Premier League 2012/2013 - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Premier League 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2012, 10:42

żadna stacja tv nie ma praw do tych spotkań, ale będzie je mozna oglądać w klubowych tv, mam nadzieję, że w ten Arsenalu również.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 04 sie 2012, 10:53

Wydaje się, że to dobre posunięcie ze strony FA. Zmiany w lidze rezerw były potrzebne. Cała ta liga rezerw była po prostu beznadziejna i na niskim poziomie. Ciekawe tylko czy ta faktycznie wniesie widoczną poprawę. Ale czas pokaże.

I zobaczymy w którym klubie są najlepsi juniorzy. :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 sie 2012, 11:44

Z jednej strony to chyba lepsze rozwiązanie, bo prawdopodobnie współzawodnictwo będzie na wyższym poziomie. Tylko gdzie teraz ogrywać się będą zawodnicy po kontuzjach? :?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 04 sie 2012, 11:56

Zgłoszeni mogą być 3 zawodników powyżej 21 roku życia. Nie wiem czy chodzi o rejestracje przed sezonem czy można 'dogłaszać' zawodników bezpośrednio przed danym meczem.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 04 sie 2012, 12:15

Hmm, faktycznie nie doczytałem. W sumie wygląda jak liga rezerw tylko nie podzielona regionami. Miejmy nadzieję, że poziom będzie wyższy.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 sie 2012, 13:43

Troche dziwne posunięcie. We Włoszech co by nie mówić ten system sie nie sprawdza. Myśli się już o jakichs zmianach, póki co obniżono próg wiekowy do 19 lat. Młodzi piłkarze moją poźniej ogromne problemy z przeskoczeniem z piłki junorskiej do seniorskiej. Większośc nawet tych uchodzących za najzdolniejszych przepada. Zdaje się, że kluby wolałby przejsć na system hiszpańki i posiadac drugą drużyne która mogłaby normalnie rywalizować w niższych ligach. We Włoszech de facto robi tak Udine, które wysyła swoich zawodników do Grenady, czy teraz pewnie do Watfordu. Pewnie to nie wina tylko tego systemu, ale mimo wszystko niezrozumiałe, że nie zżyna się od tych którzy teraz niepodważalnie króluja jeśli chodzi o szkolenie młodziezy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 sie 2012, 16:13

W Anglii byłby (jest) ogromny sprzeciw przeciwko takim praktykom "rozwadniania" niższych lig drużynami B. Tam i tak jest ciasno i jest dużo lig, a jakby tak dodać choćby i 10 zespołów B to piłka na niższym szczeblu może się jeszcze bardziej pogrążyć. Systemu hiszpańskiego na pewno w UK nie będzie, a myślę, że ten system będzie dużo lepszy niż ten, który był do tej pory.

Ostatecznie tak czy inaczej głównym przygotowaniem będzie wypożyczenie.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 17 sie 2012, 12:38

Gdzieś na forum, nie pamiętam czy to w temacie AFC czy innym, czytałem, że ludzie typują na spadek Reading. Ja bym royalsów nie skreślał, mają bdb bramkarza, całkiem niezły środek i ofensywę, obrony za bardzo nie pamiętam, bo w meczach które oglądałem Reading atakowało, albo się utrzymywało przy piłce. Ja prędzej obstawiłbym spadek WHU niż podopiecznych MCDermota. Southampton się też raczej utrzyma, o ile będzie grało to, co potrafi, no i moim zdaniem Hooiveld się w tym sezonie wybije, bardzo dobry sezon miał na zapleczu, kilka bramek strzelił, wysoki i ma bdb skordynowane ruchy, może AFC jakoś da radę go wyciągnąć? :)
Przewiduję top3: MC, MU, AFC, nie potrafię wskazać mistrza teraz, spadek Norwich, a dwa pozostałe to ciężko określić, najprawdopodobniej WBA i Latics. Lpool moim zdaniem w tym sezonie, tak jak i w poprzednim będzie niżej niż Toffies, a zespół Moyesa wydaje mi się, że może sporo namieszać.CFC, Spurs i NU będą o 4 miejsce walczyć.
Podrzućcie jakieś swoje prognozy.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 sie 2012, 12:41

AFC po stracie Songa i RvP ma byc przed wzmocniona Chelsea?

