Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 722

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lip 2010, 18:47

Ja mam takie pytanie do Logana. Czemu Arsenal sprzedał Eduardo vel. Klasa światowa, za jakieś marne pieniądze na wschód Ukrainy?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lip 2010, 18:57

Skład na pierwszą połowę: Fabianski, Nordtveit, Djourou, Vermaelen, Traore. Nasri, Frimpong, Wilshere. Walcott, Chamakh, Arshavin.
ławka: Szczesny, Koscielny, Gibbs, Eastmond, Lansbury, Rosicky, JET

Czemu Nordveit ciągle gra na prawej, ja bym go wolał zobaczyć na środku.. najwyraźniej Boss nie widzi tam dla niego miejsca.
Dziwna ławka trochę, nie ma Almunii a trenował. Może rzeczywiście na wylocie :think:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 lip 2010, 19:01

Frimpong to DM? Pytam, bo nigdy nie widziałem go w akcji, a zastanawia mnie na jakiej gra pozycji.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lip 2010, 19:12

Chyba w tym meczu na DMie gra, ogólnie to środkowy pomocnik.

Śmialiśmy się ze strojów ze strojów wyjazdowych Evertonu a patrzcie w czym Fabian gra :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2010, 19:52

Obrazek

Mój Boże ['] Chcieli chyba tymi strojami odzwierciedlić klasę naszych bramkarzy.

Słabo w obronie. Djourou się gubi, grają za wysoko i Graz kilka razy mógł groźnie zaatakować. Arszawin znów człapie po boisku. Chamakh ma kiepskie przyjęcie, ale pierwszy rożny i już rywale piłkę z linii bramkowej wybijali :]
Nasri znakomicie, dwie bramki. Druga piękna z wolnego

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 lip 2010, 20:02

Nike widzę, że każdemu zespołowi, któremu szyje koszulki bramkarskie daje tę zebrę na ramionach. Żenada, oni myślą, że to fajne jest czy co?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lip 2010, 20:50

Fieldy w sumie napisał, obrona fatalnie, w drugiej połowie też. Najbardziej mi zaimponował Havard Nordveit który dobrze asekuruje i fajne podania/wrzutki ma. Może Sol obejrzy skróty spotkań i stwierdzi, że jednak ma szanse na sporo meczów w pierwszej drużynie, bo Koscielny i Djourou wyglądają póki co nie najlepiej :P No ale to dopiero drugi sparing, postaram się wstrzymać z ocenami do Emirates Cup, ale najpierw Djourou kiepskie krycie a tutaj Koscielny próbował nieudolnie wybić i z mocniejszym rywalem pewnie byłaby okazja 1 na 1..

Bramkarze za wiele roboty nie mieli, Fabiański dobrze zagrał, obronił sytuację jeden na jeden. Szczęsny w sumie nic nie miał do roboty, jeden strzał na bramkę po ziemi i tyle. Sytuacja w bramce jest ciekawa, bo z Barnett Almunia niby chory, tutaj już miał być gotowy.. a tu go nie ma. Zobaczymy za tydzień, jeśli wtedy w ogóle go nie będzie to chyba będzie dość jasne, że się z nim pożegnamy.

Frimpong kiepsko, w ogóle niewidoczny. Nasri wraca świetnie do formy i mam nadzieję, że to utrzyma. JET pozytywnie, fajnie mesza w polu karnym, szkoda, że nie strzelił nic. Oby tak dalej.

Czekam na spełnienie "We are still on the market for another defensive player because we have the need for one more." :P

Szczęsny troche nie pewnie w ostatniej akcji, wyskoczył i nie złapał niczym Fabian.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lip 2010, 4:24

Tutaj Fabian w całej okazałości :lol:

Obrazek

BTW. Thierry Henry w 26. minucie strzelił bramkę w swoim debiucie w NY vs Tottenham :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lip 2010, 9:36

ciekawostkę znalazłem.
Odkąd Arshavin zadebiutował zagraliśmy 51 spotkań ligowych, tylko 9 z nich Arshavin, van Persie i Fabregas rozpoczynali w pierwszym składzie. W7 D2 L0 (by Orbinho)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 25 lip 2010, 10:26

Na ile prawdziwe są informacje, że Wenger zawzięcie stara się o Jagielkę? Jeśli taka jest prawda i dojdzie do skutku z Evertonem to byłby dość dobry ruch, środkowy obrońca (choć Phil jest dość wszechstronnym piłkarzem i może grać praktycznie wszędzie) zawsze się przyda, bo Silvestre podobno ma odejść.
Słyszałem również, że alternatywą dla francuskiego szkoleniowca ma być Mertesacker...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lip 2010, 10:32

Silvestre i Gallas odejdą na pewno. Już nic ich z klubem nie łączy, kontrakty wygasły.
Choć Panathinaikos ponoć daje Gallasowi 25 tys/tydzień :lol: wiec może wróci jeszcze z podkulonym ogonem i podpisze to co mu Wenger oferował, bo na pewno dawał mu więcej.

