Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1426

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 maja 2016, 21:48

Z oficjalki wynika, że wkrótce :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 maja 2016, 21:50

Miało być ogłoszone rozstanie wcześniej, ale van Gaal poprosił o przełożenie oficjalki, by mógł się spakować i wyjechać do Portugalii przed informacją. Fajne oświadczenie Holendra, takie z klasą. Szkoda, że tak to się potoczyło, po ludzku mi go szkoda, bo na pewno miał [ch**] miesiące, biorąc pod uwagę to, co pisała prasa, no ale taka to praca, że jest się pod ciągłym ostrzałem. Ja się cieszę, że rozpoczniemy nowy rozdział, oby tym razem wyszło lepiej niż ostatnio i przedostatnio.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 23 maja 2016, 21:56

Ciekawe co będzie z Giggsem. Miał otrzymać ofertę pracowania w sztabie Mourinho, ale już nie jako asystent. Gdyby Joyce rzeczywiście odszedł, to może nie głupim pomysłem byłoby obsadzenie wakatu Ryanem. Tylko obojętne w jakiej roli by pozostał w klubie, to byłby dla niego regres. Alternatywą jest rozpoczęcie kariery managerskiej w innym zespole, pewnie w Championship, bo z Premier League chyba tylko Everton póki co ma wolną posadę, ale taki klub postawi raczej na kogoś z doświadczeniem.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 maja 2016, 22:00

Stasiek Czerczesow przypadkiem nie negocjuje kontraktu i dlatego nie ma jeszcze oficjalki?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 23 maja 2016, 22:06

Ja do końca będę miał nadzieję, że nie Mou. Świat futbolu stał się taki spokojny od kiedy wywalili go z CFC. Niech ta chwila trwa wiecznie.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 23 maja 2016, 22:20

Zbyt wiele informacji o tym pojawia się w poważnych mediach, żeby to był kto inny. Choć przed oficjalką niczego za pewnik brać nie można.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 23 maja 2016, 22:57

Woodward dziękuje, Luji to samo. Fajnie że rozstali się w normalnej atmosferze, a nie jak za Moyesa. Czekamy na oficjalke dotyczącą zatrudnienia nowego menago i można zacząć przymiarki do nowego sezonu. Z tego co Mourinho mówił w wywiadach to chce zacząć dopiero od lipca :roll:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 maja 2016, 0:30

Stało sie nieuniknione.Fajnie że zdobylismy ten puchar i LVG może odejść w takim momencie choć moim zdaniem o poł roku za pozno.

Teraz potrzebujemy kogoś kto nada tej ekipie charakteru- dlatego ciesze sie z MOU. Chciałbym kogoś z wieksza wizją gry ale to nie ten czas, mamy za soba 3 sezonu i tutaj nie ma juz czasu na takie eksperymenty. Klub opuści pewnie Giggs, co mi sie podoba bo Ryan juz sam powinien na siebie pracować. Informacje o Zlatanie to miód na me serce.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 24 maja 2016, 8:39

Czemu? Przyszedłby gość z charakterem i charyzmą, a takich w szatni brakuje. Zapewne ma jeszcze trochę czasu do gry na najwyższym poziomie w ataku. Czasem wytyka mu się brak przełożenia formy z ligi na Europę, ale i tak w LM nie zagramy, może na LE by starczył :P Rashford jeszcze jest o ten rok-2 za młody, żeby myśleć o nim jako o pierwszym wyborze na cały sezon, a tak miałby legendę, od której mógłby się uczyć. Martial wygląda świetnie na skrzydle i chyba tam jest jego miejsce. Dla mnie Zlatan to idealny transfer jak na położenie, w którym jesteśmy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 maja 2016, 8:41

Możliwe bo chyba tylko w Barcelonie lub Bayernie byłby zbędny.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 maja 2016, 9:53

lepiej zdobyć sukcesy w 2 lata niż budować w nieskończoność jak LVG to robił, budować budował ale to była stagnacja wg mnie. Dobry dla młodych ale MU musi wygrywać.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 maja 2016, 10:07

Professor Chaos pisze: Ja do końca będę miał nadzieję, że nie Mou. Świat futbolu stał się taki spokojny od kiedy wywalili go z CFC. Niech ta chwila trwa wiecznie.
Już dawno się pogodziłem z tym, że Mou bedzie trenerem MU. Jak dla mnie fajne wyzwanie dla Portugalczyka. Tylko nie wiem jakie będą przed nim stawianie cele, mistrzostwo czy top 4? W budowanie drużyny na lata nie wierzę bo to nie ten typ trenera.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 maja 2016, 10:09

League pisze: lepiej zdobyć sukcesy w 2 lata niż budować w nieskończoność jak LVG to robił, budować budował ale to była stagnacja wg mnie. Dobry dla młodych ale MU musi wygrywać.
Dokładnie tak.

Ten typ prowadzenia klubu nie przyniósł pożądanych rezultatów, więc należy coś zmienić. Po prostu.

Klub musi wygrywać, bo inaczej nie będzie przyrostu młodych kibiców, nie będzie spełniania warunków kontraktów reklamowych, spadnie do rangi LFC itd. Nikt bardziej niż Portugalczyk nie jest w stanie tego zapewnić.

A Ibra to świetny zawodnik, który wstrząśnie szatnią i nie zablokuje miejsca w składzie Rashfordowi na lata.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 maja 2016, 10:24

Z Ibrą już pewne? Bo we Włoszech się nic o nim nie piszę?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 maja 2016, 10:30

Ten typ prowadzenia klubu nie przyniósł pożądanych rezultatów, więc należy coś zmienić. Po prostu.
Jaki typ prowadzenia klubu nie przyniósł efektów? Przecież wychowankowie dopiero co wchodzili do pierwszej drużyny, więc chyba mało kto się spodziewał, że 18-sto, czy 19-sto latkowie poprowadzą United do Majstra. Pokazali jednak, że co jak co, ale warto sięgać do akademii.

Sukces i sukces. Na już. Na teraz. Nie warto się zastanowić na długofalową strategią, bo obawa przed rzekomym popadnięciem w marazm przysłania zdrowy rozsądek. A tymczasem fakty są takie, że klub finansowo stoi z roku na rok lepiej. A działanie typu "chwytajmy się brzytwy, może pomoże" może doprowadzić do tego, że niebawem znajdziemy się na podobnym etapie co obecnie. Nie widzę u nas jakiegokolwiek długofalowego myślenia w jakim kierunku ma zmierzać ten klub. Był Moyes, który niewiadomo jak chciał grac, był Luj lubiący grać piłką i stawiać na młodych, a będzie Mou, który woli piłkę oddać i grać dziadygami. Misz, masz.

Co do Ibry - mam mieszane uczucia. Zwycięzca to jedno. Umiejętności to drugie, ale jego gwiazdorzenie czasami potrafi irytować. Rashford powinien otrzymać swoje szansę pomimo tego i jeśli tylko Ibra będzie chciał Angola czegoś nauczyć, to może jeszcze wyjść wszystkim na dobre. Jak jedna stwierdziłem powyżej, mam do tego wątpliwości.

Czas pokaże co przyniosą zmiany. Zmiany musiały być, ale obrany kierunek nie napawa mnie optymizmem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”