Nagrody Filmowe - dyskusje i komentarze - Strona 5

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Re: Nagrody Filmowe - dyskusje i komentarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 paź 2012, 13:36

Zrozumcie do k... nedzy ze z gustem jest jak z dupa, kazdy ma swoja - i NIE DA SIE zrobic listy filmow ktora wszystkich zadowoli, tak trudno pojac? Ew. jak widzicie braki to PW do autora i po problemie, tzn. PW z sugestia a nie bluzgami. Jeszcze troche takich postow i calosc pojdzie w pizdu, nie zdziwi mnie to.

Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 19 paź 2012, 13:38

Moofasa pisze:dobry koles jestes :lol: przychodzisz na forum pilkarskie, prosisz o oddzielne podforum, probujesz zmienic tematyke forum zabawa, ktora sam zaproponowales a teraz jak ktos wytyka ci bledy to umywasz rece i wyskakujesz z tekstami "jak sie nie podoba to sam zrob"...

moze teraz, dzieki tej zabawie, zrozumiesz czemu na forum nigdy nie bylo takiego konkursu?
Jakie błędy? Błędem jest to, że zabrakło dwóch czy trzech filmów z tego powodu, że jest ograniczona ilość miejsc w poszczególnych ankietach? Czy to, że jest to zabawa etapowa i musi się pod koniec pierwszego etapu zgadzać liczba filmów?

Błędem byłoby gdybym - tak jak bodajże użytkownik ryba - umieścił np Cienką czerwoną linię albo Zieloną milę w akcji/sensacji :boje się:

Doktor napisał, że jeśli ktoś chce pomóc przy wyborze filmów, żeby później nie było gadania, że czegoś brakuje, niech napisze. Nikt się zgłosił, natomiast krytykuje każdy.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 paź 2012, 13:38

Zadowolić wszystkich jest trudno ale wkurwić to już łatwo.
Wielkie propsy dla chłopaków, że chce im się w to bawić i wnoszą trochę świeżości na forum.
Cytując Popka króla Albanii "Jebać hejterów" :chill:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 paź 2012, 13:39

Bez nerw.

Nikt nie chce zmieniac taktyki forum :lol: Zabawa jest tylko dodatkiem. Dodatkiem, ktory jak na razie pomimo kilku niepotrzebnych zgrzytow, odnosi spory sukces.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 paź 2012, 14:06

Nie pamętam kiedy ostatni raz zapanowąło takie ożywienie na tym forum , za klasykiem to by było w 1979 ...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 paź 2012, 23:29

Josse_BG pisze:Na Speed czy Lot skanzańców (swoja drogą oba filmy słabe) zagłosowałyby pewnie ze 2-3 osoby i tyle.
Czyli nie będą w ostatniej grupie? :shock:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 19 paź 2012, 23:49

Po trzecie, Doktor napisał, że jesli ktoś chce pomóc przy wyborze filmów niech się odezwie, nie widzę problemu. Wyszliśmy z taką inicjatywą, żeby spora grupka fanów kina na tym forum, mogła się zabawić, a na razie tylko lamenty i pretensje; "dlaczego jest ten", "dlaczego nie ma tamtego" itd.
Chyba się pogubiłeś,bo ani razu nie zarzuciłem Wam złego wyboru filmów,bo to jest kwestia gustu i w tutaj można spierać się do usranej śmierci.Jak coś mi się nie podobało to nie głosuje.Problem polega na tym iż kategoria akcja/sensacja powinna mieć przynajmniej tyle kategorii co horrory jak nie więcej a tytuły filmów podawane były by ukazać sedno problemu a nie hejtować sam plebiscyt czy jego organizatorów.Powtórzę po raz kolejny:świetna inicjatywa i brawa dla Was za pomysł i robotę.
Błędem byłoby gdybym - tak jak bodajże użytkownik ryba - umieścił np Cienką czerwoną linię albo Zieloną milę w akcji/sensacji :boje się:
Chyba zabrakło chęci by przeczytać mój post w którym tłumaczyłem powody wrzucenia tej nieszczęsnej Cienkiej czerwonej linii do tej kategorii a więc pozwolę sobie zacytować samego siebie:
Raczej zdezorientowany i niedoinformowany :) Nie przypuszczałem,że plebiscyt będzie tak rozbudowany i będzie w nim tak wiele kategorii,więc kryminały i filmy gangsterskie wrzuciłem do wora z sensacjami.Kajam się i zwracam honor.
Czyli będą dramaty,filmy gangsterskie,kryminały,komedie,komedie kryminalne itd. itp?
Josse pisze:Cienka czerwona linia film akcji :rotfl4:

Nie akcji a sensacyjny :arrow:

Film sensacyjny, rozumiany jako typ struktury, obejmuje m. in. takie gatunki filmowe, jak film szpiegowski, film gangsterski, film kryminalny, film detektywistyczny, film policyjny czy thriller, a nawet western, film wojenny czy film fantastycznonaukowy
Josse pisze:Wróg publiczny - nie wiem o który Ci chodzi, jesli o tego ze Smithem i Hackmanem to jest on, jeśli ten francuski będzie on w innej kategorii
Ten ze Smithem.Kategorie się skończyły a jego nie widać wśród nominowanych mimo,że podobno miał być.

Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 20 paź 2012, 0:24

ryba_82 pisze: Nie akcji a sensacyjny :arrow:

Film sensacyjny, rozumiany jako typ struktury, obejmuje m. in. takie gatunki filmowe, jak film szpiegowski, film gangsterski, film kryminalny, film detektywistyczny, film policyjny czy thriller, a nawet western, film wojenny czy film fantastycznonaukowy
No "Cienka czerwona linia" z pewnością filmem sensacyjnym też nie jest. Nie każdy wojenny film jest sensacją, nie każdy thriller jest sensacją itd.

Dobra, kończymy ten temat i od poniedziałku jedziemy dalej.

Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 22 paź 2012, 13:57

Zrobiłem wstępną listę dramatów. Tutaj przewidziane jest 10 grup eliminacyjnych, dlatego też informuję, że mimo tylu miejsc zapewne będzie Wam niektórych tytułów brakować tak czy siak.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 23 paź 2012, 16:12

Nie chcę się czepiać, ale dla komiksów można było zrobić osobną kategorię. Bo jak patrzę na to ile głosów zyskali Watchmeni to chce mi się płakać, bo chyba najlepsza ekranizacja komiksu, a już na pewno lepsza niż badziewia typu Spiderman, Kapitan Ameryka, Thor czy te całe Avengersy. Poza tym nie wiem czy to celowy zabieg, czy zamieszacie zrobić inną kategorię, ale zabrakło mi gdzieś filmów Hitchcocka np. Ptaków.

Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 23 paź 2012, 16:16

Również ubolewam nad faktem iż Watchmeni otrzymują tak malo głosów. Również uważam, że jest to najlepsza ekranizacja komiksu.

Co do Hitchcocka to kilka jego filmów będzie w thrillerach :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 paź 2012, 16:17

Bzdury. Najlepszy jest Mroczny rycerz.

Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 23 paź 2012, 17:02

Mroczny Rycerz, zaiste bardzo dobry. Ale Watchmeni są lepsi.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 23 paź 2012, 19:10

Daaaamian pisze:Bzdury. Najlepszy jest Mroczny rycerz.
Dokładnie. Watchmen ssie.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 25 paź 2012, 13:26

Pewnie dlatego, że spodziewałeś się filmu typu "Transporter" albo pedałowatych bohaterów w obcisłych kostiumach, którzy nie wiedzą w jakiej kolejności ubiera się majty. :angry2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”