Copa Sudamericana 2007

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Copa Sudamericana 2007

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 sie 2005, 22:53

Copa Nissan Sudamericana (Odpowiednik PUEFA) zbliża się wielkimi krokami. Narazie mamy rozgrywane kwalifikacje.
Moim faworytem jest oczywiście zespół Corinthians. Carlos Tevez ma szanse obronić tytuł z innym klubem. Przed rokiem triumfowałw tych rozgrywkach razem z CABJ.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2007, 15:32 przez Corinthians, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 04 sie 2005, 23:30

Tak ten puchar zacznie sie na jesieni w Ameryce Poludniowej i po raz pierwszy zagra w nim klub z Major League Soccer jako zaproszony a konkretnie mistrz MLS z 2004 roku DC United Waszyngton z Freddy'm Adu prowadzonym przez Piotra Nowaka.Dodatkowo wystapia tez jak sie nie myle 2 meksykanskie zespoly.Powinno byc bardzo ciekawie bo jest dobra konkurencja.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 sie 2005, 13:49

mysle ze wszystkie drozyny zaprezetuja dobry pozniom.
Pierwszy mecz rozpocznie sie 9 sierpnia miedzy Guaraní i Cerro Porteño. Obydwie druzyny sa z Paragwaju.

W pierwszej fazie maja sie odbyc 36 meczy. 28 druzyn bedzie walczyc o awans, i awansujom 3 druzyny. Turniej bedzie sie skladal z 5 faz. Zwyciezca ma dostac 795000$. Zespol z drogiego miejsca dostanie 695000$.

Turniej ma sie skonczyc 14 grudnia.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 08 sie 2005, 23:02

Juz znamy prawie wszystkie druzyny jakie zagraja w CSA oprocz 2 zespolow z Boliwii.Kibicuje oczywiscie "naszemu" DC United z MLS prowadzonym przez Piotra Nowaka.Jest to pierwsza druzyna amerykanska bioraca udzial w tym turnieju.Mysle,ze nie latwo bedzie im grac z racji dalekich podrozy z Waszyngtonu gdzies np. do Chile,Argentyny czy moze Brazylii.Druzyny biorace udzial w CSA:

Argentina: Boca Juniors (último campeón), River Plate (1), Vélez Sarsfield (2), Estudiantes de La Plata (3), Rosario Central (4), Newell's Old Boys (5) y Banfield (6).
Brasil: Santos FC (1), São Paulo FC (2), Cruzeiro (3), Corinthians (4), Goiás (5), Juventude (6), Internacional (7), Fluminense (8).
Chile: Universidad Católica (1) y Universidad de Chile (2).
Colombia: Atlético Nacional (1) y Deportivo Cali (2).
Ecuador: Liga Deportiva Univesitaria de Quito (1) y El Nacional (2).
Paraguay: Cerro Porteño (1), Guaraní (2).
Perú: Alianza Atlético (1) y Universitario (2).
Uruguay: Danubio (1) y Defensor Sporting (2)
Venezuela: Mineros de Guayana (1) y Trujillanos FC (2)
México: Pumas UNAM (1) y América (2)
USA: DC United

http://www.conmebol.com/comunicados_ver ... &slangab=S

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 sie 2005, 23:16

Ja jestem za Corinthians, Boca i Universidad Catolica. Miałem przyjemność oglądania meczów UdCw Chilijskiej Torneo Apertura. Naprawdę grają bardzo dobry, szybki i skuteczny futbol (jak większość drużyn z APD). Mają znakomitych piłkarzy jak Olarra, Villanueva, Conca czy Fuenzalida. Teraz w Chile zaczęła się Clausura i UdC już prowadzi. W pierwszych czterech meczach zgromadzili 12 pkt. A więc wszystkie wygrali. W Clausurze, jeszcze UdC nie ogładałem.

Tych co chcą zobaczyć lige Chilijską zapraszam do kanału CDF (TV Chile[ten kanał jest na Cyfrowym Polsacie]). Mecze są na żywo w nocy, ale w niedzielę o 9 rano są powtórki. Częstwo sa pokazywane mecze UdC.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 sie 2005, 23:10

Wracając do Chilijskich zespołów. W Meczu CS Universidad de Chile przegrał z U. de catolica 1-2, pomimo prowadzenia od 2 minuty. 40 minut później wyrównał Quinteiros a zwycięstwo dał Eduardo RUBIO. Chilijska przyszłość. Fenomen. Szybki zawodnik z cudowną techinką. Pamiętam jak w Chilijskiej Aperturze 2005 na meczach Catoliki Rubio zagrywał piętą, albo lekko podcinał piłkę nad rywalem (nawet w najważniejszych meczach) a wtedy komentator zaczynał się drzeć Rrrrrrrrubiooooo!!!!! Rrrrrrrubiooooo! Rubio! Rubio! Rubio! Ale jakie fenamonalne gole Rubio strzelał... piętą, brzuchem, z 30 metrów, czy z wolnych. Rubio stylem gry przypomina C. Ronaldo, tylko, że gorzej drybluje.

