Co powiecie o DECO?

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
BUNCH

Co powiecie o DECO?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 22 paź 2004, 22:49

No własnie, a co powiecie o Andersonie Luisie Da Souzie?
Brazylijczyku z Portugalskim obywatelstwem. On był niezauważany w Porto bardzo długo (Oczywiście nie prze mnie), dopiero tera zpod koniec rzuciły sie na niego Barca i Chelsea!

Obrazek

Anderson Luís de Souza, czyli popularny Deco, urodził się dwudziestego siódmego sierpnia 1977 roku w brazylijskim mieście o nazwie Sâo Bernardo do Campo. Jego pierwszym klubem, było Nacional Sâo Paulo. Grał w tym klubie od najmłodszych lat, więc postrzega się go, jako wychowanka tego klubu. W 1996 roku jego talent dostrzegli działacze Corinthians Alagoano i ściągnęli go do siebie. Jednak Deco nie zabawił tam długo, bowiem tylko jeden sezon. W swoim nowym klubie, jakim było FC Alverca spędził także dwanaście miesięcy. Do SC Salgueiros przywędrował w sezonie 1997/1998, lecz tam spędził tylko pół roku. W przerwie zimowej sezonu 1997/1998 Deco kupiło FC Porto, klub ligi portugalskiej, a zarazem pierwszy w pełni profesjonalny klub pomocnika. W FC Porto Deco robił szybką karierę. Szybko "zagrzał" sobie miejsce w pierwszej jedenastce i szybko zaczął wchodzić z Porto na szczyt. W sezonach 2002/2003 i 2003/2004, Deco wraz z Porto zdobył Superpuchar Portugalii oraz Puchar Portugalii. Wraz z Portugalczykami Deco przeszedł do historii piłki nożnej, bowiem zdobył najpierw Puchar UEFA (sezon 2002/2003), a później Ligę Mistrzów (sezon 2003/2004). W przerwie letniej przed sezonem 2004/2005 Deco zmienił barwy klubowe. Zainteresowanie jego osobą wzrosło po udanych Mistrzostwach Europy. Deco miał wiele propozycji, jednak wybrał propozycję FC Barcelony. Reprezentant Portugalii podpisał z Barceloną długoletni kontrakt, spełniając zarazem swoje marzenia z dzieciństwa. Jeżeli już mowa o reprezentacji... Deco urodził się w Brazylii, jednak reprezentuje barwy Portugalii. W 2003 roku Deco zgodził się grać w reprezentacji Portugalii, ponieważ nie otrzymywał propozycji gry w brazylijskiej reprezentacji. Młody zawodnik nie żałuje swojego wyboru - na EURO 2004 zdobył wicemistrzostwo Starego Kontynentu wraz z Portugalią.

Imię i nazwisko: Anderson Luís de Souza
Przydomek: Deco
Data urodzenia: 27.08.1977 r.
Miejsce urodzenia: Sâo Bernardo do Campo
Narodowość: Portugalczyk
Wzrost: 174 cm
Waga: 73 kg
Pozycja: Pomocnik
Numer na koszulce: 20

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 paź 2004, 23:08 przez BUNCH, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 22 paź 2004, 23:01

Deco to wedlug mnie to bardzo dobry zawodnik ktory mysli na boisku i umie kierowac gra calaego zespolu nie boji sie brac odpowiedzialnosci na siebie. Naprawde dobry zawodnik zawsze opanowany,a zarazem posiada troche fantazji boiskowej ale to typowe dla poludniowcow a zwlaszcza brazylijczykow

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 paź 2004, 23:45

Deco jest świetnym piłkarzem i ciesze sie ze tak znakomicie zgrał sie z piłkarzami Barcelony. W FC Porto pokazał juz dwa sezony temu czym tak naprawde jest piłka. Najbardziej utkwił mi w głowie jego strzał przeciwko Lazio w pucharze UEFA (chyba 4:0 dla Porto). Huknął z połowy boiska z wolnego a Peruzzi nie zdołał złapać tej piłki tylko odbił ją przed siebie i dobitka któregoś z piłkarzy była juz celna :) Ach jak ja lubie wspomnienia :wink: Z twarzy wygląda jak taki grzeczny, niewinny i nieśmiały chłopczyk, ale juz wiele klubów pezekonało sie, że maluchem to on raczej nie jest...

