Internet Football Quiz - Strona 5

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Internet Football Quiz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 21 cze 2009, 18:40

Ja w to kiedyś grałem w jakiejś lidze chyba 1 :mrgreen:
Ale za wolno pisałem :oops:

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 22 lip 2009, 10:44

Uważasz, że znasz się na piłce? Czas się sprawdzić!

Niejaki Kuraso chciałby was zachęcić do udziału w internetowej zabawie, która w dużym skrócie polega na odpowiadaniu na pytania z zakresu piłki nożnej - a zwie się Internet Football Quiz (IFQ). Pewnie już gdzieś słyszeliście o tej zabawie, jest ona reklamowana na różnego typu forach, w celu znalezienia dobrych zawodników do quizu. Jeżeli byłbyś zainteresowany tą zabawą - zapraszam na numer gg:6185673 do użytkownika.
Prosze pisać nawet, jak nie jest dostępny - na pewno odpisze. Wytłumaczy też dokładne zasady, a także odpowie na wszelkie pytania związane z quizem.

Pozdrawiam,

Neverek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Internet Footbal Quiz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neverek » 18 lis 2009, 12:16

Witam z pewnością wiele osób z was spotkało się z tą grą internetową. Utworzyłem temat w celu poszukiwania perspektywicznych zawodników do drużyny 3 ligowej do drużyny "Sharks". III liga to odpowiednie miejsce dla zawodników rozpoczynających przygodę z zabawą.

Co to jest IFQ?

Internet Football Quiz, jest rozgrywką, która polega na odpowiadaniu na pytania z zakresu wiedzy o piłce nożnej. W sposób mało wyrafinowany można powiedzieć, że jest to swego rodzaju symulacja gry w piłkę nożną, w której spotykają się dwie drużyny składające się z sześcioosobowych składów (plus rezerwowi). W grze tej - jak w rzeczywistości - jest sędzia, który jest również autorem pytań zadawanych w danym meczu. Mecze odbywają się na chatach Polchatu. Drużyny grają ze sobą w ramach rozgrywek ligowych.

Zasady gry

Mecz IFQ rozgrywany jest w następujący sposób:

Obie drużyny przedstawiają składy swych drużyn (6 graczy podstawowych i3 rezerwowych)W meczu gramy na 15 tzw. odsłon. W każdej odsłonie startują 4 osoby - ich skład przedstawia sędzia techniczny, który obsługuje program meczowy(nie ma biegów nominowanych, każdy odpowiada na pięć pytań). W trakcie meczu można dokonać maksymalnie trzech zmian w zespole z tym, że zawodnik który opuścił plac gry nie może powtórnie już na niego powrócić. Wszelkie protesty do sędziego może składać tylko trener drużyny lub jej przedstawiciel( zawodnicy jeśli mają jakieś pretensje do sędziego wysyłają je przez priv do trenera, a ten wedle uznania interweniuje lub nie jeśli uzna, że to nie jest konieczne).Żeby przystąpić do meczu drużyna musi mieć przynajmniej czterech zawodników w składzie.

Przykładowy trans z meczu ( Mecz mojej drużyny)
http://uploader.ifq.pl//files/Sezon%20V ... 20HTL.html

Zabawa poszerza horyzonty o wiedzy na temat piłki nożnej i sprawia ogromną frajdę. Chcesz zagrać?
Napisz do mnie na gg : 3825132. Odbędziemy krótką rozmowę dotyczącą gry oraz sprawdzę twoją wiedzę na temat piłki nożnej.

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam.

jatoja1989
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jatoja1989 » 07 gru 2009, 14:35

Szukam osob do 3 ligowej druzyny. Poszukuje przede wszystkim ludzi, ktorzy maja czas po godz 21 w niedziele. Dobra wiedza o pilce i umiejetnosc szybkiego pisania mile widziane :)
gg: 4532483

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 gru 2009, 16:39

Szukam osob do 3 ligowej druzyny. Poszukuje przede wszystkim ludzi, ktorzy maja czas po godz 21 w niedziele. Dobra wiedza o pilce i umiejetnosc szybkiego pisania mile widziane :)
widze ze po wczorajszym walkowerze wzioles sobie do serca kilka rad.powodzenia w tworzeniu nowej druzyny

Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 22 gru 2009, 15:09

Ja również poszukuję zawodników. zgłaszać się na gg: 13985017

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 27 maja 2010, 22:15

Raczej w kwestii zasad gry wszystko zostało napisane - zostaje mi tylko kolejne zachęcenie użytkowników do gry ;) Quiz nadal działa dosyć prężnie, jeżeli masz jakieś pytania lub chciałbyś sprawdzić swoją wiedzę - zapraszam na gg: 6185673. Pozdro :)

kryslaw44
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kryslaw44 » 30 lip 2010, 23:38

Witam serdecznie.
Jestem trenerem jednego z klubów IFQ. Jeśli ktoś z forum jeszcze nie uczestniczy w grze, a uważa, że wie na temat piłki nożnej dużo, to gorąco zapraszam. Sądzę, że wszelkie informacje są podane tutaj.
Kontakt na Gadu Gadu - 230788
Pozdrawiam :)

CEGLAK
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CEGLAK » 31 sie 2010, 0:13

Miałem nadzieję, że stworzę nowy temat o IFQ, a widzę, że taki widnieję tutaj już od paru lat. Nie wniosę nic nowego, jeśli powiem, że poszukuję dwóch zawodników do mojej drużyny w tej zabawie. Poszukuje osoby, które mają dość sporą wiedzę o piłkarzach, klubach a szczegóły karier wielu kopaczy nie są Wam obce. Jeżeli chciałbyś ktoś sprawdzić swoją wiedzę na tle kilku setek innych zawodników z różnych rejonów Polski proszę o zgłoszenie się na mój numer gadu gadu: 8880936. Chciałbym aby taka osoba napisała na wstępie, że piszę w sprawie ogłoszenia umieszczonego na forum. Pozdrawiam i czekam na osoby które chcą poznać zabawę która naprawdę wciąga ;)

alessandro_nesta
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alessandro_nesta » 20 gru 2010, 12:38

IFQ... stare dobre czasy. Fajna zabawa ale z pewnymi wyjatakmi.
- szatniee w postaci gg, wystarczyło skopiować i wkleić
- dużo niedojrzałych emocjonalnie dzieciaków
- chamstwo, bluzgi, niekulturalne rozmowy na czacie
- niektórzy przenosili ifq do życia prywatnego, groźby, szantaże itp. :boruta:
Oczywiście znaleźli się też normalni ludzie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lut 2011, 21:51

Pany. Jest ktoś chętny do gry w IFQ?
Chodzi o 3 ligę, pytanka tam są dosyć łatwe, tzn. zależy na co trafisz. Ja z PL wiem praktycznie wszystko, z innych lig nie bardzo, bo mi one wiszą :D Ale tutaj jest paru zapaleńców co obskakują parę lig na raz i są w nich obcykani.
Np. Dr. Fottball, Emdżej, może Loczekerson? A może ktoś inny byłby chętny sprawdzić swoją wiedzę z innymi? Jak ktoś byłby chętny zagrać, to prosiłbym o wiadomość na PW :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2011, 23:14

a jakie macie przykładowe pytania z Premier League ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lut 2011, 23:20

Elano: Imię Nazwisko
[21:13:59] Elano: pytanie
[21:14:01] Elano: Oprócz trofeów zdobywanych z rodzimym Liverpoolem nietypowo odnosił też sukcesy z niemieckim HSV. Niewysoki napastnik był w latach 70. jednym z najlepszych snajperów świata, czego dowodem są dwie zdobyte statuetki Złotej Piłki. Pod koniec ubiegłego wieku krótko prowadził kadrę "Albionu". Niedawno wznowił trenerską karierę. Imię i nazwisko - o to cię proszę.
Elano: Imię Nazwisko
[21:22:16] Elano: pytanie
[21:22:18] Elano: Kariera tego rosłego snajpera rozpoczęła się w Chelsea. W barwach londyńskiego zespołu nie strzelał jednak gola za golem, na wypożyczeniach też nie imponował skutecznością. Dla West Hamu, swego obecnego zespół, jest jednak bardzo ważnym graczem, bo mało w tej ekipie klasowych napastników. Dzięki dobrej grze dla "Młotów" dwa lata temu zadebiutował w kadrze "Albionu". O kim mowa?
CEGLAK_DvS: Nazwisko x2
[21:19:36] Purzinho: xD
[21:19:37] CEGLAK_DvS: Pytanie
[21:19:39] CEGLAK_DvS: Utarty wzorzec, że napastnicy powinni występować z numerami 9 czy też 11, każe nam patrzeć dziwne na ich przypadki. Dwaj afrykańscy snajperzy: z Ghany i Nigerii nieco szokują swoimi ,,numerami". Pierwszy z nich, gracz Sunderlandu w kadrze gra z ,,3" na plecach zaś ,,4" była zarezerwowana dla byłego gracza Ajaxu, Interu i Arsenalu. O jakich graczach mowa?
duch1906: Klucz; imie nazwisko
[21:16:45] duch1906: pyt
[21:16:46] duch1906: Niewątpliwie jest to jedna z największych nadziei Irlandzkiego futbolu. Gdyby nie chroniczne kontuzje, które skutkowały wypożyczeniami do klubów Championship, dziś napastnik Newcastle, mógłby znajdować się w zupełnie innym etapie kariery. O jakiego snajpera, który niedawno ustrzelił hat-tricka z West Hamem pytam?
duch1906: Klucz: imie nazwisko
[20:37:29] duch1906: pyt
[20:37:31] duch1906: Choć jego matka jest Polką, ten utalentowany piłkarz nie zdecydował się na grę dla naszej reprezentacji. Z perspektywy czasu, można powiedzieć ze nie ma czego żałować, bowiem kariera tego wciąż młodego zawodnika stacza się po równi pochyłej. O jakiego reprezentanta Izraela, będącego kiedyś w kadrze Chelsea tutaj chodzi?
duch1906: klucz; imie nazwisko
[20:40:08] duch1906: pyt
[20:40:10] duch1906: Mimo tego że na boisku pojawia się bardzo rzadko, to zdołał już zadebiutować w dorosłej reprezentacji Synów Albionu. Lewy obrońca Kanonierów już niedługo powinien zdominować tą pozycję w klubie i na stałe przedrzeć się do kadry Capello. O jakiego wychowanka Wimbledonu pytam?
duch1906: Klucz; imię nazwisko
[20:46:24] duch1906: pyt
[20:46:25] Filipo_: znowu
[20:46:27] duch1906: Jest obecnie jedną z największych gwiazd Boltonu i jego najwartościowszym zawodnikiem. O jego pozyskanie starają się najlepsze kluby angielskie. Już niedługo, ten angielski obrońca powinien być filarem reprezentacji ,,Synów Albionu". O jakiego gracza, noszącego takie same nazwisko jak pomocnik Evertonu tutaj chodzi?

Sęk w tym, że pytania w meczu są zróżnicowane. Jest 15 biegów, więc są też z ligi Polskiej, Hiszpanskiej w ogóle z innych lig :wink: Też historia, no i nie zawsze się trafi na swoją ligę :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 lut 2011, 23:25

O proszę. Odpowiedziałbym na większość (chyba). A myślałem, że z ligą angielską u mnie kiepsko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”