Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007 - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto będzie Mistrzem Anglii w sezonie 2006/2007

Manchester United
66
46%
Chelsea Londyn
40
28%
Arsenal
22
15%
Liverpool
3
2%
Everton
3
2%
Tottenham
0
Brak głosów
Bolton
3
2%
Newcastle
1
1%
Blackburn
5
3%
Manchester City
2
1%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 1:10

na pewno bedziecie grac lepiej jako ze wroci do pelnej sprawnosci henry. a wiadomo co to znaczy. tego tlumaczyc nie trzeba. tak samo jak nie trzeba tlumaczyc ze strata przewagi przez chelsea czy mu tez bylaby cudem

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 1:11

Kuman- wiara czyni cuda :] Więc wiesz, nie wszystko jeszcze stracone :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 gru 2006, 1:26

MU bedzie gubiło punkty i jestem tego pewien, ze zgubi ich wiecej nic Chelsea. Co do Chelsea bedzie trudno, aby zgubic 10 punktów, jednak graja oni dwa ciekawe mecze w momencie kiedy startuje faza pucharowa LM, a wtedy juz bedzie łatwiej o straty niz w styczniu czy na poczatku lutego. Chelsea takze czeka sporo trudniejsze wyjazdy niz Arsenal i to w momencie kiedy wszystko bedzie sie decydowało, a ekipa JM wlaczy chyba jeszcze o 4 tytuły. Sporo wskazuje na to, ze Arsenal bedzie mogł odrobic punkty, tylko wazne zeby nie tracili punktów tak jak to miało miejsce z wHU czy Evertonem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 2:21

a arsenal wygra wszystko do konca? :D ze tak sie zapytam?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 gru 2006, 2:36

rkoeman pisze:a arsenal wygra wszystko do konca? ze tak sie zapytam?

A czy Arsenal potrzebuje wygrac wszystkie do konca, zeby wygrac Premiership... Nie wygra wszystkich, bo to mało realne, jednak dzieki terminarzowi, ktory juz w tym sezonie skrytykował JM( nowosc) i Benitez to Chelsea i MU maja chyba trudniejsze wyjazdy, no juz napewno Manchester i do tego terminy z jakim te mecze sa zwiazane.

MarcinChelsea
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinChelsea » 28 gru 2006, 10:05

Trudno powiedzieć kto będzie mistrzem w tym sezonie. Dopóki Terry ma kontuzję moze być różnie. Przed nami mecze z Liverpoolem na wyjeździe, z Arsenalem na wyjeździe i Manchesterem u siebie. Manchester ma 3 mecze na wyjeździe tj.z Chelsea, z LFC i AFC. Ciekawa kolejka zapowiada się 20 stycznia kiedy to Chelsea jedzie na Anfield a Emirates wita MUFC. Liczę jednak że przed tą kolejką Manchester pogubi trochę punktów

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 gru 2006, 14:17

Ja jakoś jestem spokojny o Chelsea i jej przewodnictwo na zakończenie sezonu. To jest tak klasowa drużyna, że trudno będzie MU się z nimi równać tak przez cały sezon. Chelsea na pewno ma lepsze rezerwy i to może być ich duży plus. Sezon w Anglii jest ciężki około 60 spotkań to jest bardzo dużo i nie wiadomo czy takie organizmy jak Ronaldo czy Rooney będą wstanie grać tak wspaniale jak teraz, o Lamparda, Drogbę czy Terrego raczej bym się nie martwił. Życzę z całego serca mistrzostwa Manchesterowi United, jednak Chelsea dla mnie jest stabilniejszym zespołem.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 14:55

Tobik33 pisze:Chelsea na pewno ma lepsze rezerwy i to może być ich duży plus
Taa, to miała być ironia czy jak :> Wiesz jak teraz przedstawia się sytuacja kadrowa Chelsea? Jakie mają problemy z obsadzeniem obrony?
Tobik33 pisze:nie wiadomo czy takie organizmy jak Ronaldo czy Rooney będą wstanie grać tak wspaniale jak teraz
:shock:
Śmiesz wątpić że tak klasowi gracze nie wytrzymają całego sezonu?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 gru 2006, 14:59

Tobik33 pisze:Chelsea na pewno ma lepsze rezerwy i to może być ich duży plus

Szczegolnie jest to widoczne w ostatnim czasie, kiedy na środku obrony gra prawy obronca, a Essien na prawej obronie :roll: Podobnie w pomocy Jose ma takie pole manewru, ze nie wie czy ma wprowadzic pierwszego Obi Mikela czy SWP :cry:
Tobik33 pisze:Terrego raczej bym się nie martwił.
No to podałes kapitalny przyklad. :oops:
Ostatnio zmieniony 28 gru 2006, 15:17 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 gru 2006, 15:00

Wytrzymają i to na pewno, tylko nie zawsze grają na równym poziomie. Przykładowo Rooney, początek sezony miał bardzo słaby, powoli się rozkręcał aż do teraz, gdy jest równorzędnym napastnikiem z Sahą.

