Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 25 lis 2006, 10:16

Geremi powinien grac na prawej obronie, ale brakuje mu szybkosci. boulahrouz czy ferreira sa pod tym wzgledem lepsi, ale odbior i gra pilka zdecydowanie wypada na korzysc Geremiego. Rowniez doswiadczenie. Geremi zostal na SB bo raczej juz pod koniec kariery nie chce sie przenosic. a tak przezywa chwile radosci, trenuje z najlepszymi zawodnikami, trenerami. Chce spokojnie dozyc pilkarskiej emeryturki w bogatym klubie, gdzie zarabia naprawde sporo. W jego grze widac braki kondycyjne, ale wiemy czym sa one spowodowane. Mysle ze jutro zobaczymy ponownie Geremiego w akcji.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lis 2006, 11:39

Geremi ma też inna ceche z którą obaj inny obrońcy sa troche na bakier, mianowicie celownik w prawej nodze. Czesto sie mówi że klasowy stoper musi umniec wprowadzić piłke do gry, i to sa swiete słowa ale od bocznych obrońców też sie powinno wymagać wiecej niż rajd do lini i wrzuta. Czy dziś zagra Kameruńczyk ? wątpie ! Bo flanki MU chodzą dobrze i w zasadzie to może być główne zagrożenie - dla tego sądze że Jose postawi na rodaka - Ferreire, dobre by było jak by Cristiano zagrał na lewej ale jest Giggs wiec to tylko możliwe w czasie gry i zmian pozycji.

Zreszta napisałeś tak jak by on jutro umierał i nie było sensu zmieniać otoczenia. Przeciesz on by znalazł miejsce w podstawowych składach z 10 innych [słabszych] kluba ligi, a ma chyba 27 lat wiec co to za teksty w stylu "Chce spokojnie dożyć pilkarskiej emeryturki"

Co do samego meczu to wiąże z nim spore nadzieje na dzisiejsze popołudnie. Mam nadzieje że bedzie jatka, i typowa ligowa mucka na szczycie premiership :] Niestety obawiam sie jednego, czyli 3 punktów przewagi MU. To może spowodować małe styki. Lepiej ten mecz by sie zapowiadał jak by to Diabły musiały wygrać i odrabiać, zwłaszcza że grają na Old Trafford. Choć z drugiej strony mieć 3 punkty a 6 to też nie mały konfort. Zwłaszcza że to już może być wyścig "dwóch koni" - chyba że remis [oby bramkowy] :P Kluczem może być środek pola, ale jak to w dziejiejszej piłce, i to czy zagra Ballack czy nie. Bo nie czarujmy sie w samej Premiership gra słabo, że tak powiem. Jeśli Sheva zawodzi to Misza chyba powinień zmienić zawód :wink: Jak Jose nadal będzie grał 4-3-1-2 to za napadem może zagrać Lampard, a na lewej flance blisko środka Robben. Albo Lampard na [ostatnio] swojej pozycji a za Misze Joe Cole który wraca do formy. Pojedynki Makelele - Scholes czy Bizon Essien kontra Carrick, jak Ronaldo zagra na prawej to jego gra na Cole może być też ciekawa. Oba kluby mają kim straszyć rywala i mam nadzieje że bedzie sie działo :] Chelsea strzelała mi. jedną bramke zawsze od 15 czy 13 [?] spotkań na wyjedzie w lidze.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 28 lis 2006, 16:46

zauważyłem że Chelsea ma w tym sezonie spadek formy - przegrana ze "słabiutkim" Werderem , remis z MU i Barceloną których The Blues mieli roznieść (tak zapowiadali) no i drugie miejsce w lidze po dwuletnim panowaniu. Moim zdaniem Chelsea zaszkodziły transfery Ballacka i Shevchenki. Teraz Londyńczycy borykają się z kontuzją Cecha, Cudicini nie gra źle nawet dobrze ale to nie to samo co Czech, za to Drogba jest w wyśmienitej formie. Sądze ze w Premiership powalczą jeszcze o 1 miejsce poniewaz wygrana MU nie jest przesądzona,a w LM dojdą dość wysoko,ale chyba nie na sam "szczyt"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lis 2006, 16:50

