Forumowe zaklady - Strona 17

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 sty 2018, 19:55

Dr.Football1 pisze: epszy wynik, wiec bedzie wyzej w PL niz w tym sezonie. Ja tak to rozumiem i moge sie o to zalozyc.
Biorac pod uwage, ze w tym sezonie bedzie naprawdopodobniej wice mistrzem, to o to o czym ty piszesz te bym sie załozył :wink:

Wracajac do transferów, bo tak zamotałem,z e moze nie bc oczywiste co chciałem przekazać.
Klopp jak kupował tych gosci to były to transfery nieoczywiste. Jasne, utalentowani piłkarze z potencjałem ale zaden klub ze scisłego topu, zaden Real, Barceona czy nawet... Manchester United nawet na nich nie spojrzał. I dopiero w Liverpoolu wskoczyli czy wskakuja na taki poziom, ze mówi sie o nich "no z takimi grajkami to kazdy by odniosł sukces''
Mourinho kupował Pogbe, Ibrahimovica, Lukaku, Matica czy teraz Sancheza, czyli gosci, którzy juz sa na poziomie topu topów. I to jest cała róznica.

I nawet biorac pod uwage to co napisałes wyzej to niewiele to w tym przypadku zmienia. Czy Salaha chciałaby Barca albo real w momencie transferu do Liverpoolu? Raczej nie. A teraz jak sie mówi o nowym prawoskrzydłowym dla Realu to sie mówi o Salahu. Czy Pogbe albo Sancheza chciałby Real gdyby bradzo ich potrzebował? Mozna sobe to wyobrazic. Zreszta o Pogbie zdaje sie były pogłoski, ze Real sie nim interesuje.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sty 2018, 19:58

masacra pisze: Biorac pod uwage, ze w tym sezonie bedzie naprawdopodobniej wice mistrzem, to o to o czym ty piszesz te bym sie załozył
Wiem, nikt by sie nie zalozyl, ale pelen entuzjazmu Kamil moze juz tak.

Raz 20 punktow starczy do mistrzostwa, raz 250 daje 16 miejsce (hiperbola oczywista). Lepszy wynik to dla mnie lepsze miejsce w lidze.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sty 2018, 20:12

masacra pisze: I dopiero w Liverpoolu wskoczyli czy wskakuja na taki poziom, ze mówi sie o nich "no z takimi grajkami to kazdy by odniosł sukces''
Zaraz chwila moment. Jaki sukces z Liverpool osiągnął Klopp?

Żaden.

Chyba nie zrozumiałeś mojego postu.

Czepiasz się Mourinho, że będzie robił lepszy wynik, bo ściągnie sobie piłkarzy. I oho ho co to za sztuka.

A Klopp robi dokładnie to samo. Jak pisałem klapał jęzorem o szkoleniu, a potem wywalił 80 baniek na Van Dijka.

I ok Mourinho może kupuje większe gwiazdy światowe i dlatego słusznie wymaga się od niego najpóźniej za rok trofeum. Klopp mniej głośne i zadowolenie jest z walki o wicemistrza.

Ale przestańmy stosować podwójne standardy. Mourinho ma 2 miejsce i jak sciągnie sobie Sancheza i Ozila( :pray: ) i będzie walczył o Mistrza to owszem w dużej mierze skutek transferów przez które wzrośnie jakość zespołu(notabene cieszę się, że już nie dyskutujemy na temat tego, że tak się podwyższa jakość zespołu). Ale podobnie fakt, że Klopp walczy o wicemistrza to skutek wydania wagonu siana i transferów.

Nie szydźmy i deprcejonujmy więc z jednego a drugiego wychwalajmy za to samo :naughty:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 sty 2018, 20:27

Kamil232 pisze: Ale podobnie fakt, że Klopp walczy o wicemistrza to skutek wydania wagonu siana i transferów.
Przede wszytskim wagonu siana ale wciaz mniej od Mourinho (szczególnie biorac pod uwage pensje, które tez mają znaczenie na jakiego piłkarza mozesz sobie pozwolic. Liverpool nigdy Ibry z jego wymaganiami finansowymi by nie podpisał mimo, ze ten teoretycznie był za darmo)

Po drugie, ja nigdzie, NIGDZIE nie pisałem, ze Klopp robi wyniki bez transferów. Ja tylko pisze dokładnie to:
Kamil232 pisze:
I ok Mourinho może kupuje większe gwiazdy światowe i dlatego słusznie wymaga się od niego najpóźniej za rok trofeum. Klopp mniej głośne i zadowolenie jest z walki o wicemistrza.
Żeby nie oceniac równą miarą wyników dwóch trenerów pracujących w troszke (niewiele ale jednak na tym najwyzszym poziomie detale mają piorunujące znaczenie) w troszke innych warunkach. Cały czas to pisze, a Ty cały czas przesmiewasz "Wielkiego Kloppo", który jest minus iles punktów za Mourinho. No jest iles punktow za Mourinho bo zamiast kupic sobie Sancheza (tak dla przykładu tylko) mógł sobie jedynie kupic Mane. Zamiast kupic sobie Matica mógł sobie kupic jedynie Wijnalduma etc
Kamil232 pisze: Czepiasz się Mourinho, że będzie robił lepszy wynik, bo ściągnie sobie piłkarzy. I oho ho co to za sztuka.
Bo wciąz uwazam, ze drugie miejsce przy takich zakupach to nie sztuka a obowiązek. Zresztą całkiem podobnie uwazam,ze 4 miejsce dla Kloppa przy tych trasferach które robi, to nie sztuka a obowiązek, nawet biorac pod uwage sprzedaz Coutinho.
Nie wiem czy to juz pisałem (zart) ale jakbys nie zauwazył ja za wyniki nie krytykuje Mourinho. Krytykuje go za styl podkreslając, ze wyników nie robi nadzwyczajnych (co nie znaczy ze złe... robi odpowiednie) przy takich transferach. I podobnie z Kloppem. Ja go nie wychwalam, ze robi wyniki ponad stan, bo tak nie uwazam. Ja go wychwalam za momentami oniesmielajacy styl gry jego druzyny. A ze w parze z tym stylem gry ida odpowiednie (jak na poziom transferów) wyniki to tym lepiej.
Kamil232 pisze: Ale przestańmy stosować podwójne standardy.
No wlasnie. Przestanmy. Przestanmy wysmiewac Kloppa bo jest na miejscu na którym byc powinien i iles tam punktów za Mourinho.
I Klopp i Mourinho są na miejscu na którye mają potencjał i nie robią pod wzgledem wyników nic nadzwyczajnego. No ale Kloppa przynajmniej swietnie sie oglada :P
Kamil232 pisze: Zaraz chwila moment. Jaki sukces z Liverpool osiągnął Klopp?
Oj tam, czepiasz sie. Tak mi sie napisało :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sty 2018, 20:43

masacra pisze: Żeby nie oceniac równą miarą wyników dwóch trenerów pracujących w troszke (niewiele ale jednak na tym najwyzszym poziomie detale mają piorunujące znaczenie) w troszke innych warunkach. Cały czas to pisze, a Ty cały czas przesmiewasz "Wielkiego Kloppo", który jest minus iles punktów za Mourinho
Prześmiewam się bo była taka jazda na forum po Mourinho jakby zajmował miejsce które robił z Chelsea w drugim sezonie, natomiast Kloppo i Poch tracący do niego wówczas po 10 pkt byli wychwalani.

I masz rację z tym poziomem detalów. Ja ich nigdy nie negowałem. Tylko, że to ty nie potrafiłeś dostrzec, że Mou jest dopiero półtorej roku. Że objął bandę średniaków z emerytami liderami. I oczekiwałeś nie wiadomo czego.

I nie nie chodzi tylko o czepianie się o styl. Chodziło ogólnie o lekceważenie i podśmiechujki z Mourinho za to, że właściwie nie robi kosmicznego sezonu jak Guardiola. Bo przecież był na 2 miejscu i wynik gdyby nie kontekst w postaci kosmicznego poziomu Pepa na inne sezony byłby świetny. Co całkowicie ignorowałeś.

Ale i ok wobec wyzwania Pepa trzeba zrobić więcej. I o tym pisałem, że wobec takiego potwora trzeba wymienić MIkitarjana i Matę bo oni z nimi nie nie wygrają. Toś i też zaczął robić podśmiechujki, że tyle już wydaliście, czego jeszcze chcesz. Nie biorąc też pod uwagę ile wydał PEP.

I tak jest ze wszystkim, że przypierdalasz się do Mou o wszystko co u innych lekceważysz.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 sty 2018, 20:51

Ja ten cały nasz spór cos inaczej kojarze... w detalach :wink:
Ale nie bede otwierac tego pudełka poraz kolejny
Pozdro

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sty 2018, 22:56

OKAZJA bo jestem nawalony

ja: MU nie zajmie wyzeszego miesjca niz w tym sezonie PL (na koniec)
Kamil: MU zajmie wyzsze miejsce niz w tym sezonie PL (na koniec)

Nagroda: awek i sygnatuta na miesiac

Kto sie godzi, kto przetnie?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sty 2018, 23:09

Hej Doktorze ładny PR. Jestem nawalony, niby łatwo i na coś się zgadzasz niezwyklego a proponujesz mi to co Masacra, to co wcześniej na co się nie zgodziłem. :wink:

W tym sezonie jest duża szansa na wicemistrza. Czy będzie mistrzem za rok? Nie wiem. Pep ma kasy od [ch**]. Chelsea tez się pewnie wzmocni po tym niuedanym sezonie. Różnie moze być. Czasami jedną dwie historie decydują.

