Liverpool (zbiorczy) - Strona 118

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 19:39

amolinn pisze:To czemu piszesz że nie mają szans w przyszłym sezonie? Zdecyduj się w końcu.
napisałem to na podstawie tych czterech sezonów pod wodzą Beniteza które bacznie śledzę...

Arsenal ma specyficzną politykę transferową. Po za tym Wenger potrafi na pojedynczego piłkarza wydać grubą kasę tylko musi mu naprawdę wpaść w oko.

teraz się z tobą zgodzę

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 19:45

Finały ostatnich 4 lat:

2007- Milan-Liverpool
2006- Barcelona-Arsenal
2005- Liverpool-Milan
2004- Porto-Monaco

Jak widzisz w ciągu 4 lat pracy osiągnął 2 Finały Ligi Mistrzów, w tym raz The Reds wznieśli Puchar. To jest nie lada wyczyn wątpię, czy jeszcze któryś z urzędujących trenerów może poszczycić się takim dorobkiem.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 19:54

Kubańczyk pisze:No bo wydaje..... Rolling Eyes
A co do tych niby "super hiper gwiazd"sprowadzanych na Anfield,jak uważasz że Pennant jest klasowym piłkarzem to wiesz.Jedyny tak naprawde zawodnik wart wydanych pieniędzy to Torres,i robiący dużą robote Kuyt,oraz reina,który jest solidnym bramkarzem.
Liverpool ma zA słabą ławke na walkę o mistrzostwo Premier League
ale z takim składem powinien raz co najmniej włączyć się do walki o mistrzostwo :D

Hanni pisze:Jak widzisz w ciągu 4 lat pracy osiągnął 2 Finały Ligi Mistrzów, w tym raz The Reds wznieśli Puchar. To jest nie lada wyczyn wątpię, czy jeszcze któryś z urzędujących trenerów może poszczycić się takim dorobkiem.

zgadzam się ze to jest wyczyn tylko inne drużyny walczą na kilku frontach a nie tylko na jednym... :D

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 25 kwie 2008, 19:56

romantyk emil pisze:od kąd
Zanim zaczniesz dyskusję, naucz się pisać po polsku.
romantyk_emil pisze:tylko nie wyskakujcie mi że Chelsea wydaje grube miliony na piłkarzy od kąd jest Romek Very Happy Very Happy

Czemu to niby mam nie mówić o rzeczach niewygodnych?? Bez Romka Chelsea byłaby klubem wielkości Villans albo Toffies.

Chelsea wzmocniła się za Romka (4 sezony) za 500 mln funtów. Jest powiedzmy 20 graczy w szerokiej kadrze (zakładam, że kogoś tam mieliście wartościowego). Daje to średnio 25 milionów za jeden transfer. Możnaby zrobić zespół światowego formatu, odpowiednio wydając kasę. Nazwiska chyba każdy potrafi wymienić. Lepsze niż FM, nie. ;)Tymczasem w zeszłym sezonie udało wam się wygrać Carling Cup. Brawa się należą za spektakularne osiągnięcie. :rotfl4:

Komentować historii mi się nie chce, sami fani LFC sądzą o tym tyle:

http://www.youtube.com/watch?v=_BxIYJVH4g8

Oczywiście w kwotach nie podałeś, że Bellamy poszedł z zyskiem, Sissoko także. Przez 4 sezony Benitez wydał tak naprawdę 80 mln funtów, niewiele więcej niż taka Villa czy Portsmouth. W Chelsea chyba tylko dzięki Robbenowi Abramowicz napełnił sakiewkę. Jestem ciekawy, co zrobi Chelsea jak nie będzie Romana. Chyba każdy zna odpowiedź.
romantyk emil pisze:Liverpool zapewne i w przyszłym sezonie w Premiership nic nie osiągnie oprócz 4 miejsca o które coraz mu ciężej z sezonu na sezon bo Everton jest coraz lepszą drużyną... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Miejsca Liverpoolu za Beniteza: 5, 3, 3. Nie wiem, gdzie ty tu 4 widzisz.

Everton może i jest coraz lepszy, ale do LFC dużo mu brakuje, ostatnie derby to pokazały.

Nie wiem po co się rozpisałem. Przecież z dzieciakiem rozmawiam. :roll:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 19:57

romantyk_emil pisze:zgadzam się ze to jest wyczyn tylko inne drużyny walczą na kilku frontach a nie tylko na jednym...
A niektóre także na jednym ;)
Liverpool taką drużyną nie jest. 4 miejsce w Premiership to jest duże osiągnięcie biorąc pod uwagę ich zaangażowanie w Ligę Mistrzów. Popatrz jaki problem we Włoszech ma Milan.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 20:05

some1 pisze:sezonie udało wam się wygrać Carling Cup

nie tylko Carling Cup ale jeszcze F.A. Cup widać jak sie znasz na angielskij piłce heh 8) :lol: :lol:
some1 pisze:helsea wzmocniła się za Romka (4 sezony) za 500 mln funtów. Jest powiedzmy 20 graczy w szerokiej kadrze (zakładam, że kogoś tam mieliście wartościowego). Daje to średnio 25 milionów za jeden transfer.

