Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lip 2009, 16:37
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lip 2009, 18:33
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fowler. » 22 lip 2009, 21:38
No bo jakby nie było, nie wynik jest tu najistotniejszy. W każdym z dotychczasowych spotkań Benitez wymieniał w przerwie niemal cały skład (do tego w dwóch spotkaniach w drugiej połowie zmieniał raz jeszcze golkiperów) i dawał pograć nawet tym, których w przyszłym sezonie i tak na pewno nie zobaczymy (choć w ogóle można wątpić, czy ktoś z młodych przebije się do pierwszego składu i zagra przynajmniej 5 spotkań).KajoFC pisze:Chyba Benitez daję pograc wszystkim i na wyniku jakoś specjalnie mu nie zależy.
Jeszcze cztery. W niedzielę z reprezentacją Singapuru, potem drugiego sierpnia z Espanyolem w ramach otwarcia ich nowego stadionu, piątego z Lyn Oslo i ósmego z Atlético Madryt na własnym terenie. W tych trzech (no, ewentualnie w dwóch) ostatnich spotkaniach Rafa powinien już wystawić najmocniejszy skład. Z Singapurem powinna jeszcze zagrać młodsza część składu.KajoFC pisze:Wie ktoś może ile im jeszcze spraingów zostało ??
Fowler.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lip 2009, 22:25
Chyba inny mecz oglądałeś.fieldy pisze:Choć na mnie zrobili lepsze wrażenie niż Liverpool. Grają do przodu i starają się robić to ładnie. Fajnie to wygląda.
Chyba? Dzisiaj zagrało 25 zawodników (Reina, Gulacsi, Johnson, San Jose, El Zhar, Pacheco, Torres, Riera, Dossena, Kelly, Skrtel, Arbeloa, Mascherano, Spearing, Cavalieri, Degen, Agger, Carragher, Insua, Kuyt, Babel, Lucas, Plessis, Ngog, Nemeth).KajoFC pisze:Chyba Benitez daję pograc wszystkim (...)
Martin ma problem z ścięgnem uda.Fowler. pisze:Na pewno bardzo ciekawi mnie, co z Škrtelem, bo Słowak opuścił boisko na początku drugiej połowy.
A moim zdaniem Spearing zagrał bardzo słabo. Nawet Lucas lepiej wypadł.Fowler. pisze:Spearing całkiem dobre zawody (...)
Ta...Fowler. pisze:I na dodatek Benayouna widział na boisku.
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lip 2009, 22:44
chyba nie wychwyciłeś, że pisałem to po pierwszej, a przed drugą połowę. Więc mój post tyczy się tylko pierwszych 45 minut.Daaaamian pisze:Chyba inny mecz oglądałeś.
W pierwszej połowie stworzyli zagrożenie pod bramką Liverpoolu jedynie po strzałach z dystansu (chyba dwóch), które były efektem beznadziejnych wykopów Cavalieri'ego. Poza tym ich akcje kończyły się przeważnie w środku pola lub na interwencjach Aggera i Carraghera. W drugiej połowie oprócz akcji, po której padła bramka, strzale z rzutu wolnego (prosto w ręce Gulacsi'ego) i jednym, w porywach dwóch, atakach na bramkę Węgra, które skończyły oddaniem piłki, nic ciekawego nie zrobili. Gulasci i Cavalieri dużo pracy na pewno nie mieli, o Reinie nie wspominając...
Nie wiem czym Azjaci Ci zaimponowali.
bardzo dobrze panowali nad piłką, sporo grali z pierwszej piłki, ładnie wymieniali piłkę. Zrobili na mnie lepsze wrażenie niż Liverpool, który widać było, że jest dopiero w trakcie przygotowań.fieldy pisze:ładnie grają z pierwszej piłki, z klepki, dobre przyjęcie, piłka na tak
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lip 2009, 23:13
Wychwyciłem, ale przy okazji napisałem o drugiej połowie.fieldy pisze:chyba nie wychwyciłeś, że pisałem to po pierwszej, a przed drugą połowę
Uznajmy, że jak na słabą reprezentację, której najlepszy piłkarz gra w średnim szwajcarskim klubie, zagrali poprawnie.fieldy pisze:bardzo dobrze panowali nad piłką, sporo grali z pierwszej piłki, ładnie wymieniali piłkę
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 03 sie 2009, 21:45
cycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 04 sie 2009, 0:30
Elfin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2009, 0:54
Transfer dla mnie mocno ryzykowny (to jedyna kwestia gdzie Elfin nie gada totalnych głupot). Głownie z tego względu że Aquilani ma za sobą fatalny, poprostu stracony sezon, który upłynął mu na leczeniu nieustannych kontzji. W dodatku o Alberto zaczeło się powoli mówić jako o niespełnionym talencie. W końcu to 25-latek, któremu wróżono gigantyczną karierę, a który do tej pory tak naprawdę to nie stał się nawet kluczowym zawodnikiem Romy. Tymczasem jego rówieśnicy czyli De Rossi czy Chiellni stali się fenomenalnymi zawodnikami. Głównie to wynika z tego, że Aquilani jest bardzo kontuzjogenny i nie ma sezonu by nie wypadł na dłużej niestety.Dużo się ostatnio mówi o Aquilanim, ja widziałem go tylko w paru meczach i to dwa sezony temu, więc może ktoś z kibiców calcio przedstawi swoją subiektywną ocenę tego zawodnika - w końcu co jak co ale kibiców ligi włoskiej tu nie brakuje.
