Premier League 2017/2018 - Strona 8

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Mistrzem Anglii w sezonie 2017/2018 zostanie

Czas głosowania minął 15 gru 2017, 21:30

Arsenal FC
3
8%
Chelsea FC
10
27%
Everton FC
3
8%
Leicester City
1
3%
Liverpool FC
2
5%
Manchester City
7
19%
Manchester United
9
24%
Tottenham Hotspur
2
5%
Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 sie 2017, 21:09

To jest tak pięknie z grane z tą muzyką. :lol2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2017, 3:49

Telegraph donosi, że od przyszłego roku okienko transferowe zostanie zamkniete przed startem nowego sezonu. Mam nadzieję, że się potwierdzi. Od lat Wenger o to zabiega. Przez większość okna i tak sie wiele nie dzieje, a jedynie media mają pożywkę.
Telegraph Sport has discovered that moves are well advanced and already at “approval level”, in a ­potentially huge development for English football which is likely to be implemented next year.

It will be proposed that the ­deadline is brought forward to the week before the start of the 2018-19 Premier League season, with almost all of the 20 clubs understood to be behind the idea.

http://www.telegraph.co.uk/football/201 ... on-starts/

Uniknęlibyśmy w końcu sytuacji, gdzie piłkarze nie grają na początku sezonu, bo liczą na transfer, wmawia się, ze są chorzy, albo nie gotowi w 100%. Od 1 kolejki wiadomo by było kto gra w klubie.

red85

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2017, 9:41

fieldy pisze:
Uniknęlibyśmy w końcu sytuacji, gdzie piłkarze nie grają na początku sezonu, bo liczą na transfer, wmawia się, ze są chorzy, albo nie gotowi w 100%. Od 1 kolejki wiadomo by było kto gra w klubie.
Tyle tylko, ze winnym temu nie są przepisy a nieprofesjonalni, rozkapryszeni grajkowie. Dużo bardziej popierałbym jakakolwiek próbę twardszego postępowania z takimi jegomosciami.

Media i tak bedą odstawialy szopkę w ostatnim dniu okienka, wiec tutaj nic sie nie zmieni. Stracą managerowie, którzy nie bedą juz mogli dokonać korekty swoich założeń po kilku kolejkach.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2017, 11:28

fieldy pisze: Uniknęlibyśmy w końcu sytuacji, gdzie piłkarze nie grają na początku sezonu, bo liczą na transfer, wmawia się, ze są chorzy, albo nie gotowi w 100%. Od 1 kolejki wiadomo by było kto gra w klubie.
Nope. Wciąż mogli by odejść do innych krajów.

Taka zmiana ma sens tylko jeśli wejdzie wszędzie, a przynajmniej w głównych ligach. Inaczej to bzdura.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2017, 20:08

red85 pisze: Tyle tylko, ze winnym temu nie są przepisy a nieprofesjonalni, rozkapryszeni grajkowie. Dużo bardziej popierałbym jakakolwiek próbę twardszego postępowania z takimi jegomosciami
pewnie, że po części tak, aczkolwiek nie wiem co niby mieliby wprowadzić, by sobie z takimi radzić. NIc mi do głowy nie przychodzi.
czarny samael pisze: Nope. Wciąż mogli by odejść do innych krajów.
jasne, że tak. Zakładam, ze inne ligi poszłyby tym samym tropem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 sie 2017, 20:39

fieldy pisze:pewnie, że po części tak, aczkolwiek nie wiem co niby mieliby wprowadzić, by sobie z takimi radzić. NIc mi do głowy nie przychodzi.
Tu nic nie trzeba wprowadzać, chodzi o elementarne zasady i szacunek do podpisanej przez siebie wcześniej umowy. Jeśli pracodawca mówi: spoko, negocjuj z konkurencją to temat jest otwarty, jeśli jednak zawodnik słyszy, że nie ma mowy o transferze niezależnie od kwoty to temat powinien być zamknięty. Skoro kluby w pogoni za sianem nie szanują same siebie i zgadzają się na sprzedaż zawodnika w myśl "z niewolnika nie ma pracownika" to trudno oczekiwać od gwiazdeczek, że będą respektowały te kontrakty. Postępowanie BVB wobec Dembele czy wcześniej Lewego pokazuje, że można się nie uginać wobec tych roszczeniowych postaw graczy.

Podobnie IMO powinien się zachować Liverpool w przypadku Coutinho. Podpisałeś kontrakt to go respektuj. W interesie klubu jest zatrzymanie gracza chyba, że w Liverpoolu wyznaczyli sobie jakąś cenę, za którą uważają, że Brazylijczyka można oddać. Jeśli uważają, że zostaje i nie ma dla niego ceny to powinni go zawiesić, dając ultimatum, że albo bierze się w garść i zachowuje jak profesjonalista albo rok przed Mundialem czeka go ćwiczenie z rezerwami. Tu jednak wkracza biznes i zarząd, widać po Kloppie, że on miał do tego inne podejście. Dobrym przykładem był tu Lewandowski, klub powiedział nie, zawodnik to przyjął i rozegrał dobry sezon, odszedł kiedy kontrakt wygasł do czego miał prawo.

