Mistrzostwa forum w szachach 2026 - Strona 10

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
gumi2006
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 25

Mistrzostwa forum w szachach 2026

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gumi2006 » wczoraj, 22:11

venomik - gumi2006 (Z)

https://www.chess.com/live/game/164198895720

Trochę za szybko chciałem rozstrzygnąć partię wykorzystując późna porę i rozpocząłem z ułańską fantazją co szybko się zemściło. Na szczęście dla mnie venomik grał ciut za wolno a pod wpływem uciekającego czasu wiedziałem, że błędy sie pojawia i tak też było.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 194

Mistrzostwa forum w szachach 2026

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » wczoraj, 23:19

Bardzo fajna partia. W pierwszej chwili moment oddania damki przez venomika mnie bardzo mocno zaskoczył no ale potem faktycznie poprzewijałem to sobie jeszcze raz patrząc na czas który mu wtedy uciekał i to zagranie już ciut mniej zaskakuje. A wcześniejsze oddanie wieży za dwie figury lekkie to wręcz pochwalam bo sam też bym chyba tak zrobił.

Czas na końcową tabelę grupy B:

1.gumi2006 4 8 (631)
2.venomik 4 4 (332)
3.FILIPPO828 4 0 (234)

Gumi gratuluję awansu do Final Four!!! Jesteś drugim graczem po Samuraju który zapewnił sobie uczestnictwo w tym ostatnim decydującym etapie naszych mistrzostw.

Venomik szacun za rozegranie aż trzech partii jednego dnia :) Oczywiście jako runner up grupy staniesz do baraży ostatniej szansy z przyzwoitej pozycji dającej nadzieję.

Tobie Filippo również dziękuję za fazę grupową. No Ty podobnie jak ja i futbolowa poszukasz ostatniej barażowej szansy w nieco bardziej utrudnionym trybie, no ale póki piłka w grze :wink:

---------------------------------------------------------------------------

Zatem do zakończenia fazy grupowej pozostał nam już tylko dwumecz Cementa z Matesem. Tu w trochę lepszej sytuacji jest Mates mający 1 punkt przewagi nad swoim bezpośrednim rywalem. Jak łatwo policzyć Matesowi wystarczy w tym dwumeczu ugrać równowagę czyli albo dwa razy zremisować z Cementem albo podzielić się z nim zwycięstwami. Innymi słowy 2 punkty w tym dwumeczu mu wystarczą do wygrania grupy. Cement jak chce uzyskać bezpośredni awans do Final Four musi albo obie partie wygrać albo przynajmniej jedną wygrać a drugą zremisować.

@Cement @Mates @gumi2006 @venomik @FILIPPO828 @Samuraj @czubatka @futbolowa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”