Forum Manager - Strona 86

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.

Czy czytasz opisy meczów?

Tak
8
50%
Nie
7
44%
Czasami
1
6%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2016, 19:28

Ja bym te wszystkie walkowery chętnie oddał za rozegrane mecze. To w ogóle nie cieszy i jest niestety niesprawiedliwe względem reszty graczy

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 16 lip 2016, 19:47

To ja chyba za leniwy jestem, żeby korzystać z faktu, że posiadam grę, bo w życiu by mi się nie chciało symulować samemu tych meczów tylko po to, żeby sprawdzić, które ustawienie najlepiej się sprawdza.
Jeśli chodzi o mój sposób na sukces w lidze - chyba od momentu wygranej 5-1 z Milanem grałem tym samym ustawieniem w każdym meczu, ewentualnie robiłem jedną defensywną zmianę w środku pola i jakoś to szło. A gdy próbowałem kombinować (np. w obu meczach z Barceloną) to zawsze kończyło się to katastrofą.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 lip 2016, 20:05

Tomusmc pisze: Ja bym te wszystkie walkowery chętnie oddał za rozegrane mecze.
To jest jakaś sugestia dla mnie, czy tylko takie stwierdzenie? Można byłoby pomyśleć, jeśli jest niezadowolenie z powodu licznych walkowerów (mnie oczywiście również się to nie podoba), ale mamy koniec sezonu i też nie wiem, na ile byłoby to w porządku np. wobec emskiego, któremu już złożono gratulacje mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2016, 20:06

Żadna sugestia do Ciebie, bardziej do tych, którzy zapominają składów wysyłać. Kto wie jakby wyglądała tabela kiedy wszyscy składy by wysłali ;)

blackmore
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 lip 2016, 20:12

Tomusmc pisze: Kto wie jakby wyglądała tabela kiedy wszyscy składy by wysłali ;)
A to na pewno. Zresztą widać np. po drużynach Arsenalu i Milanu, że te zespoły potrafią rozegrać świetne spotkania, i Magnum z EnJoyem mogliby być znacznie wyżej w tabeli. Tak samo piotrcies ma jedną z najlepszych defensyw w lidze, ale wiele straconych goli to efekt właśnie braku składu.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 16 lip 2016, 20:32

Ja bym też chętnie grał wszystkie mecze, bo przy walkowerach najlepszy piłkarz świata Diego Costa nie strzela ani nie asystuje :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lip 2016, 21:33

emski pisze: To ja chyba za leniwy jestem, żeby korzystać z faktu, że posiadam grę, bo w życiu by mi się nie chciało symulować samemu tych meczów tylko po to, żeby sprawdzić, które ustawienie najlepiej się sprawdza.
Nie to miałem na myśli by symulować każdy mecz po kolei. Raczej by mieć wiedzę jak sprawdzają się formacje w połączeniu z poszczególnymi stylami gry (domyślnym, wysokim pressingiem, kontratakiem, posiadaniem piłki, długimi piłkami, zakładam że nikt poza te opcje nie wychodził) i konkretną drużyną na tym konkretnym poziomie trudności, który jest wykorzystywany do symulowania. Jak to w ogóle wygląda na boisku. Taktykę można właśnie ustawić raz, byle była dobra. W Ultimate Team też grasz chyba jedną taktyką, prawda? :wink:

Tylko o to mi chodziło. Inni eksperymentują zupełnie w ciemno np. raz w ramach sprawdzenia zastosowałem styl gry "posiadanie piłki" w meczu z fieldym, bo uznałem, że tego mi z Bayernem trzeba i oddałem w tym meczu aż jeden niecelny strzał. :mrgreen: Więcej już "posiadaniem piłki" nie grałem. Mając grę wiedziałbym wcześniej, że przynajmniej na tym poziomie trudności ta taktyka zupełnie się nie sprawdza. :wink:

blackmore
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 lip 2016, 23:06

Panowie, sprawdziłem, ile jest walkowerów i do tej pory nazbierało się... 34
Biorąc pod uwagę, że nie dam rady rozgrywać meczów codziennie, to zakładając, że symuluję np. po jednym co dwa dni (+ przygotowanie screenów, krótki opis bramek itd.), to daje nam... 68 dni, czyli ponad dwa miesiące.