Jagielki raczej nie uda się wyciągnąć. Moyes go nie odda, a byłby idealny jak dla mnie. Ponoć Wenger chciał dać za niego 6 mln i został wyśmiany [słusznie :D] Mógłby się Wenger postarać i go jednak ściągnąć, bo z tym co obecnie mamy, cięzko będzie o cokolwiek powalczyć.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 lip 2010, 15:31

Ja czytałem, że Wenger zaoferował za Anglika 10 milionów funtów, ale Everton odrzucił propozycję. Teraz podobno ma pojawić się nowa oferta w wysokości 15 milionów.

Czytałem też na jakiejś polskiej stronie Arsenalu, że Wenger kategorycznie wykluczył możliwość przejścia Jamesa lub Schwarzera na Emirates, a nowym bramkarzem, którego z Arsenalem łączą media jest Maarten Stekelenburg.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 25 lip 2010, 16:25

fieldy pisze:Choć Panathinaikos ponoć daje Gallasowi 25 tys/tydzień wiec może wróci jeszcze z podkulonym ogonem i podpisze to co mu Wenger oferował, bo na pewno dawał mu więcej.
no nie wiem, czy Papa jest taki litościwy :P Szczególnie dla Williama, po tym co swego czasu wyprawiał w klubie :P
Daaaamian pisze:Czytałem też na jakiejś polskiej stronie Arsenalu, że Wenger kategorycznie wykluczył możliwość przejścia Jamesa lub Schwarzera na Emirates, a nowym bramkarzem, którego z Arsenalem łączą media jest Maarten Stekelenburg.
z tej trójki właśnie bramkarz Ajaxu by mi najbardziej pasował. Schwarzer i James to stare dziadygi, na sezon lub max. 2 sezony w przypadku Schw.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lip 2010, 16:32

Paszti właśnie o to chodzi by Mark przyszedł na dwa lata. Wojtek w tym czasie rok pogra na wypożyczeniu w Championship, po czym rok w Premier league (albo pół roku) i za 2 lata wskakuje do 1 składu :]

Ostatnio ktoś mówił [nie wiem, czy nie Jarzinho], że w Anglii głównie piszą o Cesku. Dziś Hiszpanie już napisali ile Cesc bedzie zarabiał i jaki długi kontrakt podpisze. Ciekawe zwłaszcza, ze nie można prowadzić rozmów z piłkarzem, jak jego klub nie wyrazi zgody, a z tego co wiem, Arsenal takiej nie wyraził :lol:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 25 lip 2010, 16:42

Co do Jagielki to jeśli Wenger zaoferował za niego 6 mln to rzeczywiście naraził się na ośmieszenie w oczach Moyesa. Nie ma możliwości, żeby Davey chciał się go pozbywać sam, ciągle podkreśla jak to ważny piłkarz w jego wizji i myślę, że dopiero byłby gotów go sprzedawać gdyby Jags postawił sprawę jasno tak jak Lescott i poprosił o transfer. Poza tym i tak w grę wchodziły by znacznie wyższe kwoty, pewnie porównywalne do tej za którą udało się upchnąć Lescotta właśnie. A jak wiemy Francuz też zbyt rozrzutny nie jest więc myślę, że do żadnego transferu nie dojdzie.

Poza tym mi on jakoś do Arsenalu nie pasuje. To obrońca grający typowo po angielsku, który do rozgrywania piłki raczej nie nadaje się najlepiej i bardzo często jego pomysł na atak to tzw. siaga w przód lub również tzw. 'wyyyjazd!'. W Evertonie się naturalnie sprawdza, ale nie wiem czy to jest dla Was idealny kandydat, zwłaszcza że Veermalen też jest raczej niski jak na obrońcę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”