Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 93

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 lis 2006, 12:41

MarcinChelsea pisze:Ej..już nie bądź taki złośliwy bo gdyby wszyscy mieli każde twoje zdanie komentować po kolei i wytaczać co raz to nowe błędy to byś chyba uciekł z tego forum albo nic nie pisał:) Pozdrawiam
Na tym polega forum. Masz 3 posty ? Nie pisz więcej.

Zabawna sytuacja w szeregach Chelsea. Oprócz Manchesteru własnie The Blues starali się o Torresa. tymczasem Hiszpan ostatnio na łamach prasy wypowiadał się, że kocha swój klub i nigdzie się nie wybiera. Mało tego, ponoć Athletico chce kupić Wrighta-Philipsa. No to się porobiło. W Chelsea Anglik nie ma szans grać. A pamiętamy, że był wyróżniającą się postacią.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 lis 2006, 19:41

Loczek pisze:Mało tego, ponoć Athletico chce kupić Wrighta-Philipsa. No to się porobiło. W Chelsea Anglik nie ma szans grać. A pamiętamy, że był wyróżniającą się postacią.

To juz by byla glupota jakby Mourinho go sprzedal. :? Ale co mnie tam obchodzi :)

Dzisiaj Chelsea polegla 2:1 w Derbach Londynu :lol: Na poczatku meczu wydawala sie silneijsza, Makalele strzelajac ta bramke potwierdzil ich przewage. Potem Wyrownanie Dawsona i mecz sie wyrownal... Poczatek drugiej polowy nalezal do Spurs co zaowocowalo bramka :lol: Keane osmieszyl tego co wylaczyl z gry na SB R10. Potem dosrodkowal, jakis pilkarz CFC zapajacowal tam a dokladnie A.Cole, ktory zostal ograny przez Lennona jak dziecko :lol: Czerwona kartka dla kapitana Terry'ego i jego mina gdy zchodzil z boiska a takze mina Mourinho... Bezcenne :lol: Wtedy na boisku z obroncow to tylko Carvalho i Cole zostal ... CFC, miala dzisiaj pecha, sedzia tez gwizdal pod Spurs, jeszcze ten slupke Robbena w 86'...

Graham Poll :zgon: w swoim stylu, niezaliczyl bramki Drogby a czego :think:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 05 lis 2006, 20:03

Wynik napewno dosc zaskakujący ale mnie zadawala!! Mecz mógłsie podobac i gdyby nie słupek po strzale Robena to byłby remis. Kolejny raz irytowało mnie zachowanie graczy Chelsea, widac biorą przykład z Murinho i przez dyskusje chcą chyba udowodnic ze sa najwazniejsi! Dzisiaj fajnie ich sprowadził na ziemie sedzia i to mi sie podobało.
guru pisze:Graham Poll w swoim stylu, niezaliczyl bramki Drogby a czego
widocznie miał powód, szkoda ze nie pokazali dobrej powtórki bo sam jestem ciekaw czemu taką decyzje podjał.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lis 2006, 20:29

Chelsea miała przewage we wszystkich statystykach, ale napewno stwarzyła mniej grozne sytuacje. Wystarczyło by zaliczyc jeszcze 100% Berbatova i Kean'a. Ogolnie Irlandczyk i Lennon na bokach robili co im sie podobało. Cole Ferreira czy pozniej przez chwile Khalid byli ogrywani jak tylko mozna, a juz to co robił Aaron z Ashleyem :twisted: palce lizac :lol: Spurs zagrali wysoko i ciagle wywierali presje. nie wiem za co tak naprawde czerien dostał Terry, ale widac było po jego reakcji, ze nalezała mu sie. Jol wybrał swietna taktyke i dzieki niemu cos sie dzieje w Premiership. To tylko zapowiada coraz wieksza stawke meczu Chelsea z MU....

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 05 lis 2006, 21:06

Nie ukrywam, że wynik mnie bardzo cieszy 8) Lubie Tottenham, ale nie spodziewałem się, że sprawią aż taką niespodzianke. Za wiele ocenić, nie moge bo widziałem tylko bramki. Pierwsza Makelele - coś pięknego, pewnie jedna z najlepszych w jego karierze (w sumie innych nie widziałem :P), pięknie podkręcona piłka... Dowson i 1-1, uwolnił się Drogbie i pokonał Hilario. Bramka na 2-1, podwójne ośmieszenie Boulahrouza przez Keane'a i ładnie Lennon umieścił piłke w siatce (myląs Ashley'a).

Swoją drogą dziwi mnie strasznie gra Khalida. W meczu na SB z LFC Gerrard też robił z nim co chciał, bo akurat grał na lewej stronie. Mecz Barcelony, a on nie daje nawet dojść do piłki Ronaldinho :shock:. Myślałem, że akurat na SB miał słabszy dzień,a teraz znowu był ośmieszany jak dziecko :roll: Ale to tylko lepiej dla nie-kibiców Chelsea, że Mourinho sięgnął po tego gracza :P

mads7
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mads7 » 05 lis 2006, 21:58

Dokładnie, tym samym pierwsze miejsce Manchesteru (nie)znacznie oddaliło się. Chelsea było aż tak wymęcone po meczu z Barceloną? Sam nie wiem, gdzie tkwi tak naprawdę przyczyna porażki tego zespołu :lol: Ale jest ona druga w sezonie w lidze po Middlesbrough, a jak widzimy, Manchester United w tym roku aż tak bardzo już punktów nie traci (może jeszcze), więc walka o mistrzostwo będzie pasjonująca do ostatnich kolejek.

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 16 lis 2006, 13:25

W wiadomościach BBC pojawiły się informacje o tym, że kibice Chelsea chcą wziąć odwet za kontuzjowanych bramkarzy zespołu. Do piłkarzy Reading trafiło kilka listów z groźbami. Pojawiają się nawet słowa o tym, że czeka ich pewna śmierć - ciekawe jak to skomentujecie. Przydałoby się jednak kilku ludziom zdrowego dystansu do sportu.

Jeśli chodzi o Torresa i jego miłość do klubu, to spokojnie. Piłkarz kocha kilka rzeczy w tym samym czasie. Nie zapominajmy, że największą miłością tego typu ludzi są pieniądze... więc jeśli pojawi się odpowiednia oferta, odejdzie gdzie będzie trzeba. Gdy słyszę tekst trenera/zawodnika/prezesa o pewności, co do tego, że zawodnik pozostanie w klubie to sobie przypominam dawne zapewnienia prezesa Tottenhamu w sprawie Sola Campbella.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 lis 2006, 23:44

Jakby Torres byl taki jak Sol, to dzisiaj gral by w Realu... Kibice CFC odwalaja jakas szopke z tymi grozbami. Takie cos nie powinno miec miejsca w swiecie sportu. Szkoda Cecha, ale moim zdaniem ktos z CFC, najlepiej kapitan powinien zaapelowac w tej sprawie, jednak takie cos jak narazie nie mialo miejsca. Cala CFC...

A teraz na temat jutrzejszego meczu Chelsea z West Ham :o Czyli Derby :wink: Lampard i J.Cole juz poraz ktorys tam zagraja przeciwko klubowi, ktory ich wychowal ( ciekawe jakie to uczucie :roll: ) Mniejsza o to. Faworyta chyba nie trzeba podawac chociaz w Derbach niby nigdy nie ma faworyta. Nie obrazil bym sie jakby WH zrobil taka sama niespodzianke i padl by taki sam wynik, co w meczu z Arsenalem :D ( :? ) Drogba jest na fali. Juz od dluzszego czasu jest w wysokiej formie, potwierdzil to jego hat-trick w poprzedniej kolejce. Zreszta w reprezentacji takze strzelil bramke. Shevchenko jest krytykowany, ze strzela malo bramek, ale ostanio zaczyna dokladac po brameczce. Tak jak to mialo miejsce w ostatniej kolejce. Poza tym dobrze sie rozumieja z Drogba :? Ten atak powoli zatrybia :?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lis 2006, 23:53

juz raz takie pogrozki spowodaly zakonczenie kariery przez sedziego friska. teraz mou zachowal sie podobnie nakrecajac atmosfere wsrod kibicow

uroczo

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 20 lis 2006, 2:44

Guru - nie ma, co się tak przywiązywać do zawodników i wywyższać ich nad niebiosa, bo oni na ogół liczą kasę. Michael Owen też uchodził za zawodnika Liverpoolu. Więc gdzie teraz gra Owen?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lis 2006, 3:16

No w sumie to masz racje. Torres byl by w podobnej sytuacji. W CFC jest tlok w ataku, wiec gral by o wiele mniej. Taka sama byla sytuacja podczasz pobytu Owena w Realu. Jednak nie mozna oceniac kazdego zawodnika tak samo. Poza tym jakby Chelsea go naprawde chciala to by wylozyli kupe hajsu za niego a tak nie jest i sie raczej nie statnie. Laczenie Torresa z CFC traktuje calkowicie jako plotki, co innego MU.

