Liverpool (zbiorczy) - Strona 119

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
some1
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 04 maja 2008, 19:10

Kolejny mecz za nami: wygrana z City 1:0 po strzale Torresa. Było znacznie więcej szans, głównie dla LFC, jednak Hart znowu świetnie bronił. A Torres ma jeszcze szanse na v-ce króla, jak zagra z Tottenhamem.

Pierwsza połowa mizerna w wykonaniu obu zespołów, druga bardzo dobra w wykonaniu graczy obu drużyn.

W Liverpoolu zachwycił Reina-wyciągnął strzał Benjaniego z wolnego. Dobry mecz zagrali Mascherano, Gerrard oczwywiście, strzelec bramki Torres i Carragher. Więcej zaś spodziewałem się od Babela, miał swoje szanse na bramkę, jednak coś nie miał dnia Holender.

Ostatni mecz na Anfield w tym sezonie. Czas na pojedynek hiszpańskich trenerów na koniec sezonu: Benitez kontra Ramos na WHL.

Zapomniałbym: Kibice City protestowali przeciwko zwolnieniu Svena... Całkowicie słusznie, bo w jeden sezon z średniaka nie da się zrobić zespołu stworzonego do sukcesów. Shinawarta za dużo wymaga od Szweda, który zrobił kawał dobrej roboty. Widziałem sporo meczów City i jestem pod wrażeniem warsztatu. Ładnie się kibice zachowali, kiedy Didi Hamann wchodził na boisko, zasłużone brawa dla Niemca za poświęcenie w barwach LFC.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 maja 2008, 20:20

Powoli zbliża się koniec sezonu, to jeszcze nie czas na podsumowania ale musze coś napisać o Torresie :wink:

To co 'el Ninio' zrobił w tym sezonie to magia. Muszę się przyznać że kiedy występował w Atletico to trochę go nie doceniałem i uważałem że to tylko kibicie Atletico widzą w nim takiego zajebistego gracza, bo nie mieli legendy kluby od dawna. Ale po pierwszym sezonie Hiszpana w EPL zmieniłem o nim zdanie i biję się w piersi :wink: Póki co wyrównał rekord Nistelroya a kto wie, może jeszcze go pobije. Zawodnik który z meczu na mecz utwierdza fanów L'poolu że zasłużył na noszeni '9' na plecach po takich legendach klubu jak Rush czy Fowler :] Takiego zawodnika ostatnimi czasy brakowało w zespole z miasta Beatles'ów.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 maja 2008, 13:50

Torres, Torres, wszędzie Torres... :D Owszem, znakomity piłkarz, świetny nabytek, ale ostatnio to nie on jest, według mnie, najlepszym graczem "The Reds", ale Kuyt. Holender złapał formę, a jego wolej w meczu z Man City był świetny. Tak, jak nie kibicuję Liverpoolowi, tak fajnie by było jakby ten strzał Kuyta wpadł, bo byłby piękny gol...

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 08 maja 2008, 23:27

http://redlog.pl/2008/05/08/transfery-c ... tu-klamie/

Cała prawda o wielkim Benitezie i LFC.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2008, 23:44

Bardzo ciekawy artykuł. Na pierwszy rzut oka Mu zawsze wydawało się 10 razy bogatszym klubem od Liverpoolu. Mimo to najbardziej podoba mi się polityka Arsenalu chociaż te 20mln mogliby wydać więcej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2008, 23:50

a jak to ci się podoba w polityce Arsenalu ?

http://www.futebolfinance.com/salarios- ... 708-abril/

Gerrard na 9 miejscu, Cesc na 151 :o

Za takimi tuzami jak choćby Mido, Kuranyi, Duff, Grosso, czy Robert Huth :lol:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 maja 2008, 0:02

22 Louis Saha Manchester Utd 460.000 5.520.000 91.770

:shock:

Gra 10 meczów w sezonie i kasuje 90 tysięcy funtów co tydzień. Ten to ma życie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2008, 9:15

Właśnie to że nie płacą grubych milionów na zawodników, kontraktów kosmicznych im nie płacą jak nie trzeba. Szukają sami i udaje się im to. Do tego do czasu do czasu kogoś sprzedadzą ale brakuje czasami kupna dobrego doświadczonego piłkarza bo to ważne. Przy tym wszystkim grają ładną piłkę.

Szewa nie gra nic a jest 6 :P

Tak wracając do Liverpoolu to trzeba pamiętać że po drodze jeszcze LM wygrali i byli w finale a to chyba też się w Anglii liczy.

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 18 maja 2008, 14:36

Czas na małe podsumowanie:

Sezon był jak dla mnie rozczarowaniem, niby daleko zaszliśmy w Lidze Mistrzów eliminując takie zespoły jak Inter czy Arsenal, jednak to ni LM była w tym sezonie celem. W lidze zaczęliśmy bardzo dobrze, jednak po meczach z Birmingham i Blackburn dla mnie stało się jasne, że będzie bardzo trudno poprawić lokatę sprzed roku. Później kryzys, 5 spotkań bez zwycięstwa wyeliminowało Liverpool z walki o tytuł. Koniec sezonu bardzo dobry, ale i to nie pomogło na poprawę lokaty.

