EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwacja

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwacja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 maja 2012, 1:43

GRUPA C:

Hiszpania Obrazek

Wlochy Obrazek

Irlandia Obrazek

Chorwacja Obrazek

Terminarz:

10-06-2012, 18:00 Hiszpania -:- Włochy
10-06-2012, 20:45 Irlandia -:- Chorwacja
14-06-2012, 18:00 Włochy -:- Chorwacja
14-06-2012, 20:45 Hiszpania -:- Irlandia
18-06-2012, 20:45 Chorwacja -:- Hiszpania
18-06-2012, 20:45 Włochy -:- Irlandia

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI :!:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 maja 2012, 12:48

Lista de convocados para la Euro: Casillas (Real Madrid), Reina(Liverpool), Valdés(Barcelona), Ramos(Real Madrid), Arbeloa(Real Madrid), Albiol(Real Madrid), Piqué(Barcelona), Alba(Valencia), Juanfran(Atletico Madrid), Busquets(Barcelona), Xavi(Barcelona), Iniesta(Barcelona), J. Martínez(Athletic Bilbao), Xabi Alonso(Real Madrid), Cesc(Barcelona), Mata(Chelsea), Cazorla(Malaga), Silva(Manchester City), Llorente(Athletic Bilbao), Torres(Chelsea), Navas(Sevilla), Pedro(Barcelona), Negredo(Sevilla)
Wg. mnie Adrian albo Muniain powinni jechać zamiast Pedro.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2012, 12:49

Zgadzam się z tą opinią. Może nawet obaj przy braku Torresa, który też jest dość kontrowersyjnym wyborem po takim sezonie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 27 maja 2012, 13:15

Co w tej kadrze robi Negredo zamiast Soldado? To jest kpina.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 27 maja 2012, 13:37

RealFan pisze:Zgadzam się z tą opinią. Może nawet obaj przy braku Torresa, który też jest dość kontrowersyjnym wyborem po takim sezonie.
Z Pedro się zgodzę. Nic nie wskazuje na to, żeby podczas euro był innym zawodnikiem niż przez cały sezon. 2 bramki z Bilbao nie gwarantują, że nagle zaskoczy i zacznie grać na miarę swoich możliwości. Może jednak się przydać taki walczak na końcówki spotkań, kiedy rywal będzie zmęczony.
Jeśli chodzi o Torresa, to moim zdaniem ratuje go doświadczenie. W przypadku kiedy nie można powołać Villi, przyda się w kadrze napastnik, który wygrał już z nią wszystko.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 maja 2012, 13:58

Cały del Bosque, postawił na ludzi sprawdzonych i majacych jakiś tam staż w kadrze, zero "spontaniczności" :wink: :roll:
Coś na zasadzie: ktośś młody i nowy ma większą szansę na zyebanie czegoś od tego sprawdzonego choć będścego w słabej formie

Ja Pedro lubie, ale sezon miał słaby i Vincenty mógł wziąść Muniaina, a brak Soldado to IMO spora niespodzianka, tak samo jak obecność Torresa, mimo, że doskonale wpisuje się w sposób myślenia del Bosque(patrz pierwsze zdanie posta)

"Żołnierza" wystarczy dobrze obsłużyć(Xavi, Iniesta, Silva, Cazorla czy Mata) i według mnie dobrze zatąpił by Ville

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2012, 14:19

grzegorzfcb pisze:Cały del Bosque, postawił na ludzi sprawdzonych i majacych jakiś tam staż w kadrze, zero "spontaniczności"
Nie wiem, totalnie mnie to rozdarło. Negredo 7 spotkań w kadrze i 5 goli, Soldado 3 mecze (dwa jeszcze chyba przed euro 2008) i teraz powrót do kadry i 3 gole z Wenezuelą, jedyne w reprezentacji. No ale spójrzmy na cały sezon. Roberto strzelił w tym sezonie 27 goli dla Nietoperzy, a Negredo o prawię połowę mniej, bo tylko 14... Ja rozumiem, że jest Llorente (który w kadrze mnie jakoś nie przekonuje, choć wreszcie musi zaskoczyć), zagubiony Torres, ale tak jak rzucił Grzesiek - Soldado wystarczy dobrze zagrać, a on już będzie wiedział co zrobić. Dobry w powietrzu, ma uderzenie zza pola karnego i skuteczność w pojedynkach 1vs1 z Gk, bądź obrońcą. Wg mnie idealny kandydat, aby zastąpić El Guaje.

Nie porównywałbym powołania Pedro z brakiem Żołnierza. Inne pozycji, inne walory, inna specyfika. Dziwi mnie obecność Negredo, który nie ma wg mnie szans na grę w 1 składzie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2012, 14:52

Sfinks jakby mogl to by pewnie powolal cala Barcelone :wink: Nie wiem czym sugerowal sie w doborze napastnikow ale brak Soldado jest duzym bledem. Bylem przekonany ze to on zastapi Ville. Predzej widzialem Torresa poza kadra.

Ta kadra daje nadzieje ze ostatni mecz grupowy nie bedzie o pietruszke i zobacze dobre widowisko. Ktos jeszcze wybiera sie na Hiszpanie?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 27 maja 2012, 16:03

del bosque wziął pedro dlatego, że odzyskał formę pod koniec sezonu i jest świeży, muniain był bardzo eksploatowany cały sezon i jest pewnie kurewsko zmęczony (jak całe bilbao)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2012, 16:12

Mnie zastanawia jedno. Casillas jest nie do ruszenia, Reina i Valdes. Nie lepiej by było zostawić jednego z nich w domu i zabrać na turniej De Geę? Rozumiem, że U21 ma mecz z Estonią, ale bramkarza to spokojnie by sobie znaleźli. Chyba, że golkipera United wyeliminował jakiś uraz, który mi umknął? :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2012, 17:03

Jak rozumiem Ikre jest pierwszy VV drugim a trzecim Reina. Oczywiscie ze De Gea powinien pojechac za 3 bramkarza ale.... Reina utrzymuje swietna atmosfere w kadrze i mysle ze to jego glowna rola w kadrze. Innego powodu zabierania na Euro Reiny nie widze.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 maja 2012, 17:23

Soldado skomentował brak powołania:

To koniec. Wszystko szlag trafił, wszystko spieprzone. Teraz pragnę jedynie mistrzostwa Europy dla moich kolegów, zdecydowanie zasługują na koleiny tytuł. Ja z kolei chcę podziękować za wyrazy wsparcia.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 321

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 maja 2012, 18:20

Brak Soldado to kpina, widzialem go w pierwszym skladzie zamiast Villi, z dobrymi plecami za soba nastrzelal by tych bramek tyle ze niektorzy by sie zdziwili, duzy blad Del Bosque.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 maja 2012, 20:31

del Bosque jest przeciętnym selekcjonerem. Brak Soldado to skandal. O ile dwa lata temu wygrali turniej w greckim stylu, tak teraz miejsca na podium im nie wróżę. Kontuzje, brak świeżej krwi i pewnie nie poradzą sobie jak trafią na Włochów lub Niemców. Odpadną gdzieś w playoffach

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 27 maja 2012, 23:40

Brak Soldato no dobrze ale na milosc boską, to nie on ma wygrac euro koko spoko. Pedrito musial wejsc do kadry, ostatnie tygodnie wyborne, to juz ten Pedrito. Mnie szkoda Adriana, bo chlopak zadziwia , myslalem ze bedzie przecietniakiem, a wyglada ciekawie, niektotrzy w esp pisza ze podobny robi sie do mlodego Villi.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”