Kto zostanie królem strzelców w Premiership w sezonie 06/07? - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto faworytem do tytułu króla strzelców Premiership sezonu 06/07?

Louis Saha
8
8%
Wayne Rooney
8
8%
Darren Bent
2
2%
Dymitar Berbatov
6
6%
Thierry Henry
36
35%
Andrij Shevchenko
12
12%
Yakubu Ayegbeni
3
3%
Dirk Kuyt
4
4%
Peter Crouch
9
9%
Didier Drogba
16
15%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 sie 2006, 17:17

Tylko że Drogba nie może być pewny pierwszego miejsca w składzie- Jose częściej będzie stawiał na Andrija a za Jego plecami hasać będzie 5 pomocników. Przynajmniej do tej pory tak właśnie prezentowała się taktyka The Blues i wątpie, aby nagle uległa zmianie. Saha? Stać go na pewno na te 20 bramek, ale nie wydaje mi się, aby sprostał temu zadaniu. Coś mi się wydaje że to Jednak Wayne będzie miał więcej bramek :wink:

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 21 sie 2006, 17:25

Wydaje mi się, że zdecydowanym faworytem jest Thierry Henry. Owszem, będzie mu ciężko, gdyż konkurencje ma niebyle jaką. Tuż za Henry'm powinna uplasować się dwójka z ManU. Louis Saha i Wayne Rooney. Jesli tego pierwszego będą omijały kontuzję, to myśle, że spokojnie ustrzeli 20 bramek. Niewielkie szanse daje Andrijowi Shevchence. 10 goli raczej strzeli, ale w wlace o króla strzelców liczył się nie będzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2006, 18:54

Luis Saha 8)
Nie widze dla niego konkurenta. Jedyne co mu moze przeszkodzic to kontuzja. W innym wypadku dobije nawet 30... Bez RvN Saha bedzie mial ogromne pole do popisu co juz pokazał w drugiej czesci poprzedniego sezonu. Oczywiscie Thierry strzeli okreslona liczbe goli(20-25), ale to bedzie za mało. Sporo powinien nastrzelac Crouch i Lampard. A Sheva :arrow: odbije mu sie ostro Romek 12 to bedzie max...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 sie 2006, 18:58

dlaczego tam nie ma zednego zawodnika WHU :!: moim zdaniem beda czarnym koniem -
Ashton albo napakowany Harewood

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2006, 18:59

Kto zostanie królem strzelców w Premiership w sezonie 05/06?
wezcie zmiencie nazwe tematu, bo slabo sie robi czlowiekowi :P

p.s. - Crouch na Krola strzelcow Premiership 8)
a Rasiak na Krola strzelcow Coca-Cola Championship 8)

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 21 sie 2006, 19:50

czeher pisze:moim zdaniem beda czarnym koniem -
Ashton albo napakowany Harewood

Ashton raczej królem strzelców nie zostanie, gdyż doznał batdzo poważnej kontuzji, która wyklucza go z gry conajmniej do końca listopada ;) Straci więc sporo meczy i wątpie, aby w drugiej części sezonu nastrzelal sporo brameczek

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 21 sie 2006, 21:51

Faworytów jest wielu ale ja osobiście stawiałbym na kogoś z dwójki Henry - Bent. Moim czrnym koniem jest Bobby Zamora z WHU 8)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 sie 2006, 22:01

Moim zdaniem Rooney ma wielkie szanse na koronę. ManU pozbyło się swojego głównego egzekutora i teraz ta rola może przypaść Waynowi. Dwie bramki w pierwszym spotkaniu potwierdzają tylko moje przypuszczenia. Nie ma wielkiej rywalizacji w ataku bo co by nie powiedzieć o Saha i Rossim to odstają poziomem od Anglika okrutnie.

W roli faworytów także są Henry i Shevchenko, ale obaj nie pokazali w pierwszych swoich meczach niczego rewelacyjnego. Pozostaje mieć nadzieję, że mieli słabszy dzień bo w przeciwnym wypadku czeka ich szukanie formy, a ze znalezieniem jej bywa różnie :)

Czarnym koniem może się okazać Bent, albo niedoceniony przez Svena Defoe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sie 2006, 22:11

Martin Pellegrino pisze:Moim zdaniem Rooney ma wielkie szanse na koronę. ManU pozbyło się swojego głównego egzekutora i teraz ta rola może przypaść Waynowi. Dwie bramki w pierwszym spotkaniu potwierdzają tylko moje przypuszczenia. Nie ma wielkiej rywalizacji w ataku bo co by nie powiedzieć o Saha i Rossim to odstają poziomem od Anglika okrutnie
poniekąd masz rację. Mianowicie w tym, ze Roo jest lepszym piłkarzem od pozostałej dwójki, tylko, ze Roo ma nieco inne zadania niż Saha.
Francuz ma strzelać gole, a Roo bardzo duzo się cofa, jak nie idzie to pomaga z tyłu. On jest motorem napędowym diabłów, jest kims więcej niz napastnikiem, oczywiściezdobywa gole, ale IMO Saha ma większe szanse [przy regularnej grze i .... jesli zdrowie dopisze] na zdobycie większej ilości goli

