Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ? - Strona 14

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra ligę ?

Arsenal
9
29%
Manchester
16
52%
Chelsea
6
19%
Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 14 sie 2007, 11:31

To chyba jest nawet off-topic.
A widziałeś w ogóle jak są sobą zgrani Gallas i Toure?
Na pewno nie gorzej niż Vidic i Rio. A wspomniany wyżej użytkownikz pewnością widział to w 11 premiership albo w Bravo Sport.

Faktycznie kibice Manchesteru są "trochę" zaślepieni obecną sytuacją w światowej piłce. Żenujące jest mówienie o parze stoperów (czołowej angielskiej drużyny) że , są cytuję "nie zgrani" śmiech na sali.

Kamill232 jak jesteś takim zwolennikiem Man United to dlaczego sie tak ośmieszasz nie wypada... Porównajmy zatem "zgranie" Maldiniego z Nestą którzy ładne parę lat ze sobą grają. Piłkarze takiego kalibru jak Gallas czy Rio nie muszą z innym klasowym obrońcą grać od urodzenia aby się zgrali. Co udowadniają obydwie pary.

Bezsensu jest dalsze spieranie się o te pary obrońców bynajmniej ja tak uważam. :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 sie 2007, 18:02

Gdzie? Kto? Jak? fieldy banuj!
a za co? nie mozna miec juz odmienych pogladów? hmm ciekawe...
Na pewno nie gorzej niż Vidic i Rio. A wspomniany wyżej użytkownikz pewnością widział to w 11 premiership albo w Bravo Sport.
:lol: :lol: :lol: Jesli dla Ciebie wybór do jedenastki PL nic nie znaczy, to po kiego grzyba takie wybory wogole sa? :D

na reszte mi sie odpowiadac nie chce, sezon i gra poszczegolnych zawodników pokaze kto miał racje. zyjcie dalej w swym swiecie, ze para toure-gallas jest najlepsza para stoperów w PL :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2007, 18:11

Kamil232 pisze:a za co? nie mozna miec juz odmienych pogladów? hmm ciekawe...

Wierz mi że lepiej czasem przemilczeć różne kwestie :P Tutaj jest jak w mafii, tyle że mamy kilku Ojców Chrzestnych :wink: Choc kto wie może jesteś młodym bosem który niedługo przejmie władze na tym forum i fieldy czy tam inni modowie władcowie będą Cię błagać o przebaczenie :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 sie 2007, 18:22

Jeszcze toczycie tą wojnę? Kamil232 ślepo zapatrzony w cały Manchester vs. reszta forum. Najważniejsza funkcja obrońcy to zapobiegać strzałom przeciwnika na bramkę. Wiadomo, im mniej goli stracił zespół tym lepsi obrońcy. Jednak jeżeli obrońcy dodatkowo strzelają gole w akcjach ofensywnych to za to też duży plus. Tak, więc jeżeli Gallas - Toure strzelili razem więcej goli niż Vidic i Ferdinand to więcej niż pewne, że w akcjach ofensywnych są lepsi. Trudno natomasit porównać, która para lepsza jest w obronie, dlatego, że dodatkowym czynnikiem jest czas przeybwany na boisku. Co z tego, że na przykład (wcale nie jestem tego pewien) dana para straciła mniej goli skoro grała razem mniej minut. Najbardziej sprawiediliwe byłoby wyliczenie średniej na przykład, Vidic - Ferdinand razem spędzili 1000 minut na boisku i stracili w tym czasie daną liczbę goli. Tak samo z Gallasem i Toure. A jeżeli miałbym odpowiedzieć kto lepszy, to nie zdecydowałbym się na taką ocenę. Obydwie pary zawodników grają trochę odmienny futbol. Ferdinandowi częściej przytrafiają się głupie błędy i co najważniejsze ostatnio (no nie aż tak ostatnio) Ferdinand miał rozbrat z futbolem. Kamil232 może napiszesz nam, dlaczego Ferdinand miał tak późny debiut w Manchesterze? :twisted: Ostatnio też Vidić był przez długi czas kontuzjowany. A Gallas i Toure? Oprócz drobnych urazów ciągle grają. Gallas powrócił do reprezentacji, a Toure gra tylko w meczach towarzyskich i co roku w PNA w styczniu.