Odnosnie derbow Londynu to tak jak sie spodziewalem, wygrala Chelsea. Wynik nie byl moze zbyt przekonuwujacy bo tylko 1:0, ale Chelsea zasluzenie wygrala, powinna nawet wyzej. Takiego rzutu wolnego po Geremim to sie nie spodziewalem, moze nawet bardziej nie spodziewalem sie tego, ze on bedzie wykonywal go. Przeciez maja "Lampsa" :roll:

Ponoc Chelsea jest zdolna wylozyc 25 ml. Euro za Maloude. :roll: Calkiem dziwny transfer. Mourinho nie na dobrych relacji z Robbenem, dlatego Malouda mial by byc jego nastepca. Troche dziwne posuniecie ze strony CFC bo maja w skladzie jednego z najlepszych skrzydlowych w lidze i na swiecie, czyli J.Cole. (w meczu z WH, wszedl z lawki :roll: ) Mourinho jest ostrozny, musi miec dwoch klasowyh skrzydlowych. Tyle, ze np. Kalou spokojnie by zastapil J.Cole'a, gdyby ten odnisl jakas kontuzje.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 20 lis 2006, 7:50

guru pisze:Laczenie Torresa z CFC traktuje calkowicie jako plotki, co innego MU.
Powiem tyle - traktuj łączenie Torresa z Manu też jako formę plotek :wink:
guru pisze:Takiego rzutu wolnego po Geremim to sie nie spodziewalem, moze nawet bardziej nie spodziewalem sie tego, ze on bedzie wykonywal go. Przeciez maja "Lampsa" Rolling Eyes
Ja podziwiam Geremiego, że wogóle chce zostać na Stamford Bridge. Stracił wiele ze swojej piłkarskości. Nie gra prawie wcale. A to, że zabłysnął w jednym meczu ustalając wynik na 1:0 wcale nie promuje go w oczach Mourinho.
guru pisze:Mourinho jest ostrozny, musi miec dwoch klasowyh skrzydlowych. Tyle, ze np. Kalou spokojnie by zastapil J.Cole'a, gdyby ten odnisl jakas kontuzje.
Tylko, że Bonaventure to bardziej napastnik niż ofensywny pomocnik. Nigdy nie byłem zwolennikiem wystawiania piłkarza nie na tej pozycji na której powinien grać. Też się dziwię, że Cole siedzi na ławce. Prawie zawsze po wejściu na murawę sieje popłoch w szeregach rywali.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 lis 2006, 14:54

Loczek pisze:Ja podziwiam Geremiego, że wogóle chce zostać na Stamford Bridge. Stracił wiele ze swojej piłkarskości. Nie gra prawie wcale. A to, że zabłysnął w jednym meczu ustalając wynik na 1:0 wcale nie promuje go w oczach Mourinho

Z tym bymsie nie zgodził. geremi wskocył do składu, po przegranym meczu z Tottenhamem. Z Aston Villa zaliczył asyste, z Watfordem zaliczył asyste przy bramce DD, a przy dwóch kolejnych miał swój wielki wkład, teraz strzelił bramke. Wydaje mi sie, ze narazie to numer jeden na prawej obronie Jose. Wczesniej z Tottenhamem zagrał Ferreira, jeszcze wczesniej w rewanżu z Barca Khalid. Obaj zawiedli, a Kamerunczyk wrecz przeciwnie.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 20 lis 2006, 15:26

Loczek pisze:Tylko, że Bonaventure to bardziej napastnik niż ofensywny pomocnik
Tylko,że Bonaventure gra w PSG, w Chelsea gra jego brat. To tak żeby było,że coś tam w piłkarskich tematach sobie naskrobie,od czasu do czasu :) .

Awatar użytkownika
kulos
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulos » 24 lis 2006, 22:44

Geremi powinien zostac na prawej obronie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”