Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 lis 2005, 12:25

Pozwolę sobie wrzucić tutaj treść pewnego newsa:

: Premiership: Robben na celowniku Tottenhamu
13.11.2005, 12:11, Anka , SkySports

Arjen Robben Po tym, jak przyszłość Arjena Robbena na Stamford Bridge stała się obiektem spekulacji na Wyspach Brytyjskich, trenerzy różnych klubów zaczęli otwarcie mówić o swym zainteresowaniu reprezentantem Holandii. Jednym z nich jest Martin Jol, szkoleniowiec Tottenhamu Hotspur.

Robben został skrytykowany przez trenera Chelsea, Jose Mourinho, po tym, jak zaliczył słabsze występy w lidze. Co prawda Portugalczyk bronił swego podopiecznego po tym, jak Marco van Basten (trener rep. Holandii - przyp. red.) stwierdził, że Robben gra słabo, co spowodowane jest jego licznymi kontuzjami.

Według angielskiej prasy Robben rozgląda się za nowym pracodawcą - były pomocnik PSV Eindhoven rzekomo miałby opuścić Chelsea po zakończeniu obecnego sezonu. Duże szanse na jego pozyskanie ma Tottenham, który według brytyjskich brukowców przygotowuje już Holendrowi ofertę.

Wielkim fanem talentu pomocnika jest trener 'Spurs' - Martin Jol. Rodak Robbena w wypowiedzi dla prasy powiedział, że ,,mogę powiedzieć tylko tyle na ten temat: Tottenham chce sprowadzić Robbena. Nie sądzę, byśmy mieli problemy z ustalaniem dla niego warunków umowy."

,,Mamy w zespole dobrych piłkarzy, z którymi zapewne Robben stworzyłby dobrą drużynę." dodał Jol.

Trudno jednak nie zauważyć, że Ledley King, według nieoficjalnych komunikatów, odrzucił ofertę Tottenhamu o przedłużenie kontraktu. Prawdopodobne jest, że dojdzie do wymiany na linii Chelsea - Tottenham: na Stamford Bridge przyszedłby King, a ekipę 'Kogutów' zasiliłby Arjen Robben.

I co Wy na to? Dla mnie taka wymiana większego sensu by nie miała. King jest zbyt ważny dla Tottenhamu, a nie wiadomo, czy Robben by się wpasował, a dodatkowo przecież on cały czas łapie kontuzje... :?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 lis 2005, 12:38

Anka pisze: I co Wy na to?

Gdy przeczytałem cześć tego news'a to sobie pomyślałem "O świetnie. Robben chociaż kontuzjogenny to formę choćby na Euro 2004 miał niesamowitą...z pewnością by się przydał na White Hart Lane".

Potem czytam o tym, że wzamian miałby pójść King. "Niedobrze. King to pewny pkt obrony. Taka zmiana mogłaby być zgubna"

Sam nie wiem co o tym myśleć. A co mi powiecie o skrzydłowych Tottenham'u ? Reid, Routledge, Lennon, tak? Lennon chyba prezentuje dobrą formę. A jak pozostała 2? Bo w FM'ie grali niesamowicie :P

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 lis 2005, 13:04

bagg pisze: Sam nie wiem co o tym myśleć. A co mi powiecie o skrzydłowych Tottenham'u ? Reid, Routledge, Lennon, tak? Lennon chyba prezentuje dobrą formę. A jak pozostała 2? Bo w FM'ie grali niesamowicie
Routledge grał świetnie w swoim poprzednim klubie, Crystal Palace. Teraz niestety ma kontuzję, i dopiero za jakieś dwa tygodnie wróci do gry. Jeżeli chodzi o Reida to gra nieźle, ale zdecydowanie lepszy jest Lennon. To jest przyszłość Tottenhamu, i z Routledge tworzyłby świetny duet.

Co tyczy się transferu Robbena to ja jestem na TAK, ale jeżeli ma odejść King, który może grać i w obronie i w drugiej linii, to mówię zdecydowanie NIE. ;) Nie może być tak, że obrona Tottenhamu traci tak świetnego zawodnika jakim jest King, który dodatkowo trzyma to wszystko w kupie, a przychodzi piłkarz, na którego pozycję mamy kilku dobrych piłkarzy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 21 lis 2005, 19:42

No i mamy kolejny remis... :? Tottenham zremisował z West Ham United 1:1, we wczorajszym spotkaniu ligowym. Bardzo cieszy mnie bramka Mido, bo widać, że chce zastąpić słabo prezentującego się w sprawach strzelania goli Defoe.

Znów Grzesiu Rasiak na ławie. :lol: Coś czuję, że to jego science-fiction stanie się faktem...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 26 lis 2005, 18:27

Ha! Wigan pokonane. :twisted: 1:2, bramki strzelili dla nas Keane i Davids.

Jeżeli chodzi o grę Tottenhamu, to grali bardzo dobrze. W szczególności nie zawiódł atak: Keane - Mido. Jol zdjął Defoe, który mało bramek ostatnio strzela, i wyszło mu to na dobre. Robbie zdobył pierwszego gola już w sidmej minucie, ogólnie dobrze się rozumiał z Mido. A nasz biedny Grzesiu nawet na ławce nie siedział... :lol:

Wydaje mi się, że Defoe, nazywany przez 'The Sun' ,,nadzieją Wielkiej Brytanii", będzie miał przeogromną konkurencję w osobach Mido i Keane'a. Nic nie wskazywało na początku sezonu, żeby mógł wypaść ze składu, a teraz taka niespodzianka... no chyba, że go Jol przesunie do pomocy, w co wątpię.

Sat Nov 26 2005
Barclays Premiership

Wigan 1 - 2
(0 - 1) Tottenham R
L McCulloch 88
R Keane 8
E Davids 77

Bookings:
E Davids 45
P Stalteri 90

Wigan
M Pollitt, P Chimbonda, S Henchoz, A De Zeeuw, L Baines, J Bullard, G Kavanagh, D Francis (67 D Connolly) , L McCulloch, J Roberts, H Camara
Subs: J Filan, M Jackson, A Mahon, R Taylor, D Connolly

Tottenham
P Robinson, P Stalteri, M Dawson, L King, Y Lee, J Jenas, M Carrick, E Davids, T Tainio, R Keane, A Mido
Subs: S Kelly, M Brown, R Cerny, J Defoe, A Lennon

Ref: M Riley
Att: 22611

===

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 gru 2005, 9:46

- Liczymy, że Mido będzie mógł dojeżdżać na nasze mecze w przerwach między występami w Pucharze Narodów Afryki - powiedział trener Tottenhamu, Martin Jol.

Ta zapobiegliwość Jola musi martwić Grzegorza Rasiaka. Jeszcze bardziej przykre dla Polaka były z pewnością słowa Jola, który wypalił ostatnio: - Naszym problemem jest to, że zmiennikiem Mido jest Rasiak.
Łół coraz lepiej :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 gru 2005, 9:51

Mnie to rozwaliło to :
[quote=]Jeszcze bardziej przykre dla Polaka były z pewnością słowa Jola, który wypalił ostatnio: - Naszym problemem jest to, że zmiennikiem Mido jest Rasiak.
[/quote]

No cóż widać, że Rasiaka tam nie potrzebują. Nie wiem czemu on tam w ogóle przechodził...chyba nie myślał, że przegoni Mido albo Defoe :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 gru 2005, 10:37

Jeszcze bardziej przykre dla Polaka były z pewnością słowa Jola, który wypalił ostatnio: - Naszym problemem jest to, że zmiennikiem Mido jest Rasiak.
- wiedzialem ze Jol kiedys przejrzy na oczy, uiz nasz KRol lasu nie nadaje sie nawet na zmiennika
Ciekawe co cloner na to, przeciez Rasia mial zostac su[perstrzelcem premiership
Pisalem to juz w wrzesniu ze nie weim co im odwalilo zeby sprowadzac Grzesia i jeszcze za taka kase ze ho ho ho, ale niektorzy wtedy mieli jeszcze zludzenia ze bedzie grac i ze wygryzie z skladu Mido a teraz jego sytuacja jest taka, iz nie chca go nawet za rezerwowego
Czyli to science-fiction Rasiaka staje sie powoli faktem - transfer w zimie do 2 lub 3 ligi :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 gru 2005, 10:48

czeher pisze:- wiedzialem ze Jol kiedys przejrzy na oczy, uiz nasz KRol lasu nie nadaje sie nawet na zmiennika
spokojnie, zacznie Tottenham grac w pucharach, to zmiennicy beda potrzebni, w Spursach obecnie zmiennikami sa Defoe i Rasiak
Ciekawe co cloner na to, przeciez Rasia mial zostac su[perstrzelcem premiership
a ja na to jak na lato :lol:
bedzie dobrze - uwierzcie mi :)

przeciez to SE napisal :lol2:

Czyli to science-fiction Rasiaka staje sie powoli faktem - transfer w zimie do 2 lub 3 ligi :!:

do 3.ligi :?: chyba cos Ci sie w glowie po...przestawialo :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 03 gru 2005, 10:49

bagg pisze:Mnie to rozwaliło to :
pisze:Jeszcze bardziej przykre dla Polaka były z pewnością słowa Jola, który wypalił ostatnio: - Naszym problemem jest to, że zmiennikiem Mido jest Rasiak.

No cóż widać, że Rasiaka tam nie potrzebują. Nie wiem czemu on tam w ogóle przechodził...chyba nie myślał, że przegoni Mido albo Defoe :lol:

Wiesz, Rasiak ciągle te słowa dementuje, co jest jeszcze bardziej śmieszne. :lol: Przypuszczam, że zimą odejdzie do jakiegoś Bradford City... i dobrze.

