Confederations Cup 2005

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Puchar Konfederacji?

Czas głosowania minął 27 cze 2005, 16:52

Argentyna
13
30%
Brazylia
23
53%
Niemcy
2
5%
Grecja
2
5%
Meksyk
1
2%
Japonia
1
2%
Tunezja
1
2%
Australia
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Confederations Cup 2005

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 cze 2005, 16:52

Nie zauważyłem takiego tematu więc go zakładam.
Za dwa dni rozpoczyna się Puchar Konfedracji. Czyli próba generalna przed finalami MŚ, które oczywiście uż +/- za rok.
Oto grupy PK:
Grupa A:
Argentyna
Australia
Niemcy
Tunezja
Grupa B:
Brazylia
Grecja
Japonia
Meksyk

Oto stadiony, na których zostanie rozegrany Puchar Konfederacji:
Kolonia, Frankfurt n. Moenem, Lipsk, Norymberga i Hanower.
Ponoć Puchar Konfederacji ma być pokazywany na niemieckich kanałch ARD i ZDF.
Krótka sylwetka drużyn z mojej skromnej strony:
Niemcy - Gospodarze turnieju. Czy wygrają? Napewno są w stanie. Niesieni przez doping swoich kibiców. Jurgen Klinsman traktuje turniej dość poważnie, jego reprezentacja potrzebuje meczów o punkty, aby już się przyzwyczjali do MŚ, gdzie kibice będą wymagać od nich zwycięstwa. Pod wodzą Klinsiego jeszcze żadnego znaczącego meczu Niemcy nie rozegrali.
Brazylia - W przeciwieństwie do Klinsmana CA Pareira jakoś z deka olewa ten turniej. Nie będzie na nmim kilku znaczących gwiazd brazylijskiej piłki takich jak Ronaldo, R. Carlos, czy Ronaldinho. Brazylijczycy PK traktują podobnie jak Copa America. Będą grać zawodnicy z drugiej półki. Jak wiemy CA ma jeszcze ze trzy rezerwowe składy, które mogłyby wystąpić w tym turnieju.
Argentyna - Cały czas byli uważani za faworytów turnieju. Po zwycięstwie nad Brazylią Argetnyńczycy stali się jeszcze większymi faworytami. Pekereman także zrezygnował z kilku znaczących piłkarzy takich jak Crespo czy Ayala. To także będzie szansa dla tych zawodników z drugiej półki. Pekerman traktuje turniej jako możliwość sprawdzenia zawodników nieamjących miejsca w pierwszym skłądzie jego repreentacji.
Grecja - Chyba tylko w Grecji wierzą w zwycięstwo w PK. Grecka reprezenacja prezentuję się ostatnio fatalnie i jest bez większych szans na awans do MŚ. Otto Rehagel już przestał być tak wyborowych taktykiem i znalazł się w cieniu Mourinho. Chyba wyjście (I tak już łatwej) grupy byłoby dla Greków sporym osiągnięciem.
Meksyk - Wystąpią w trochę innym składzie niż w takim jakim zagrali z Polską i są uważani za czarnego konia turnieju. Z grupy powinni wyjść na drugim miejscu ( I to bez większych problemów)
Japonia - Oczywiście stać ich na wyjście z grupy, ale tylko wtedy jak się wzniosą na wyżyny swoich umiejętności, ale nic nie wskazuje na to, aby w dwa dni Japonia dostała wielkiego polotu. Moim zdaniem trzecie miejsce w grupie powinno skośnookich zadowolić.
Tunezja - Nie wierzę, aby było ich stać na pokonanie Niemiec i Argentyny. Jedynym ich celem na tym pucharze powinno być uniknięcie pogromu i pokonanie Austaralii. Gdyby Afrykę repreentował Kamerum to byłaby to niezwykle fascynująca grupa, ale co taka Tunezja może zwojować?
Australia - Stały bywalec Pucharu Konfederacji. Zawsze najsłabszy zespół. W meczach z Niemcami i Argentyną powinni zagrać ustawieniem
1-10-0. Z Tunezją mogliby już trochę powalczyć, ale już chyba tylko o 'pietruszkę'

