Niestety polskich filmów nie uwzględniliśmyNoName1989 pisze:Bardziej by mi pasował do dramatów ale najważniejsze, że będzie.![]()
A kac wawa będzie w dramatach? Bo ten film to dramat jakich mało..
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 29 paź 2012, 12:10
Niestety polskich filmów nie uwzględniliśmyNoName1989 pisze:Bardziej by mi pasował do dramatów ale najważniejsze, że będzie.![]()
A kac wawa będzie w dramatach? Bo ten film to dramat jakich mało..
Josse_BG
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 paź 2012, 14:39
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lis 2012, 12:49
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2012, 13:00
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 02 lis 2012, 13:19
metol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 02 lis 2012, 13:29
Tak, będzie w filmach wojennych.Boromir pisze:Łowca jeleni jest przewidziany w jakiejś kategorii?
Zgadzam się z tym, ale wrzucenie wszystkiego do jednego worka byłoby wg mnie błędem i postanowiliśmy z Doktorem podzielić to na gatunki. Można to w sumie porównać do eliminacji Mistrzostw Świata, gdzie często dobre zespoły europejskie i południowoamerykańskie nie dostają biletu na Mundial bo to miejsce jest zarezerwowane dla np zespołu azjatyckiego, który w bezpośrednim pojedynku nie miałby szans z jakąś drużyną europejską.metol pisze:A mi się nasuwa taka myśl. Np. w kategorii dramat są bardzo mocne tytuły i generalnie ciężko wybrać 4 pozycje, żeby nie pominąć jakiegoś fantastycznego filmu np. w grupie IX (gdzie przez nieuwagę nie zagłosowałem na Zapach Kobiety). A dla przykładu w horrorach moim zdaniem nie było w zasadzie na co głosować. Bardzo nierówne te kategorie i grupy.
Josse_BG
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 lis 2012, 17:28
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 lis 2012, 17:30
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 lis 2012, 19:48
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 02 lis 2012, 23:51
Już to kilka razy pisałem. Po co mam wrzucać filmy nieznane szerszej publiczności? Tylko po to, żeby jedna osoba mogła sobie zagłosować? "Babel" to Twoim zdaniem wydmuszka, dla mnie jest to znakomite kino. Mogę wrzucać filmy Bergmana, Felliniego i innych znamienitych osobistości kina, ale po co? W dużej mierze jest to plebiscyt działający na zasadzie popularności. Nie oszukujmy się - nie każdy jest zapoznany od deski do deski z poszczególnymi gatunkami, filmografiami itd.janop pisze:Ja z tymi Nagrodami mam jeden problem i z tego powodu wstrzymuje się od głosowania. W momencie kiedy widzę wydmuszki jak "Babel", czy "Cast Away", a nie ma arcydzieł(chyba, że mi umknęły) jak "Tokijska opowieść", czy "Zielone światło" to ciężko mi zagłosować z czystym sercem. Rozumiem kategorie doboru, ale nie zgadzam się z nimi. Szczególnie mocno odczuwam to w dramatach. Nominacja dla "Siedmiu dusz" o dramat zahaczaszczególnie przy braku "Ludzkości" Bruno Dumonta. Chyba preferuje filmy skrajnie polaryzujące opinie.
Ile razy jeszcze spłodzisz ten sam, durny post? Nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz, tym bardziej że ten temat został już poruszony i jak napisał Morrow -przyznałem się do przegięcia w tej sprawie, więc może na tym zakończmy temat horrorów. Są horrory, które uważane są za arcydzieła swojego gatunku, jak i kinematografii także zamilcz.Daaamian pisze:Najważniejsze, że horrory dostały aż pięć grup, a w nich same arcydzieła...
Josse_BG
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 03 lis 2012, 0:26
Josse_BG
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 03 lis 2012, 0:50
1) Pierwszy raz się odezwałem w tej sprawie, więc nie wiem czego ma dotyczyć to pytanie. Zresztą jeśli nie wyczułeś ironii w moim poście, to szczerze Ci współczuję.Josse_BG pisze:Ile razy jeszcze spłodzisz ten sam, durny post? Nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz, tym bardziej że ten temat został już poruszony i jak napisał Morrow -przyznałem się do przegięcia w tej sprawie, więc może na tym zakończmy temat horrorów. Są horrory, które uważane są za arcydzieła swojego gatunku, jak i kinematografii także zamilcz.Daaamian pisze:Najważniejsze, że horrory dostały aż pięć grup, a w nich same arcydzieła...
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lis 2012, 20:19
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 lis 2012, 22:26
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 09 lis 2012, 12:32
Josse_BG
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio