrałem więc i uporządkowałem dane, przeanalizowałem je, następnie przeanalizowałem powtórnie, zebrałem jeszcze więcej danych i analizowałem dalej.
Na ten moment dokładnie przestudiowałem niemal każdy aspekt gry Messiego: zdobywanie bramek; miejsca, z których strzela; jak często sam stwarza sobie okazje; jakiego rodzaju uderzeń używa; jego umiejętność mijania obrońców; dokładność i rodzaj podań; jak często stwarza okazje kolegom; jak często te okazje przekładają się na bramki, nawet to, jak jego umiejętności w grze defensywnej przedstawiają się na tle innych wielkich strzelców.
Właśnie tego rodzaju zagadnienia wypełniają ten artykuł. Ostatecznie doszedłem do wniosku, którego się nie spodziewałem i na który nie byłem przygotowany: LIONEL MESSI JEST ZBYT DOBRY, BY MÓGŁ BYĆ PRAWDZIWY.
Nie jest możliwe strzelać bardziej skutecznie zza pola karnego niż wielu piłkarzy robi to z jego obrębu. Nie jest możliwe prowadzić zarówno pod względem liczby bramek po strzałach precyzyjnych, jak i tych z dystansu. Nie jest możliwe zdobywanie bramek po akcjach bez asysty tak dobrze, jak najlepsi piłkarze na świecie - z asystą. Nie jest możliwe być najlepszym zarówno w dryblingach, jak i w podawaniu piłki. I zdecydowanie nie jest możliwe, żeby większość tych rzeczy osiągnąć z ogromną przewagą nad innymi. Jednak Messi robi to wszystko. I robi jeszcze więcej.
(...)
Innymi słowy: gdyby Messi z Barçy i Messi z reprezentacji Argentyny byli dwoma różnymi osobami, to - nawet tylko na podstawie danych zebranych od 2010 roku - najprawdopodobniej byliby dwoma najlepszymi piłkarzami na świecie.
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 cze 2015, 15:03
Wypisz wymaluj jak Diaby. Potrafi nie grać 20 miesięcy, by nagle w 3 spotkaniach być najlepszym graczem Arsenalu.emski pisze:Coentrao. Wszyscy patrzą na niego przez pryzmat ceny jaką zapłacił za niego Real i małej liczby występów, a gość potrafi nie grać 2 miesiące, a po tym wjechać do pierwszego składu na ważny mecz i zagrać na znakomitym poziomie.
sickstick
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio