Liverpool (zbiorczy) - Strona 824

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 lip 2018, 19:00

sickstick pisze:
Taki artykuł się w wakacje przewinął, ale nie mam pojęcia czy właśnie tak to wygląda
https://angielskieespresso.pl/post/2324 ... m-okienku/
Sprytnie

zostały formalnosci
A w przyszłym tygodniu:

Plus jeszcze nt Alissona fajny artykuł
https://www.fourfourtwo.com/features/me ... define-era
This guy is a phenomenon. He is the number one of No.1s.
He is a goalkeeper who can define an era.”
at the moment he’s the Pele of the goalkeepers

Podoba mnie sie to. :D

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 lip 2018, 19:09

Oczywiscie nie mozemy miec dobrego bez jakichs zlych wydarzen.

Ox nie zagra caly sezon. Jeszcze wiecej powodow zeby isc po Fekira. Straszna strata, bo mogl odegrac jeszcze wieksza role u nas.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lip 2018, 19:29

masacra pisze: Plus jeszcze nt Alissona fajny artykuł
https://www.fourfourtwo.com/features/me ... define-era
Bardzo odważne słowa w tym artykule. Nie oglądałem go regularnie, ale jak dotąd nie zrobił na mnie żadnego nadzwyczajnego wrażenia. Po transferze chętnie się przekonam, czy ten balonik napompowany wokół Alissona ma solidne podstawy, czy pęknie z hukiem jak ten poniżej.

Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2018, 19:37

masacra pisze: Zostaje jedno miejsce, które normalnie bym dał Oxowi ale, ze bedzie leczył kontuzje do jesieni,

Kolejne drogie transfery, pewni jesteście, ze Salah nie idzie, np. do Realu?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 18 lip 2018, 19:55

Diamen23 pisze:
Eyesmon pisze: Myślę że Fekir przychodzi raczej na atak do rotacji z 3 Firmino Salah Mane. Bo kto zostałby na ławce? Origi i Lallana?
Shaqiri :)
Zapomniałem;))

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 lip 2018, 20:00

VVD + Alisson dopiero zrownuja kase z Coutinho (jakis milion zostaje, FSG out za brak wykorzystania jego), a jeszcze jest LM i jakis hajs od ligi :P

Mysle, ze jestesmy bezpieczni w tym sezonie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 lip 2018, 20:23

masacra pisze:Cos pieknego :ozob:
Obrazek
Na papierze wygląda to rzeczywiście zacnie i taki Liverpool na pewno będzie jednym z głównych faworytów ligi obok City i United. Choć wydaje mi się iż Henderson będzie miał miejsce w pierwszej jedenastce i kto wie czy fieldy nie ma racji z Salahem i Fekir nie będzie jego następcą choć jemu bliżej do cofniętego napastnika aniżeli skrzydłowego.

Swoją drogą Klopp rok temu mówił: “Other clubs can go out and spend more money and collect top players. I want to do it differently.” A teraz kupił Van Dijka za 75 mln. funtów czyniąc go najdroższym obrońcą ever a teraz rzuca na stół 60 melonów za Allisona co uczyni go najdroższym bramkarzem w historii hehehehe :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 lip 2018, 20:41

Kluchman pisze:
Bardzo odważne słowa w tym artykule. Nie oglądałem go regularnie, ale jak dotąd nie zrobił na mnie żadnego nadzwyczajnego wrażenia. Po transferze chętnie się przekonam, czy ten balonik napompowany wokół Alissona ma solidne podstawy, czy pęknie z hukiem jak ten poniżej.
Jasne, ja mam tak samo. Trche sie jaram, bo bramkarz z topu to był musik w tym klubie od blisko 10 lat, wiec wiesz... :wink:
Ale to wciąz nie zmienia mojego podejscia, by nie oceniac piłkarza w momencie podpisywania z nim kontraktu. Za duzo naoglądałem sie Dioufow, Morientesow, Cisse'ow, Carrollow, Aquillanich i tego typu gosci, co tez za duzy hajs jak na swoje czasy przychodzili, a potem okazywało sie, ze to cwierc piłakrza.

Troche niepokoi to, ze za Alissonem jedynie jeden powazny sezon. Z drugiej strny Ederson przed przejsciem do City tez w Benfice podobno zagrał jeden sezon, a i fakt, ze w kadrze Brazylii Becker był przed bramkarzem City tez conieco mowi.

