Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 114

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2007, 23:35

Sytuacja się nieco skomplikowała. Jeden transfer byłby sensowny, choć może być problem. Lita? Chyba kokosów nie trzeba byłoby wyłożyć. Ale to też piłkarz jak na razie perspektywiczny, ale bez konkretnego dorobku. A po drugie to chyba wciąż się leczy.

Anelkę widzę tak samo jak Manumef, tzn. że w ogóle go nie widzę w koszulce Diabła. Piłkarsko może i by pasował, ale po krótkiej lustracji jego przeszłości muszę być na nie :wink:

Na Huntiego raczej nie ma szans. Zwłaszcza, że on raczej by nie chciał siedzieć na ławce, a po powrocie Rooney'a z grą mogłoby być różnie. A Tevezowi, czy Louisowi też taka rola nie przypadnie do gustu.

Obejrzałem wreszcie w całości mecz z Kogutami i nie jestem aż takim pesymistą jak niektórzy. Diabły wbrew niektórym opiniom miały przewagę przez większą część spotkania. Właściwie kłopot był z tworzeniem klarownych sytuacji i może grą na skrzydłach. Znowu podobała mi się praca Hargreavesa i Carricka. No i Vidic świetny występ zanotował.
I dokładnie przyglądając się jeszcze raz golowi Naniego trzeba odnotować, że wkład w gola miał Tevez, który chyba jeszcze musnął tę piłkę.

Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 29 sie 2007, 11:22

Cris7 pisze:I dokładnie przyglądając się jeszcze raz golowi Naniego trzeba odnotować, że wkład w gola miał Tevez, który chyba jeszcze musnął tę piłkę.

Mial i to wedlug mnie duzy bo pilka odbila sie od jego glowy (czy tez barku) i zmienila parabole lotu co skutecznie utrudnilo/uniemozliwilo skuteczna interwencje Robinsonowi. Ogladajac powtorki nawet wydawalo mi sie ze gdyby nie Tevez to Robinson by ten strzal obronil.

Cris7 pisze:Diabły wbrew niektórym opiniom miały przewagę przez większą część spotkania.
Ale z tej przewagi nic nie wynikalo bo dobrych sytuacji do zdobycia bramki praktycznie nie bylo. Bo o ile np w meczu z City ManUtd mial i przewage i sytuacje a brakowalo tylko skutecznosci to w meczu ze Spurs mial tylko przewage z ktorej tak za dobra sprawe nic nie wynikalo.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 29 sie 2007, 12:59

IMO najlepszym wyjściem będzie kupno Huntelaar'a. W końcu w trakcie sezonu można popracować nad transferem Sahy, każdy dostałby szanse gry w trakcie sezonu. Nie można wykluczyć że jeszcze ktoś dozna kontuzji i nie możemy zostać z jednym bądź bez żadnego napastnika. Miejmy nadzieję że nas jeszcze zarząd United zaskoczy jakimś transferem-ale było naprawdę cudownie gdyby Klaas-Jan pojawił się na Old Trafford- jako że jestem zwolennikiem sprowadzenia tak bramkostrzelnego zawodnika.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 sie 2007, 17:12

Moim marzeniem jest sprowadzenia Berbatvoa, nie doceniałem tego zawodnika, do ostatniego meczu MU z Tottnehmem...ale chyba nici z tego.
osobiscie wydałbym 13 milonów na Martinsa, nie jest to porazajaca kwota jak na tego gracza.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2007, 17:39

Tottenham w ostatnich tygodniach odrzucił ofertę United - tak twierdzi agent piłkarza. Z Huntelaarem sprawa mogłaby być jeszcze trudniejsza. Z przyczynyn, które już wymieniałem. Pieniądze + rola w zespole. Sam zawodnik również w czasie tego okna deklarował, że jeszcze przynajmniej przez sezon chce grać w Holandii. Wiem, że takie deklaracje składane są często, a później piłkarze i tak robią inaczej, ale akurat Klasowi wierzę.
A skąd wziąłeś cenę 13 mln za Martinsa? Wydaje mi się to dość mało, zwłaszcza gdy chodzi o Manchester United :roll:

Z szatni rywala:

Andy Cole nie zagra w sobotę na Old Trafford. Można się było tego spodziewać, bo nie jest jeszcze przygotowany do sezonu. Keane&Yorke&Cole? To byłoby za dużo :) Bo przecież ilu "rywali" można oklaskiwać na stojąco? :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 sie 2007, 17:50

Martins ma w kontrakcie klauzule...wpisana kwote 13 milionów, wiec jesli ktos ja uruchomi to go kupi...dla mnie to nie porazajaca kwota.
Co do Berbatova, mówi sie, ze w piatek ma zostac złozna jeszcze jedna ostateczna oferta, wydaje sie, ze albo on albo nikt.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 30 sie 2007, 11:32

Już w sobotę o 18-00 Manchester United podejmie na Old Trafford ekipę Roya Keane'a .

Co do meczu to wydaje mi się że, mimo wszystko po ostatnim meczu Manchester się odblokował i zacznie w końcu dziurawić siatki. Po ugotowaniu "kogutów" przyszedł czas na Sunderland. O wynik jestem spokojny i myślę że, upieczemy Czarne koty w naszym piekle.

Fakt faktem obiektywny nie jestem ale co zrobić.

