Urugwaj vs Ghana - ćwierfinał

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto przejdzie dalej?

Urugwaj
12
60%
Ghana
8
40%
Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Urugwaj vs Ghana - ćwierfinał

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 29 cze 2010, 19:44

Niebawem rozpocznie się 1/4 finału.Niezwykle interesujące będzie starcie Urugwaju z Ghaną.Moim cichym faworytem są zawodnicy z Ameryki Południowej.Diego Forlan i Luis Suarez są w dobrej formie, dobrze jakby przebudził się Cavani.Liczę na 2:1.

Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, 19:51 przez Hyypia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Urugway vs Ghana - ćwierfinał

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2010, 19:49

UrugwaY ? CaBani ? Popraw prosze,bo bije po oczach :wink:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Re: Urugwaj vs Ghana - ćwierfinał

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 29 cze 2010, 19:52

Poprawione :wink:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 30 cze 2010, 15:11

Kibicuję Ghanie. Dlaczego? Bo co to będzie za Mundial w RPA jeśli zabraknie w strefie medalowej drużyny z Czarnego Lądu? W sumie to szanse Ghany nie są tak nikłe jak się niektórym wydaje. Urugwaj ma świetnych napastników, ale warto zwrócić uwagę, że w dotychczasowych czterech spotkaniach na tym turnieju Ghana straciła zaledwie trzy bramki. Ktoś powie, "a Urugwaj stracił tylko jedną". Ok, ale jeśli obie drużyny będą grać konsekwentnie z tyłu - a zapewne tak będzie - najpewniej doczekamy dogrywki i uważam, że wtedy Ghana wykończyłaby już przeciwników. Jedyni Reprezentanci Afryki w ćwierćfinale mają zabójczą kondycję, potrafią przez 120 minut biegać na pełnych obrotach i to jest ich największa siła.

Mam jednak nadzieję, że bramki padną i obejrzymy ciekawe widowisko, nie jak w innym wyrównanym meczu (Paragwaj - Japonia).

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 30 cze 2010, 17:09

No tylko Ghana zagra bez Andre Ayewa i nie wiadomo co z K.P. Boatengiem czy zagra :?: (albo wiadomo a ja nie wiem :mrgreen: :?: )

Nie lubię wydawać opinii w momencie gdy impreza jeszcze trwa ale jednak ten Ayew robi na mnie wrażenie. Obserwuje go na niwie reprezentacyjnej bo akurat miałem dotychczas możliwość oglądania kilku ostatnich PNA i ten chłopak naprawdę się rozwinął jako gracz. Od typowego bezgłowego jeźdźca, który mija każdego kogo się tylko da i zawsze szuka pojedynków indywidualnych próbując wejść z piłką do bramki do naprawdę wartościowego skrzydłowego, który potrafi wykorzystać swoje indywidualne umiejętności z korzyścią dla drużyny. Oczywiście jeszcze mu wiele brakuje i ciągle ma skłonności do tych jego dryblingów w nieodpowiednim momencie ale myślę, że w końcu nadchodzi jego czas. Może tym razem Marsylia go nie wypożyczy albo trafi gdzieś do Anglii i z inteligentnym trenerem u boku będzie jeszcze lepszy. Potencjał na pewno ma chociaż zazwyczaj synowie wielkich i znanych piłkarzy stosunkowo rzadko robili większą czy nawet porównywalną karierę do swego ojca. kto wie może jemu się uda...

Ogólnie warto też zwrócić uwagę na bardzo młody wiek tej drużyny co może sugerować, że to nie ich ostatni dobry turniej chociaż w futbolu afrykańskim różnie to bywa. Średnia wieku (rocznikowo) 24 lata :shock: . No i brak Essiena i odwieczne pytanie było by lepiej z nim czy nie :?: :mrgreen:

jabol997
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jabol997 » 30 cze 2010, 22:58

A ja trzymam kciuki za Ghaną choć niewątpliwie najlepiej wg mnie jak na razie zaprezentowały się argentynczycy i niemcy

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 01 lip 2010, 0:02

ja mam nadzieję, że w finale zagrają Ghana z Argentyną :D można sobie pomarzyć.. ;)

Awatar użytkownika
martin2507
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin2507 » 01 lip 2010, 13:23

Co tu kryć, oba teamy imponują nam coraz bardziej. Idziemy o zakład, że przed mundialem nie było takich, którzy którąś z tych jedenastek widzieliby w półfinale, tymczasem to już fakt! Tylko kto? Po 40 latach ponownie dwukrotni mistrzowie globu, czy też może po raz pierwszy w historii zespół z Czarnego Lądu? Ghana jeździ autokarem z napisem ?Nadzieja Afryki?. Naszym zdaniem w tej potyczce każde rozstrzygnięcie jest prawdopodobne. My stawiamy na remis w regulaminowym czasie i jednak awans drużyny z Suarezem i Forlanem w ataku.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2010, 21:56

Urusi na papierze wygladaja duzo lepiej niz Ghana i mam nadzieje,ze Celestes udowodnia swoja wyzszosc rowniez na boisku :)

Forlan,Suarez i Cavani (cos czuje,ze jutro sie przelamie) powinni zapewnic sytuacje i bramki. Szkoda,ze od poczatku nie zagra Godin - jeden z najlepszych obroncow na Mundialu. Zastapi go zapewne Victorino,ktoremu do klasy obroncy Villarealu brakuje conajmniej paru lat swietlnych. Perez i Rios powinni wygrac bez problemow walke o srodek pola,a najciezsza robote beda mieli chyba Fucile i M. Perreira - zatrzymanie czesto atakujacych ze skrzydla Ghanczykow nie jest prosta sprawa.

Jezeli Urugwaj zagra conajmniej tak dobrze jak w swoim drugim meczu Mundialu z RPA,w ktorym dominowal od samego poczatku i zmiazdzyl rywali taktycznie nie dajac im nawet iskierki nadziei na pozytywny rezultat,to o wynik jestem spokojny.

PS. Rzeczywiscie troche zal Ayewa. Bardzo fajnie oglada sie gre tego chlopaka. Spora przyszlosc przed nim.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 02 lip 2010, 20:23

Jeszcze tylko 10 minut do bardzo ekscytującego meczu. Bardzo prawdopodobne, że to spotkanie będzie drugim, po meczu Niemcy - Argentyna najlepszym jak do tej pory meczu na tym Mundialu.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 02 lip 2010, 20:25

Bardzo bym chciał żeby wygrała Ghana. Widziałbym wynik 2-1 dla Ghany. Należy im się półfinał za świetną grę, którą mam nadzieję udokumentują w meczu z Urusami.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2010, 20:30

toporow pisze:Jeszcze tylko 10 minut do bardzo ekscytującego meczu. Bardzo prawdopodobne, że to spotkanie będzie drugim, po meczu Niemcy - Argentyna najlepszym jak do tej pory meczu na tym Mundialu.
Mam wrażenie że zwycięzca meczu Argentyna - Niemcy wygra ten Mundial. Co do Urugwaju, to moim cichym marzeniem jest, aby po osiemdziesięciu latach znów spotkali się w finale z 'Albicelestes'. W półfinale czeka Holandia, zespół całkowicie do ugryzienia. Dziś jednak muszą pokononać nie mającą nic do stracenia ekipę Ghany, której awans do ćwierćfinału i tak jest już historycznym osiągnięciem. Mimo wszystko Urusi dadzą sobie radę. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2010, 21:23

Ghana prowadzi zasłużenie, Urugwaj dobrze zaczął, ale trwało to może kwadrans. Później to Ghana zaczęła dyktować warunki gry i przede wszystkim stwarza sobie sytuacje bramkowe. Strzał Muntariego - Muslera powinien wyciągnąć, chyba, że nie dostrzegłem rykoszetu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lip 2010, 21:24

Bardzo dziwny mecz. Początek należał zdecydowanie do Urugwaju, jednak potem dwie szybkie okazje Ghany i nagle to drużyna z Afryki przejęła inicjatywę. Urugwaj ma problemy, kapitan z kontuzją, Fucile też bardzo niebezpiecznie to wyglądało, ale chyba będzie mógł kontynuować. Strzał Muntariego :shock: a chcieli go odsyłać do domu z powodu problemów z dyscypliną :lol:

Zobaczymy, co przyniesie druga połowa. Czeka nas bardzo dobre 45 minut. :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lip 2010, 21:31

Jarzinho pisze:Ghana prowadzi zasłużenie, Urugwaj dobrze zaczął, ale trwało to może kwadrans. Później to Ghana zaczęła dyktować warunki gry i przede wszystkim stwarza sobie sytuacje bramkowe. Strzał Muntariego - Muslera powinien wyciągnąć, chyba, że nie dostrzegłem rykoszetu.
Rykoszetu nie było, ale piłka dosyć dziwnie zakręciła.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”