Meczetinio pisze:przegrana ze "słabiutkim" Werderem
to nie jest wynik spadku formy, tylko tego, że mecz ne musiał być wygrany.
Meczetinio pisze:remis z MU i Barceloną których The Blues mieli roznieść (tak zapowiadali)
zapowiadali powiadasz - a czy widziałeś kiedyś, żeby przed takimi meczami, którykolwiek trener mówił, że przegra i że nawet nie powalczą ? Oczywiste jest, że przed meczem mówi sie co innego, niz po :D
Remisy z Barcą i ManU - to też wynik słabej formy ?
Z ManU - grali na OT, remis na tym stadiopnie to dobry wynik, dla kazdej drużyny angielskiej. Natomiast, jesli chodzi o Barce - wystarczy spojrzeć na układ sił w tabeli i zobaczyć kto awansował z grupy, a kto jest w trudnej sytuacji.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 28 lis 2006, 17:00

przegrana z Werderem to napewno wynik słabszej formy mimo ze nie musieli wygrać to mieli przewage ale nie strzelili bramki ;
fieldy pisze: a czy widziałeś kiedyś, żeby przed takimi meczami, którykolwiek trener mówił, że przegra i że nawet nie powalczą ?

no wiadomo ale nie każdy jest tak pewny siebie jak oni-- mówili ze łatwo wygrają z MU i Barcą -- a po mękach zremisowali(z MU) to świadczy ze ich forma jest niższa niż sadzą co ich napewno osłabia -- nie podchodzą powaznie do przeciwnika(tak samo było z Portugalia która była pewna wygranej po poprzedniej wygranej 4-1.ale wtedy Polska zagrała bajecznie i przegrali 2-1) co może ich zgubić

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lis 2006, 17:35

Cholera a MU przegrało ze słabą Kopenhaga, sredniakiem Celticiem. Jeszcze jakby tego mało zremisowali z Reading, ewidentnie obnizka formy. Juz zal wspominać o przegranej na OT z Arsenalem, chyba traca szanse na koncowe zwyciestwo w Premeirship i LM.... :oops:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 28 lis 2006, 18:17

Meczetinio pisze:przegrana z Werderem to napewno wynik słabszej formy mimo ze nie musieli wygrać to mieli przewage ale nie strzelili bramki ;

O zgrozo.
To nic, że Chelsea grała w tym spotkaniu na pół gwizdka i niespecjalnie chciała napierać na bramkę Werderu, bo wynik był im raczej obojętny...
Ważne, że przegrała , co jest jednoznaczne z tym, że ta drużyna jest w dołku :o

Zastanów sie chwile: Chelsea ma tak dobrą i szeroką ławke, iż nawet gdy jeden z graczy zawodzi to natychmiast może go godnie zastąpić rezerwowy niebieskich...

Co do ManU i Barcelony, Jose specjalnie prowokował, by wprowadzić napięcie w szeregi tych zespołow, a tak naprawde nie był taki pewny siebie. Wiadomo, że ManUtd i Blaugrana to drużyny ze światowej czołówki( ta druga to chyba nawet prowadzi w tej klasyfikacji :) ) i spotkania takich tuzów są zawsze sprawą otwartą.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 28 lis 2006, 19:05

żeby tylko Mourinho jeszcze tak chętnie zastępował graczami z ławki najsłabsze ogniwa zespołu :P
ale w sumie i tak nie ponosi za to większych konsekwencji. ma niemal w kieszeni pierwsze miejsce w grupie w LM, a do ManU w lidze traci tylko 3 pkt. dół jak nie wiem! czy kryzysy są modne, że tak ich się wszędzie upatruje?
niestety moje marzenie o upadku Jose i jego drużyny nadal pozostaje tylko pobożnym życzeniem, daleko mu do spełnienia.

a co do prowokacji Mourinho. jak dla mnie na zawsze pozostanie to żałosne i niegodne ''najlepszego trenera na świecie'' (niektórzy tak mówią, ja jestem daleka od tego stwierdzenia :P), nawet jeśli skuteczne. ale trzeba przyznać, że z tym rozgłaszaniem o swojej wyższości nad Barcą i Manchesterem to nic więcej poza kolejną zagrywką mającą na celu rozproszenie przeciwnika nie było.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 28 lis 2006, 19:35

ok według Was Chelsea jest w świetnej formie??

