Chelsea FC - Arsenal FC - Strona 8

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Re: Chelsea FC - Arsenal FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 gru 2013, 23:55

Ebi pisze:
fieldy pisze:pięć pierwszych drużyn dzielą 2 punkty, przynajmniej rywalizacja w lidze ciekawa
Toś powiedział :P Wolałbym (na miejscu kibiców Arsenalu) najnędzniejsze na świecie 1:0 niż "przynajmniej rywalizacja w lidze ciekawa", bo klub 9 lat bez trofeum powinien mieć w nosie "ciekawość ligi" :boruta:

Anglia doprawdy pasjonująca. A Arsenal wcale nie puchnie - przyczyny są bardziej błahe. Oni najzwyczajniej w świecie nie zmienili trenera (jako jedyni z czołówki), nie osłabili się a dodatkowo początek sezonu mieli samych ogórków w kalendarzu. Mecze z czołówką to nędza - porażka z MU, blamaż z MC, remis u siebie z CFC. Mało kto na to zwracał uwagę. Owszem, postęp jest i gra jakby lepiej wygląda, ale czy to już ten moment?
Mało uważnie czytasz posty kibiców Arsenalu, bowiem o tym że jako jedyni z czołówki nie jesteśmy w okresie przejściowym pisał prawie każdy. Prawie każdy pisał też o laniu ogórów i gorszej postawie w meczach z mocniejszymi rywalami, choć i tu nie jest tak źle - dziwnym trafem zapomniałeś wspomnieć o zwycięstwach nad Tottenhamem i obecnym liderem - Liverpoolem (o zwycięstwach z Borussią i Napoli w LM nie wspominając). Zdanie "postęp jest i gra jakby lepiej wygląda" też totalnie nie trafione, bo akurat Arsenal od lata znany jest z tego, że gra jest dobra, tylko wyników brak. Ogólnie odnoszę wrażenie, że po obejrzeniu 1 spotkania próbujesz zgrywać eksperta od całej ligi angielskiej, choć wiesz o niej bardzo niewiele.

Bardzo ważne dla Arsenalu było w tym meczu zagranie na 0 z tyłu - obrona uszyta na szybko z Vermą z głebokiej rezerwy, w dodatku po 6-bramkowym laniu z przed tygodnia. Widać wyraźnie, że nasza siła ognia nieźle spuchła. Giroud, Oezil czy Ramsey biegają 2 razy wolniej niż dotychczas, trzeba dać im wreszcie odpocząć. Dużo niedokładności widać też u Artety. Ewidentnie wychodzi nam bokiem wąska kadra. Dobrze że Poldi wraca, mam nadzieję że Mesut odpocznie z tej okazji kilka spotkań.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 23 gru 2013, 23:57

Cazorla musi być naprawdę w beznadziejnej formie ,żeby nie dostać choćby 5 minut w takim meczu.Aż się prosiło dać mu szansę za Walcotta.

Próbuję znaleźć jakieś plusy i chyba tylko pozostaje mi pochwalić Verme,sporo pojedynków główkowych wygrał i chyba bez większy błędów.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 24 gru 2013, 0:02

Smashing Pumpkins pisze:Próbuję znaleźć jakieś plusy i chyba tylko pozostaje mi pochwalić Verme,sporo pojedynków główkowych wygrał i chyba bez większy błędów.
w studio po meczu pochwalili chyba jedynie gościa odpowiedzialnego za stan murawy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 gru 2013, 0:30

Smashing Pumpkins pisze:Próbuję znaleźć jakieś plusy i chyba tylko pozostaje mi pochwalić Verme,sporo pojedynków główkowych wygrał i chyba bez większy błędów.
To prawda, to mi się właśnie rzuciło najbardziej w oczy. Jak dla mnie świetny występ kapitana.

Obrazek

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 24 gru 2013, 0:42

Niezła grafika , z jakiej to stronki ? Pewnie gdzieś na whoscored ,ale nie mogę znaleźć.Z góry dzięki ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 gru 2013, 7:20

Obrazek

Być może serio potrzeba by wreszcie któryś z naszym złamał nogę, by sędziowie zaczęli karać takie wejście? Zabawne, że w międzyczasie w meczu z Napoli czerwoną dostał Arteta za faul taktyczny, a Wilshere odpoczywa 2 mecze za fucka do kibiców. Najwyraźniej dla FA bezpieczeństwo zawodników nie jest priorytetem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 mar 2014, 21:26

No, jutro najważniejsze spotkanie Arsenalu w sezonie w rozgrywkach Premier League. Sytuacja w zasadzie jest taka, że trzeba wygrać, jeśli chcemy liczyć się w walce o mistrzostwo. Remis daje nam status quo, czyli w sumie takie dalej szanse na mistrzostwo, ale takie jednak nie jakieś wielkie, a przegrana myślę, że nas z tej walki przekreśli.

Spotkanie będzie też miało swój urok, gdyż jest to 1000. mecz Wengera jako trenera tego klubu. Także święto specjalne.

W Arsenalu niedostępni pozostają Walcott, Ramsey, Özil, Diaby, niepewny występu jest Rosicky. Czech jest bardzo potrzebny i mam nadzieję, że zagra. Jeśli nie będzie gotowy, to na ławkę będzie trzeba młodzików brać, bo nie ma komu grać.

Liczę na wielkie zwycięstwo, a jakiekolwiek zwycięstwo będzie wielkie, bo Wenger NIGDY nie pokonał Mourinho, a ponadto Mourinho bodajże nie przegrał na Stamford Bridge w lidze. Także jest o co grać. Poza tym jest czwarty tydzień marca a my liczymy się w walce o mistrzostwo, także fajnie by było to ciągnąć :wink:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 21 mar 2014, 21:45

Magnum pisze:a ponadto Mourinho bodajże nie przegrał na Stamford Bridge w lidze.
Nie przegrał, ale moim zdaniem nasza wspaniała passa została przerwana w meczu z WBA.

Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, z dużym respektem podchodzę do rywala, aczkolwiek nie ukrywam, że liczy się dla mnie tylko zwycięstwo. Remis będzie rozczarowaniem, o porażce nie mówiąc. I nie mam tu na myśli, że Kanonierzy są słabi i wręcz nie wypada z nimi wygrać, a wręcz przeciwnie - z kandydatami do mistrzostwa należy wygrywać w bezpośrednich starciach i skoro ograliśmy City i Liverpool, to żądam pokonania ekipy Wengera. Trzeba zasłużyć na mistrza Anglii.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 mar 2014, 12:54

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski, Giroud
subs: Fabianski, Vermaelen, Jenkinson, Flamini, Kallstrom, Sanogo, Gnabry

Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Matic, David Luiz; Schurrle, Oscar, Hazard; Eto'o

Skład bez zmian, dokładnie to samo, co tydzień temu na koguty. Świetnie, że jest gotowy do gry Rosicky. Być może lepiej by było, gdyby jednak był Flamini. Sam nie wiem. Z ławki nie mamy żadnej opcji ofensywnej tak naprawdę poza Gnabrym i Sanogo, a to jednak nie jest nic specjalnego. Jedynie Gnabry może jakiś wiatr zrobić, ale w zasadzie to ta XI musi to załatwić, inaczej kaplica.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 mar 2014, 13:32

Ryczel mówi, że mamy w lidze zaległy mecz z Wigan :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 22 mar 2014, 13:50

Geniusz.
EDIT: O! drugi!
Ostatnio zmieniony 22 mar 2014, 13:52 przez BarcaQzYN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 mar 2014, 13:52

Po meczu

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny