Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1426

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lut 2022, 14:02

brzmi fajnie, ale z niczego nie wziel sie ten ogromny budzet placowy, a pozniej wyplacanie horendalnych sum (marzy mi sie aby mi firma zaplacaila 8.5 mln bylebym juz dla nich nie pracowal ;)). Wiem, ze wlasciciel bogaty, czyszczenie salary cap tez imponujace, ale jednak straty pieniedzy duze.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 lut 2022, 15:21

Od kiedy niecałe 2 lata temu wywaliliśmy barcelońskiego łapówkarza Sanlehiego a za budowę kadry zaczęli odpowiadać Arteta i Edu, podnieśliśmy jakość kadry dwukrotnie, przy okazji totalnie ją odmładzając i jeszcze ograniczając budżet na wynagrodzenia o połowę. Jak dla mnie jest to istny majstersztyk, a fakt że lubujący się w ciśnięciu beki z Arsenalu forumowi kibice Milanu mogą tylko skrytykować to że... 2 lata temu było gorzej, jest chyba najlepszą laurką na to jaką świetną robotę tutaj wykonani w ostatnich okienkach.

Beki nie było końca kiedy Arsenal w rezerwom składzie (6 covid, drugie tyle kontuzja) przegrał 3 pierwsze mecze, że bronimy się przed spadkiem. Kiedy w pełnym składzie wygrywamy mecz za meczem a wasze drużyny płaczą o przełożenie meczu bo 4 graczy ma covid - bekowcy wyparowali.

Kiedy Arsenal wydał 140mln na transfery, m.in. Ramsdale czy White, beki nie było końca. Jak się okazało że transfery okazały się w 100% trafione, bekowcy wyprowali.

Serio ci sami bekowcy wracają dzisiaj, żeby cisnąć bekę że Arsenal zaoszczędził na wykupieniu kontraktu Auby zaledwie 18mln, a nie 25? :mrgreen: Odnoszę wrażenie że gdybyśmy kupili Haalanda to byłaby beka że robimy komin płacowy, a po wygraniu Premier League pierwsze co byście napisali to beka że trzeba było tak długo czekać. Cóż takie realia, przyzwyczaiłem się ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lut 2022, 15:55

sickstick pisze:
02 lut 2022, 15:21
Od kiedy niecałe 2 lata temu wywaliliśmy barcelońskiego łapówkarza Sanlehiego a za budowę kadry zaczęli odpowiadać Arteta i Edu, podnieśliśmy jakość kadry dwukrotnie, przy okazji totalnie ją odmładzając i jeszcze ograniczając budżet na wynagrodzenia o połowę. Jak dla mnie jest to istny majstersztyk, a fakt że lubujący się w ciśnięciu beki z Arsenalu forumowi kibice Milanu mogą tylko skrytykować to że... 2 lata temu było gorzej, jest chyba najlepszą laurką na to jaką świetną robotę tutaj wykonani w ostatnich okienkach.
ale to nie krytyka, to fakt. Zeby moc schodzic z takich ogromnych wydatkow to trzeba bylo je narobic. I ktos to narobil dajac ogromne pieniadze Abuameyangom, Lacazettom czy innym Kolasinacom.
Zarzut o tym, ze komentuja to kibice Milanu jest zalosny i nie ma nic do tematu - ten temat umarl bo zaden kibic Arsenalu nic w nim nie pisze, a jedyni ktorzy cos pisza to Chlopaczek czy ja - czy to w krotkiej formie, czy w dluzszej.
Moze trzeba by sie zastanowic nad jakas regula - kibic jakiej druzyny moze komentowac w jakim temacie.
sickstick pisze:
Beki nie było końca kiedy Arsenal w rezerwom składzie (6 covid, drugie tyle kontuzja) przegrał 3 pierwsze mecze, że bronimy się przed spadkiem.
sickstick pisze:
bekowcy wyparowali.
sickstick pisze:
bekowcy wyprowali.
wiem, ze do tezy nie pasuje jak to Arsenel jest lzzony, ale jak juz wspominalem - malo kto pisze w tym temacie, wlacznie z fanami Arsenalu, ale do konca tak nie jest :
Enjo pisze:
21 gru 2021, 23:00
Śmichy, chichy były i są dalej, ale coraz mniejsze bo i Kanonierzy biorą się w garść. Nie dam się nabrać jeszcze raz, ale wyglada to tak jak na początku gdzie pod wodza kumpla Guardioli wygrali Puchar Anglii (?) i wydawało się ze kierunek jest odpowiedni.
A to przy okazji odpalenia Auba z horrendalnym kontraktem i robieniu porządków (Laca tez pójdzie out, żadne zaskoczenie).
A w kolejce takie cracki jak Kolasinac (nie wiedziałem ze w ogóle jest jeszcze w Londynie) czy Pepe.
Ja juz jestem za stary aby na sile bronic swojego klubu jak robi durne rzeczy, jak mi sie cos podoba to pisze, jak nie to robie to samo. I nie dlatego, ze kibicuje Milanowi to nagle bede mowic, ze ten malolat z Serbii to nowy Zlatan czy cholera wie kto. Wiec jak cos widze, ogladam w temacie Arsenalu to komentuje, jak mam jakies przemyslenia odnosnie Mainz to tez napisze.Niezaleznie czy pozytywne czy nie.

