Everton (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 04 sie 2005, 12:05

,,Zaskakującego transferu dokonały władze Evertonu Liverpool: za trzy miliony funtów 'The Toffies' zasilił obrońca Manchesteru United - Phil Neville.

Zawodnik ma w najbliższym czasie przejść testy medyczne. Transfer do Evertonu zakończył jego długotrwałą karierę w barwach 'Czerwonych Diabłów'."

Źródło: Pilka.pl

Niezły transfer, obrona Evertonu potrzebowała wzmocnienia, to mają.... Tylko dziwi mnie, że akurat władze 'The Toffies' wybrały Neville'a - przecież jest od niego paru lepszych, młodszych i tańszych obrońców. :?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 04 sie 2005, 13:09

Everton nie mogl lepszego zakupu dokonac :] dobry zakup za rozsadna cene ;)

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 04 sie 2005, 19:52

Dobry transfer Evertonu. Szykują armie na LM :P :wink: :D . Widze że prowadzą podobną polityke do M'boro. Kupują zawdników niemieszczących się w składzie kepszych klubów lub którzy sie tam poprostu niesprawdzili. Taka polityka wyszła na dobre w Boro zobaczymy jak bedzie w Evertonie :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 04 sie 2005, 21:33

Michal_United pisze:Widze że prowadzą podobną polityke do M'boro. Kupują zawdników niemieszczących się w składzie kepszych klubów lub którzy sie tam poprostu niesprawdzili. Taka polityka wyszła na dobre w Boro zobaczymy jak bedzie w Evertonie ;)
Może i polityka Evertonu jest podobna do prowadzonej przez Middlesbrough, jednak też trzeba zauważyć, iż Liverpoolczycy są lepszym zespołem od Boro, i te transfery są spowodowane szykowaniem się na LM, a nie brakami kadrowymi. ;) Everton mógł nie sprowadzać tego lata nikogo, bo zespół był w miarę dobry na Premiership, ale chcieli awansować o LM, i szykują dość ostrą kadrę... Porównywanie Middlesbrough do Evertonu jest trochę dziwne - Boro zawsze walczy o Puchar UEFA, 'Toffies' - Ligę Mistrzów czy wicemistrzostwo kraju.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 04 sie 2005, 21:48

Anka pisze:Boro zawsze walczy o Puchar UEFA, 'Toffies' - Ligę Mistrzów czy wicemistrzostwo kraju.
Nie no momęcik. Everton przed tym sezonem był typowany nawet do spadku, a nie do eliminacji LM czy juz niemówiąc o wicemistrzostwie :roll:

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 05 sie 2005, 21:52

Phil Neville - zakup trochę dziwny , niby szukali w lidze włoskiej , miał przyjść Van der Meyde , Davids , a tu niespodzianka .
Ciekawe na jakiej pozycji będzie grał , ja go w pomocy nie widzę .
Przypomina mi to przejście Nickiego B do Newcastle , które jak narazie oceniam jako klapę .

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 10 sie 2005, 15:24

Everton 1-2 Villareal :(
Z tego co wyczytałem w necie to mieliśmy przewage ale niemogliśmy jej wykorzystac i to sie zemsciło. Gola dla Naszych strzelił Beattie, po dośrodkowaniu Phila Neville. Małe są szanse na awans ale ja licze na to ze sie uda.
pozdr.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 sie 2005, 15:48

Everton przegrał... Ale liczy się to, że atakował i dominował tzn. ambitnie walczył do ostatniej minuty :wink: W rewanżu napewno Everton zagra bardziej ofensywnie(może nawet dwoma napastnikami?) wiec dalej mam nadzieje. The Toffees nie mogą tak łatwo odpaść. Tyle czekałem żeby mój klub wreszcie coś osiągnął na arenie europejskiej... Więc nie może teraz odpaść. Teraz gdy jesteśmy tak blisko... Więc wierze, że Everton odrobi straty i wejdzie do fazy grupowej Ligi Mistrzów 8)
Spodziewałem się tego, że Everton nałapie dużo różnych kartek a tu tylko 1 żółta... A Villarreal aż 4 8) Tylko nie pokoi mnie to, że rewanż gramy w Hiszpanii. Zdecydowanie bardziej bym chciał, żeby drugi mecz był rozegrany na Goodison Park.
I zastanawiam się czemu nie zagrał Per Kroldrup? Chyba nie po to kupili za tyle kasy, żeby w tak ważnych meczach grzał ławke, no nie?
Pozdro dla fanów Evertonu(tzn dla t_JB) :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 10 sie 2005, 15:52

Szkoda mi Evertonu, bo oglądałam mecz, i grali lepiej od Villarreal. Cóż, nie potrafili jednak wykorzystać sytuacji bramkowych, co mnie martwi. Z taką postawą w lidze nie będzie grali dobrze... :?

Co do szans na awans do LM, to powiem szczerze, że sama nie wiem... muszą po prostu nastrzelać Hiszpanom jak najwięcej bramek, i tyle. ;) Trzymam za nich kciuki...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 10 sie 2005, 20:51

Już wiem czemu już Kroldrup nie grał. Otóż ten piłkarz ma problemy zdrowotne :?

Nowy obrońca Evertonu, Per Kroldrup ma problemy z pachwiną. David Moyes nie chce ryzykować z poważniejszą kontuzją i dlatego kupiony za 5 mln funtów z włoskiego Udinese Duńczyk nie zagrał wczoraj z Villarreal.

Jednak na mecz z Manchester United Kroldrup ma być już gotowy.