Messi E2 Ronaldinho-- chyba zaliczyłeś offtopic poniewaz z tego co wiem to temat o Chelsea a nie o MU

a co do MU to przegrana z Arsenalem to zaden wstyd ponieważ jest to drużyna która w zeszłym sezonie była w finale LM ; fakt że przegrana z Kopenhagą to porażka ale chyba oglądałes mecz z Celtikiem (albo skrót) i wiesz ze MU miało pecha, Boruc grał świetnie, a wolny był podyktowany niesłusznie. wszystkie te mecze miaŁy dość duży odstep czasu mecze rozegrane przez Chelsea były ostatnimi

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 lis 2006, 4:11

ok według Was Chelsea jest w świetnej formie??

Tak. Moze nie w swietnej, ale napewno nie duzo gorszej od tej z ubieglego sezonu.

Dzisiaj Chelsea sie zmierzy z niedawnym rywalem Arsenalu :twisted: Mecz odbedzie sie na Reebok Stadium. Ciezki teren. Bolton pokazal, ze jest w dobrej formie, szczegolnie Anelka. :wink: Zapowiada sie ciekawy mecz, oby Bolton urwal punkty Chelsea. Licze na remis. Zreszta jak Bolton wygra to tez sie nie obraze :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lis 2006, 5:12

Meczetinio pisze:Messi E2 Ronaldinho-- chyba zaliczyłeś offtopic poniewaz z tego co wiem to temat o Chelsea a nie o MU
Powaznie. Zeby tylko fieldy tego nie zobaczył, bo ban jak nic mnie czeka.
guru pisze:Dzisiaj Chelsea sie zmierzy z niedawnym rywalem Arsenalu Mecz odbedzie sie na Reebok Stadium. Ciezki teren. Bolton pokazal, ze jest w dobrej formie, szczegolnie Anelka. Zapowiada sie ciekawy mecz, oby Bolton urwal punkty Chelsea. Licze na remis. Zreszta jak Bolton wygra to tez sie nie obraze

Oj, ja sie spodziewam zwyciestwa, moze nie łatwego, ale zwyciestwa. Jose wie, ze to on musi gonic, a kolejne straty przy teoretycznie łatwym przeciwniku MU, powieksza przewage. Jose skupi sie teraz tylko na Premiership, a i kadra praktycznie cała zdrowa. Cech moze nie zagra juz w tym sezonie wiec to juz raczej nie mozna liczyc kwesti osłabień. Do tego Terry jutro bedzie miał jubileusz- 200 mecz w Premiership i raczej bedzie to chciał jakos uczcić. :wink: Oby, oby, bo mam ich na kuponie. :roll:

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 29 lis 2006, 12:21

guru pisze:ak. Moze nie w swietnej, ale napewno nie duzo gorszej od tej z ubieglego sezonu.

czyli jednak gorszej co oznacza spadek formy.

prównujać skład Chelsea do jego wyników to narazie nie spełniają oczekiwań swoich kibiców-- zobaczymy jak im pójdzie dalsza cześć sezonu
:?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lis 2006, 14:53

Meczetinio a nie zauwazyłeś że Chelsea zmieniła system gry, także styl w lidze ? Przeciesz trudno by wszystko odrazu działało jak trzeba, narazie gra sie opiera o sprawdzone elementy. Wiec może powiedzieć że słabsza Chelsea, ale jednocześnie inna troche wiec to wytumaczenie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 lis 2006, 2:40

Zaza pisze:Meczetinio a nie zauwazyłeś że Chelsea zmieniła system gry, także styl w lidze ?
Zaza, a czy jest jakas mozliwosc zauwazenia tego na livescore...? :]
Messi E2 Ronaldinho pisze:Oj, ja sie spodziewam zwyciestwa, moze nie łatwego, ale zwyciestwa.
... i tak tez sie stalo :? Chelsea wygrywa 1:0 z Boltonem. Ballack strzelcem bramki, ktora dala Chelsea 3 punkty. Dobrze wykonany rzut rozny przez Lamparda no i wspanialy strzal glowa Ballacka. W podobny sposob Bolton strzelil pierwsza bramke Arsenalowi, tym razem ja traci, a szkoda.
guru pisze:oby Bolton urwal punkty Chelsea.
Potwierdzilo sie, "Nadzieja matka glupich" :cry:

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 30 lis 2006, 12:38

tak sadziłem ze nie padnie tam oszłamiajacy wyniki , przy grze The Blues to mało możliwe, miałem nadzieje że jednak Chelsea przegra ale jak powiedział
guru pisze:Potwierdzilo sie, "Nadzieja matka glupich"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”