Wielka Czwórka - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
smietana
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 11 sie 2008, 15:55

cyt: "Benio wydał najwięcej kasy na transfery w ostatnich latach w PL. To jest już wystarczający powód, aby krytykować go za brak wyników".

Najwięcej kasy? Dobre, aż smieszne. Manchester wydał więcej i Chelsea najwięcej chyba. Powiedz mi kogo oni kupili? Manchester własnie w tym okienku pobił swój rekord transferowy kupując Teveza za ponad 30 mln. O czym ty mówisz? Kibicujesz United?

cyt: "Od kiedy? A nie lepiej po prostu wychować swoich? Zresztą jestem ciekaw kto taki doskonały jest w LFC. Wiem sporo o świetnie rokujących młodzikach z United, coś czytałem na temat AFC oraz CFC, ale o Liverpoolu jest cisza. Chętnie poczytam coś o co bardziej utalentowanych juniorach, bo nie ukrywam, że ten temat mnie ciekawi".

Widocznie nie umiesz czytac albo sie nie interesujesz nimi. Oni mają niesamowitych młodzików którzy w zzesżłym sezonie zgarnęli podajrze wszystko, a w 2006 i 2007 zdobyli puchar Anglii. tego tez nie słyszałes

nie pisz 3 postów pod sobą, używaj funkcji "zmień" // fieldy

Wiem fieldy dopiero się ucze na tym forum ;)
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 15:57 przez smietana, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2008, 17:09

Najwięcej kasy? Dobre, aż smieszne. Manchester wydał więcej i Chelsea najwięcej chyba. Powiedz mi kogo oni kupili? Manchester własnie w tym okienku pobił swój rekord transferowy kupując Teveza za ponad 30 mln. O czym ty mówisz? Kibicujesz United?
Kibice United, ale jakie to ma znaczenia? Z faktami się przecież nie dyskutuje, a są one takie - Liverpool w ostatnich latahc wydawał na transfery najwięcej. To fakt, który lubią przemilczeć fani LFC wierząc w słowa Benka, jakoby nie miał on wystarczająco środków, by mierzyć się z innymi.

Co do nas - nic w tym okienku nie wydaliśmy. Transfer Teveza nie został jeszcze dopięty. Czy zostanie i za ile - jeszcze nic nie wiadomo.
Widocznie nie umiesz czytac albo sie nie interesujesz nimi. Oni mają niesamowitych młodzików którzy w zzesżłym sezonie zgarnęli podajrze wszystko, a w 2006 i 2007 zdobyli puchar Anglii. tego tez nie słyszałes
Śledzę rozgrywki młodzieżowe, ale bardziej niż na wyniki(które przecież na szczeblu juniorskim nie mają większego znaczenia. Znakomitym przykładem jest tutaj nasza juniorka z roku 2003, która sięgnęła po FA Youth Cup w 2003,a później nikt z tej drużyny nie przebił się do składu. Ba,niewielu gra obecnie w PL) zwracam uwagę na umiejętności graczy. Dlatego się więc pytałem o nazwiska rzekomych talentów ze szkółki LFC i krótki ich opis, bo nigdzie o tych zawodnikach nie słyszałem. Ktoś pokazał się chociażby w sparingach? Wprawdzie najbardziej interesuje się młodymi Anglikami, ale nie sądzę, żeby jakiś wielki talent z innych krajów mi umknął :) Ja mogę opisać co najmniej kilkunastu dobrze rokujących juniorów z UNited, więc Ty - człowiek, który lansuje się na znawcę rozgrywek młodzieżowych - nie powinieneś mieć kłopotów z podobnym zadaniem.

PS nasi młodzi zdobyli w tamtym roku Puchar Młodych Mistrzów, a w tym zwyciężyli bezapelacyjnie na Milk Cup. Kto by jednak do tego przywiązywał uwagę? Oczywiście daje to do myślenia, że z tej grupy może wyjść kilku klasowych grajków, ale żadnej gwarancji.

Awatar użytkownika
Sleazier better muckrakin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sleazier better muckrakin » 11 sie 2008, 17:58

Elfin pisze:Sleazier, Carragher lata świetności ma raczej za sobą: z marszu mogę Ci wymienić Ferdinanda, Vidica, Carvalho, Terry'ego, którzy są o klasę lepsi (spójrz na reprę Anglii - kto gra na środku obrony?).
Ja to usprawiedliwiam tym, że skończył on karierę reprezentacyjną.
red85 pisze:Póki co z tych wyżej wymienionych sprawdził się tylko Torres. Yossi to przeciętniak, jakich w LFC wiele.
W "wyżej wymienionych" był też Babel - uważasz, że się nie sprawdził? Jeśli tak - zaargumentuj. Dla mnie sprawdził się świetnie, choć nie był tak reklamowany jak Crouch, Voronin czy Kuijt.