P.S Może to nie ma nic do rzeczy, ale który zawodnik jest bardziej posłuszny kierownictu, 'grzeczniejszy' o ile można tak powiedzieć. Mam na myśli testy antydopingowe :roll:

Edit

Loker, porazi go prądem?
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, 18:25 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2007, 20:19

Kamil232 pisze:na reszte mi sie odpowiadac nie chce, sezon i gra poszczegolnych zawodników pokaze kto miał racje.
Jasne, ze nie chce ci sie odpowiadać, jakbym nie miał ani grama argumentu, też bym dyskusji dalej nie ciągnął.
Gra w nowym sezonie pokaże kto będzie lepsz w tym sezonie - nit kto był lepszy w minionych.
Kamil232 pisze:zyjcie dalej w swym swiecie, ze para toure-gallas jest najlepsza para stoperów w PL
pieprzysz - i to takie banialuki, ze pewnie wszyscy którzy to czytają mają niezły ubaw. Wskaż kto powidział, ze obrońcy Arsenalu są najlepsi ?
Nikt tak nie napisał, odwracasz kota ogonem, choć robisz to tak nieumiejętnie, że szkoda gadać. Póki co bowiem, to głównie ty twierdzisz, że obrońcy ManU są najlepsi - a cała reszta z obroną Arsenalu na czele do pięt im nie dosięga. Reszta userów próbuje ci uświadomić, że Kolo i Gallas wcale tacy słabi nie są, ale jesteś głupy na agrumenty, ślepy na statystyki, krótko mówiąc - jesteś zaślepionym kibicem. Bądź sobie, ale nie pisz bzdur na forum.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 sie 2007, 22:20

Ja jedynie uwazam, ze para vida-rio jest lepsza od torue-gallas, nie mówie ze im do piet nie dorasta, twierdze tylko ze jest lepsza, tyle.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 sie 2007, 22:21

Kamil232 pisze:a za co? nie mozna miec juz odmienych pogladów? hmm ciekawe...
:angry2:
Kamil232 pisze:zyjcie dalej w swym swiecie, ze para toure-gallas jest najlepsza para stoperów w PL
Jak już wspomniał wcześniej fieldy- nikt nic takiego nie napisał. To Ty sobie to wmówiłeś. Zresztą pewnie nie tylko to...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sie 2007, 22:25

Kamil232 pisze:Ja jedynie uwazam, ze para vida-rio jest lepsza od torue-gallas, nie mówie ze im do piet nie dorasta, twierdze tylko ze jest lepsza, tyle.
Uzasadnij to, dlaczego uważasz, że jest lepsza. Tak bo tak to wiesz. To jest akurat rzecz, którą da się wykazać jeśli jest prawdą. Tylko nie pisz, że dlatego, iż znalazła się w 11 sezonu Premiership :roll:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2007, 22:29

Nie męczcie już chłopaka bo nic ciekawego nie napisze-kazdy moze mieć swoje zdanie i nawet jeśli ja powiem że Mietek Taborek i Franek Trzeszczot z FC Traktory Kowno są najlepszymi obrońcami na świecie nikt mi nie zabroni tak myśleć. Koleś i tak twardo się trzyma jak na wasze ataki :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2007, 22:06

Czesiek mówiłeś, że po kilku kolejkach wrócisz i będziesz weryfikował swoje prognozy :lol:

