Chelsea - Liverpool /gola nie bylo/

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Chelsea - Liverpool /gola nie bylo/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 maja 2005, 17:22

To dopiero pomyłka. W ostatnim meczu Lidze Mistrzów Chelsea- Liverpool. Dzięki izraelskiej technologii rakietowej Anglicy sprawdzili, czy Luis Garcia strzelił w półfinale gola Chelsea. Okazało się, że nie. Liverool wygral niesprawiedliwie.
Na niepopartej dowodami polemice nie chciała poprzestać stacja SkySports. By poznać prawdę, użyła oprogramowania opartego na izraelskiej technologii rakietowej stosowanej do wyznaczania trajektorii lotu pocisku. Eksperci poddali obróbce kadr, na którym Gallas wybija piłkę, by wyodrębnić rzucany przez nią cień - w normalnej telewizyjnej transmisji niewidoczny dla ludzkiego oka. Następnie wprowadzili obraz do komputerowego programu Virtual Reality, który - opierając się także na parametrach stadionu - tworzy wirtualne boisko i umożliwia symulację dowolnego zarejestrowanego incydentu z nieskończonej liczby punktów widzenia.
Moje pytanie brzmi: Czy w takich sytuacjach ten mocz powinien sie odbyc jeszcze raz? Wiadomo ze tak nie bedzie, ale czy powinien?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 maja 2005, 17:28

Śmiać mi się chce jak to czytam :lol:
Ta cała izraelska technologia rakietowa robi wrażenie :lol:
Wypowiadałem się już o tym pokrótce w innym temacie i nawet mi się nie chce powtarzać. Dopóki informacje te nie zostaną potwierdzone przez jakiś poważny portal (oby nie żadne onety czy coś takiego) to nawet nie uwierzę w to. Co do Twojego pytania snake to Chelsea nie powinna grać w półfinale ponieważ Carvalho faulował Valdesa w 'piątce' przy decydującej bramce. Tyle jeśli chodzi o powtarzanie meczu bo coś się niby okazało.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 maja 2005, 17:31

Nie powinien, bo decyzje sędziego są niepowtarzalne, nawet gdyby ewidentnie wypaczył wynik meczu.
'Niewidoczny dla ludzkiego oka' - no właśnie, sędzia miał prawo się pomylić, bo jest tylko człowiekiem.
Poza tym i tak byłby karny, a Cech dostałby czerwoną, także nie widzę sensu takich gdybań...

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 07 maja 2005, 17:40

Biedna Czelś [']

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 07 maja 2005, 18:14

zdecydowanie NIE ! lubie chelsea i to abrdzo ale pomyłki sędziów prowadzą do takich emocji jakie sa na bioiskach !! bez ich mylnych decyzji nie było by goli w wostatnich mnutach meczów , karnych itp. wiem że to niesprawiedliwe ale właśnie sztuką jest sie zmobilizować jeszcze bardziej gdy sędzia sie pomylił :]

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 maja 2005, 18:19

Gola nie była, sędzia był zaslonięty. Gallas wybił piłkę.

Brytyjski dziennik "The Sun" przeprowadził komputerową symulację sytuacji, po której sędzia Lubos Michel uznał gola dla Liverpoolu w meczu Ligi Mistrzów z Chelsea.

Komentator SkySports Andy Gray przyznał, że symulacja dowiodła, iż Słowacki sędzia liniowy Roman Sysko pomylił się, uznając gola dla Liverpoolu.

- Słowacki sędzia popełnił błąd. Symulacja wyraźnie pokazuje, że gola nie było, piłka nie przekroczyła linii bramkowej - mówi Gray.

- Byłem w dobrym miejscu, widziałem, że William Gallas wybił piłkę już zza linii bramkowej. Dlatego jestem przekonany, że moja decyzja była słuszna i gol był faktem– powiedział Sysko tuż po meczu – jednak się mylił.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 07 maja 2005, 18:23

Było, nie było, teraz jest to już ne ważne. Decyzjii nie zmienią, a Chelsea może, lecz nie powinna czuć się pokrzywdzona, bo i tak byłby karny i czerwona kartka dla Cecha.