Pisząc o Pucharze Konfederacji nie można nie wspomnieć o piłkarzu, który zmarł w trakcie tego turnieju - Marc Vivien - Foe [']

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2005, 17:38

Puchar juz tuz-tuz, moim faworytem jest .... Grecja :!: oraz Niemcy :)
Brazylia oraz Argentyna wg mnie nie odegraja wiekszej roli :):)

FORCA GREECE

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 13 cze 2005, 17:59

licze na Brazylie i na nich zaglosowalem, ale faworytem chyba sa gospodarze jendak

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 cze 2005, 18:02

Grecja jest dla ciebie faworytem bo gra dobry fudbol czy ich lubisz bardzo????
Ja osobisicie kibicuje reprezentacji Brazyli tylko ciekawe czy Robinho będzie grał bo trener Santosu może go nie pusicić :
Mój wymarzony Finał to Brazylia- Argentyna i zemsta brazylijczyków za ostatni mecz :D :D
Niemcy też u siebie mają sznase powalczyć!
Corinthias chyba się mylisz że Brazylia potraktuje turniej ulgowo ja słyszałem że mają być najwieksze gwiazdy poza Ronaldo i Adriano ale nie wiem czy to jest pewne

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 13 cze 2005, 18:08

Ja zagłosowałem na Argentynę i mam nadzieję, iż to oni zwyciężą. Collocini, Ayala, Heinze, Riquelme i Aimar to moi ulubieńcy z Ameryki Płd. (nie licząc Ronaldinho, Juana, Forlana, Klebersona i Lincolna). Niemców nie lubię, z wyjątkiem samego Klinssmana, Lahma, Hinkela, Kehla, Weidenfellera i paru innych. Grecy grają bardzo nudna piłkę, Japonia tymbardziej. A Tunezja i Australia będą chłopcami do bicia. Takie jest moje skromne zdanie. :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 cze 2005, 18:14

A oto sklad Brazyli kilka gwiazd jest :D
1 DIDA (GK)
2 BELLETTI
3 LUCIO
4 ROQUE JUNIOR
5 EMERSON
6 GILBERTO
7 ROBINHO
8 KAKA
9 ADRIANO
10 RONALDINHO
11 ZE ROBERTO
12 MARCOS (GK)
13 CICINHO
14 JUAN
15 LUISAO
16 LEO
17 GILBERTO SILVA
18 JUNINHO PERNAMBUCANO
19 RENATO
20 JULIO BAPTISTA
21 RICARDO OLIVEIRA
22 EDU
23 GOMES (GK)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 cze 2005, 19:10

Sorry. Ronaldinho jednak jest.
Pareira ma dać szansę gry Gomesowi na bramce :D
To może być przełomowy turniej dla Luisao i cicinho.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 14 cze 2005, 22:20

Ja tradycyjnie już głosuję na Brazylię. Mistrzowie świata mają obecnie swoisty kryzys formy, ale przypuszczam, iż będą chcieli zagrać na tym turnieju jak najlepiej, ze względu na niedawną porażkę z Argentyną. :) Mam cichą nadzieję na to, że z dobrej strony zaprezentują się Grecy. :P Po tym, co pokazali na Euro 2004 naturalnie PK nie mają szans wygrać, ale cóż - zawsze powinien być 'czarny koń'.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 cze 2005, 22:44

Tylko i wyłącznie Argentyna - obok Polski to moja ulubiona reprezentacja! Cieszę się, że na ten turniej przyjechały gwiazdy więc może być ciekawie (pomimo zmęczenia sezonem). Mecze będą na Eurosporcie live? Wie ktoś?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2005, 22:52

Pisakk pisze:Mecze będą na Eurosporcie live? Wie ktoś?
na Eurosporcie live spotkan nie bedzie, jedynie skroty po meczach ;)

jak w Niemczech to moze na ARD lub ZDF poleci ;)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 cze 2005, 23:01