W skrócie ocenię zawodników, którzy grali w sezonie coś więcej niż kilka spotkań (skala 1-10, wyjściowa 5)

Reina - 6+ Ogólnie bronił nieźle, kilka świetnych interwencji. Miał parę błędów (Arsenal, MU, Chelsea)i to mnie powstrzymało przed wyższą oceną.

Arbeloa - 6+ Bardzo dobry początek sezonu, później jakby wypalony.

Finnan - 5+ Słabszy sezon Irlandczyka, widać czas robi swoje. Jak dla mnie po przyszłym sezonie może szukać nowego klubu.

Riise - 3 Bardzo słaby sezon, pierwszy do odstrzału. Idealnym podsuwaniem jest samobój w półfinale LM.

Aurelio - 6 Dobry sezon, gdyby nie kontuzje pewnie byłby pierwszym lewym obrońcą. Tak naprawdę mimo dobrej gry, sprzedałbym go i kupiłbym mniej łamliwego obrońcę.

Hyypia - 7 Mimo kilku wpadek grał naprawdę dobrze. Braki w szybkości nadrabiał ustawianiem się i kilka bramek też strzelił. Zasłużony nowy kontrakt.

Carragher - 7 Dobry sezon bez kontuzji. Zaangażowania nie można mu odmówić, irytujące jest jednak wybijanie piłki przed siebie.

Skrtel - 7 Szybko się zgrał mimo początkowych wpadek z H&W. Ogólnie bardzo dobry transfer.

Pennant - 5+ Nie wiem co inni w nim widzą. Jak dla mnie do odstrzału, nie umie strzelać bramek albo celnie dośrodkować.

Benayoun- 6 Kilka bramek zdobył, wart ceny ale nic więcej. Grał lepiej od Pennanta, ale nie na poziom LFC.

Babel - 6+ Kilka ważnych bramek, jednak w kilku meczach grał fatalnie. Nigdy nie wiesz na co trafisz.

Xabi Alonso - 5 Słaby sezon, kolejny zresztą. Póki jest coś wart, sprzedałbym go.

Lucas - 6 Jak na oczekiwania spisywał się nieźle. Widać jest w nim potencjał.

Mascherano - 8 Świetny sezon, pokazał, że jest wart tych 18 mln funtów. Na tą chwilę nie wyobrażam sobie LFC bez niego.

Gerrard - 8 Bardzo dobry sezon kapitana. Mnóstwo bramek i asyst. Mimo kilku słabszych spotkań, zachwycał. Zdecydowany + dla niego.

Kuyt - 6 Bardzo słaby początek i środek sezonu. Końcówka była udana i pokazała, że nie należy go skreślać. Jednak tylko 3 bramki w Premiership. To tragedia.

Voronin - 4 Grał tak jak się spodziewałem, czyli słabo. Zero zaangażowania i zimnej krwi pod bramką rywala. Do odstrzału.

Crouch - 6 Słaby początek, z upływem sezonu się rozkręcał. Zdobył swoje i w gruncie rzeczy jestem zadowolony z niego.

Torres - 8. Świetny sezon, 33 bramki we wszystkich rozgrywkach. Miał być gwiazdą i szybko nią się stał. Jakby z United strzelił, byłoby oczko wyżej. W następnym sezonie, mam nadzieję, będzie jeszcze lepiej.

Agger (6), Itandje (5), Insua (5+), Hobbs (5-), Plessis (5), Kewell (4) grali za mało. Za krótko grali, żeby się rozpisywać.

Co trzeba wzmocnić :?: Odpowiedź dla mnie jest jasna: boki obrony, kupić porządnych skrzydłowych i partnera do ataku dla Torresa. Sprzedać kilku kompletnie nieprzydatnych zawodników z pierwszego składu jak Riise, Leto, Voronina i Pennanta. Za niezłą kasę można opchnąć Aurelio, Alonso i Croucha, ew. Kuyta. Mam nadzieję, że przyszły sezon będzie lepszy.

