Man Utd - Arsenal - Strona 79

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 sie 2025, 16:20

BadBoy pisze:
19 sie 2025, 15:35
Schodził ze środka na skrzydło
I dodatkowo dublował się pozycją z Diallo. Z Dalotem pewnie też, gdyby ten się podłączał do akcji częściej niż raz na 20min.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 sty 2026, 20:16

Przed nadchodzącym spotkaniem Arsenalu z Manchesterem United, które odbędzie się już w niedzielę, zapraszam do dyskusji w tym temacie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 sty 2026, 20:23

OK

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 sty 2026, 19:27

Witam

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 sty 2026, 12:15

Dzisiaj mecz z Arsenalem i dwie filozofie tworzenia druzyny. Pierwsza Arsenalu do której aspirowało United, czyli bierzemy trenera i dajemu mu czas na budowę i dobór składu pod swoje wymagania taktyczne. W dzisiejszym świecie gdy masz dobrego trenera to okazuje się, że warto patrzeć w sposób romantyczny na takie tematy. My niestety wzięliśmy gościa z taktyką, która wymagała gruntownego przebudowania kadry; cierpliwości starczyło na rok. Wg mnie o pół roku za dużo bo z Amorima słaby był magik, co nie zmienia faktu że zarząd wysypał się tu pełnej i zwolnił go w środku przebudowy co pokazuje w jak ciemnej dupie jesteśmy z tym sztabem kierowniczym. Obrażanie sie bo ktoś coś pierdnął w mediach jest po prostu żenujące, jestem też skłonny uwierzyć że i sam Amorim wypisał się z tego cyrku. Inna sprawa że nigdy nie byłem jego zwolennikiem i nie umiał wycisnąć niczego ciekawego z tego zespołu, ale tu patrz wyżej; mądry zarząd dawno by to zweryfikował. Arteta w tym czasie ulepszył swoją drużynę, sprał drugim garniturem Inter Mediolan w LM i jeśli nie bedzie tym Arsenalem z zeszłych sezonów to zrobi mistrza bo przepycha mecze w których ma gorszy dzień oraz ma wszystko by być najlepszą drużyna w Anglii. Nigdy nie byłem fanem Kanonierów, w latach 2000 męczył mnie ich futbol i kojarzyli mi się z takimi chłopakami co to noszą wyżej głowę. Teraz też profil zawodników to raczej takie grzeczne dzieci z wykształconych rodzin, ale Arteta zrobił z nich maszynkę do mielenia gdy tylko im się chce. Druga filozofia to ta United czyli chaos w środku chaosu. Trochę już się o tym rozpisałem, ale patrząc z pozycji United można sobie obserwować Arsenal i myśleć co by było gdyby... Zamiast tego robimy dzień świstaka i z Carrickiem na ławce szukamy walki o LM. Po meczu z City miałem wrażenie że obudził demona, ale potem City przejebało z Bodo i BOU w lidze, wiec raczej to nie Untied było takie super, tylko City jest w dołku. Carrick może za to znowu zaskoczyć bo jednak zrobił dwie rzeczy który ciapek Amorim pomijał; wrzucił Mainoo do środka pola i dał Bruno wyżej, co od razu się zwracało w meczu z City i co każdy amator FMa by od razu zrobił. Jako kibic United chciałbym po prostu żeby nie było 0:3 i żebyśmy grali tak aż zatrzeszczą kości. Nie ma wątpliwości kto tu jest faworytem, dodatkowo Arsenal grający w LM bedzie chciał jeszcze mocniej nacisnąć wg mnie i powiększyć przewagę nad Obywalteami. Martwię się jak zwykle o sędziowanie, bo z Arsenalem zawsze są jakieś kontrowersje i chyba po prostu sedziowie ich lubią. Nie sądzę też że bedzie jakieś marne 0:0 bo obie drużyny świetnie grają SFG a United poprawiło mocno ofensywę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sty 2026, 16:53

Czyżby Arteta miał dość Gyo? Cóż. Dobra zmiana. Trochę się martwię o Hincapié, a poza tym najlepszy możliwy skład. Może będzie mniej kopania się w czoło z przodu z Jezusem.

Awatar użytkownika
piotrcies

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 sty 2026, 17:52

Na barana mu jeszcze niech wskoczy przy tych stałych fragmentach.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 sty 2026, 17:56

piotrcies pisze:
25 sty 2026, 17:52
Na barana mu jeszcze niech wskoczy przy tych stałych fragmentach.
Pisałem właśnie @Magnum, że strasznie pedalskie te SFG mają. Nawet jak mistrza wygrają, to i tak będę ich kojarzył przede wszystkim z tym pedalskim zachodzeniem od tylca.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sty 2026, 18:07

xD

Ale wstyd.

Awatar użytkownika
piotrcies

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 sty 2026, 18:12

Ale ulga, że Mbeumo strzelił, przynajmniej Bassu mnie nie dojedzie hehe

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 sty 2026, 18:14

Strasznie irytuja takie bramki. Zamiast po prostu wybic te pilke gdziekolwiek to trzeba rozgrywac i udowadniac jakim to sie jest zajebistym.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 sty 2026, 18:14

piotrcies pisze:
25 sty 2026, 18:12
Ale ulga, że Mbeumo strzelił, przynajmniej Bassu mnie nie dojedzie hehe
Ja bym wolał Mbeumo tam gdzie Diallo i Sesko na zbieranie tych długich piłek z drugiej ligi

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sty 2026, 18:19

Strasznie słabi gramy, bardzo dużo nerwowości, oddajemy piłkę bez pressingu, no nie podoba mi się to dzisiaj. A teraz będzie trudniej, bo United będzie zadowolone z remisu i nastawione na kontry, u nas będzie jeszcze więcej nerwowki z każdą mijająca minuta..

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 25 sty 2026, 18:21

Zubimendi zachował się jak amator i niepotrzebne nerwy się zaczęły, a powinno być spokojne prowadzenie do przerwy.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 sty 2026, 18:30

Magnum pisze:
25 sty 2026, 18:19
Strasznie słabi gramy, bardzo dużo nerwowości, oddajemy piłkę bez pressingu, no nie podoba mi się to dzisiaj.
Ten fragment pasuje do obu drużyn :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”