Dzisiaj Tottenham gra z Sunderlandem, ostatnim zespołem Premiership. Jestem dobrej myśli, bo ostatnio gramy bardzo dobrze, i powinniśmy zainkasować trzy punkty. Routledge wraca do gry po kontuzji, może dzisiaj zadebiutuje... oby. ;)

Kadra Tottenhamu na mecz z Sunderlandem: Cerny, Robinson, Stalteri, Kelly, Lee, King, Dawson, Naybet, Brown, Davids, Carrick, Reid, Defoe, Keane, Mido, Rasiak, Lennon, Tainio, Jenas, Davis, Mendes, Routledge.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 gru 2005, 10:58

cloner pisze:spokojnie, zacznie Tottenham grac w pucharach, to zmiennicy beda potrzebni, w Spursach obecnie zmiennikami sa Defoe i Rasiak
do tego czasu Rasika juz tam dawno dawno nie bedzie :!:
cloner pisze:do 3.ligi chyba cos Ci sie w glowie po...przestawialo
nie chyba wszytsko jest ok :lol: (chodzi mi oczywiscuie o polskie odpowiedniki tych lig angielskich)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 gru 2005, 11:03

czeher pisze:
cloner pisze:spokojnie, zacznie Tottenham grac w pucharach, to zmiennicy beda potrzebni, w Spursach obecnie zmiennikami sa Defoe i Rasiak
do tego czasu Rasika juz tam dawno dawno nie bedzie :!:
a niby dlaczego :?:
Tottenham sie Rasiaka nie pozbedzie :)
ja znam jeden powod [nie po to go kupowali, zeby teraz sprzedawac]
Ty znasz drugi [nikt go nie zechce kupic]
cloner pisze:do 3.ligi chyba cos Ci sie w glowie po...przestawialo
nie chyba wszytsko jest ok :lol: (chodzi mi oczywiscuie o polskie odpowiedniki tych lig angielskich)
wiesz - predzej zagra ponownie w 2.lidze, niz w 3. - proste :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 03 gru 2005, 11:29

cloner pisze: ja znam jeden powod [nie po to go kupowali, zeby teraz sprzedawac]
Ty znasz drugi [nikt go nie zechce kupic]
Akurat z tym drugim bym polemizowała - w drugiej lidze angielskiej na pewno znajdzie się jakiś klub, który pamięta jego lata świetnośći. :lol: Akurat w Championship znajdzie się miejsce dla 'drewniaków'...

Jeżeli chodzi o punkt pierwszy, to się mogę zgodzić - Tottenham za dużo kasy na niego wydał (2 miliony funtów :shock: ), żeby go sprzedać. Tak naprawdę te pieniądze się już nie zwrócą. :?

Pozdrawiam.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 gru 2005, 11:33

Anka pisze:Jeżeli chodzi o punkt pierwszy, to się mogę zgodzić - Tottenham za dużo kasy na niego wydał (2 miliony funtów ), żeby go sprzedać. Tak naprawdę te pieniądze się już nie zwrócą.
Pewnie trochę na koszulkach zarobili :roll: . Już widzę te tłumy ze śliną na ustach i pochodniami kroczących dumnie po koszulkę Rossiego :? .

Co do Rasiaka , to mimo , że nie jestem jego fanem , to nie życzyłem mu źle w nowym zespole. Widać jednak , że Anglicy też się na nim poznali. :? Wystarczyło pośledzić trochę komentarzy na onecie , szanowni scouci Tottenhamu i byście wszystko wiedzieli. :wink:

pozdro

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 gru 2005, 12:05

No szkoda ze dzieje sie tak jak sie dzieje. Teraz jeszcze niesamowite poparcie wyrazone przez Jola :? Chcialbym, zeby w czasie nieobecnosci Mido Rasiak zamknal wszystkim usta i tym na Wyspach i w naszym swietnym kraju :?
W sumie patrzac z perspektywy czasu na ten transfer to byl to chyba jednak blad... IMHO to wszystko potoczylo sie za szybko - ostatni dzien okna transferowego, 2mln funtow, bardzo dobry klub... A przeciez bylo tam juz 3 swietnych i bardziej znanych napastnikow. Patrzac trzezwym okiem trudno bylo sobie wyobrazic, ze jakis tam Polak wygra walke z Anglikiem, Irlandczykiem i wypozyczona gwiazda z Egiptu...
Moze dla Rasiaka byloby lepiej zeby poczekal na awans razem z Derby? Widac, ze ta ekipa po odejsciu Grzesia juz nie jest ta z poprzednich lat. A przeciez w poprzednim sezonie nie byli daleko od Premiership. No ale z drugiej strony nie ma sie co dziwic - byla okazja to chcial ja wykorzystac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”