Źródło: premiership.pl
Pozdro dla Anki. 8) No i dla reszty też :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 sie 2005, 17:05

,,James Beattie wypada z gry na pięć tygodni - informują władze Evertonu. Zawodnik kontuzji doznał w meczu z Manchesterem United.

Beattie ma kłopoty ze stopą. Dla oficjalnej strony internetowej klubu lekarz pracujący na Goodison Park powiedział: ,,James musi poczekać kilka tygodni, by wrócić do gry. Ta kontuzja kwalifikuje się do 'poważnych', ale najważniejsze jest to, iż można ją wyleczyć."

Napastnik jest już czwartym piłkarzem 'The Toffies', którego z gry wykluczyła kontuzja, obok Lee Carsley, Gary Naysmith i Per Kroldrupa."

Źródło: Pilka.pl

:shock: Się trochę żem wkurzyła... Serio. Ten piłkarz to siła napędowa Evertonu, a teraz ta kontuzja... czarno widzę przyszłość 'The Toffies' w LM. :? W meczu z Villarreal muszą zagrać bardzo ostro, żeby zrealizować cel - awans do CL. Ale bez Beattiego to będzie trudne... :(

Pozdrawiam.

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 16 sie 2005, 18:34

A nie wiem czy wiecie ale Everton podobno chce sprowadzic na Godisoon Park Michaela Owena, a to napewno rozwiazaloby ich problem z napastnikami na mecz z Villareal :wink: . Prezes Evertonu mowil, ze klub chce wziac rewanz na The Reds, ktorzy ubiegli ich w transferze Sissoko.

Czego to media nie wymysla, prawda :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sie 2005, 0:13

Mona_ pisze:A nie wiem czy wiecie ale Everton podobno chce sprowadzic na Godisoon Park Michaela Owena, a to napewno rozwiazaloby ich problem z napastnikami na mecz z Villareal :wink: . Prezes Evertonu mowil, ze klub chce wziac rewanz na The Reds, ktorzy ubiegli ich w transferze Sissoko.

Czego to media nie wymysla, prawda :wink:
Nigdzie o tym nie słyszałem, zeby everton chciał Owena :wink: Nawet jakby to i tak zapewne już by nie mógł zagrac z Villareal, a szkoda bo pięc angielskich drużyn w CL to byłoby coś bez precedensu. Ta liga na to zasługuje :)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 17 sie 2005, 16:04

Ja nic nie słyszałem o tym, że Everton chcą sprowadzić Owena. Nawet jeśli by chcieli to pewnie i tak im się to nie uda :roll: A szkoda bo on nawet niezły jest. Napewno lepszy niż Raul 8)
No i czytałem jeszcze, że Everton chce sprowdzić obrońce Espanyol Lopo. A co Wam będe opowiadal.
Everton jest poważnie zainteresowany pozyskaniem obrońcy Espanyolu Alberto Lopo. Hiszpan od dłuższego czasu znajduje się pod lupą wysłanników klubów Premiership. Już w tamtym sezonie obserwowali go skauci Manchesteru United i Aston Villi.

Przedstawiciele "The Toffees" byli obecni na trybunach w jednym z ostatnich meczów towarzyskich Espanyolu z Blackburn. Katalończycy nie dali szans rywalowi i wygrali aż 4:0, a Lopo pokazał się tamtego dnia z bardzo dobrej strony. Na tym spotkaniu byli podobno również ludzie z MU i Villi.

Piłkarz ten latem może opuścić szeregi ekipy z Estadio Olimpico de Montjuic, bowiem za rok kończy mu się kontrakt. Nieoficjalnie mówi się, że Espanyol jest gotowy sprzedać swoją gwiazdę za 2 miliony funtów. To niezbyt dużo, jak na defensora tej klasy, co Lopo.

źródło: pilka.pl

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 sie 2005, 16:36

metol pisze:Ja nic nie słyszałem o tym, że Everton chcą sprowadzić Owena. Nawet jeśli by chcieli to pewnie i tak im się to nie uda :roll: A szkoda bo on nawet niezły jest. Napewno lepszy niż Raul 8)
No i czytałem jeszcze, że Everton chce sprowdzić obrońce Espanyol Lopo. A co Wam będe opowiadal.
Everton jest poważnie zainteresowany pozyskaniem obrońcy Espanyolu Alberto Lopo. Hiszpan od dłuższego czasu znajduje się pod lupą wysłanników klubów Premiership. Już w tamtym sezonie obserwowali go skauci Manchesteru United i Aston Villi.

Przedstawiciele "The Toffees" byli obecni na trybunach w jednym z ostatnich meczów towarzyskich Espanyolu z Blackburn. Katalończycy nie dali szans rywalowi i wygrali aż 4:0, a Lopo pokazał się tamtego dnia z bardzo dobrej strony. Na tym spotkaniu byli podobno również ludzie z MU i Villi.

Piłkarz ten latem może opuścić szeregi ekipy z Estadio Olimpico de Montjuic, bowiem za rok kończy mu się kontrakt. Nieoficjalnie mówi się, że Espanyol jest gotowy sprzedać swoją gwiazdę za 2 miliony funtów. To niezbyt dużo, jak na defensora tej klasy, co Lopo.

źródło: pilka.pl
Lopo to naprawdę bardzo dobry obrońca. Choć gdybym miał wybierać między Milito a Lopo miałbym nie lada problem. Są to zawodnicy, którymi interesował się ManU, ale Lopo jest o wiele tańszy. 2 mln funtów to dla mnie śmieszna cena za defensora Espanyolu... Bo Yobo ostatnio w meczu przeciwko ManU się nie sprawdził... :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”