Póki co Liverpool, na czele dziwić to nie może.
Chelsea dziś pierwsza porażka od stycznia jeśli dobrze pamietam [choć już z Liverpoolem powinni byli przegrać] mecz dzisiejszy oglądałem - Chelsea stwarzała jakieś okazje, ale Villa się dobrze broniła.
ManU po najgorszym poczatku od 15 lat, zacyzna zbierać pkt, ale ta gra .... [']

zawodzą [niektórych :D] na pewno gracze Spurs, którzy mieli w tym sezonie zajać miejsce premiowane awansem do gry w LM, a póki co znajdują sie w dolnej czesci tabeli [a koeljek coraz mniej, już tylko 33 :lol2: - 34 jeśli chodzi o Arsenal i Liverpool]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 wrz 2007, 22:14

fieldy pisze:Czesiek mówiłeś, że po kilku kolejkach wrócisz i będziesz weryfikował swoje prognozy
przyjdzie i na to pora :!: zapamietaj te slowa poki co to jest labedzi spiew :!:
fieldy pisze:Póki co Liverpool, na czele dziwić to nie może.
smiem twierdzic, ze zostanie tam do konca :!: Rafa obiecywa mistrzostwo i to jest najlepsza droga, Liverpool chyba jest najsilneiszy od lat a konkurencja narazie neizbyt zachwyca gra

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 02 wrz 2007, 22:23

Delikatnie mowiac poczatkiem rozgrywek jestem zaskoczony...

Najwieksza niespodzianka in minus to MU . Kompletnie nie wiem co sie dzieje z ta druzyna...

Niespodzianka na plus jest rowniez lokata Lpoolu. Poki co z tej garstki przypadkowo zebranych pilkarzy jest calkiem przyzwoita druzyna...

Arsenal i Chelsea... Dziwi dobry poczatek tej pierwszej druzyny, a Chelsea nadal gra swoje.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 wrz 2007, 22:34

boskigonzo pisze:Arsenal i Chelsea... Dziwi dobry poczatek tej pierwszej druzyny
Dlaczego dziwi :> Jeśli tylko dlatego, że w koszulce Arsenalu nie biega już Henry, to dość słaby argument. Kanonierzy grają swoje (czyli ładnie i efektownie) i gdyby nie kiks Lehmanna w meczu z Blackburn to byłby komplecik.
czeher pisze:przyjdzie i na to pora
Czesiek wróci z podsumowaniem jak Arsenalowi przytrafi się pierwsza, niespodziewana porażka w sezonie :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 wrz 2007, 14:01

Za nami już pięć kolejek, czyli najwyższy czas, żeby wydać jakieś prognozy, kto ma największe szanse na majstra w bieżącym sezonie :wink:

Nie będę oryginalny jeśli napiszę, iż o mistrza bić się będzie "wielka czwórka". Ale tak naprawdę to narazie nikt im nie dorównuje.

Liverpool wzmocnił się wystarczająco. Pozyskanie Torresa jest naprawdę dobrym posunięciem, nie ma co do tego wątpliwości. Voronin jakoś mnie nie przekonuje, nie przekonywał mnie w Bayerze, czy jego wartość wzrośnie? Nie sądzę. Benayoun to zawodnik kupiony typowo na zmiennika. Jak wygląda ich kadra? Bramka solidnie obsadzona, obrona - najsłabsze ogniwo to Arbeloa w pierwszej "11", minusem jest brak klasowych zmienników prócz Hyypi. W pomocy istne bogactwo. Alonso, Gerrard, Sissoko, Mascherano, Benayoun, Pennant, Riise i Kewell, czyli naprawdę po dwóch wartościowych zawodników na każdą pozycję. A atak? Torres, Kuyt + nienajgorsi Babel, Crouch i Voronin.
Ogółem The Reds mają naprawdę silny, wyrównany i szeroki skład i na pewno włączą się do gry o mistrza, a nie będą tylko walczyć o 3 miejsce. Ciekawe tylko jak będzie wyglądała ich gra, kiedy rozpocznie się Liga Mistrzów?