[/quote]
sickstick pisze:
Serio ci sami bekowcy wracają dzisiaj, żeby cisnąć bekę że Arsenal zaoszczędził na wykupieniu kontraktu Auby zaledwie 18mln, a nie 25?
Raczej to, ze stracil ogromne pieniadze na pilkarzu za ktorego zaplacil duze pieniadze, a ten pilkarz mial przywrocic blask druzynie z Londynu. Stad tez - strata pieniedzy na nim, strata na ewentualnym transferze oraz stracony czas gdzie kopal sie po czole i Arsenal na tym cierpial.
sickstick pisze:
dnoszę wrażenie że gdybyśmy kupili Haalanda to byłaby beka że robimy komin płacowy, a po wygraniu Premier League
To bardzo zle wrazenie bo wtedy bylby taki ruch bardzo chwalony, ale wydaje mi sie, ze z Auba i jego wielkim kontraktem AFC nie wygral mistrzostwa, nawet LM nie bylo.
Bylaby beka jesli dajac komin placowy Haaland po roku biegalby po schodach bo Arteta powiedzialby ze jednak woli Daniela Solenke. Slaby przyklad dales.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 lut 2022, 16:08

Enjo pisze:
02 lut 2022, 15:55
ten temat umarl bo zaden kibic Arsenalu nic w nim nie pisze
Na forum jest ich cała 2 więc akurat myślę że trudno żeby toczyli tu dyskusje na wzór tych z włoskich tematów.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 lut 2022, 16:22

Akurat do Auby wielki szacuneczek. Przyszedł, w 4 lata strzelił prawie 100 goli (lepsza średnia niż np legenda Henry), w pojedynkę wygrał nam Puchar Anglii (półfinał z Chelsea i finał z City to obrona Częstochowy i dzida na Gabona) a potem też Tarcze Wspólnoty, a po odstawieniu od składu nie żerował na klubie jak Ozil, tylko od razu znalazł nowy klub. W dzisiejszych czasach, kiedy nie ma już rycerzy a są sami najemnicy, Auba pokazał wzór tego jak powinien wyglądać najemnik. Przyszedł, zrobił swoje i poszedł. Klasa. Serio transfer gościa który w krótkim okresie czasu zapisał się w historii jako jeden z najlepszych napastników w historii klubu mamy uznać za nieudany, bo reszta zespołu nie dojechała?

