Derby Manchesteru - Strona 79

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 14 sty 2023, 19:09

piotrcies pisze:
14 sty 2023, 17:56
Panowie, uznał to uznał, na ch** drążyć.

XD
Ktoś zabronił City strzelić więcej goli?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 sty 2023, 19:43

Quercus pisze:
14 sty 2023, 19:09
Pięknie będzie to przytoczyć jak sędziowie was wyruchaja w jakimś ważnym meczu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sty 2023, 19:47

Powiedziałbym, że oba posty są trochę z przymrużeniem oka. ;)

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 14 sty 2023, 19:49

Haaland trochę przystopował. Po 18 kolejkach 21 goli xddd

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 sty 2023, 21:14

Bramka kontrowersyjna, nie wiem jakby się to potoczyło bez niej, bo United zaczynało wykazywać symptomy odważniejszej gry chwilę wcześniej ale z pewnością był to kluczowy moment meczu. Przyjmuję opinię sędziowską @Magnum ale tutaj jednak bardziej trafiają do mnie argumenty @moody. Przepisy przepisami ale nawet w tej sytuacji ciężko dyskutować z tym, że Akanji miał ograniczone możliwości interwencji przez obecność i zachowanie Rashforda.

Co do samego spotkania. Tak jak pisałem wcześniej, IMO nie jest to żaden wyznacznik zmierzchu epoki albo zmiany warty, itp., raczej kwestia aktualnej dyspozycji choć dziś to oczywiście mogło pójść w każdą stronę. City jak to często bywało na początku roku (+ MŚ) ma problemy z formą, za to United jest w dobrej dyspozycji od jakiegoś czasu.

O ile pierwsza połowa wyrównana z lepszymi okazjami MU, tak w drugiej jak City podkręciło tempo, to United nie wiedziało jak wysiąść z tej karuzeli. MU póki co nie jest zdolne do takiej dominacji nad rywalem. Mimo wszystko różnica między pierwszym spotkaniem z City a tym dzisiejszym była ogromna zarówno pod względem organizacji i planu gry ale przede wszystkim w kwestii sfery mentalnej. City było słabsze niż w meczu poprzedniej rundy ale MU potrafiło odpowiedzieć, nie załamało się po stracie gola i był dziś pomysł na neutralizację kluczowych ogniw Obywateli. Wchodzimy w kluczową fazę sezonu i wreszcie w tej drużynie są jakieś elementy powtarzalności oraz mentalności zwycięzców. Na tym można próbować dalej budować, pytanie jak to będzie wyglądało jak ktoś z kluczowych ogniw się połamie albo ta seria się skończy i maszynka się zatnie ale dziś można tylko być zadowolonym.

Na półmetku sezonu jesteśmy 10 punktów przed Liverpoolem i punkt za City, Arsenal odjechał jak te ekipy w poprzednich sezonach ale mimo wszystko dobrze na tym etapie rozgrywek wciąż być w grze i tu w stronę Holendra, zwłaszcza po fatalnym początku i kwasie z Ronaldo, można chwalić.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 sty 2023, 21:56

Po wczorajszym doskonalym hejparku z Marciniakiem ktory opowiadał smaczki chyba nikt nie ma wątpliwosci ze glowny dostal od sedziego var potwierdzenie bramki? Na varze byl Oliver ktory raczej by swojego kolegi nie wsadzil na konia.

Jesli interpretacja dala podstawy to gola to gdzie tutaj walek? Walek to bylby gdyby Rasford podal do Bruno.Jesli sedzia mial podstawy do uznania to nie widze problemu.Wiem ze gdyby City tak strzelilo pisałbym inaczej jednak nie kibicuje manchesterowi od wczoraj i wiem ile razy w przeszlosci MU byl karcony przez bramki ktore mogly isc w 2 strony.Nie mam zamiaru plakać.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 sty 2023, 23:11

piotrcies pisze:
14 sty 2023, 17:56
Panowie, uznał to uznał, na ch** drążyć.

XD
Quercus pisze:
14 sty 2023, 19:09
MGiggs pisze:
14 sty 2023, 21:56
Na varze byl Oliver ktory raczej by swojego kolegi nie wsadzil na konia.
Fani United świetnie to podsumowali, proponuję zamknąć temat do następnych derbów.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 sty 2023, 16:28

Ryba nie rób sobie zartow, przecież każdy pisze ze by nie uznal i byl zdenerwowany jakby jego zespol taki dostal.To samo powiedział Ten Hag i Bruno.

Tylko że przepisy to przepisy, jesli daja CI pare % do interpretacji to sory. Zobaczylem pare programów po tej kolejce, obecny szef sędziów Ligi Angielskiej mówił że gol prawidłowy , byly że nie. Roslon po rozmowie z Sokolnickim(ten z finalu MS) utwierdzil się w przekonaniu z gol prawidlowy.Jakbys chcial to bylo to w programie c+ omawiającym kolejke.Magnum z tego co widze przyznal ze gol mogł być uznany i chyba zna przepisy lepiej od nas.

Wszyscy piszą o walku a ja widze ze jest dosyć wielkie grono fachowców ktory by to uznali. Ja bym nie uznał ale przepisy cholernie otwieraja dzrzwi tej bramce.Mam nadzieje ze wyczerpałem temat. :beer:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sty 2023, 16:33

Jeszcze zacytował mój post, który był żartem. Jedyne z czym się nie zgadzam, to ze stwierdzeniem, ze to gruby wał, bo przepisy w tej sytuacji są niejednoznaczne i raczej bym to nazwał dużą kontrowersją. I jak pisałem raz czy dwa - ja tez bym tego nie uznał, ale nie będę się biczował, ze gol uznany, zwłaszcza ze nawet sędziowie są podzieleni.

Ergo zgadzam się z przedmówcą, nie ma co się czepiać, bo nikt z naszych nie pisał nic prowokacyjnego ani nikt nawet z całą stanowczością nie przekonywał, ze decyzja słuszna. My spoko.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 sty 2023, 12:37

piotrcies pisze:
17 sty 2023, 16:33
Jeszcze zacytował mój post, który był żartem.
Widzę że żartować możesz, ale ja już nie. Przepraszam, ale nie mogę Ci obiecać że więcej nie będę tego robił.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 sty 2023, 12:57

Dzięki 🍻

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 sty 2023, 15:56

piotrcies pisze:
18 sty 2023, 12:57
Dzięki 🍻
Spoko Pioter :beer:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 mar 2024, 16:39

Ale ta piłka jest przewrotna :roll:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 93

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 03 mar 2024, 16:40

Ale bramka :shock:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Derby Manchesteru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 mar 2024, 17:23

Gratulacje dla rywali za prowadzenie, drużyna złożona za w [ch**] funciakow a mecz wygląda jakbyśmy grali w Carabao z kimś z League One.

Haaland jakby pomyślał to by już miał bramkę na koncie, zamiast strzelać głową to próbował nogą :D Spektakularne pudło :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”