Liverpool (zbiorczy) - Strona 84

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 23 maja 2006, 18:15

kapi88 pisze:Z tego co wiem to Gonzalez to lewy pomocnik
Miałem na myśli ,że prawy ,bo Benitez coś wpsominał ,że będzie grał na prawej flance...Nie wiadomo...A poza tym to chyba przejdzie do nas Pennant z Birmingham za ok. 5M Ł i tylko Benitez musi chyba potwierdzić.

kapi88 pisze:SWP na prawą strone
O...Jego to ja też chciałbym...

kapi88 pisze:Alves gra w Hiszpani, ale jest Brazylijczykiem.
Że jest Brazylijczykiem to wiem ,ale gra w Hiszpanii...A poza tym ile Brazylijczyków bardzo dobrze gra w Premiership?

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 23 maja 2006, 19:46

Adi_LFC pisze:A poza tym ile Brazylijczyków bardzo dobrze gra w Premiership?
Przede wszystkim to znanych to nie wymienie Ci żadnego, bo po prostu nie wiem :P Brazylijczycy wolą techniczną gre, a w Premiership... no cóż gra sie ostro :twisted: Ale są przecież Portugalczycy, którzy są takimi europejskimi odpowiednikiem Brazylii, choćby Ronaldo i Carvalho.
Myśle, że postawni, dobrze zbudowani Brazylijczycy (patrz: Adriano) potrafiliby sie przystosować do gry na Wyspach. Alves co prawda do największych nie należy, ale skoro Ronaldo sobie radzi...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 maja 2006, 19:47

kapi88 pisze:Przede wszystkim to znanych to nie wymienie Ci żadnego

Gilberto Silva chociazby ;)

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 23 maja 2006, 20:16

kapi88 pisze:Ale są przecież Portugalczycy, którzy są takimi europejskimi odpowiednikiem Brazylii, choćby Ronaldo i Carvalho.
Ale jakoś lepiej radzą sobie w Anglii niż Brazylijczycy.
bagg pisze:kapi88 napisał:
Przede wszystkim to znanych to nie wymienie Ci żadnego

Gilberto Silva chociazby Wink
Najlepszy i chyba jedyny tak dobry...jeszcze może być Rochemback...

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 23 maja 2006, 20:29

Adi_LFC pisze:Ale jakoś lepiej radzą sobie w Anglii niż Brazylijczycy.
Może z takiego powodu, że po prostu niewielu ich w EPL jest, a żaden z nich nie jest w podstawowej 11-tce Canarinhos. Jedenie Silva o którym wogóle nie pomyślałem jest w kadrze :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 maja 2006, 21:16

kapi88 pisze:Jedenie Silva o którym wogóle nie pomyślałem jest w kadrze
jest w kadrze, w dodatku jest podstawowym graczem mistrzów świata.
Brazylijczyków jest mniej na wyspach, bo tam cięzko jest dostać pozwolenie na pracę, trzeba mieć możliwie duzo wystepów w kadrze, czy to juniorskiej, cyz pierwszej, a o miejsce w kadrze Brazyl łatwo nie jest.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 23 maja 2006, 21:42

fieldy pisze:
kapi88 pisze:Jedenie Silva o którym wogóle nie pomyślałem jest w kadrze
jest w kadrze, w dodatku jest podstawowym graczem mistrzów świata.
Brazylijczyków jest mniej na wyspach, bo tam cięzko jest dostać pozwolenie na pracę, trzeba mieć możliwie duzo wystepów w kadrze, czy to juniorskiej, cyz pierwszej, a o miejsce w kadrze Brazyl łatwo nie jest.
O...i jeszcze jeden bardzo dobry powód...Ogólnie ciężko dostać pozwolenie na pracę w Anglii ,nie tylkoz Brazylii ,ale i także z innych krajów Ameeryki.Przykład w Liverpoolu jest-Mark Gonzalez.

P.S. Czekam na potwierdzenie transferu Pennanta na Anfield...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2006, 22:31

Gilberto jest zaje....zawodnikeim i niektorzy pisza(nie tu) ze jest slaby itd. tylko trzea miec troche pojecie by cos pisac, on odwala czarna robote w Arsenalu i w reprezentacji Brazyli takiego im trzeba bo tam wszyscy sa zafascynowani R10 i reszta te ich triki a zapominaja o tyle...Gilberto w duzym stopniu sie przyczynia do ich sukcesow...