Co do tego artykuliku, ciekawe, że nie poruszyli faktu, że Ferguson pracuje przez dwadzieścia parę lat, a Benitez zastał zespół słaby. Jak go obejmował, poziom prezentowali Hamann, Hyypia, Carragher, Finnan, Riise, Gerrard, wiecznie kontuzjowany Kewell i sprzedani Murphy i Owen. Brakowało wielu graczy, szczególnie rezerwowych. Oczywiście Benitez mógł wydać pieniądze znacznie lepiej, jednak i tak odwalił niezłą robotę. Za Houlliera nikt poważnie nie myślał (oprócz 1 sezonu) o mistrzostwie. Teraz cel jest coraz bardziej realny, widać że dogoniliśmy Manchester. O finansach napiszę krótko: w okienku lipiec-sierpień 2007 MU kupowało graczy kadry. Anderson czy Nani, Hargeaves nie byli przeznaczeni do gry przez cały sezon. U nas taki Torres, Babel, Benayoun i Skrtel grali dużo (szczególnie pierwszy i ostatni).
Cały ten blog to pochwały nt. Fergusona i pokazywanie jaki to Benitez jest słaby, bo wydawał kasę którą zarobił z ligi mistrzów (kupno-sprzedaż zawodników za Beniteza to 80 mln funtów, z LM zarobił ok. 100). Ech, super wiarygodne źródło. Ale niektórym to wystarcza. ;/

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 18 maja 2008, 15:16

some1 pisze:Oczywiście Benitez mógł wydać pieniądze znacznie lepiej

No i ogolnie o to chodzi... :]

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 15:44

some1 pisze:Teraz cel jest coraz bardziej realny, widać że dogoniliśmy Manchester.
:D Co paliłeś? Może dogonicie Manchester, jednak jak na razie, to jest różnica klasy między wami. Manchester, to teraz chyba najlepsza drużyna globu. Możesz to samo powiedzieć o Liverpoolu?
Torres - 8. Świetny sezon, 33 bramki we wszystkich rozgrywkach. Miał być gwiazdą i szybko nią się stał. Jakby z United strzelił, byłoby oczko wyżej. W następnym sezonie, mam nadzieję, będzie jeszcze lepiej.
Tylko dlatego, że nie strzelił z Man Utd? Przecież gdyby nie Torres, to Liverpool nie miałby 4 miejsca.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 maja 2008, 17:34

Babel - 6+ Kilka ważnych bramek
? Z kim to strzelił ważnego gola, decydującego o zwycięstwie?:D
Co do tego artykuliku, ciekawe, że nie poruszyli faktu, że Ferguson pracuje przez dwadzieścia parę lat, a Benitez zastał zespół słaby
Zastał 4 zespół w Anglii, Ferguson jak przychodził na OT zastał zespół który bronił się przed spadkiem.
Jak go obejmował, poziom prezentowali Hamann, Hyypia, Carragher, Finnan, Riise, Gerrard, wiecznie kontuzjowany Kewell i sprzedani Murphy i Owen
Co się zmieniło po 4 latach?:D Poza Torresem, Masche i Gerrardem dalej banda średniaków. A kupe kasy poszło...

Za Houlliera nikt poważnie nie myślał (oprócz 1 sezonu) o mistrzostwie
Za Houlliera przynajmniej zdarzały się sezonu, że walczyliście o Mistrzostwo Anglii. A Benitez nawet nie potrafi POWALCZYĆ o Majstra.
Pozatym wygraliście pare spotkań z United i to na OT, co dla kibiców jest niezwykle ważne. A za Beniteza to zawsze z nami w pałe...:)(nie to, że mnie to martwi wręcz przeciwnie:D)
eraz cel jest coraz bardziej realny, widać że dogoniliśmy Manchester
Pod jakim względem? :lol:
O finansach napiszę krótko: w okienku lipiec-sierpień 2007 MU kupowało graczy kadry. Anderson czy Nani, Hargeaves nie byli przeznaczeni do gry przez cały sezon. U nas taki Torres, Babel, Benayoun i Skrtel grali dużo (szczególnie pierwszy i ostatni).
A jakie to ma znaczenie? Kogo to wina, ze przez ostatnie 4 lata Benitez wolał sprowadzić 5 średniaków, zamiast jednego klasowego gracza? W końcu poszedł po rozum do głowy i wziął klasowych Torresa czy Masche zamiast 5 Kuytów, ale trzy poprzednie sezony stracone.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 19:20

Kamil232 pisze:Cytat:
Za Houlliera nikt poważnie nie myślał (oprócz 1 sezonu) o mistrzostwie

Za Houlliera przynajmniej zdarzały się sezonu, że walczyliście o Mistrzostwo Anglii.
Bez przesady. Sam pamiętam, jak to piłkarze Liverpoolu głośno mówili za kadencji Houlliera, że najważniejsze to zdobycie mistrzostwa Anglii, więc nie mów, że nikt o tym nie myślał.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 maja 2008, 20:00

A gdzie ja coś takiego napisałem ?:O

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 20:53

A gdzie ja coś takiego napisałem ?:O
Cytat:
Za Houlliera nikt poważnie nie myślał (oprócz 1 sezonu) o mistrzostwie -To jest cytat.
Za Houlliera przynajmniej zdarzały się sezonu, że walczyliście o Mistrzostwo Anglii.- To twoja odpowiedź.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Poza tym, źle skopiowałem. To nie miało być do Ciebie. Jeśli Cię to uraziło, przepraszam :oops:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”