jak się ma kasę to się wydaje... chyba każdy tak człowiek ma

some1 pisze:Miejsca Liverpoolu za Beniteza: 5, 3, 3. Nie wiem, gdzie ty tu 4 widzisz.

może i nie czwarte ale zawsze dalekie od 1 :o :o

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 20:05

some1 pisze:Chyba każdy zna odpowiedź.
Podzieli los Leeds ;)

some1 - co racja to racja. Za 500 baniek to można sobie prawdziwego managera zagrać. Ale nie należy zapominać o tym, że w tym sezonie The Blues ma szanse zarówno na LM oraz Ligę. Wspomnę także o 2-letniej dominacji tego klubu. Podkreślić należy, że jest to klub bez historii. Dwa tytuły no i jak to większąć Anglików opisuje-jest to zasługa właśnie tych 500 baniek.

Ale są pozytywy i negatywy. Do tych drugich można zaliczyć wyrzucenie Jose (wbrew woli fanów) i tak naprawdę przejęcie sterów przez kogoś kto nie ma pojęcia o trenowaniu i zarządzaniu. Nie jest to Avram. Jest to Abramovich.
romantyk_emil pisze:jak się ma kasę to się wydaje... chyba każdy tak człowiek ma
Nie. Wenger nie.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 20:11

Hanni pisze: Ale są pozytywy i negatywy. Do tych drugich można zaliczyć wyrzucenie Jose (wbrew woli fanów) i tak naprawdę przejęcie sterów przez kogoś kto nie ma pojęcia o trenowaniu i zarządzaniu. Nie jest to Avram. Jest to Abramovich.

wyrzucenie Jose z klubu było najgorszym posunięciem Romka w całym jego życiu zapewne, bo Jose gwarantował sukcesy

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 25 kwie 2008, 20:15

romantyk_emil pisze:
some1 pisze:sezonie udało wam się wygrać Carling Cup

nie tylko Carling Cup ale jeszcze F.A. Cup widać jak sie znasz na angielskij piłce heh 8) :lol: :lol:
some1 pisze:helsea wzmocniła się za Romka (4 sezony) za 500 mln funtów. Jest powiedzmy 20 graczy w szerokiej kadrze (zakładam, że kogoś tam mieliście wartościowego). Daje to średnio 25 milionów za jeden transfer.
Mała różnica, jak na klub wydający tyle to i tak mało.

jak się ma kasę to się wydaje... chyba każdy tak człowiek ma

Buehehe, Roman rozdaje tą kasę, bo zysku z tego na pewno nie będzie mieć. Już pewnie miliard wydał (licząc pensje) ile jeszcze będzie kura znosząca złote jajka? 5 lat, 10?? To i tak byłoby dużo, później Romek będzie przeklinany jak właściciele Leeds. ;] I skończy się "wielka czwórka".

Co do tytułów w tym sezonie: nic nie zostało wygrane, faworytem do mistrza są mancs i ciężko będzie The Blues nawiązać walkę. Jak stracą punkty w najbliższym meczu, spokojnie będzie można powiedzieć, że United obroni tytuł. W LM też nie jest pewny finał, a co dopiero zwycięstwo. A mogliście mieć pewne Community Shield. ;]

BTW: Nabijacz postów z ciebie, dzisiaj już 38. Naprawdę myślisz, że jak dobrniesz do 1000. to twoje myśli staną się mądrzejsze?? Wątpię.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 20:28

some1 pisze:Buehehe, Roman rozdaje tą kasę, bo zysku z tego na pewno nie będzie mieć. Już pewnie miliard wydał (licząc pensje) ile jeszcze będzie kura znosząca złote jajka? 5 lat, 10?? To i tak byłoby dużo, później Romek będzie przeklinany jak właściciele Leeds. ;] I skończy się "wielka czwórka".

na transferach może zysku niema ale na czym innym zapewne ma... może Chelsea nie skończy tak jak Leeds :D
some1 pisze:Co do tytułów w tym sezonie: nic nie zostało wygrane, faworytem do mistrza są mancs i ciężko będzie The Blues nawiązać walkę. Jak stracą punkty w najbliższym meczu, spokojnie będzie można powiedzieć, że United obroni tytuł. W LM też nie jest pewny finał, a co dopiero zwycięstwo. A mogliście mieć pewne Community Shield. ;]
A jak wygra coś w tym sezonie to zmienisz zdanie...

