Liverpool (zbiorczy) - Strona 763

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 cze 2017, 18:04

Virgil Van Dijk has told Jürgen Klopp he wants to join Liverpool this summer
Według Guardiana. Jeżeli nie spieprzymy bawiąc się w zaniżanie oferty, to myślę, że VVD będzie w najbliższym czasie nasz.

E: Chcemy zapłacić 60 milionów i dać mu 200k. Dla mnie dużo, ale niejednokrotnie narzekałem, że klub nie chce rzucać dużych pieniędzy, więc tym razem będę cicho.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 cze 2017, 19:31

Trzeba przyznać, że jest to wielka siła Kloppa. Piłkarze po prostu chcą dla niego grać. Kiedyś taki magnes miał SAF, przez moment Moi. Teraz to Klopp jest w tym najlepszy.

60 mln, 200 tys tygodniowo.... W koncu

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 cze 2017, 19:57

Spierdolenie obecne w tym klubie jest na nieosiągalnym dla nikogo innego poziomie.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 cze 2017, 21:43

Tak się kończy używanie dziennikarzy do wszystkiego. W tym klubie 80-90% transakcji jest na bieżąco opisywana przez dziennikarzy (Joyce, Pearce, Barrett do pewnego momentu, Reddy i tak dalej wymieniać) i w końcu dostajemy za to po mordzie. Dzisiaj wszyscy dogadują się z zawodnikami bez uzgodnienia kwoty transferu, ale nie ma sensu gadać o tym w mediach.

Najśmieszniejsze jest to, że chcemy potrzymać trochę Romę i nie rzucić tych paru milionów więcej. Coś jak z Zielińskim, do 13.5 bodajże nie chcieli dobić, to rzucili 25 za Wijnalduma. Dzisiejszy dzień w pełni opisuje tzw. Liverpool Way.

No i tylko tutaj w 48h potrafi się spieprzyć transfer, który jest:
a) priorytetem dla klubu
b) zawodnik chce przejść

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 cze 2017, 21:32

The evidence that Southampton have – VvD meeting Klopp, texts – suggests FSG would be justified in fearing an investigation. FSG is said to be concerned at the impact of the Van Dijk approach on Liverpool’s reputation, hence the sudden U-turn. Liverpool have alternative central defensive targets – Michael Keane, Hull Harry Maguire and Kalidou Koulibaly are among them. Efforts to sign Mohamed Salah have also stalled in recent days with Liverpool reluctant to meet Roma’s asking price.
nie wiem co jest w tym śmieszniejsze

to, że klopp urządzał sobie randki z vvd w blackpool czy nasze inne cele

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 08 cze 2017, 21:37

Są jakieś szanse na trasnfer Casillasa? Niedługo mu się kontrakt kończy, chociaż ma w nim opcję przedłużenia o rok. Porto raczej nie skorzysta z tej opcji, chociaż Iker ma za sobą bardzo dobry sezon. Wiadomo, sporo nadwyręża budżet. Kilka tygodni temu napotkałem na wzmiankę o rzekomym zainteresowaniu Kloppa, choć od tamtego czasu cicho.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 cze 2017, 21:40

mbcz pisze: Są jakieś szanse na trasnfer Casillasa? Niedługo mu się kontrakt kończy, chociaż ma w nim opcję przedłużenia o rok. Porto raczej nie skorzysta z tej opcji, chociaż Iker ma za sobą bardzo dobry sezon. Wiadomo, sporo nadwyręża budżet. Kilka tygodni temu napotkałem na wzmiankę o rzekomym zainteresowaniu Kloppa, choć od tamtego czasu cicho.
nie

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 cze 2017, 21:41

Klopp ma przecież Kariusa i Mignoleta. Po co mu jeszcze Casillas?

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 08 cze 2017, 21:47

Byłem po prostu ciekawy, czy jest coś na rzeczy. Na pewno ani jeden, ani drugi nie są wymarzonymi bramkarzami Niemca.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 cze 2017, 21:49

Karius jest bramkarzem, którego Klopp sam sobie ściągnął. Naprawdę bym tak nie mówił.

Mignolet miał świetny okres od powrotu do końca sezonu, ale i tak nie zdziwię się, jak sezon zaczniemy z Lorisem.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 08 cze 2017, 21:59

Delpiero14 pisze: Klopp ma przecież Kariusa i Mignoleta. Po co mu jeszcze Casillas?
Casillas jest stary i niedługo umrze.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 11 cze 2017, 14:08

Podobno Southmpton rozwaza podjecie kroków prawnych przeciwko Chelsea w sprawie vanDijka. Poszło o to samo co w przypadku Liverpoolu. Twardo grają.
Druga wzna informacja jest taka, ze podobno Salah w przyszłym tygodniu ma byc na Anfield. Podobno. Bo są tez takie informacje, ze kluby nie mogą sie porozumiec co do kwoty odstępnego.
Gdyby ta druga opcja była prawdziwa, to klub ma przygotowaną alternatywe, a imie jego czterdzie... wróc, imie jego do... Dusan Tadic... z Southampton :haha:
Na wyspach tez głosno o tym, ze Liverpool złozył 40 mln funtów za Oxlade-Chamberlaina, z tygodniowką 100 tys funtów.
No i najbardziej egzotyczna wiadomosc jest taka, ze Klopp naciska na klub by sprowadzic Mbappe z Monaco. Podobno Niemiec juz w maju kontaktował sie z przedstawicielami młodego Francuza i robił background pod przyszły transfer.

Skompromitowali sie z van DIjkiem, wg mnie skompromitują sie z Salahem. Oxlade-Chamberlaine to srednia opcja, Tadica nawet niechce mi sie komentowac. Mbappe i kwota odstepnego oscylująca w granicach 100 mln funtów szterlingów to daleko po za zasiegiem klubu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 cze 2017, 14:13

Tadicie i Mbappy to są wymysły niedzielnej prasy. Szczególnie ten drugi.

Tyle było pierdolenia, że klub będzie wydawał $$$ w okienko - a tutaj mamy jakąś walkę o spuszczenie z ceny za Salaha. Błagam, niech nam wlepią jakiegoś bana transferowego i niech nie zmuszają nas do śledzenia tego.

Z VVD Święci są wkurwieni, że przez nasze ujawnianie informacji nie mogą sobie licytacji zrobić za Holendera. IMO ośmieszymy się jeszcze raz - będziemy chcieli dać im z 70 milionów, oni odpuszczą i będą zadowoleni. Ba, będą nawet podwójnie zadowoleni, że pomimo naszej gadki w mediach robimy coś innego.

Brzmi jak sci-fi, ale ten klub lubi wchodzić na wyżyny żenady.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 cze 2017, 14:23

Dużo można ostatnio przeczytać o rzekomo mocnym zainteresowaniu ze strony Liverpoolu odnośnie Teodorczyka. Wiecie może coś na ten temat? Dla mnie to jakaś totalna abstrakcja. Z całym szacunkiem dla Teo, ale dla mnie Liverpool to kompletnie nie ten poziom i jakkolwiek Łukasz by się nie rozwijał, to do tego poziomu moim zdaniem nie doskoczy nigdy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”