Wystarczy, że w umowach pojawiałaby się zapisy, że za bojkotowanie treningów bądź niewypełnianie obowiązków wynikających z kontraktu piłkarz traciłby okresowo wypłatę i kluby by się tego surowo trzymały a zawodnicy kilka razy by pomyśleli zanim zaczęliby się mizdrzyć do rywali czy traktować swoje obecne kluby bez szacunku co coraz częściej ma miejsce.

Casus Neymara trochę tu miesza bo w Hiszpanii mają te klauzule ale dochodzimy do absurdalnych sytuacji gdzie jakiś zawodnik dostaje ofertę i bojkotuje treningi, media niezależnie od długości kontraktu trąbią o rychłym transferze do MU/Barcy/Realu a obecny pracodawca nie ma praktycznie nic do gadania. Oczywiście najbardziej uderza to w te mniejsze kluby ale przykład choćby takiego Belottiego pokazuje, że można postawić na swoim.
fieldy pisze:jasne, że tak. Zakładam, ze inne ligi poszłyby tym samym tropem.
To się nigdy nie uda bo ligi startują w różnym czasie. Może dochodzić do sytuacji gdzie po zamknięciu okienka w PL taki Real czy Barca zaczną mącić we łbie takiemu Hazardowi tylko po to żeby wlać trochę kwasu do szatni rywala. Przy wprowadzeniu takiego rozwiązania kluby mogłyby stworzyć wewnętrzne ustalenia, że kadra jest ostateczna na 1 kolejkę ale nie przewidzą tego, że taka Barca straci przez klauzulę 10 sierpnia Neymara i ruszy po Coutinho 3 dni póżniej czyli po rozpoczęciu PL. Hipotetycznie okienko w Anglii byłoby już zamknięte, Barca miałaby tonę siana, desperacko szukałaby wzmocnienia a Brazylijczyk złożyłby transfer request.

Tu jest za dużo zmiennych a podstawą, od której można by zaczynać rozmowę musiałby być start wszystkich czołowych lig w tym samym czasie.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 sie 2017, 20:45

Morrow pisze: Dobrym przykładem był tu Lewandowski, klub powiedział nie, zawodnik to przyjął i rozegrał dobry sezon, odszedł kiedy kontrakt wygasł do czego miał prawo.
To tylko pokazuje jakim profesjonalistą jest Lewandowski. Nie robił żadnych cyrków, udawanych kontuzji, przeziębień, czy innych cudów na kiju. Grał do końca kontraktu na 100% swoich możliwości dając z siebie maksa w każdym meczu. To przykre i śmieszne zarazem, że takie zachowanie jest coraz mniej spotykane u zawodowych piłkarzy.

red85

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 sie 2017, 18:28

Całkiem fajna dyskusja. Osobiście oczywiście widziałbym tak chociazby Scholesa, ale rozumiem, że np. fani Arsenalu widzieliby tam np. Vieirę ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2017, 19:32

Szkoda, że ta telewizja bo chętnie bym np. wymienił takiego Murphyego na Nevilla i ciekawy jestem jakby wyszedł ten team.

Angole jak to Anglole wzięli środek Gerrard-Lampard :mrgreen: Nic, że Scholesey ma sam więcej mistrzostwo niż razem wzięci. Fergie pewnie do dziś się śmieje jak się zachwycali tą dwójką, a on zgarniał majstry. Nie ma nawet o czym dyskutować. Dla mnie mniej kontrowersyjne by było danie Becksa na prawą niż Ronaldo niż brak Scholesa. Mus w środku. Klucz większości Mistrzostw. Geniusz.

Obok niego ktoś z czwórki Lampard, Gerrard, Vieira, Keane. Osobiście chętnie bym zobaczył Scholes-Gerrard, albo Scholes-Vieira. Tu sobie sam trochę przeczę, jednak co by nie mówić Gerrard był świetnym piłkarzem.

Co do obrony i bramkarz chyba większość by się zgodziła. Chociaż ja np. niezwykle cenię sobie Van Der Sara. On nie musiał jak Schmeichel robić aż takich pard, bo tak się genialnie ustawiał, że był zawsze tam gdzie trzeba. NIezwykły spokój. Zajebane jednak dwa finały LM 09 i 11 gdzie gole Eto'o czy Messiego w drugim finale do wyciągnięcia. Nawet powinien je obronić. Z drugiej strony Schmeichel też przy golu Baslera w finale 99 dał dupy.

Co do napastników to Shearer po znajomościach. Fajny był jednak bez przesady. Para Bergkamp-Henry była niesamowita. Zresztą Dennis to był geniusz jak Scholes. Genialne też by wyglądał atak Rooney w prime time i Henry.

------Schmeichel
Neville, Ferdinand, Terry, Cole
Ronaldo, Scholes, Gerrard(Vieira), Giggs
-----Bergkamp(Rooney), Henry

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 sie 2017, 19:54

Nie no zlituj sie. 11 Premier League bez Shearera to jak PiS bez Kaczynskiego :)
Po za tym nie lubie takich zestawien. Wiadomo, ze zdominuja je piłkarze MUnited
Chętnie za to porozmawiałbym o 11 ligi angielskiej bez podziału na Premier League i Division 1. Prawdziwą 11 wszechczasów. :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sie 2017, 20:19

No trudno jeśli licząc od 92 na 25 sezonów United wygrali majstra 13 razy, a 18 razy na pudle by ktoś inny dominował te plebiscyty. Tym bardziej, że były dwa genialne zespoły United ten 97-01 i 06-09. A nawet trzy trzeci 92-96 z Cantona.

Po odejściu Safa Mistrzostwo przechodzi z rąk do rąk, nie ma takiego zespołu jak tamte które po prostu by dominował.

Dlatego też szczerze mówiąc jakby wrzucić do środka Scholes-Keane, i Rooney'a obok Henrego czy Cantone to nie byłoby wielce kontrowersyjne.

Koniec końców wybiera się zwycięzców.

Są pewne jednak jak dla mnie bez dyskusji z innych zespołów jak np. Henry. Tak też ta jedenastka trochę powstają z ukłonem dla innych zespołów.

Tak też swoją skonstruowałem, bo jednak trzeba pamiętać o trzech majstrach Arsenalu stąd też Vieira i Bergkamp, ale i o świetnych karierach Gerrarda i Lamparda. Chelsea też pięć razy majster.

A co do Shearera. To jak dla mnie pójściem do Newcastle i tak długą grą tam sam się trochę wypisuje. Fajnie, że u średniaków postrzelał, ale jednak jak dla mnie walka o tytuł to jest walka o tytuł i wygrywanie go. Inna skala emocji, inna skala presji. Mecze, tygodnie które oddzielają chłopców od mężczyzn.

A co do jedenastki całej historii ligi to ja w to nie wchodzę bo jestem zbyt młody. 90-letnie dziadki sobie mogą porównać Keegana do Rooneya ja nie bardzo. Ja świadomie śledzę Premier League od 95-96 więc właściwie wszystkich tych gości w prime time widziałem wiele razy, spore porównanie mam. O i tu np. Shearera nie pamiętam zbytnio z Blackburn może bym zmienił zdanie bo tam kosił najbardziej. W Newcastle to już nie było takiej miazgi, Bardziej go pamiętam z gównianych osiągnięć z kadrą :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sie 2017, 19:14

Carbon pisze: Tutaj to i ja mogę się założyć, że Arsenal skończy w TOP7. Leicester jak uda się wbić do TOP10, to będzie można to uznać za sukces.
Dalej pewny Arsenalu? :rotfl:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 sie 2017, 19:16

Tak, do TOP7 mimo wszystko się załapią, o ile Sanchez za momencik nie odejdzie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 sie 2017, 13:18

Zabawna jest ta z 2013 roku. Po kilku naprawdę świetnych ligowych meczach zadzwonił do mnie mój agent. Był bardzo podniecony. Okazało się, że chce mnie jeden z czterech najmocniejszych klubów w Anglii. Gigant. Menadżer był już po rozmowie z działaczami. Odezwał się do mnie, choć nie chciał powiedzieć, o jaki klub chodzi. Ale w końcu go namówiłem. Fakt, byłem pod wrażeniem. O 13 grałem mecz ze Stoke, na trybunach zasiedli przedstawiciele tego giganta. Po kilkunastu sekundach przelobował mnie bramkarz Stoke Asmir Begovic. No i po meczu temat transferu się zakończył. Gdyby nie to, byłbym dziś w innym miejscu. Było jeszcze kilka dużych klubów. Ale to opowieści na książkę.
http://www.sport.pl/pilka/7,64946,22287 ... tkach.html

Arsenal czy Liverpool?

Chyba Arsenal. Mignolet w lecie 2013 przyszedł to tak wcześnie by nie szukano kogoś innego.

A tak byłoby trzech Polaków bramkarzy w jednym klubie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Premier League 2017/2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 wrz 2017, 15:26

Jeśli to prawda to świetna wiadomość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”