To glownie przez to pozwolenie na prace ich jest malo na wyspach...W Hiszpani jest cieplo sa przystosowani do tych warunkow, gra techniczna i jezyki podobne...ale co chodzi o Alvesa to chlopak ma warunki na Anglie i mysle ze by sobie poradzil...

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 25 maja 2006, 20:22

Liverpool oficjalnie potwierdził sprzedaż Fernando Morientesa do Valencii. Dobra wiadomość dla wszystkich, zarowno dla The Reds jak i samego pilkarza.

Mam nadzieje, ze sie odbuduje w Hiszpanii.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 25 maja 2006, 20:29

Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony. Po prostu Morientes musiał odejść, gdyż Anglia to nie było miejsce dla niego. Mam nadzieje że w Valenci odnajdzie chociaż część dawnej formy, bo tak naprawde to nic do niego nie mam (choć nie raz przeklnąłem w trakcie meczu na niego :roll: ). Swoją drogą jestem ciekaw ile za niego zapłacili (w ostatnich nwesach wyczytałem o 3mln).

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 25 maja 2006, 20:38

kapi88 pisze:Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony.
Chyba jak większość kibiców The Red's.

kapi88 pisze:3mln
Taką kwotę tylko się przypuszczało ,bo nie wiadomo za ile naprawdę został sprzedany.

Morientes nie umiał odnaleźć się w Anglii.W aż 61 meczach zdobył dla drużyny Beniteza tylko 12 bramek (!!!).To jest bardzo mało jak na napastnika.Życze u powodzenia w Hiszpanii.Niech strzela dużo goli i pomaga Valencii.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2006, 23:33

W Angli kibice teraz swietuja na ulicach :P zart, szkoda Moro bo sie w LFC marnowal, na jego miejsce pasowal by Kuyt, kreatywny bardzo napastnik i z Fowlerem bo dobrze mysle sie zgrali bo Fowler to typowy egzekutor 8)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2006, 19:32

Podobno Marsylia wypożyczyła Cisse do końca sezonu, prawda to?

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 20 cze 2006, 21:05

Podobno Marsylia wypożyczyła Cisse do końca sezonu, prawda to?

Prezes Olympique Marsylia Pape Diouf potwierdził, że klub nadal jest zainteresowany napastnikiem Liverpoolu Djibrilem Cisse.
24-letni reprezentant Francji na początku czerwca złamał nogę, drugi raz w ciągu ostatnich 12 miesięcy, lecz nie zniechęciło to klubu ze Stade Velodrome do sfinalizowania transferu.

Diouf jest przekonany, że Cisse wyzdrowiej najpóźniej do października i przyda się drużynie w następnym sezonie.

- Jesteśmy bardzo zainteresowani Djibrilem Cisse. Zaprzeczam jakoby Cisse podpisał już kontrakt w Marsylii, ale jest kontakt między klubami. Wierzę w Cisse i myślę, że będzie zdrowy we wrześniu lub październiku, i pokaże na co go stać. Nie ma jeszcze porozumienia pomiędzy Liverpoolem a Marsylią, ale pracujemy nad tym. Cisse lubi Marsylię, a Marsylia czeka na niego, ale niczego jeszcze nie podpisano - powiedział Diouf.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 28 cze 2006, 18:27

Fabio Aurelio prawdobodobnie będzie grał od przyszłego sezonu w barwach Liverpoolu. Ja osobiście 'nie skaczę z radości' z tego transferu ,a głównym powodem jest to ,że w Premiership nie ma dobrego brazylijczyka (jeden-Silva , ale on już trochę gra) ,a do przyzwyczajenia się ma niewiele czasu ,bo ma 27 lat. Z dokładniejszą oceną przydałoby poczekać do pierwszych meczy.

Nie na ten transfer czekam.Czekam na porządnego skrzydłowego i napastnika.Chciałbym na skrzydle zobaczyć Ribery'ego ,ale wiem ,że to jest więcej niż niemożliwe (szkoda ,że nie możnaby było iść na wymiane z dopłatą -Cisse).Bardziej prawdopodobne jest to ,że przyjdzie Pennant ,ale Benitez już chyba o nim 'zapomniał' (a był tak blisko :( ).Na ataku najchętniej to Dirk Kuyt.Ale o tego walka jest spora ,a i o nim też chyba 'zapomniano' - niestety.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”