Premier League 2014/2015 - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Mistrzem zostanie

Man City
4
20%
Liverpool
3
15%
Chelsea
5
25%
Arsenal
3
15%
Everton
1
5%
Tottenham
1
5%
Man Utd
3
15%
ktoś inny
0
Brak głosów
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Premier League 2014/2015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 mar 2015, 21:48

Morrow, Pelle z Malagą też miał półfinał

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 mar 2015, 21:51

Diamen23 pisze:Morrow, Pelle z Malagą też miał półfinał
Raczej nie

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 02 mar 2015, 21:53

Diamen23 pisze:Morrow, Pelle z Malagą też miał półfinał
Ćwierćfinał, do półfinału niewiele zabrakło.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 mar 2015, 21:54

Do 93 minuty rewanżowego meczu miał :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 mar 2015, 22:20

Klopp i spółka go z tego półfinału wyleczyli. Trzeba oddać Pelle, że z hiszpańskimi ekipami lubił efektownie odpadać. Z Villareal ten niestrzelony karny Riquelme, z Malagą dramat z BVB w doliczonym czasie, z Realem tam z Lyonem w 1/8 chyba też było nerwowo i na styku do końca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2015, 22:36

ale Malaga z BVB chyba została przekręcona przez sędziego, nie? dobrze kojarzę?

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 mar 2015, 22:38

Morrow pisze:z Realem tam z Lyonem w 1/8 chyba też było nerwowo i na styku do końca.
Tak, Pjanić strzelił na Bernabeu bodajże na kwadrans przed końcem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 mar 2015, 22:58

właśnie się zastanawiałem potem czy na pewno to był półfinał, post pisany z telefonu :P Sorki za zamieszanie, pamięć zawodzi.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 mar 2015, 12:15

Morrow - wlasnie (przynajmniej mnie) nie o to chodzi ktore kluby wygrywalyby z ktorymi w bezposrednich meczach.

Ja mowie ogolnie o tym, ze dziwi mnie sytuacja w ktorej kluby maja naprawde duzo kasy a zatrudniaja nieodpowiednich trenerow czy kupuja pilkarzy z czapy za wielka kase.
No nie rozumiem i sie dziwuje!

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 mar 2015, 16:20

Akurat nie piłem konkretnie do Ciebie. Co do trenerów to pisałem wyżej, są goście, którzy mają to coś, że potrafią grać w pucharach, są tacy, którzy lepiej czują się w lidze. Akurat trenerzy w Anglii poza Mou do gigantów jeśli chodzi o przygotowanie zespołów do konkretnego pucharowego spotkania i rozgrywania dwumeczów nie należą.

Co do piłkarzy, którzy są sprowadzani za grube siano to tu też można różnie na to patrzeć. Jeśli chodzi o czołówkę to ja tu nie widzę wielkich dysproporcji w stosunku do innych bogatych zespołów w Hiszpanii, Francji czy Niemczech gdzie przecież też nie wszyscy odpalają. Bardziej można się czepiać tych słabszych angielskich drużyn, które wydają relatywnie dużo w stosunku do swoich konkurentów w innych ligach a nie przekłada się to na boiskową jakość.

Co do możnych to teraz wszyscy jadą po Di Marii, Falcao czy Ozilu a przecież kiedy odchodzili oni ze swoich klubów to były płacze i lamenty bo zabierano topowych graczy i te ruchy były oceniane jako świetne transfery. Przy transferze Mangali, gratulowano Obywatelom perspektywicznego obrońcy, który z Kompanym miał stworzyć najlepszą parę na świecie. Transferu Falcao zazdrościło choćby tu na forum wielu kibiców zespołów prezentujących się znacznie lepiej od MU. Takie prawa rynku, że nie wszyscy gracze "odpalają". To, że niektórzy kupieni za grube miliony błyszczą jak Matic, Fabregas czy Costa albo Sanchez a inni zawodzą jak wspomniani to nie jest kwestia tego, że Ci gracze są "z czapy" bo trudno tak o nich mówić, raczej tu dochodzi kwestia trudności w adaptacji do nowej ligi bądź nieodpowiedniej taktyki.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 mar 2015, 16:27

inni zawodzą jak wspomniani
Pragnę tylko wspomnieć że Ozil nie zawodzi;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 mar 2015, 16:58

Masz racje - piszac o pilkarzach z czapy pisalem raczej o sredniakach PL - mam wrazenie, ze gdyby tyle kasy mialy sredniaki PD to ta liga bylaby autentyczna potega (choc jest wielce prawdopodobne, ze wtedy hiszpanskie kluby tez olalyby szkolenie mlodziezy etc...).