A to zdanie jest poprostu cudownezostali tylko Alexis Sanchez, Fabio z trudnym nazwiskiem na "Q", De Rossi, być może Pato, chociaż w sparingach ostatnio nie błyszczy i jeszcze z dwóch, czy trzech innych..
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 04 sie 2009, 1:49
Rozumiem, że wg Ciebie liga włoska jest naszpikowana gwiazdami;] Masz na myśli dogorywających dziadków z Milanu, przebojową AS Romę, czy "waleczny" Inter? Te gwiazdy błyszczały w zeszłorocznej Lidze Mistrzów i w pucharze UEFA. Prawda jest taka, że mało jest w Seria A zawodników, których warto byłoby z niej wyciągać - bo albo są za starzy (Pirlo, Del Piero, Gattuso, Totti, czy inny Milito), albo o wiele za drodzy, albo i jedno, i drugie. Zresztą poziom ligi włoskiej znowu zweryfikuje LM...(L)oczkerson pisze:A to zdanie jest poprostu cudowne![]()
Elfin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2009, 2:04
Kolejna głupota. CL może zweryfikować jedynie poziom pierwsze czwórki. Do poziomu ligi ma się to nijak, a w Serie A zespołów na dobrym poziomie mającym autentyczne gwiazdy jest naprawdę dużo. Nie będę tematu rozwijał bo jeśli kogoś wiedza o lidze jest na poziomie " Fabio z trudnym nazwiskiem na "Q"" to jest to tylko strata czasu...Zresztą poziom ligi włoskiej znowu zweryfikuje LM...
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 04 sie 2009, 8:43
To, że w Serie A są zespoły, które urywają punkty pierwszej czwórce, nie oznacza, że są to dobre zespoły. A z myślą o tych drużynach powstał puchar UEFA, a teraz Liga Europejska i z tego, co widzę (ale oczywiście newsy mogą kłamać*) włoskie zespoły jakoś tam nie wymiatają, hm?(L)oczkerson pisze: Kolejna głupota. CL może zweryfikować jedynie poziom pierwsze czwórki. Do poziomu ligi ma się to nijak, a w Serie A zespołów na dobrym poziomie mającym autentyczne gwiazdy jest naprawdę dużo.
Elfin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2009, 10:25
Poszedłbym dalej i napisał, że ściąganie zawodnika powyżej 27 roku jest bez sensu bo taki zawodnik jest stary i niedługo umrze.Elfin pisze:(ściąganie zawodnika powyżej 27 roku życia to kiepski interes, bo pogra jeszcze 2-3 lata, a potem się zaczną kontuzje, będzie się go częściej sadzać - żeby dać szansę młodszym i na 100% nie sprzeda się go drożej, niż się kupiło)
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2009, 10:36
Mentor pisze: Poszedłbym dalej i napisał, że ściąganie zawodnika powyżej 27 roku jest bez sensu bo taki zawodnik jest stary i niedługo umrze.
Tylko, ze Villa nie chce isc do Anglii, a Valencia nie chce go sprzedac.Elfin pisze:
Z drugiej strony, obserwując, jak świetnie w reprze radzi sobie duet Torres-Villa, na miejscu Beniteza olałbym ściąganie drogich pomocników - raczej dałbym szansę jakiemuś młodziakowi, żeby się uczył przy Lucasie, Mascherano, czy Gerrardzie, a pieniądze zarobione na X. Alonso przeznaczyłbym właśnie na ściągnięcie napastnika z Valencii.
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 sie 2009, 10:46
maciek_88
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio