FC Sokol Bruksela

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

FC Sokol Bruksela

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 22:38

Troche historii:
FC Sokół Bruksela powstał oficjalnie w czerwcu 2009 roku, jednak już myśl o Sokole rodziła się wiele miesięcy wcześniej. Wszystko zaczęło się od betonowego boiska w Colege Jean XXIII, gdzie zajęcia odbywa również polska szkoła. Cotygodniowe niedzielne spotkania stały się niejako rytuałem i przez parę lat były pielęgnowane przez grupę piłkarzy zapaleńców, często byłych uczniów polskiej szkoły. Mecze rozgrywane były systemem halowym czyli czterech w polu i jeden bramkarz. Często ochotników do gry było tak wielu, że organizowane były turnieje, w których grali nie tylko Polacy. Jednak najwytrwalsi pamiętają i takie niedziele gdzie trudno było zebrać nawet dziesiątkę zawodników by rozegrać jakikolwiek mecz. Warto wspomnieć o tradycji grania w Nowy Rok. Młodzi ludzie, często zmęczeni po Sylwestrowej zabawie stawali jak jeden mąż by rozegrać mecz. Ta pasja grania w piłkę jednoczyła Nas co niedziele by w końcu mógł powstać FC Sokół. Plan skonkretyzował się w głowach piłkarzy pod koniec 2008 roku, ale dopiero w marcu 2009 roku odbyło się pierwsze spotkanie mające na celu wyłonić pierwsze osoby z zarządu i mniej więcej określić następne cele. Na spotkaniu obecni byli Boxer, Orzeł, Rudy, Abram, Łysy i Piotrek i to właśnie oni, do spółki z Polką tworzą zarząd. W następnych miesiącach pomyślne testy w Sokole przeszli Sztefan oraz Tomek. Pierwszym trenerem drużyny został Jacuś i właśnie w takim składzie rozpoczynamy pierwszy sezon.
Dodam tylko,ze w pierwszym sezonie zajelismy 7 miejsce w 5 lidze regionalnej,ale juz w nastepnym wygralismy lige,dzieki czemu w sezonie 2011/2012 zagramy w czwartej dywizji.

Filmiki:

NK:

http://nk.pl/#profile/31646314

FB:

http://www.facebook.com/pages/FC-SOKOL-BXL/315713721104

Forum:

http://www.fcsokol.fora.pl/

Zapraszam wszystkich do dyskusji :D

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: FC Sokol Bruksela

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 25 maja 2011, 22:42

Fanem Sokoła jestem od dawna, więc czuje się wywołany do tablicy. Chciałbym wypowiedzieć się w kwestii formalnej, a dokładniej w sprawie waszego profilu na Facebooku. Drogi Doktorze przydałaby się przede wszystkim częstsza aktualizacja :!: Bardzo rzadko wrzucacie jakiekolwiek informacji, a jako człowiek, który ceni takie inicjatywy z chęcią bym sobie poczytał co tam u was w klubie słychać. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 22:51 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 22:47

Dziekje za wsparcie MVB w imieniu wszystkich Sokolow :beer:

Niestety,ale profil na fb prowadzi ktos inny,a ja za bardzo nie mam na to wgladu. Oczywiscie w najblizszym czasie powiem mu,zeby cos w tej kwestii sie ruszylo.

A wszelkie informacje na temat sokolskiego zycia bede teraz zapodawal na forum w tym temacie,wiec bedziesz na biezaco :D

Jak juz wspomnialem w domku,Sokol juz drugi raz z rzedu zdobyl nagrode Fair Play :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2011, 22:52

Kliknąłem na FB "lubię to"! Wspieram Sokołów ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 23:00

guru pisze:Kliknąłem na FB "lubię to"! Wspieram Sokołów ;)
Dzieki guru :beer: Huk Lipiny - Sokol Bruksela - Korona Kielce --- sztama ! :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 maja 2011, 23:27

Wreszcie Doktor ruszył dupsko i stworzył wątek o Sokole. Nie będzie przynajmnie zamulał w Domku :smile2:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 23:34

Salas11 pisze:Wreszcie Doktor ruszył dupsko i stworzył wątek o Sokole. Nie będzie przynajmnie zamulał w Domku :smile2:
W koncu sie do tego zabralem. Mam nadzieje,ze bedziesz sie tu czesto wypowiadal spamerze jeden :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2011, 23:41

Dr.Football1, miałeś udział w stworzeniu tego klubu?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 23:47

guru pisze:Dr.Football1, miałeś udział w stworzeniu tego klubu?
Oczywiscie. Od poczatku wiadomo bylo,ze to ja zostane trenerem :) Tu jest nawet legendarne juz zdjecie,kiedy przed badaniami medycznymi podpisujemy ostatnie papiery dotyczace klubu (ja to ten w kapturze):

Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 maja 2011, 23:49

Dr.Football1 pisze:Mam nadzieje,ze bedziesz sie tu czesto wypowiadal spamerze jeden :P
Jakbym nie miał co robić... :badziewie: :wink: Przyda się kolejny wątek do nabijania na legalu :lol: Mam nadzieję że w przyszłym sezonie będziesz wrzucał obszerne skróty meczów Sokoła (tylko nie takie, jak Polsat Ligi Mistrzów) żeby jakoś podeprzeć faktami te wyniki z kosmosu, szemrany awans do czwartej ligi i jeszcze bardziej szemraną nagrodę fair play dla drużyny z trenerem-tyranem zjadającym szkoleniowców innych zespołów i mającym powiązania z Camorrą (tak, tak, doszedłem skąd ta Twoja sympatia do Napoli :> )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2011, 23:59

Dr.Football1, to szacunek. My tez założyliśmy drożynę sami i też miałem w tym udział. Ba, nawet jestem członkiem komisji rewizyjnej. :haha: Ale to jest właśnie fajne. Wyniki nie są powalające, bo wpływa na to wiele czynników, szczególnie brak kluczowych zawodników, a wybierać nie ma w czym. :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 maja 2011, 0:03

Jakbym nie miał co robić... Przyda się kolejny wątek do nabijania na legalu Mam nadzieję że w przyszłym sezonie będziesz wrzucał obszerne skróty meczów Sokoła (tylko nie takie, jak Polsat Ligi Mistrzów) żeby jakoś podeprzeć faktami te wyniki z kosmosu, szemrany awans do czwartej ligi i jeszcze bardziej szemraną nagrodę fair play dla drużyny z trenerem-tyranem zjadającym szkoleniowców innych zespołów i mającym powiązania z Camorrą (tak, tak, doszedłem skąd ta Twoja sympatia do Napoli )
Ze skrotami moze byc roznie,ale postaram sie znalezc jakiegos konkretnego cameramana :wink: W koncu czwarta liga to czwarta liga :D

Zdjecie tabliczki Fair Play wrzuce za kilka dni to se zobaczysz (na razie jest u prezesa) :P

A co do Camorry... Coz... Ja bym na twoim miejscu dobrze zaryglowal drzwi :twisted:
Dr.Football1, to szacunek. My tez założyliśmy drożynę sami i też miałem w tym udział. Ba, nawet jestem członkiem komisji rewizyjnej. Ale to jest właśnie fajne. Wyniki nie są powalające, bo wpływa na to wiele czynników, szczególnie brak kluczowych zawodników, a wybierać nie ma w czym.
Ja rowniez jestem jednym z trzech czlonkow zarzadu :D U nas wyniki na razie sa zadowalajace. Planowalismy awans w drugim sezonie i sie udalo. Teraz dopiero zaczna sie schody...

W kazdym badz razie zycze powodzenia Tobie i Twojej ekipie :beer: Oby wiecej takich projektow jak nasze :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 maja 2011, 0:10

Dr.Football1 pisze:Zdjecie tabliczki Fair Play wrzuce za kilka dni to se zobaczysz (na razie jest u prezesa) :P
Prezesa Sokoła, czy komisji przyznającej tą zaszczytną nagrodę? :>
Dr.Football1 pisze:A co do Camorry... Coz... Ja bym na twoim miejscu dobrze zaryglowal drzwi :twisted:
W sumie racja, jeszcze mi nawrzucasz niezutylizowanych śmieci do chałupy :lol2:

Pośmialiśmy się, ale teraz pora przejść do konkretów. Będzie można gdzieś obstawiać Wasze mecze? :twisted:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 maja 2011, 0:12

Pośmialiśmy się, ale teraz pora przejść do konkretów. Będzie można gdzieś obstawiać Wasze mecze?
Skad ja wiedzialem,ze zadasz to pytanie ? :roll: :lol:

Na razie to jest tylko liga regionalna,wiec bedziesz musial poczekac pare lat az dostaniemy sie do narodowej :P Wtedy masz u mnie cynki z pierwszej reki :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 maja 2011, 0:20

Dr.Football1 pisze:Skad ja wiedzialem,ze zadasz to pytanie ? :roll: :lol:
Pojęcia nie mam :think:
Dr.Football1 pisze:Na razie to jest tylko liga regionalna,wiec bedziesz musial poczekac pare lat az dostaniemy sie do narodowej :P Wtedy masz u mnie cynki z pierwszej reki :lol:
Miałbym obiekcje co do wiarygodności tych cynków :whistle: Puściłbyś mnie z torbami jak Mickey Turkisha i Tommy'ego w "Przekręcie" :won:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”