W tej sytuacji nie wiem, czy się opłaca za to zabierać, tj. ja chętnie bym to nadrobił (co zresztą proponowaliśmy z Kamilem w trakcie sezonie, wszak nie sprawiało nam przyjemności wpisywanie "WALKOWER"), ale po pierwsze, będziecie musieli czekać, a po drugie, o dobrych kilka tygodni przesunie się nam zakończenie sezonu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lip 2016, 23:17

Teraz dograjmy już jak jest, nie wywracajmy nagle wszystkiego do góry nogami i nie zmieniajmy pod koniec sezonu zasad gry. Próba nadrobienia walkowerów wcale nie byłaby łatwa, bo jaką masz gwarancję, że dostaniesz składy na te mecze?

Będzie czas żeby na bazie doświadczeń pomyśleć nad zmianami przed nowym sezonem.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 lip 2016, 23:21

Kluchman pisze: bo jaką masz gwarancję, że dostaniesz składy na te mecze?
Żadnej. Zwłaszcza, że w niektórych przypadkach składu potrzebowałbym na przestrzeni zaledwie kilku dni.

Aha. Myślałem, że ddemon tylko do mnie napisał, ale widzę, że to globalna sprawa, zatem oczywiście, wraz z jego odejściem, zwalnia się pozycja managera Valencii CF. ddemon podał mi jednak skład, jaki ma obowiązywać do końca sezonu, zatem nie będę już nikogo szukać, tylko dogram wskazaną przez niego jedenastką te 2. kolejki.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 17 lip 2016, 17:27

Kluchman pisze:
emski pisze: To ja chyba za leniwy jestem, żeby korzystać z faktu, że posiadam grę, bo w życiu by mi się nie chciało symulować samemu tych meczów tylko po to, żeby sprawdzić, które ustawienie najlepiej się sprawdza.
Nie to miałem na myśli by symulować każdy mecz po kolei. Raczej by mieć wiedzę jak sprawdzają się formacje w połączeniu z poszczególnymi stylami gry (domyślnym, wysokim pressingiem, kontratakiem, posiadaniem piłki, długimi piłkami, zakładam że nikt poza te opcje nie wychodził) i konkretną drużyną na tym konkretnym poziomie trudności, który jest wykorzystywany do symulowania. Jak to w ogóle wygląda na boisku. Taktykę można właśnie ustawić raz, byle była dobra. W Ultimate Team też grasz chyba jedną taktyką, prawda? :wink:
Nie do końca, ponieważ gdy gram to sam kontroluję piłkarzy, a w symulacji nie mam na to wpływu, co mocno zmienia odbiór meczu. Do tego można również ustalać wytyczne dla konkretnych piłkarzy (np. mogę zdecydować czy skrzydłowy ma zbiegać do środka/zostawać na skrzydle, czy ma wracać do obrony/zostawać w ataku itd.), ale rozumiem blackmore'a, że z tych opcji zrezygnował w naszej grze, bo gdybyśmy mieli wpływ na takie rzeczy to ustawienie jednego meczu zajęłoby zdecydowanie zbyt dużo czasu
Ogólnie to taktyka w FIFIE sprowadza się do takich suwaków:
Obrazek
I tak np. w kontrataku tempo akcji jest wysokie, a podania długie, w grze na posiadanie na odwrót. Z kolei domyślne taktyki są chyba właściwe konkretnej drużynie (więc pewnie taktyka Barcelony jest zbliżona do grze z posiadaniem piłki, Atleti gra kontrą).
Jeśli będziemy grali drugi sezon to przygotuję screeny ze wszystkimi taktykami (także domyślnymi dla wszystkich drużyn), żeby każdy miał trochę większe rozeznanie jak jego drużyna będzie grała.

A co do gry w Ultimate Team to osobiście dopasowuje sobie taktykę i ustawienie do stylu w jakim gram. Zresztą, bez wchodzenia w szczegóły, tam rozgrywka wygląda zupełnie inaczej niż w innych trybach gry :)

blackmore
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 17 lip 2016, 20:50

"Statystyki" oraz "Terminarz" zaktualizowane.

Czas na przesłanie składów na 29. kolejkę potrwa do środy (20.07) do 23:59.

W 29. kolejce czeka nas mecz AC Milan - Atlético Madryt, natomiast w 30. Arsenal - AC Milan.

Powinno być ciekawie.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 18 lip 2016, 21:04

Przypominam o składach do środy (20.07) do 23:59.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 19 lip 2016, 18:44

Przypominam, że składy do jutra (20.07) do 23:59.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Forum Manager

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 20 lip 2016, 20:32

Przypominam o składach. Pozostały 3 i pół godziny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”