Co do napastnika który miałby zasilić United , widziałbym w tej roli kogoś dobrze grającego głową np. Benni McCarthy nieźle gra głową.
Berbatov raczej można o nim zapomnieć. Szansa aby go "łyknąć" była tylko wtedy gdy jeszcze był w Leverkusen teraz to już jak to się mówi po ptokach.
W zeszłym sezonie dobrym posunięciem było wypożyczenie Henki Larsona więc może i w tym coś takiego będzie miało miejsce (wątpię). Jeśli miałby ktoś przyjść to według mnie musi być z Premiership aby z miejsca mógł wskoczyć do składu. Oczywiście Anelka to nie jest ktoś kto mógłby grać w United. Martins mi się jakoś nie widzi kolejny niezbyt dobrze grający głową napastnik...(171cm wzrostu)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sie 2007, 12:52

Anelka podpisal nowy kontrakt w Boltonie tak wiec odpada. Sadze, ze gramy tym co mamy, nikogo juz nie kupimy;]

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sie 2007, 18:26

Co do transferu napastnika na Old Trafford to wybrał bym kogoś z dwójki Berbatov , Huuntelar ze wskazaniem na tego drugiego. Huuntelar to zawodnik który potrafi strzelać kilkanaście bramek w sezonie a do tego potrafi grac głową.

Teraz MU - Sunderland. myślę że zwycięstwo z Tottenhamem odblokuje niemoc strzelecką jaką zaprezentowali zawodnicy Manchesteru w pierwszych 3 kolejkach i strzela w meczu z Sunderlandem kilka bramek. Bardzo fajnie wygląda także duet Carrick Hargrevs. No i oczywiście fajnie znowu będzie zobaczyć Keano na Old Trafford.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 sie 2007, 19:09

Nie będzie napastnika bo i po co. Marzyłem jak wielu o Huntelaarze ale przyjscie Teveza definitywnie wykluczylo ten transfer, podobnie transfer Berbatova. Rooney leczy sie szybciej niż można było przypuszczac, Saha juz jutro ma byc na lawce, mozliwe, że Anderson również. Ronaldo nie zagra jeszcze tylko z Sunderlandem. Powinno byc dobrze. Mam nadzieję, że fala kontuzji i niemoc strzelecka juz za nami choc jedna bramka Naniego do tego nie przekonuje.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 01 wrz 2007, 0:43

No i po okienku nowy napadzior nie przyszedł szkoda że, Ole nie może kontynuować kariery. Na DP pisują że, może zostać trenerem na Old Trafford.
Nie mam nic przeciwko. :twisted:
Co do Olego to najbardziej zapamientałem (z jego kariery) jego powrót po kontuzji na DP jakąś sąde trzepneli nawet. :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 wrz 2007, 11:11

Sir Keano pisze:Na DP pisują że, może zostać trenerem na Old Trafford.
Nie mam nic przeciwko. Twisted Evil

Pierwszej drużyny :shock: ?

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 wrz 2007, 11:43

kaczy pisze:

Trenerem napastników.

Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Ferdinand, Vidic, O'Shea, Evra, Silvestre, Fletcher, Eagles, Carrick, Scholes, Hargreaves, Nani, Anderson, Giggs, Saha, Tevez.

Jak pisał Morrow, możemy spodziewać się takiej samej jedenastki jak w meczu z Tottenhamem. Cieszy powrót Saha i Andersona. Jeśli do przerwy wynik nie będzie dla nas korzystny (oby nie) Ferguson pewnie zdecyduje się wprowadzić kogoś z dwójki Saha - Anderson. I tu moja wątpliwość o ich zdrowie, bo podopieczni Keano to rzeźniki jakich mało.
Mam nadzieję, że mecz ze Spurs był przełomowy i mimo, że styl w jakim zagrali zawodnicy nie jest optymistyczny, to jakoś ta bariera nieskuteczności została przekroczona i teraz będzie tylko z górki. W dodatku już niedługo wracają Ronaldo i Rooney. Wszystko idzie w dobrą stronę :wink: A ja spodziewam się potknięcia Chelsea w meczu z Villą, choć najważniejsze to skupić się na własnych wynikach.

Keano, witaj w piekle! :twisted: :wink:

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 01 wrz 2007, 11:50

Mefiu pisze:
kaczy pisze:

Trenerem napastników.

Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Ferdinand, Vidic, O'Shea, Evra, Silvestre, Fletcher, Eagles, Carrick, Scholes, Hargreaves, Nani, Anderson, Giggs, Saha, Tevez.

Jak pisał Morrow, możemy spodziewać się takiej samej jedenastki jak w meczu z Tottenhamem. Cieszy powrót Saha i Andersona. Jeśli do przerwy wynik nie będzie dla nas korzystny (oby nie) Ferguson pewnie zdecyduje się wprowadzić kogoś z dwójki Saha - Anderson. I tu moja wątpliwość o ich zdrowie, bo podopieczni Keano to rzeźniki jakich mało.
Mam nadzieję, że mecz ze Spurs był przełomowy i mimo, że styl w jakim zagrali zawodnicy nie jest optymistyczny, to jakoś ta bariera nieskuteczności została przekroczona i teraz będzie tylko z górki. W dodatku już niedługo wracają Ronaldo i Rooney. Wszystko idzie w dobrą stronę :wink: A ja spodziewam się potknięcia Chelsea w meczu z Villą, choć najważniejsze to skupić się na własnych wynikach.

Keano, witaj w piekle! :twisted: :wink:
Gdzie 95 % stadionu będzie dłubać kozy :lol: Keano sam gadał, że kibice ManU są do kitu, o kibicach Sunderlandu mówił zupełnie odwrotnie. Kibice nie grają, ale to tak o tym waszym piekle ...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 wrz 2007, 13:25

Ja też nie mam nic przeciwko temu aby Ole został trenerem naszych napastników. Najbardziej mnie cieszy powrót Andersona , mam taką nadzieje ze Alex wpuści go na ostatnie 15 minut bo chciałbym zobaczyć jak będzie wyglądać jego gra w Manchesterze. Co do Keano Alex na pewno będzie chciał udowodnić swoją wyższość nad nim i wygrać mecz pewnie i wysoko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”