Jeszcze zapodam skład Catolici:
Universidad Católica: José María Buljubasich; Jaime Rubilar, Mauricio Zenteno, Facundo Imboden; Iván Vásquez (m.80, José Pedro Fuenzalida), Jorge Ormeño, Eros Pérez; Francisco Arrué (m.62, Alejandro Osorio), Darío Conca; Jorge Quinteros (m.77, Ignacio Quinteros) y Eduardo Rubio

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 16 sie 2005, 23:19

Szkoda, że takie puchary nie są rozslawione i puszczane w TV. No chyba, że nie wiem o czymś. Jeśli można obejżeć ich w akcji na jakimś kanale to dajcie znać. Bo Tevez i Adu ... mieszanka wybuchowa. Ja również jestem za kadrą Nowaka, bo wiadomo, Polak fenomen klubowych boisk i trener w jednym, malo spotykane :wink: A czy mogę prosić o jakieś stronki dotyczące owego turnieju, oraz o jakieś linki do bramek? Z góry dziękuję. I piszcie nadal o tym, bo mnie interesuje. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 sie 2005, 23:25

Telewizję znalazłem tylko jedną: ET-3
Co do bramek będzie bardzo trudno, ale zrobię co się da :wink:
Postaram się pisać o meczach drużyn brazylijskich i chiliskich. MLSoccer zapewne napisze o drużynach z Ameryki Płn.
Tu masz jeszcze fajną stronkę: :wink:
http://www.sportsya.com/especiales/futb ... cana_2005/

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 sie 2005, 10:23

Ja liczę na River albo Santos:) Zobaczymy co potrafi Santos bez Robinho. Ale Wiliam nie jest taki zły powinien umiejętnie go zastąpić.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 17 sie 2005, 10:38

Ja też na tym kanale oglądałem 2 mecz z ligi chilijskiej ale jedynie co mi zapadło w pamięci to fatalny stan murawy :? normalnie gorzej niż pod blokiem ale to moze jakies leszczyki grały wiec boisku dlatego takie nędzne 8)

Awatar użytkownika
WestCoast
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WestCoast » 19 sie 2005, 20:44

ja stwiam na river chociaz osttnimi cazasy jakos nie zaciekawie graja brak iim przodujacej gwiazdy. a salas za stary jest na gwiazde .

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 sie 2005, 11:30

Bramki z Copa Sudamericana można obejrzećtutaj. Trzeba tylko kliknąć na Noticias por video i wtedy pojawi się lista meczy :]

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 wrz 2005, 15:52

Żle się dzieje z Corinthians. Tylko remis z Goias 1-1 i to na Pacaembu w CSA. Goias już w 4' minucie stracili piłkarza. Po czerwonej kartce wyleciał Correa. Corinthians w przewadze strzelił tylko jedną bramkę, a na dodatek w 75' mincie Tevez także dostał czerwoną, przez co Goias wyrównało w 87' minucie. To nie pierwsza czerwona kartka w tym sezonie dla Teveza, zapewne też nie ostatnia. Wzsystko przez jego wybuchowy chcrakter. Głupie kartki za psykowanie odbijają się czkawka na cdałym zespole.
Dość niespodziewanie z CSA odpadł Santos, który po karnych przegrał z Fluminense. Cóż... Fluminense to także znakomity zespół, który może w tym turnieju walczyc o najwyższe cele.
Odpadło też Sao Paulo, po porażce z Internacionalem. Mnie to cieszy. Wyeliminowanie Sao Paulo i Santosu świadczy, że te zespoły wcale nie są w wysokiej formie (Brazylijskie media pisały o przebudzeniu Sao Paulo po zwycięstwie 4-0 w lidze). Santos - nowy lider brasileiro pokazał, że wcale nie musi byc mistrzem. jak będą przegrywać z takimi zespołami, to spadną kilka miejsc w dół (w tym miesiącu będą grać kilka trudnych meczy).

Universidad de Catlica pogromiał peruwiańską Allinaze 5-0, po dwóch bramkach Rubio.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 01 wrz 2005, 16:22

Az tak zle z Corinthians sie nie dzieje patrzac na inne druzyny takie jak Sao Paulo czy Santos. Zostaly wyeliminowane, chociaz ze to wcale nie swiadczy o slabej formie. Czasami dzieje sie tak ze jakas dobra druzyna ma slaby miesiac i nie gra dobrze w pilke ale w kazdej chwili moze sie odnalesc.
Tak jak to uznalu peruwianskie gazety, Alianza Atlético de Sullana przezyla katastrofe przegrywajac az 5:0 na San Carlos de Apoquindo, w Santiago de Chile.
Fluminense zakwalifikowali sie do dalszej fazy po rzutach karnych 4:2 dzieki swojemu bramkarzowi Kleber. :)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 02 wrz 2005, 18:10

Alianza ma raczej teoretyczne szanse na awans a wiec wyglada ze Universidad Catolica of Chile na da sobie strzleic wiecej niz 4 gole i awansuje a wtedy chilijczycy zagraja z amerykanskiem DC United pierwszy mecz 13 wrzesnia na stadionie RFK w Waszyngtonie.Nie bardzo wiem co oczekiwac od DC United w tym pucharze mimo ze sa mistrzami z 2004 i dobrze graja obecnie,to w pucharach w Ameryce Poludniowej graja pierwszy raz i to jest pewna niewiadomo co do wyniku klubu Piotra Nowaka.
snake pisze:Az tak zle z Corinthians sie nie dzieje patrzac na inne druzyny takie jak Sao Paulo czy Santos. Zostaly wyeliminowane, chociaz ze to wcale nie swiadczy o slabej formie. Czasami dzieje sie tak ze jakas dobra druzyna ma slaby miesiac i nie gra dobrze w pilke ale w kazdej chwili moze sie odnalesc.
Tak jak to uznalu peruwianskie gazety, Alianza Atlético de Sullana przezyla katastrofe przegrywajac az 5:0 na San Carlos de Apoquindo, w Santiago de Chile.
Fluminense zakwalifikowali sie do dalszej fazy po rzutach karnych 4:2 dzieki swojemu bramkarzowi Kleber. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”