Jutro się wszystko zaczyna. Na Eurosporcie w programie jest włąsnie Puchar Konfederacji o 23 :? hmmm moze jakiś meczyk czy tylko skróty :?:

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 15 cze 2005, 10:14

Figo z tego co wiem to podzielą rozkład transmisji na Eurosport i Eurosport 2. Tylko oby to były mecze w całości przynajmie na dwójce. A wieczorem podsumowanie dnia na zwykłym kanale. Na to sie zanosi. Dziś jest Eurosporcie News jest taka mini zapowiedż turnieju. Ale jak cos to Cloner dobrze pisze ZDF tez powinie pokazać.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 cze 2005, 10:36

Onet.pl za Gazetą Wyborczą pisze:PK FIFA: Wielka piłka nie dla polskich kibiców

Po raz pierwszy od lat żadna polska stacja nie pokaże na żywo Pucharu Konfederacji. Polska jako jeden z nielicznych krajów wciąż nie ma też praw telewizyjnych do mundialu w Niemczech - czytamy w "Gazecie Wyborczej".

Puchar Konfederacji będzie można obejrzeć na żywo jedynie w stacjach zagranicznych dostępnych w niektórych sieciach kablowych i na platformach cyfrowych (m.in. w ARD i ZDF). Obszerne skróty z polskim komentarzem pokaże Eurosport (wieczorami ok. godz. 23 i następnego dnia).

Po raz pierwszy od lat żadna polskojęzyczna stacja nie kupiła praw do relacji na żywo. - W 2003 r. mieliśmy relacje live, bo były dużo tańsze i sprzedawano je na innych zasadach - mówi Michał Wierzbicki z Eurosportu. Wcześniej Puchar pokazywały na żywo Polsat Sport (2001 r.) i przez wiele lat TVP (ostatnio w 1999 r.). Telewizja publiczna zrezygnowała z jego transmitowania, bo mecze miały niską oglądalność.

- Prawa do Pucharu Konfederacji można było kupić tylko w pakiecie z prawami do mistrzostw świata w Niemczech, których żadna polska stacja jeszcze nie ma - podkreśla Marian Kmita, szef sportu w Polsacie.

- Prawa można było kupić osobno - twierdzi jednak Stephan Herth z niemieckiej firmy Infront, która jest właścicielem praw do transmitowania Pucharu Konfederacji i mistrzostw świata. - Pakiet, nie pakiet... Infront żądał złotych gór, ich oferta była kompletnie nierealistyczna cenowo - przyznaje w końcu Kmita.

Herth potwierdza też, że Polska jest jednym z niewielu krajów europejskich, które nie kupiły jeszcze praw telewizyjnych do mistrzostw świata. - W Europie nie ma ich jeszcze tylko 8-10 krajów - zaznacza Herth. Uchyla się jednak od odpowiedzi, dlaczego w Polsce negocjacje tak się ciągną. - Złożyliśmy ofertę dotyczącą MŚ. Być może rozmowy się ciągną, bo warunki oferowane Polsce nie są dobre - mówi Fajks. Zasłania się tajemnicą negocjacji i nie chce rozmawiać o konkretach.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 15 cze 2005, 10:55

No to ładnie Pisakk rozwiałeś nasze wątpliwości :evil:

Ja na szczeście mam te kanały niemieckie ale to jest parodia. Polska kraj gdzie piłka tak szybko sie rozwija. Nic tylko płakać że nadal tak daleko nam do Europy. Turniej miał niska ogladalność i to wystarczy ... Wtedy np. Klan ma wieksza ogladalność ..

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 cze 2005, 16:37

Nie sądze aby miał małą oglądałność. Zespoły przyjechały w optymalnych składach.
Teraz się modle, żeby TVP pokazała Złoty Puchar CONCACAF.

Już nie długo mecz Argentyny z Tunezją. Szukuje się porcja goli. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”