Martin Pellegrino pisze:W roli faworytów także są Henry i Shevchenko, ale obaj nie pokazali w pierwszych swoich meczach niczego rewelacyjnego.
już o Titim była mowa - zagrał słabo bo był zmęczony, nie w pełni sił.
Wenger nie dawął mu grać w sparingach po mundialu, nie grał także w el. do LM z Dinamem - miał odpoczywać, a Domenech powołał go na mecz TOWARZYSKI i gdzie Titi zagrał 90 minut :shock: zero poszanowania dla piłkarza i jego klubu.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 sie 2006, 22:21

fieldy pisze:Roo jest lepszym piłkarzem od pozostałej dwójki, tylko, ze Roo ma nieco inne zadania niż Saha.
Francuz ma strzelać gole, a Roo bardzo duzo się cofa, jak nie idzie to pomaga z tyłu. On jest motorem napędowym diabłów, jest kims więcej niz napastnikiem, oczywiściezdobywa gole, ale IMO Saha ma większe szanse [przy regularnej grze i .... jesli zdrowie dopisze] na zdobycie większej ilości goli
Jakoś nie widzę Sahy jako tego, który będzie strzelał najwięcej bramek dla Diabłów. Po pierwsze często imają się go kontuzje, a po drugie... jakoś mi do tej roli pierwszoplanowego napastnika w takim zespole jak ManU nie pasuje. Gdzieś w jakimś Fulham może i tak, ale nie w United.

fieldy pisze:już o Titim była mowa - zagrał słabo bo był zmęczony, nie w pełni sił.
Wenger nie dawął mu grać w sparingach po mundialu, nie grał także w el. do LM z Dinamem - miał odpoczywać, a Domenech powołał go na mecz TOWARZYSKI i gdzie Titi zagrał 90 minut Shocked zero poszanowania dla piłkarza i jego klubu.
Mógł sobie darować. Nowy szkoleniowiec Italii nie powołał swoich gwiazd bo to przecież mecz o nic był.[/url]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sie 2006, 22:26

Martin Pellegrino pisze:jakoś mi do tej roli pierwszoplanowego napastnika w takim zespole jak ManU nie pasuje
ale Ferguson ciebie o zdanie raczej nie zapyta :D

odszedł Ruud - najlepszy napastnik i teraz Saha będzie z Roo grał razem w ataku, Rossi z ławki najwyżej.

Wiec będzie grał, czy ci się to podoba czy nie - a jak bedze grał, to myśle, że sobie postrzela

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 sie 2006, 23:09

fieldy pisze:Ferguson ciebie o zdanie raczej nie zapyta
No fakt... ale i tak mi się to nie podoba :D Taki zespół zasługuje na lepszego napastnika... ale dyskusja zeszła zupełnie na manowce ;) Jak już napisałem, Wayne powinien być wysoko w tym sezonie w klasyfikacji strzelców mimo, że to Francuz będzie grał tego "dostaw nogę" :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 sie 2006, 23:13

Ja (jak już wcześniej napisałem) mam podobne zdanie do Martin Pellegrino- IMO to Rooney będzie miał więcej bramek na swoim koncie niż Saha. Luisa dość często dręczą kontuzje, a do tego dochodzi jeszcze ciągła presja- w końcu nie będzie już tylko zmiennikiem a raczej podstawowym graczem.

BTW szkoda, że ManU nie pozyskało jakiegoś KLASOWEGO napastnika- wtedy walka o Złotego Buta byłaby o wiele bardziej ciekawa :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sie 2006, 23:33

RóżA pisze:a do tego dochodzi jeszcze ciągła presja- w końcu nie będzie już tylko zmiennikiem a raczej podstawowym graczem.
IMO większa presja spada na Roo, który po odejściu Ruuda, jest najlepszym napastnikiem, wie, że musi pociągnąć ten wózek, a czy da radę ? kto to wie - z jego psychiką :lol: może się jeszcze zablokować.
Póki co, Roo daje radę [a raczej dła rade w I meczu] Saha też się pokazał z dobrej strony.
Francuz nie ma nic do stracenia, wie, że Roo jest lepszy, że to o nim będzie głosniej w prasie [także dlatego, że jest anglikiem] on ma robić swoje i podejrzewam, że bedzie to robił [czyt. strzelał gole]

Kto z nich zdobedzie więcej - nie wiem, wydeje mi się, że Saha, niemniej jendek nie ma na forum osoby, która na 100% to przewidzi :lol:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 21 sie 2006, 23:37

Jeszcze wam wszystkich włosy na głowie zdębieją jak zobaczycie bramy Sahy. To on jest jak słusznie fieldy zauważył tym najbardziej wysuniętym snajperem. Rooney jest w tej chwili Manchesterowym Ronaldinho. Dowodem tego może być ostatni mecz. Przy każdej z bramek Rooney miał swój udział. Albo strzelił, albo zmusił obrońcę do błędu, albo asystował.

Martin Pellegrino pisze:Jakoś nie widzę Sahy jako tego, który będzie strzelał najwięcej bramek dla Diabłów. Po pierwsze często imają się go kontuzje, a po drugie... jakoś mi do tej roli pierwszoplanowego napastnika w takim zespole jak ManU nie pasuje. Gdzieś w jakimś Fulham może i tak, ale nie w United

Cieszy mnie, że dażysz United szacunkiem, ale zwyczajnie nie wierzysz w Sahe. Tacy piłkarze jak Henry czy Andy Cole, bądź Dwight Yorke też nie przychodzili do swoich klubów jako jakieś gwiazdy, a wypadku Henry'ego to był on chyba całkowicie nie chciany przez Juve. A jak dalej potoczyły się ich losy to dobrze wiemy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”