Drugą drużyną, która będzie walczyć o pierwsze miejsce jest Chelsea. Bardzo dobre transfery, a szczególnie Tala Ben Haima, wzmocnienie defensywy Alexem oraz pozyskanie Maloudy. Dobrym ruchem było również sprowadzenie Sidwella, niezły transfer Bellettiego, no i niepotrzebny moim zdaniem zakup Pizarro. Kadra wygląda obiecująco. Bramkarz wysokiej klasy i niezły zmiennik. W obronie Belletti na prawej stronie, mogący grać tam również Ben Haim i Ferreira. W środku Terry z Carvalho i zmiennicy w postaci Alexa i Ben Haima. Na lewej stronie znakomity Cole oraz nie ustępujący mu Bridge. Pomoc wygląda bardzo okazale, chociaż nie jest aż tak mocna jaką posiada Liverpool. Wright-Phillips, Joe Cole i Malouda dostępni na skrzydłach, w środku Essien, Mikel, Makelele, Lampard, Sidwell i leczący kontuzję Ballack. W ataku pewniak Drogba, niewiadoma Shevchenko, posiadający duży potencjał Kalou oraz IMO słabiutki Pizarro.
Nie wygląda to różowo w perspektywie rozgrywek Pucharu Narodów Afryki. Przez to ubędzie takich zawodników jak Drogba, Kalou, Essien i Mikel, dlatego też pozyskano takich zawodników jak Pizarro czy Sidwell, którzy nie będą w stanie zastąpić Drogbe czy Essiena. W tej chwili Chelsea jest trudno zdobywać komplet punktów, kryzys powinien nadejść właśnie podczas PNA.

Kolejną drużyną, którą stać na mistrzostwo jest Arsenal. Nie przekonują mnie głosy co niektórych, że bez Henry'ego Kanonierzy to już nie ta sama drużyna, a podopieczni Wengera to młokosy. Fakt, nie sądzę by Eduardo stał się kluczowym zawodnikiem zespołu, ale wydaje mi się, ze to van Persei przejmie rolę głownego snajpera. W bramce Lehmann, któremu zdarzają się kiksy, ale to dobry golkiper. Almunia z tego co widziałem, przeżywa chyba swój najlepszy okres w karierze. Obrona jednak nie wygląda rewelacyjnie. Trzeba przyznać, że co do wyjściowego zestawienia defensywy nie można mieć uprzedzeń, bo Gallas wraz z Toure to klasa światowa, co by nie było, Eboue to naprawdę dobry obrońca, a Clichy wielki talent, któremu jednak brakuje trochę doświadczenia. Dobry transfer Sagny, ktory jset wartościowym zmiennikiem. Ale to koniec jeśli chodzi o tych dobrych rezerwowych. Senderos to przeciętny grajek, ale jest Flamini, który w razie kontuzji Clichy'ego może go z powodzeniem zastąpić. Hoyte w żaden sposób mnie nie przekonuje. W pomocy widzimy grajacych na bokach Rosicky'ego i Hleba, którzy w tym sezonie już radzą sobie lepiej niż w poprzednim. W srodku Silva i niezły zmiennik Diarra, plus Diaby. No i oczywiscie klasowy rozgrywający Cesc. A zapomniałbym o Theo Wallcott'cie. Pomoc całkiem niezła, ale wydaje mi się, że gorsza od tej którą posiada Benitez, natomiast na równym poziomie z The Blues. Atak nie imponuje prócz van Persiego. Adebayor i Eduardo to całkiem ciekawi zawodnicy, ale nie są to napastnicy z wysokiej, światowej półki. O Bendtnerze się nie wypowiem, bo nie mam pojęcia co potrafi ten chłopak. IMO Arsenal pierwszą połowę sezonu zaliczy pewnie do udanych, gorzej bedzie z drugą, kiedy mogą pojawić się kontuzje, czyli zmora The Gunners oraz PNA, które wykluczxą Sagna, Eboue, Toure oraz Adebayora. Z tego co widziałem, Arsenal poprawił skuteczność w porównaniu z poprzednim sezonem, więc w pierwszej czwórce będą na pewno, choć 3 miejsce to maksimum.