Zobaczymy. Jestem umiarkowanie optymistyczny.
Dodatkowo satysfakcjonujący jest fakt, ze tym razem to my zwinelismy piłkarza, którego chciała Chelsea. Od przybycia Abramowicza na wyspy takie cos sie jeszcze nie zdarzyło i z tego co czytam wywołało to spore poruszenie wsrod kibiców z Londynu.
fieldy pisze: Kolejne drogie transfery, pewni jesteście, ze Salah nie idzie, np. do Realu
Ty, weź kolego nie truj :wink:
Kilka razy juz tu było pisane, ze do tego okienka Liverpool pod Kloppem w ogólnym bilansie transferowym wychodził na plus. Wpływy z roku na rok sie zwiekszają, wydatki na płace pozostaja w miare rozsądnych granicach (przynajmniej na tle bezposrednich konkurentów), w zeszłym sezonie był fenomenalny rajd w LM, który tez conieco do kasy klubu dodał, wiekszy stadion, wieksze wpływy z bletów (dodatkowy plus tego za mecze domowe w LM).... no to wszystko sprawia, ze Liverpool w oncu musiał doczekac okienka, w którym bedzie mógł sobie pozwolic na wydanie 200-250 mln funtów na czystp. I to chyba własnie obserwujemy.
ryba_82 pisze: I want to do it differently.” A teraz kupił Van Dijka za 75 mln. funtów czyniąc go najdroższym obrońcą ever a teraz rzuca na stół 60 melonów za Allisona co uczyni go najdroższym bramkarzem w historii hehehehe
Wiesz jak to mówią. Jesli nie mozesz z ims wygrac to trzeba sie do niego przyłączyc. No to Liverpool przyłączył sie do grupy nieoszczędzajacych na transferach. I bardzo dobrze. W koncu. Do tej pory były podsmiechujki z LFC, ze milion lat bez mistrzostwa, a nikt nie zwracał uwagi, ze w ostatnich dwoch dekadach (a od czasu szastajacych gotówką sponsorów szczególnie) Liverpool pod względem wydatków na płace i transfery(netto) grubo od tych co zdobywali majstry odstawał. No to teraz albo Klopp zamknie raz na zwsze wszystkim krecacym beke z Liverpoolu geby albo przynajmniej do podsmiechujki beda uzasadnione.

I tak płynnie przechodząc, ogólne przemyslenie po tych transferach (plus mam nadzieje zakontraktowaniu Fekira, w co mocno wierze, szczególnie w obliczu dobijającej informacji o Chamberlainie)
Tak mysle, ze po tym okienku, jesli sie ono skonczy tak jak przewiduje, czyli nikt powazny nie odejdzie, to poprzeczka z oczekiwaniami powedruje w góre i to ostro. Porywająca gra plus 4 miejsce trzeba bedzie uznac jako porazke. Podium to minimum. Abosolutne minimum, jedynie włosek od uznania sezonu za porazke. Drugie miejsce z, powiedzmy, 20pkt strata do mistrza tak samo.
Tak naprawde po tym oknie mozna, a nawet trzeba oczekiwac PRZYNAJMNIEJ walki o mistrza do samego konca. Nie mowie, ze to musi byc mistrz koniecznie, bo zdaje sobie sprawe z siły konkurencji i z tego, ze nie powiedzieli jeszcze oni ostatniego słowa podczas tego okienka transferowego. Ale w koncu na powaznie włączyc sie do wyscigu o pierwsze miejsce wypadałoby.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 lip 2018, 20:45

masacra pisze: Wiesz jak to mówią. Jesli nie mozesz z ims wygrac to trzeba sie do niego przyłączyc.
Albo w końcu Klopp dostał zgodę na wydawanie takich kwot a te słowa to był zwyczajny pstryczek w stronę City, bo jak dobrze pamiętam powiedział to w kontekście jednego z transferów Obywateli :) Albo United :think:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 lip 2018, 20:47

ryba_82 pisze:

Albo w końcu Klopp dostał zgodę na wydawanie takich kwot a te słowa to był zwyczajny pstryczek w stronę City, bo jak dobrze pamiętam powiedział to w kontekście jednego z transferów Obywateli
A nie przypadkiem w kontekscie transferu Pogby?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 lip 2018, 20:48

masacra pisze: A nie przypadkiem w kontekscie transferu Pogby?
Być może, nawet edytowałem poprzedniego posta zanim zapytałeś :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 lip 2018, 21:04

Delpiero14 pisze: A co, De Gea, Lloris i Courtois odchodzą za granicę?
Okaze sie lepszy od dwojki, bo Belg najpewniej zawita do Realu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 lip 2018, 18:28

Alisson po testach medycznych. Mysle, ze ze wzgledu na dzisiejszy sparing oglosza go jutro, ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 lip 2018, 18:33

zarówno Karius jak i Mignolet nie mają większym ambicji niż by być nr 2 i 3 ? Mignolet w jakimś średniaku byłby całkiem dobrym bramkarzem, gdzie nie ma aż takiej presji, można kilka razy w sezonie puścić babola i nic się nie stanie. Są jakieś kluby zainteresowane jednym albo drugim ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2018, 18:48

Karius najpierw musi dojść do pełnej sprawności, zanim ktoś go kupi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”