Trochę zawiało off-topikiem, ale...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2008, 18:07

Ja to usprawiedliwiam tym, że skończył on karierę reprezentacyjną.
A czemu zakończył? Bo był sfrustrowany faktem, że notorycznie selekcjonerzy stawiają na innych - lepszych. Carragher miał jeden świetny sezon, w innych ustępuje czołówce PL.
W "wyżej wymienionych" był też Babel - uważasz, że się nie sprawdził? Jeśli tak - zaargumentuj. Dla mnie sprawdził się świetnie, choć nie był tak reklamowany jak Crouch, Voronin czy Kuijt
.
A co tutaj argumentować? Grał po prostu przeciętnie.[/quote]

Awatar użytkownika
Sleazier better muckrakin
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sleazier better muckrakin » 11 sie 2008, 18:21

red85 pisze:A czemu zakończył? Bo był sfrustrowany faktem, że notorycznie selekcjonerzy stawiają na innych - lepszych. Carragher miał jeden świetny sezon, w innych ustępuje czołówce PL.
A o którym sezonie myślisz mówiąc "jeden"? Dla mnie Carragher trzyma równy poziom od dobrych kilku lat i nie spada poniżej wyznaczonego samemu sobie poziomu. Bądź, co bądź, bardzo dobrego.
red85 pisze:A co tutaj argumentować? Grał po prostu przeciętnie
Grał świeżo, z polotem, szybko, no i strzelał - praktycznie grając jedynie ostatki w każdym z około 40 meczów wbił 10 bramek. Dla mnie obok Gerrarda i Torresa to najjaśniejszy punkt w drużynie 2007/2008.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 11 sie 2008, 18:22

Carragher :?:

Gallas, Toure, Vidic, Rio, Terry, Ricardo Carvalho to tylko część piłkarzy z Premiership przewyższających o klasę Carraghera :lol:

Co do młodzików: Pod tym względem Arsenal i ManU w Anglii królują.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 sie 2008, 20:13

Młodziki w Arsenalu są bardziej zakupionymi graczami niż wychowankami klubu.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 11 sie 2008, 20:32

KajoFC pisze:Młodziki w Arsenalu są bardziej zakupionymi graczami niż wychowankami klubu.
Pewnie. Arsene kupuje 12-13 latków 8) Człowieku zastanów się co piszesz. Młodziki a juniorzy po 16-17 lat to 2 różne sprawy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2008, 20:46

A o którym sezonie myślisz mówiąc "jeden"? Dla mnie Carragher trzyma równy poziom od dobrych kilku lat i nie spada poniżej wyznaczonego samemu sobie poziomu. Bądź, co bądź, bardzo dobrego.
Wtedy kiedy LFC sięgnął po LM. Wtedy ani Ferdinand, ani Carvalho nie byli w najwyższej formie. Teraz oni, ale nie tylko - jak dobrze zauwazył któryś z poprzedników - co najmniej o klasę przewyższają Carrę. A Rio to nawet o dwie :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 sie 2008, 21:29

praktycznie grając jedynie ostatki w każdym z około 40 meczów wbił 10 bramek. Dla mnie obok Gerrarda i Torresa to najjaśniejszy punkt w drużynie 2007/2008.
Z czego dziewięc wbił ustalając wynik meczu na 3/4/8 do zera...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 sie 2008, 22:10

Hanni pisze:
KajoFC pisze:Młodziki w Arsenalu są bardziej zakupionymi graczami niż wychowankami klubu.
Pewnie. Arsene kupuje 12-13 latków 8)
Jak by mógł to by kupywał.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 11 sie 2008, 22:12

Co by było gdyby... człowieku skończ bo się pogrążasz i tylko nabijasz te swoje beznadziejne posty.

smietana
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 11 sie 2008, 22:18

cyt: "Z faktami się przecież nie dyskutuje, a są one takie - Liverpool w ostatnich latahc wydawał na transfery najwięcej"

Śmiać mi sie chce. Gdyby tak było rzeczywiście mieliby już zdobyty puchar PL. Powiedz kogo i za ile sprowadzili we wczesniejszych latach? Kto wydał mniej, Manchester, Chelsea? Osłabiasz mnie.... Nie wiem jak tu inaczzej mówic, daj mi przykład. Co Babel i Hargreaves? Benayoun i Nani? Chelsea wydaje wiecej na jednego zawodnika niż Liv na 2-3

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 sie 2008, 22:31

Ty naprawdę żyjesz w świecie Benka, gdzie Liverpool biedny jest. Według różnych źródeł sytuacja przedstawia się tak:

Net Spend 04/05 to 07/08 Season

Mourinho - £162 930 000
Benitez - £87 670 000
Fergie - £79 170 000
Newcastle United - £51 850 000
Jol - £57 050 000
Wenger - £4 120 000

Net Spend 1992/93 to 2007/2008 Seasons

Chelsea £341 670 000
Liverpool £178 810 000
Newcastle United £142 221 000
Manchester United £160 359 500
Tottenham £116 877 500
Arsenal £55 276 000

Szczegóły mam w pliku excelowskim, ale co lepsza - w zestawieniu nie uwzględniony jest m.in. transfer Mascherano. Oczywiście dane nie obejmuję dwóch ostatnich okienek transferowych, w których LFC wydał jeszcze więcej niż my.

smietana
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smietana » 11 sie 2008, 22:40

skąd to jest? Czyli okazuje się że Newcastle wydało więcej... Kolejny świetny ranking IFFHS? Przecież to jest nierealne, jak może tyle Liv wydać skoro przychody są o wiele mniejsze od MU? To niby skąd mają tą kasę? Oskubali ich jeszcze właściciele...
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 22:48 przez smietana, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”