BTW: Nabijacz postów z ciebie, dzisiaj już 38. Naprawdę myślisz, że jak dobrniesz do 1000. to twoje myśli staną się mądrzejsze?? Wątpię.
nie nabijam postów tylko siedzę na kompie cały dzień bo jestem chory i zamieniam z ludźmi poglądy,ale widzę ze ci się to niepodoba...trudno

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 20:45

romantyk_emil pisze:na transferach może zysku niema ale na czym innym zapewne ma... może Chelsea nie skończy tak jak Leeds
Szczerze mówiąc taki scenariusz jest bardzo mało prawdopodobny biorąc pod uwagę zainteresowanie krajów Arabskich, Romek zawsze może klub sprzedać.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 20:53

some1 pisze:BTW: Nabijacz postów z ciebie, dzisiaj już 38. Naprawdę myślisz, że jak dobrniesz do 1000. to twoje myśli staną się mądrzejsze?? Wątpię.

widzę ze ty też sobie dobijasz bo masz już 35 postów

Szczerze mówiąc taki scenariusz jest bardzo mało prawdopodobny biorąc pod uwagę zainteresowanie krajów Arabskich, Romek zawsze może klub sprzedać.
zgadzam się w zupełności z kolegą, w razie dalszej chęci inwestowania pieniędzy przez Romka w Chelsea można w końcu klub sprzedać jakiemuś bogatemu inwestorowi...

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 02 maja 2008, 15:51

Pomijam żenadę o góry i piszę o czym mam napisać.

Wpłynęła oficjalna oferta za Barry'ego z Aston Villi (10 mln funtów albo piłkarz, którego nazwiska nie ujawniono [pewnie Carson albo Crouch]). Byłbym zadowolony z takiego obrotu sprawy, chociaż wolałbym aby to Carson odszedł, Crouch ma za sobą przyzwoity sezon i przydałby się w klubie).

Barry potrafi grać na lewej obronie i lewej pomocy, więc byłby bardzo przydatny. Oczywiście w klubie gra na środku pomocy, tam go nie widzę, chyba że Alonso odszedłby... Z drugiej strony są tam Lucas, Mascherano, Gerrard, młody Plessis i wracający do klubu Guthrie.

Wg Daily Mail (wiarygodne źródło) interesujemy się całą piłkarzy: Lennon, Bentley, Degen, Villa, Jones z Sunderlandu, dzisiaj nawet pojawiła się plotka o Abidalu z Barcelony... Pewnie nazwisk jest o wiele więcej, ale te są znane prasie i najczęściej wymieniane... Mam nadzieję, że nie zostaniemy wzmocnieni tzw. squad players czyli graczami szerokiej kadry jak w/w Degen. :roll:

Benitez zostaje w klubie na następny sezon (tak powiedzieli Hicks & Gillett), mimo to z pracą wiązani są Jose Mourinho (z jakim klubem on nie jest łączony) i Sven-Goran Ericsson, były już manager Citizens.

BABU 1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BABU 1 » 02 maja 2008, 21:55

witam wszystkich zgromadzonych w tym temacie kibiców Liverpoolu.Jestem BABU 1 i od 7 lat liczy się dla mnie tylko FC Liverpool.Jestem na tym forum nowy.

Oczywiście Aston Villa Barry'ego ławto nie odda.Ponadto spekulacje te mozno zdenerwowały Martina O'Neilla, który jednak przyznał ż Liverpool jest zainteresowany także wymianą. Barry a w zamian na Villa Park przeniósłby się jeden z piłkarzy Liverpoolu i prawdopodbnie byłby to Scott Carson.

Czytałem że Guthrie co prawda wraca, ale ma być znów wypożyczony albo nawet sprzedany,a swoje zainteresowanie nim przejaiwa nie tylko Bolton ale i również Middlesbrough.

Wydaje mi się że w lecie na Anfield dojdzie do małej reowlucji. Jest kilku piłkarzy którzy na Anfield już nie pokażą nic.Do odstarzału zaliczam: Riise,Woronina,Kewella. Możliwe że odejdą jeszcze Carson,Finnan,Alonso,Pennant i Crouch chociaż nie chciałbym żeby ta 5 nas opuściła gdyż w tym sezonie radzą sobie oni nawet dobrze, a Carson w AV wręcz wyśmienicie.

Potrzeba nam przede wszystki skrzydłowych i npastnika do pary z Torresem. Marzy mi się atak Villa - Torres, ale Villa raczej wybierze klub hiszpański albo któryś zespół z Londynu , a chcą go trzy: Arsenal,Tottenham i Chelsea. W lecie chciałbym 4-5 nowych zawodników w kadrze a najbardzie to Villę,Bentleya,Manciniego i 2 piłkarzy do uzupełnienia jak np.Degen.

Pozdrowienia !
BABU 1[/quote]

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 02 maja 2008, 22:50

some1 pisze:Crouch ma za sobą przyzwoity sezon i przydałby się w klubie
Pytanie tylko, czy Peter bedzie chciał dalej grzać ławe w najlepszym wypadku. Może to zasadniczo odsunąć jego szanse na reprezentacje.
BABU 1 pisze:.Degen.
DEGEN ? :shock: Przecietniaków u was dość :).
BABU 1 pisze:Do odstarzału zaliczam: Riise,Woronina,Kewella
Co do Andrzeja, to nie wydaje mi sie. Lubi go Benito, daje mu dużo szans, a ten jak gra, to mimo wszytko, dość często bramki strzela. (często jak często, ale ma ich tyle co np. Babel ;))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”