PS. Topic proponuje przenieść do tematu o meczu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 maja 2005, 18:25

Witam :!:
Jak czytam o tym faulu Cecha na kims tam to mi sie zbiera na wymioty :!:
Gdyby sedzia uznal ze byl faul to po zakonczeniu akcji Cech powinien dostac kartki, ale sedzia uznal ze faulu nie bylo i mial racje, bo caly "faul" byl juz po oddanym strzale i nie mial wplywu na przebieg dalszej czesci akcji :!:
I na koniec Izraelczycy udowodnili ze Chelsea odpadla nieslusznie, ale co poradzic, sedzia tez czlowiek :!: Liniowy popelnil blad, ale tak to ju jest :!: Decyzje sedziego sa niepodwazalne :!:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 maja 2005, 18:27

Coś lipnie wygląda ta symulacja, mnie wydawało się, że piłka była nieco dalej ;)
No, ale oczywiście kamera pokazuje to inaczej.
Czy było, czy nie było - Liverpool jest w finale LM i koniec! :)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 maja 2005, 18:38

Jeśli i tak by gola niebyło, to powinien być chociaż karny. I tak byłby gol i tak, więc tej sprawy dalej nie trzeba rozpatrywać!!!

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 07 maja 2005, 18:51

izraelska technologia rakietowa :lol:

G prawda!
Po pierwsze nawet jeżeli gola nie było to był karny bo Czech faulował Barosa!Obrazek

Po drugie na prewno na tym obrazku tak nie było, to bujda, rpzeciesz w powtórkach idac, ze noge, stopę wsadził za linie a przy tym obrazku tryzma ją na równi, a powiedzcie czego Abramowic znie może sobie kupić?
Kupił także (dął w łąpę) tym, tych 'ex'pretów

UWAGA supernowa technologia kosmiczno-techniczno-powietrzno-wodna o nazwie: "bunch-is-the-best' zrobiła analize i oto co wyszły, piłka przekroczyła linię, gol!

Obrazek

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 07 maja 2005, 19:21

Hehehe BUNCH dzięki utwierdziles mnie w przekonaniu ze byl jednak ten gol.
Abramowicz dał w łape tym izraelczykom...
A Tobie pewnie Carlsberg bo im reklame zrobiles:)

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 07 maja 2005, 19:22

Ty ta twoja technologia to wymiata...
Dziwne ze jeszcze jej niopatentowales, wiesz teraz jak jestemy w UE - to zaraz ktos ci ja zakosi....

Ale wracając do tej technologi rakietowej, to fakt ze teraz wiekszosc mediow itp za chelsea, bo poprostu roman zaplaci

Np tytuły z wyborczej "GOL, KTÓREGO IE BYŁO"
czy "WIELKA POMYŁKA W LIDZE MISTRZÓW" - wybaczcie ale gdyby to chelsea strzlila taka bramke to az tak by nie bylo...

Zresztą obecnie problem takich goli ma rozwiazac pilka z chipem (nowoczesna pilka, powoli czekamy na roboty). W koncu FIFA juz zgodzila sie na przetestowanie tego w Peru...
Z wyborczej: "System "Cairos" zakłada umieszczenie w piłce mikrochipów wielkości monety, mikrochipy wysylalbyby po 2 tysiace sygnałów na minute - informując o położeniu piłki"

Iwecej o tym w wyborczej.... Ale tak naprawde to niedlugo sedzia bedzie ogladal mecz przed komputerem w jakims pomieszczeniou,i gwizdal do jakiegos glosnika zawieszonego nad boiskiem a pozniej ROBOTY :D

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 maja 2005, 19:24

patryk89 pisze:Hehehe BUNCH dzięki utwierdziles mnie w przekonaniu ze byl jednak ten gol.
Abramowicz dał w łape tym izraelczykom...
A Tobie pewnie Carlsberg bo im reklame zrobiles:)
Wenger dał łapówę FA w tamtym sezonie, przecież zdobyli Premiership, dużo chyba było kasy za mistrzostwo. E, dobry BUNCH, nowa technologia!!! :D :D :D Gola nie było, ale należał się karniak!!!

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 07 maja 2005, 19:29

Nooo Wenger musiał dużo zapłacić bo Arsenal nie tylko rok temu wygrał Premiership:(
Mikusinski czytaj uwaznie wszystkie posty...to nie ja wymyslilem z tym ze Abram dał w łape...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”