Abramowicz - Strona 12

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 lip 2008, 22:38

Chwilunia, halo. Bo dyskusja zmierza w strone głebokiego odbytu. Wy sugerujecie, że ja twierdze ze kradziez jest moralna, a bardziej dokładnie że kradzieże (rzekome) Abramowicza sa moralne. Oj bardzo nieładnie i niesprawiedliwe, szczegolnie gdy postawiłem sprawe bardzo jasno juz w drugim swoim dzisiejszym poscie. Moge byc naiwny, ale Was nie posadzam o brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. Fakty panowie, fakty odnosnie wyroków. Nie rewelacje gazetowe (pogrubić? pogrubie). I tu (nie tylko tu) Chlopaczku dla mnie wyrok sadowy nie jest dodatkiem. Tak zostałem wychowany, ukształtowany i mam w sobie duże pokłady pokory do wyroków sadowych. Nawet posiadajac szczatkowa wiedze o tym co sie wyrabia/ło w Polsce czy Rosji.

Innymi słowy. Nie twierdze, że Abramowicz jest niewinny i nie dopuscił sie przytoczonych czynów. Twierdze natomiast, że nikt mu tego nie udowodnił. Prosciej juz nie potrafie.

Moze powroce do dyskusji jak zobacze Abramowicza za kratkami, badz wydane za nim listy gończe. Teraz twierdze, że obarczanie kibiców Chelsea za to, że kibicuja swojej druzynie nie majac wpływu na decyzje "góry" jest strasznie debilne. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2008, 22:49

Kto cos sugeruje ze Ty sugerujesz Babel?Bo na pewno nie ja.

Jezeli naprawde Roman sie przyznal do zarzucanego mu czynu jak napisal rkoeman to sprawa dla mnie jest jasna.I wtedy naprawde wyrok sadu jest tylko dodatkiem skoro sam Roman wie ze jest zlodziejem.
Bo chyba o to sie tutaj rozchodzi czy jest nim czy nie jest.Albo ja cos pominalem i moja poprzednia wypowiedz byla strzalem w powietrze.
Samo zagadnienie jego kasy i co z nia robi niezbyt mnie interesuje.Bylbym hipokryta gdyby mi to przeszkadzalo.Berlusconi z tego co wiem tez nie ma na koncie zadnego prawomocnego wyroku skazujacego.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2008, 23:44

mnie nie interesuje kto co robi z kasa ale skad ja ma juz tez

babel - nigdzie nie napisalem ze uwazasz iz kradziez jest ok. wszak uwazam cie za osobe normalna. tlumacze tylko ze niektorych nie da sie skazac a wiadomo ze na to zasluzyli. zreszta kiedys zmieni sie wiatr z kremla i roman odpowie za kilka spraw. na razie trzyma kilku oficerow bylego kgb w szachu wiec ma spokoj

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 12 lip 2008, 1:41

Narazie jest czlowiekiem Władimira i ma spokoj:] Mozesz go tam nazywac złodziejem(chociaz skoro wyroku nie ma, to zlodziejem nie jest). Jak dla mnie zajebiscie ze w Rosji pozwolono pewnym ludziom na wzbogacenie sie i przynajmniej uniknieto powrotu komuny. Abramowicz to łebski koles, a 1 milion ukrasc trzeba. Nie wierze w uczciwych biznesmenow(Gates tez cos tam skopiowal od Jobsa)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lip 2008, 2:25

Piotr kolejny raz mnie zadziwil :spoko:

edit: precz z komuna.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lip 2008, 12:36

pierwszy milion trzeba ukrasc

a ja musze walczyc z glupota. piotr! niezle smiedzisz.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 13 lip 2008, 11:45

Większosc wielkich milionerow duza czesc swojego majątku zdobyla nielegalnie lub niemoralnymi podstępami. Czy to Gates, Berlusconi czy Roman. Ty oczywiscie na podst. jednego czy 2 artykulow grzmisz w kazdym watku o Abramowiczu ze to zlodziej. Dla mnie to po prostu szczwany koles ktory wykorzystal swoje 5 minut. Dla jednych jest zlodziejem, a dla innych bogiem(tak twierdzi 20% mieszkancow Czukotki). Niezle smiedzisz

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 13 lip 2008, 11:55

No przepraszam, ale porownywac Gates'a do Silvio czy Romana, to juz przesada -_-'

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2008, 11:58

Nie powiesz mi, ze jak zobaczyłeś cene Windowsa to nie pomyślałeś, że to złodziejstwo :lol2:

to taki żart oczywiście, z góry uprzedzam zanim ktoś mi zacznie różnicę pomiędzy Billem a Romanem wypisywać :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 lip 2008, 12:15

to jest takie typowo polskie myslenie - wiekszosc zdobyla pieniedze nielegalnie...

nieprawda. wiekszosc zdobyla pieniadze normalnie. a biedni i zawistni ludzie uwazaja ze na pewno jakos oszukiwali

Awatar użytkownika
Jenko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jenko » 06 wrz 2010, 17:33

becks pisze:Wedlug mnie to polityka transferowa jest najlepsza w AS Monaco
a moim Athletic Bilbao, chyba poza Realem Madryt jedyny Klub który od zawsze gra w primera division.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Abramowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 wrz 2010, 18:39

Jesteś w błędzie. Grono to uzupełnia naturalnie FC Barcelona.

Swoją drogą Romanowi chyba się trochę znudziła zabawka :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 wrz 2010, 20:48

Swoją drogą Romanowi chyba się trochę znudziła zabawka :wink:
Czemu tak sądzisz ? Bo nie wydaje wielkich milionów na transfery i dał się przyćmić Real & City w ostatnim czasie ?

Dosyć często oglądam angielską, w tym Chelsea, i nic nie wskazuje na to iż Romanowi znudziła się ta 'zabawka'.
Jest obecny niemal na każdym spotkaniu, a realizatorzy chętnie ukazują jego emocję i gestykulację na loży Vipów.

Zrobił z angielskiego średniaka potęgę przez kilka pierwszych lat inwestując miliony w infrastrukturę oraz transfery.
Teraz spija śmietankę z ustabilizowanego klubu który co by nie było, jest mistrzem Anglii

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 wrz 2010, 21:13

kaczy pisze:Czemu tak sądzisz ? Bo nie wydaje wielkich milionów na transfery i dał się przyćmić Real & City w ostatnim czasie ?
Niezupełnie.
kaczy pisze:Teraz spija śmietankę z ustabilizowanego klubu który co by nie było, jest mistrzem Anglii
Wydaje mnie się czy głównym celem od początku było zwycięstwo w Lidze Mistrzów?

Oczywiście Abramowicz zrobił bardzo wiele, ale ostatnie transfery jakoś do mnie nie przemawiają. Kadra na moje oko jest raczej wąska (choć w Barcelonie jest podobnie, ale ufam naszej młodzieży, której nie bierze się pod uwagę w większości wyliczeń) i nie dawałbym The Blues większych szans w LM niż przed rokiem. Nie oznacza to oczywiście, że szans im nie daje, ale oczekiwałbym od Romana bardziej konkretnych ruchów. Niedługo potrzebny będzie ktoś w miejsce Drogby i nie należy tego odkładać bo można się postawić pod ścianą.

Tak czy siak jakbyś chciał kontynuować dyskusję to odpowiadaj w temacie o Chelsea. Na temat Romana napomknąłem tylko mimochodem. Może zbyt kategorycznie ująłem moje wątpliwości, ale patrząc na bilans ostatniego okienka w wykonaniu The Blues jestem naprawdę zaskoczony.

tores916
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tores916 » 21 cze 2011, 19:32

w sezonie 2011/2012 chelsea wygra lige mist

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”