Zakladanie drużyny

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Zakladanie drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 08 lip 2005, 11:33

Mamy z kumplami zamiar załozyc druzyne. Nie wiem tylko gdzie to nalezy zglosic, jak trzeba druzyne zarejestrowac, a takze czy taka druzyna musi miec okreslony budzet, a jesli tak to ile on powinien wynosic. Jesli ktos ma cos mądrego do powiedzenia na ten temat to prosze pisac :!: :!:

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 08 lip 2005, 12:21

Z tego co pamiętam to trzeba wpłacić wpisowe :wink: to chyba jest 5 tysięcy lub więcej poszukam jeszcze.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 lip 2005, 16:13

Niewiem czy na początku trzeba coś płacić, ale jeśli już tak to od tego są sponsorzy, którzy mogą ewentualnie wyłożyć pieniądze albo chociaż zakupić dla drużyny nowe koszulki. Jeśli chcecie myśleć nad drużyną bardziej poważnie to wydaje mi się, że musicie to zgłosić w urzędzie i tam się dowiedzieć albo napisać do PZPNu :roll: W Gdańsku są np. ligi salezjańskie gdzie co chwile odbywają się rozgrywki w piłce nożnej, to prawie nic nie kosztuje, a zabawa jest świetna :)

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 08 lip 2005, 16:47

Jeżeli chcesz założyć drużynę musisz sie liczyć z kosztami około 25000 ( tyle potrzebowała drużyna na jedną rundę , grając w klasie C , piłkarze grali za friko , boisko udostępnili im salezjanie za friko , opłacali trenera )
Na to składa się rejestracja drużyny i wpisowe .
Zgłoszenie drużyny do rozgrywek ligowych , klasa C lub B w zależności od regionu .
Musisz jednocześnie mieć gdzie grać , czyli zgodę klubu , osiedla na grę na boisku , które musi spełniać jakieś wymogi (odpowiednia wysokość i szerokość bramek i boiska ) .
Dwa komplety strojów .
Na każdym meczu rozgrywanym u siebie opłacasz sędziów i jesteś odpowiedzialny za spokój na obiekcie .
Na każdy wyjazd musisz dojechać , składka na paliwo jak macie auta lub wynajęcie busa .
Pasuje mieć trenera .

Ponadto kosiarka , sprzęt do malowania lini , szatnia dla sędziów .

Powodzenia .

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 08 lip 2005, 22:00

fala pisze:Jeżeli chcesz założyć drużynę musisz sie liczyć z kosztami około 25000 ( tyle potrzebowała drużyna na jedną rundę , grając w klasie C , piłkarze grali za friko , boisko udostępnili im salezjanie za friko , opłacali trenera )
Na to składa się rejestracja drużyny i wpisowe .
Zgłoszenie drużyny do rozgrywek ligowych , klasa C lub B w zależności od regionu .
Musisz jednocześnie mieć gdzie grać , czyli zgodę klubu , osiedla na grę na boisku , które musi spełniać jakieś wymogi (odpowiednia wysokość i szerokość bramek i boiska ) .
Dwa komplety strojów .
Na każdym meczu rozgrywanym u siebie opłacasz sędziów i jesteś odpowiedzialny za spokój na obiekcie .
Na każdy wyjazd musisz dojechać , składka na paliwo jak macie auta lub wynajęcie busa .
Pasuje mieć trenera .

Ponadto kosiarka , sprzęt do malowania lini , szatnia dla sędziów .

Powodzenia .
Boisko mamy od gminy za friko sponsorzy sie jacys powinni znalezs (uzgodnilismy wstepne warunki sponsoringu). Tylko cos kwota 25000 wydaje mi sie duza czy nie pomyliłes sie:?: :?: :?: . No i szatnie nie sa obowiazkowe (znam druzyny ktore przebieraja sie w samochadach lub busie a siedziowie w domu jednoego z dzialaczy :D) Strojami powinni zajac sie sponsorzy.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 08 lip 2005, 22:09

internista1908 pisze:Tylko cos kwota 25000 wydaje mi sie duza czy nie pomyliłes sie:?: :?: :?:
Chyba się nie pomylił. Ja wiem, ze na sezon druzyny młodziezowej, która gra w makroregionie potrzbne jest 15000 na sezon, a to tylko juniorzy...

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 14 lip 2005, 16:03

Suma nie powinna cię dziwić .
Do tego co wyżej napisałem jest jeszcze trochę potrzeb
- lekarz na meczu
- nosze
- chlorek , bandaże itp .
- ubezpieczenie ( w klasie B i C łatwo coś złamać )
- łapówki na kupowanie meczu :D

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 14 lip 2005, 19:47

fala pisze:Suma nie powinna cię dziwić .
Do tego co wyżej napisałem jest jeszcze trochę potrzeb
- lekarz na meczu
- nosze
- chlorek , bandaże itp .
- ubezpieczenie ( w klasie B i C łatwo coś złamać )
- łapówki na kupowanie meczu :D
A nie wiesz po ile teraz mecze stoją :?: :?: :) :)

W sumie jak to sie rozlozy na 12 miesiecy to wychodzi po 2 000 na miesiac. Mysle ze da sie wyrobic w 1000 zl miesiecznie przy oszczednym gospodarowaniu kasa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”