Inna sprawa jest, ze o ile w Barcelonie problemy z obroncami pojawily sie dzieki absolutnie fatalnemu zarzadowi o tyle w UK kluby typu MU czy Arsenal maja braki tego typu od kilku lat i jakos nie jest to naprawiane (MU ze srodkiem pomocy - wlasciwie juz za Fergusona, ktory dzieki swojemu geniuszowi potrafil to jakos przeskoczyc; Arsenal z obrona a jeszcze bardziej z defensywnym pomocnikiem).
Transferu Falcao owszem zazdroscili wszyscy bo to swietny pilkarz, ale jesli sie popatrzy na wasz sklad to raczej oczywistym wydaje sie, ze kolejny napastnik wam nie byl potrzebny (oczywiscie nikt nie mogl przewidziec formy RVP).
Di Maria i Ozil to byly bardzo dobre transfery.

Nie wiem - mam coraz czesciej wrazenie, ze kluby PL coraz bardziej sa biznesem a coraz mniej klubami pilkarskimi. Stad np. nie jest problemem, ze Arsenal przez lata nic nie wygrywa bo generuje dochody.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 mar 2015, 17:42

Nie rozumiem tej rozkminy. Porównywanie PD do PL nie ma sensu. Kolejna dyskusja, która nigdzie nie prowadzi.

PL nie jest żadnym biznesem, tylko stwarza większe możliwości. Nie ma żadnego zbiorczego wzoru na to, dlaczego kluby grają jak grają. Natomiast stwarzane przez nie widowiska to już inna sprawa, bo tu in plus zawsze bedzie PL, choćby nie wiadomo jak ktoś głośno krzyczał, że od kasy w głowach się poprzewracało. Jak włączam mecz z dolnej tabeli PD to zasypiam, nie ma szans żeby dało się go obejrzeć do końca, chyba że ogląda się pod kątem jakiegoś zawodnika, talentu. Każdy wybiera to co lubi, nie ma sensu się spierać. Dlatego jest wybór.

Tak samo jak utarło się, że zawodnicy z PD nie aklimatyzują się w PL, to jest jakiś przesąd irracjonalny. Poziom ligi jest tak wysoki, że taki Di Maria czy Falcao nie mogą odpalić, bo nie gra się pół sezonu z ogórkami gdzie można sobie windować statystyki. Dlatego jak widzę zachwyt, że Messi strzelił 4 gole rywalowi i jest bogiem, to najpierw się wkurzałem i irytowałem, a teraz po prostu zostawiam to bez komentarza.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 mar 2015, 17:55

Prosze Cie Bassu. To nawet nie jest smieszne. Zawodnicy z PD nie aklimatyzuja sie w PL.
Przyklady z ostatnich lat:
Cazorla, Mata, Sanchez i moj ulubiony Michu. Cazorla byl niezly, Mata byl dobry ale nie az tak decydujacy jak w Chelsea a Michu byl wrecz przecietniakiem. Chyba standardem staje sie, ze jak zawodnik, ktory sobie radzil w PD idzie do PL to wszyscy sie spodziewaja, ze zaraz zatrzesie liga...
W PL zawodnicy sie nie aklimatyzuja bo sa zajezdzani jak Ozil albo sami nie wiedza co maja grac jak Di Maria - i tu wracamy do taktycznego dziwactwa.

Natomiast jezeli Ciebie bardziej interesuje mecz w ktorym 3 celne podania trafiaja sie raz na 20 minut, ale wszyscy zapierdzielaja i gryza glebe rowno to nic dziwnego ze wolisz spotkanie dolnej czesci tabeli PL niz PD.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 mar 2015, 17:59

Chyba sobie jaja robisz, że piszesz o Ozilu, Sanchezie i Macie jako o zawodnikach, którzy się nie aklimatyzują :rotfl4: Nie wiem też co masz do reszty, ale widać że ostatnio oglądałeś z PL tylko mecz o którym napisałeś.

BTW, ciekawe dlaczego tak Hiszpanom prędko do PL skoro w Hiszpanii gra się lepiej? Chyba nie posądzasz wszystkich piłkarzy, że lecą na hajs? Liga daje więcej możliwości i konkretne cele, są na to statystyki, ale rzeczy o których rozmawiamy są tak oczywiste, że szkoda czasu. Betonowa Hiszpania dopiero w tym roku wykreowała może z 4 topowe drużyny, reszta to przepaść.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”