Natomiast co do faktu że przyszedł za kupę kasy a odchodzi po 4 latach za darmo... cóż tak to właśnie wygląda kiedy się kupuje graczy przed 30-stką. Arsenal wyciągnął z tego naukę i od kiedy za transfery odpowiada Arteta, kupujemy praktycznie tylko graczy U24, po to by długo trzymali wartość transferową.
ALE ZARAZ ZARAZ, czy to nie kibce Milanu mieli tutaj beke co nie miara, że Arsenal płaci 45mln za Bena White, skoro mógł mieć Varana za pół ceny? :>
Teraz widzisz Enjo?
Kiedy Arsenal bierze Whita zamiast Varana, to wbijacie z beką że bulimy za noname skoro możemy mieć wielką gwiazdę za mniejsze pieniądze.
Ale gdyby Arsenal wziął Varana zamiast Whita, to wbilibyście cisnąć bekę że dajemy gigantyczne kontrakty przebrzmiałym gwiazdom i notujemy przez to straty finansowe, tak jak powyżej z Auba.
W którą stronę nie pójdą, i tak będzie źle ;)

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 9
Kibicuję: Arsenal FC

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 09 lut 2022, 11:46

W gwoli ścisłości, to w półfinale graliśmy z Manchesterem City, a w finale już z Chelsea ;)

Jeśli chodzi o Aube, to ubolewam mocno nad tym, ze gość bardzo szybko spadł ze swojej optymalnej formy i był strasznie irytujący na boisku. Do tego dochodzą jego problemy dyscyplinarne i fakt, ze nie wyciągnął żadnych wniosków po tym jak przed meczem z Tottenhamem Arteta go odstawił. Mimo wszystko należy mu się szacunek za lata spędzone w Arsenalu, ale na miano legendy na pewno nie zasłużył.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 09 lut 2022, 12:00

sickstick pisze:
02 lut 2022, 16:22
Akurat do Auby wielki szacuneczek. Przyszedł, w 4 lata strzelił prawie 100 goli (lepsza średnia niż np legenda Henry
Jest to kłamstwo :P Henry miał lepszą. Specjalnie wyliczyłem

0,56 gola na mecz Auba
0,60 Heniek

Chyba że chodziło ci o średnia Heńka z pierwszych 4 lat
Ostatnio zmieniony 09 lut 2022, 12:03 przez Hersk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2022, 12:01

Kanonierr pisze:
09 lut 2022, 11:46
W gwoli ścisłości, to w półfinale graliśmy z Manchesterem City, a w finale już z Chelsea
Gwoli ścisłości to "w" na początku jest zbędne. ;)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 lut 2022, 12:07

Nowy szybciutko ustrzelony, hehe.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 lut 2022, 12:15

byleby go nie zrazic, przyda sie nowa twarz w tym temacie ;).

Mam nadzieje, ze ten i ten nowy chlopak w temacie United zostana na dluzej.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lut 2022, 12:25

Kolega Chris z tematu United to się tu przypadkowo nie znalazł, więc zakładam, ze trochę u nas zostanie, zwłaszcza ze pisze na dobrym poziomie.

Mam nadzieje, ze podobnie będzie z kolega kanonierem.

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 9
Kibicuję: Arsenal FC

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 09 lut 2022, 12:28

Człowiek uczy się cale życie, a takie pstryczki doceniam :)

A i przy okazji Whita, to do tego transferu większość miała jakieś wątpliwości, tym bardziej kiedy w klubie jest Saliba. Największe wątpliwości miałem jedynie do Ramsdale.

Nie jestem mistrzem pióra co zresztą szybko mi wytknięto :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2022, 12:50

Kanonierr pisze:
09 lut 2022, 12:28
Nie jestem mistrzem pióra co zresztą szybko mi wytknięto
Panie kolego, poziom wypowiedzi top top tego forum. Przecinki, kropki, jak to się przyjemnie czyta! Oby tak dalej ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lut 2022, 13:06

Pochwalił cloner przecinki, cytując z danie, w którym przecinka zabrakło hehe
Kanonierr pisze:
09 lut 2022, 11:46
Mimo wszystko należy mu się szacunek za lata spędzone w Arsenalu, ale na miano legendy na pewno nie zasłużył.
nie no, Auba to obok legendy nawet nie leżał, w takiej sytuacji można by każdego gościa, który pogra w klubie kilka sezonów, nazywać legendą;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2022, 13:08

piotrcies pisze:
09 lut 2022, 13:06
Pochwalił cloner przecinki, cytując z danie, w którym przecinka zabrakło hehe
Hehe, super.
Tobie też jakaś spacja się wkradła niepotrzebnie, a zgrywasz cwaniaka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”