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 22 paź 2004, 23:49

(Tak, dokładnie. Lubię także Juninho Pernambucano, gwiazdą nie jest, ale jest neidoceniany, widzieliście jego wolne? Ma lepszą celność niż sam Becks!) - ale wróćmy do Deco.

Awatar użytkownika
Wtajemniczeni_wiedzą
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wtajemniczeni_wiedzą » 23 paź 2004, 8:35

O Deco zbytnio nie mam zdania nie wiem czemu ale jakos tak jest, ale gdybym mial oceniac to uwazam go za swietnego pilkarza i najlpeszego rozgrywajacego na swiecie ktory jeszcze bedzie wielka gwiazda (wieksza niz jest). napewno gra znakomicie w pilke i mysle ze jest ostoja zarowno Barcelony jak i reprezentacji!

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 25 paź 2004, 13:14

Dzięki dobrej grze Barcelony w ostatnim czasie, jej piłkarze znowu zaczynają się w prestiżowych plebiscytach. Przedstawiciele blaugrany są na listach kandydatów do zdobycia 3 najważniejszych nagród przyznawanych corocznie.

Po kilku latach przerwy, gracze Dumy Katalonii mają szansę na nagrody, takie jak: 'Złota Piłka'(France Football), 'Złoty But'(World Sport)czy też statuetkę dla najlepszego piłkarza świata wg. FIFA. W pierwszym przypadku mamy 2 kandydatów: Ronaldinho i Deco, w drugim 4: Deco, Ronaldinho, Giuly i Belletti i także 4 w trzecim: Deco, Ronni, Larsson i Eto'o. Są to efekty dobrej postawy w La Liga, gdzie ekipa dowodzona przez Franka Rijkaarda zajęła 2 miejsce w poprzednich rozrgrywkach i przewodzi w obecnej edycji.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 paź 2004, 13:36

BUNCH pisze:Dzięki dobrej grze Barcelony w ostatnim czasie, jej piłkarze znowu zaczynają się w prestiżowych plebiscytach. Przedstawiciele blaugrany są na listach kandydatów do zdobycia 3 najważniejszych nagród przyznawanych corocznie.
Chyba nie zaczynają, a znajdują sie :) Jeśli chodzi o Deco w tym momencie to licze na to, że któraś z tych nagród bedzie jego, bo naprawde sobie chłop zasłużył!

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 25 paź 2004, 13:45

Jestem tego samego zdania!

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 27 paź 2004, 16:45

mm Deco to jeden z najlepszych graczy Portugalii.Jest bajecznym technikiem i wszystko z piłką potrafi zrobić.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 paź 2004, 16:57

Deco to bardzo dobry piłkarz i na szczęcie gra w Barcelonie :lol:
po jego przyjciu do Bracy gra tego zespołu jest o wiele leprza i efektowniejsza chociaz to nie tylko jego zasługa :lol:
oby jak najdłużej grał w Barcelonie :lol:

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 27 paź 2004, 17:20

nielubie go, a najbardziej jego chamskiej minki, wygląda jak jakis pigmej i wogóle nie trawie go

Awatar użytkownika
neo007
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: neo007 » 27 paź 2004, 19:54

ja go lubie bo po prostu gra swietnie

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 paź 2004, 20:44

lubie go jest bardzo dobry technicznie ale wydaje mi się że niema dużej szybkości ale to moze moje złudzenie. Jest napewno w pierwszej 10 piłkarzy grajacych natej pozycji ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”