No i został nam Manchester United. Mistrz Anglii, który jeszcze wzmocnił swój zespół, nie osłabiając się mocno przy tym. Wydawałoby się - nic nie przeszkodzi im w drodze po kolejne mistrzostwo. A jednak start rozgrywek tragiczny, czego powodem jest chyba złe przygotowanie do rozgrywek, kontuzje i wykluczenia kluczowych zawodników. Mimo tego Red Devils nie stracili aż tak dużo do czołówki i wszystko teraz powinno się dobrze układać.
Bramka obsadzona całkiem nieźle. Doświadczony VDS i dobry Kuszczak. W obronie Brown, Ferdinand, Vidić i Evra, to jak narazie wyjsciowe ustawienie. Czekać tylko jak do gry wróci Neville i będzie to wyglądało naprawde rewelacyjnie. Zmiennicy tacy jak Pique, Silvestre, Simpson czy Bardsley nie imponują, ale są niezłymi piłkarzami. Pomoc może się równać z zestawieniem The Reds. Mamy tu czterach naprawdę znakomitych zawodników w środku pola jak OH, Carrick, Scholes i Fletcher, a do tego dochodzi utalentowany Gibson. Na skrzydłach Ronaldo, Nani, Giggs, Park oraz Anderson i Eagles. W ataku trzy znaczące nazwiska - Saha, Tevez i Rooney, mogący tam grać także Anderson i młody Campbell. Początek sezonu naprawdę nienajlepszy, ale z meczu na mecz ta maszyna nabierze rozpędu, kiedy do gry wrócą Rooney, Ronaldo, Park czy Neville, a pełnie możliwości pokażą Scholes, Giggs, Nani i Tevez.

Moim zdaniem o pierwsze miesjce do samego końca bić się będzie Manchester United z Liverpoolem. O 3 Arsenal z Chelsea.

Za plecami wielkiej czwórki powinien znaleźć się Everton, który ma ciekawą drużynę, bardzo dobrego trenera, który wzmocnił pozycje, które należało wzmocnić, czyli pozyskał takich graczy jak Baines, Yakubu, Jagielka czy Gravesen. Na pewno szkoda fanom The Toffees, że nie udało im się pozyskać Manuela Fernandesa. Stać ich na zajęcie wysokiej, piątej lokaty. Powalczy także Tottenham, Manchester City, Necatle i Blackburn. Kandydaci do spadku? Pewny jestem Derby. Fulham, Birmingham, Bolton i Sunderland do końca będą walczyć o pozostanie w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii.

Moja tabela:
1. Manchester United
2. Liverpool
3. Chelsea
4. Arsenal
5. Everton
6. Tottenham
7. Man City
8. Newcastle
...
18. Birmingham
19. Fulham
20. Derby :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2007, 14:16

kilka słów sprostowania.
Sagna jest Francuzem, wiec na PNA nie jedzie :] na całe szczęscie, bo nie będzie Eboue na obrone, wiec Francuz dostanie szanse pogrania dłuzej [już grał i to całkiem nieźle]
Adebayora ma kto zastąpić w ataku podczas PNA - jest Eduardo, który "posadził" Ade na ławce, a teraz Ade grał tylko dlatego, zę Eduardo się leczy.
Diarra może grać z powodzeniem w obronie.
co do kontuzji - to juz nas dosięgły. A mimo to gramy całkeim dobrze [ja przynajmniej jestem bradzo zadowolony]
Obrona na dzień dzisiejszy jest w rozsypce. Gallas, Sagna, Eboue - kontuzjowani. Do tego Lehmann, który ma kontuzje Achillesa. Ale Almunia go zastępuje znakomicie. Z napastników kontuzjowani już byli Walcott i Ade. I tez daliśmy sobie rade. Także Hleb, Diaby Denilson i Rosicky mieli już przymusowac przerwę. A trzeba pamietać, ze Gilbero nie grał prawie cały sierpień, gdyż odpoczywał dłużej. Mimo to, Arsenal gra bardzo dobrze. Cieszy poprawa skutecznosci. I to cieszy niebywale :D Myśle, ze stać nas na wiecej niż tylko 3 miesjce. Chelsea, po tym co pokazuje jest jak najbardziej do ogrania w tym sezonie :!:
najbliższy mecz Arsenal gra na wyjeździe z Tottenhamem - wted zobaczymy jak w bezpośrednim pojedynku obie ekipy się prezentują, bo do tej pory akcje Kanonierów poszły troche w góre - Spurs wręcz odwrotnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”