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 17 sie 2012, 12:46

tak, uważam, że Songa zastąpi Cazorla, no może hiszpan jeszcze wyżej gra, ale asyst minimum tyle samo złapie, a RvP Poldi z Giroud

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 sie 2012, 12:59

Problemem Chelsea może być brak zgrania, chociaż akurat największe zmiany nastąpiły w ofensywie a tam jest możliwa spora doza improwizacji i nadrabiania kreatywnością a środek pola i defensywa są stabilne.
Jeśli tylko Torres będzie w miarę regularnie strzelał, a nowi się sprawdzą to pierwsza trójka jest możliwa

Natomiast Arsenal czeka lekki szok po po sezonie, gdy RvP kopał do bramki wszystko co mu na nogę spadło to teraz w ataku będą zawodnicy dużo bardziej zależni od partnerów. Z Giroud można IMO fajnie pograć, przytrzyma piłkę, przepcha się wygra głowę, tylko musi mieć z kim grać.
Podolski w Koloni był takim "RvP dla ubogich", zobaczymy jak wytrzyma presję w Anglii.

axp
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: axp » 17 sie 2012, 13:09

PjtR pisze: Przewiduję top3: MC, MU, AFC, nie potrafię wskazać mistrza teraz, spadek Norwich, a dwa pozostałe to ciężko określić, najprawdopodobniej WBA i Latics. Lpool moim zdaniem w tym sezonie, tak jak i w poprzednim będzie niżej niż Toffies, a zespół Moyesa wydaje mi się, że może sporo namieszać.CFC, Spurs i NU będą o 4 miejsce walczyć.
Moim zdaniem nie ma szans na to, żeby Wigan spadło. W końcówce ostatniego sezonu grali bardzo dobrze, a teraz jeszcze wzmocnili się Ramisem, Miyaichim i Arouną Kone. Nawet jak odejdzie Moses to Japończyk powinien go zastąpić. Moim zdaniem spadnie Norwich, Reading i West Ham. W ogóle ciężko wskazać drużyny do spadku, bo nie widzę np. drużyny, która wyraźnie odstawałaby od reszty stawki. Mistrzem zostanie Manchester City, ponieważ ma najbardziej zgrany skład, a są jeszcze bliscy pozyskania De Rossiego, który z Yaya Toure i Silvą stworzyłby świetny tercet w środku pola. Drugie miejsce zajmie United, na trzecim skończy według mnie Chelsea, a o czwarte miejsce będą walczyć Arsenal, Newcastle, Tottenham i Liverpool. I wydaje mi się, że największe szanse na czwarte miejsce ma Arsenal.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 17 sie 2012, 13:09

PjtR pisze:tak, uważam, że Songa zastąpi Cazorla, no może hiszpan jeszcze wyżej gra, ale asyst minimum tyle samo złapie, a RvP Poldi z Giroud
Cazorla? Trochę mało defensywny jak na mój gust :roll:
Podolski jest za Arshawina, a Giroud na ten moment nie umywa się do RvP. Za samego RvP Arsenal musiałby ściągnąć ze 3 piłkarzy poprawiających jakość gry. Teraz po odejściu Songa i braku początku ligi z AVB CFC jest obok klubów z Manchesteru faworytem do majstra.
Arsenal będzie się bił o 4. miejsce z NU, THFC i może Liverpoolem.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 17 sie 2012, 13:14

Prawdę mówiąc nie wiem czy można mówić w Chelsea o braku zgrania, bo zupełnie nowym zawodnikiem w pierwszej jedenastce może być tylko Eden Hazard i ewentualnie Marko Marin, ale to raczej jako rezerwowy. Cała defensywa na chwilę obecną wydaje się że będzie taka jak w poprzednim sezonie, a w poprzednim sezonie co prawda zdarzały się błędy ale nie było tak źle. Mam nadzieję że Hazard z Matą zrozumieją się i liczę na ich wymienność pozycji. Do tego Torres i Sturridge na wykończenia akcji i na papierze wygląda to dobrze :P A co do Arsenalu, to bądźmy szczerzy że tak wysoko zakończyli dzięki RvP. Gdygby nie jego bramki Arsenal byłby w środku tabeli.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 17 sie 2012, 13:16

Song grał mało defensywnie ostatnio, ważniejszy w tym aspekcie jest Arteta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”