Ronaldo przez większość tego sezonu gra równo. W Manchesterze i w Portugalii. Z tym na pewno nie byłoby problemów. Swoją drogą Mourinho jest za bardzo wyrozumiały i mam nadzieję że to się zemści. Nie jestem fanem żadnej z angielskich drużyn, ale najbardziej lubię (jeżeli musiałbym wybierać) Arsenal.
czy Terrego raczej bym się nie martwił
Przecie on ma teraz kontuzyje ;)

EDIT

Uśmiałem się ze swojego tekstu :o

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 gru 2006, 17:33

RóżA pisze: Wiesz jak teraz przedstawia się sytuacja kadrowa Chelsea? Jakie mają problemy z obsadzeniem obrony?
teraz oznacza cały sezon ??
RóżA pisze:Śmiesz wątpić że tak klasowi gracze nie wytrzymają całego sezonu?
tak, dam przykład naszego Ronaldinho jak grał w poprzednim sezonie każdy wie, koncówka sezonu grał słabo, czasem miał przebłyski. Wiadomo że obecnie siła Manchesteru w ofensywie to Rooney, Ronaldo, Saha to najmocniejsza ich broń. Gdyby stracili forme Ronaldo i Rooney to kto by ich zastąpił ??

Ja mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienie. Zobaczymy czy na koniec sezonu...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 gru 2006, 17:47

Tobik33 pisze:Gdyby stracili forme Ronaldo i Rooney to kto by ich zastąpił ??

A jak w Chelsea forme staraci Drogba i Essien :o

Takie gdybanie jest nie na miejscu...Przecież MU nie opiera sie tylko na Roo i Crisie :roll: Pozatym jest Ferguson który wie jak zdobywa sie mistrzostwo a niekótrzy podchodz tutaj do naszego przodownictwa w lidze jak by to było Wigan jakieś czyc cus :roll: United jest na pierwszym miejscu, zdobywaja najwuecej bramek, najmniej traca graja efektotwnie jest pólmetek sezonu wiec dziwi mnie to sceptyczne podejsice niektórych co do szans United na mistrza...chyba nie wierzycie w gadki Mourinho :lol:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2006, 18:17

Do MU na drugą część sezonu przyjdzie Larson własnie po to by odciązyc Roo Saha i Ronaldo, dodatkowo z wyporzyczenia wraca Rossi i jeszcze chińczyk Dong(nie wiem w sumie czego sie po nim spodziewac w drugiej belgijskiej był królem strzelców a w sparingach grał niezle...), Ferguson wzmocni tez pewnie pomoc, bo za często musi grac O'Shea. Jeszcze jeden gracz i skład bedzie kompletny.

A co do składu Chelsea juz pisałem wczesniej, ale nikt nie przeczytał ( nie było takie długie...) Jose sie przeliczył i ma tylko dwóch srodkowych obronców, a 9 pomocników, a i tak prawie cały czas grają Essien-Makelele-Lampard-Ballack. Jesli Ballack i Sheva nie zaczną grac na miare oczekiwac w drugiej częsci sezonu to wg mnie Chelsea nie wygra ligi. Jose uparł sie na nowy system i bedzie nim grał pewnie do konca, bo zmiana systemu w srodku sezonu tez mu na dobre nie wyjdzie.

Arsenal ciągle ma szanse, ale wiadomo jakie... teraz graja z najsilniejszymi u siebie, ale maja duzo wyjazdów z przeciętymi druzynami, a wiemy jak sie gra Arsenalowi z takimi druzynami, szczególnie na wyjezdzie. Niewiadomo tez jak młodzi gracze zniosą cały sezon, Cesc juz wygląda na nieco przemęczonego (tak mi sie przynajmniej wydaje) problem kontuzji tez tak łatwo nie minie, zawsze był i nie sądze zeby nagle zniknął...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 gru 2006, 18:35

Tobik33 pisze:
RóżA pisze: Wiesz jak teraz przedstawia się sytuacja kadrowa Chelsea? Jakie mają problemy z obsadzeniem obrony?
teraz oznacza cały sezon ??
RóżA pisze:Śmiesz wątpić że tak klasowi gracze nie wytrzymają całego sezonu?
tak, dam przykład naszego Ronaldinho jak grał w poprzednim sezonie każdy wie, koncówka sezonu grał słabo, czasem miał przebłyski. Wiadomo że obecnie siła Manchesteru w ofensywie to Rooney, Ronaldo, Saha to najmocniejsza ich broń. Gdyby stracili forme Ronaldo i Rooney to kto by ich zastąpił ??

Ja mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienie. Zobaczymy czy na koniec sezonu...
a co to za argument? kazdy klasowy zespol jak straci swoje gwiazdy gra gorzej. wiec takie pisanie nie ma sensu bo mozna zbic ten argument wymieniajac dowolny team

ps - kiedy niby w koncowce poprzedniego sezonu dinho gral gorzej? :lol: jak mozesz to odpowiedz w temaci o barcelonie

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 gru 2006, 20:05

Tobik33 pisze:teraz oznacza cały sezon ??
Nie, ale podałeś bardzo słaby przykład. Chelsea tylko pozornie ma bardzo silną ławkę, w praktyce Ci piłkarze prezentują się znacznie gorzej.
Tobik33 pisze:Gdyby stracili forme Ronaldo i Rooney to kto by ich zastąpił ??
Nie mi pisane jest prawić o Manchesterze, ale zapewne znalazłby się ktoś na ich miejsce :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”