Mogę się założyć oto że za rok będziemy albo mistrzem albo stracimy do mistrza mniej niż w tym roku. Albo będziemy w grze do Kwietnia.

Ale ze na pewno mistrzem nie :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 sty 2018, 0:14

przenieście się z tą dyskusją gdzie indziej, bo trochę zaśmiecacnie wazny temat.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sty 2018, 9:00

Kamil232 pisze: Chelsea tez się pewnie wzmocni po tym niuedanym sezonie. Różnie moze być. Czasami jedną dwie historie decydują.
O Chelsea nie był bym taki spokojny, tam sie dzieje cos niedobrego.
Juz w lato nie zrealizowali zadnego z głównych celów transferowych Conte. On chciał Lukaku, Oxa i Alexa Sandro, a dostał Morate Drinkwatera i Zappacoste. No a to co sie dzieje w zimie to juz prawdziwy circus jakbys to Ty napisal.
Wystarczy powiedziec, ze najpierw dosyc powazne źródła informowały o zainteresowaniu Andym Carrollem ale ten odniosł kontuzje, ktore moze wyeliminowac go z gry na 4 miesiące (swja droga cholernie szkoda tego piłkarza, bo choc za jego stylem gry nieprzepadam, za czesto sie wywraca, to gdyby nie kontuzje to mógłby byc bardzo solindy ligowiec z 10-15 golami sezon w sezon w jakims sredniaku), a teraz pisze sie o zainteresowaniu.... Peterem Crouchem. No jesli takie cele transferowe mają w Londynie to albo chca zrobic w wała Conte i doprowadzic do sytuacji w ktorej bedą mogli go z czystym sumieniem zwolnic albo ktos tam mocno upadł na głowe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 sty 2018, 20:06

Panowie zakładacie, że MU się wzmocni, ale zapominacie że rywale również. Jeżeli przegram zakład to tylko dlatego, że MU odpuści ten sezon z uwagi na nierealną szansą na mistrzostwo i pewną 4 na koniec sezonu w wyniku czego zdobędzie mniej punktów niż przypuszczam. W każdym razie przekonamy się 1,5 roku.

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 25 sty 2018, 8:34

Carbon pisze: Żebyś się jeszcze nie zdziwił, jak Real wyjdzie potrójnie zmotywowany na dwumecz z PSG i to wygra. ;)
Wanna bet?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 sty 2018, 9:48

masacra pisze:
Kamil232 pisze: Chelsea tez się pewnie wzmocni po tym niuedanym sezonie. Różnie moze być. Czasami jedną dwie historie decydują.
O Chelsea nie był bym taki spokojny, tam sie dzieje cos niedobrego.
Juz w lato nie zrealizowali zadnego z głównych celów transferowych Conte. On chciał Lukaku, Oxa i Alexa Sandro, a dostał Morate Drinkwatera i Zappacoste. No a to co sie dzieje w zimie to juz prawdziwy circus jakbys to Ty napisal.
Wystarczy powiedziec, ze najpierw dosyc powazne źródła informowały o zainteresowaniu Andym Carrollem ale ten odniosł kontuzje, ktore moze wyeliminowac go z gry na 4 miesiące (swja droga cholernie szkoda tego piłkarza, bo choc za jego stylem gry nieprzepadam, za czesto sie wywraca, to gdyby nie kontuzje to mógłby byc bardzo solindy ligowiec z 10-15 golami sezon w sezon w jakims sredniaku), a teraz pisze sie o zainteresowaniu.... Peterem Crouchem. No jesli takie cele transferowe mają w Londynie to albo chca zrobic w wała Conte i doprowadzic do sytuacji w ktorej bedą mogli go z czystym sumieniem zwolnic albo ktos tam mocno upadł na głowe.
Podejrzewam że sprawa jest prosta - Romek był magnatem kiedy najlepszych piłkarzy świata kupowało się za 30-40 mln, ale dziś kiedy za takich płaci się po 80 (+20 dla agenta) to najzwyczajniej w świecie brakuje kasy. Owszem, klub generuje dziś znacznie wiekszy zysk niż 10 lat temu, ale Chelsea zawsze była napędzana wpływom finansowym z zewnątrz i dla branży oponiarskiej dokładanie nie 80 a 200mln rocznie do zabawki to może być za dużo.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 sty 2018, 11:27

lchi pisze:
Carbon pisze: Żebyś się jeszcze nie zdziwił, jak Real wyjdzie potrójnie zmotywowany na dwumecz z PSG i to wygra. ;)
Wanna bet?
:naughty:

Odkąd przegrałem zakład z janopem, to wszyscy chcą się ze mną o coś zakładać. :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Forumowe zaklady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sty 2018, 11:29

Carbon pisze: Odkąd przegrałem zakład z janopem, to wszyscy chcą się ze mną o coś zakładać.
Bo jesteś LOOSER

Obrazek

:mrgreen: :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”