Everton (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 17 sie 2005, 18:25

Yobo mam nadzieje, że tylko w meczu przeciwko MU sie nie sprawdził, a teraz zacznie grać na bardzo wysokim poziomie.
A tak w ogóle to ten Lopo jest obrońcą środkowym czy bocznym? Bo na środku obrony mamy już Weira, Kroldrupa i właśnie Yobo. Więc po co nam kolejny środkowy obrońca? :roll: Hmmm... Jeżeli jest wyjątkowo dobry to chyba nie zaszkodzi. Ale za kogo będzie grał? Za Yobo? On jest dobry, po prostu miał straszną wpadkę w ostatnim meczu. Za Kroldrupa? Raczej nie, bo nie po to go Moyes sprowadzał za taką kasę do klubu.... :roll:
Everton niech załatwi sprawę z van der Meyde, bo przydałby się piłkarz tej klasy.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 21 sie 2005, 16:45

Everton pokonał dziś Bolton 1-0 i zdobył pierwsze punkty w sezonie. W meczu zdecydowanie przeważał i wygrał słusznie ;)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 21 sie 2005, 17:48

Taaa? A ja czytałem, że Everton miał szczęście i lepszy był Bolton
Po ładnym obfitującym w groźne sytuacje meczu tym razem nie wygrał lepszy.

źródło: premiership.pl

Ale nie narzekam. Wygrał Everton i to się dla mnie liczy. Mam nadzieje, że teraz zaczną znów wygrywać. :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 24 sie 2005, 17:19

pilka.pl pisze: Włoski obrońca Matteo Ferrari został wypożyczony z zespołu AS Romy do angielskiego Evertonu. Ekipa z Liverpoolu otrzymała dodatkowo prawo pierwokupu piłkarza.

Ferrari spędzi w Anglii sezon. Jeżeli władze Evertonu zdecydują się na stałe pozyskać defensora, wówczas będą musieli przelać do kasy Romy 6 mln euro.
Mam nadzieję, że ten sezon w Anglii będzie miał bardziej udany niż ostatni w Romie. Ale ten transfer też mnie specjalnie nie cieszy. Everton naobiecywał sprowadzić niewiedomo kogo, a jak narazie nie ściągnął nikogo takiego świetnego. Chodzi mi o piłkarzy o których każdy słyszał. Moyes obiecywał ściągnąć kogoś z dwójki Scott Parker i Emre, lecz nie udało mu się to specjalnie :? Mam nadzieję, że chociaż van der Meyde się uda sprowadzić do zespołu.
No i wyczytałem, że Moyes chcial ściągnąć Owena i Kuyta(nie bardzo wiem jak to się pisze. Myśle ze wiecie o kogo chodzi. Jest to napastnik Feyenoordu, którym interesuje się m.in Liverpool) Transfer Owena nie doszedł do skutku ponieważ on nie chciał przenieść się na Goodison Park, a z kupnem Kuyta(czy jakoś tam :wink: ) wyszły nici, ponieważ Everton zaoferował za mało pieniężków(10 mln funtów)
EDIT: czemu mi się ta czcionka sama tak powiększa? Denerwuje mnie to już... :? :evil:[/quote]

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 25 sie 2005, 0:10

No i Everton odpadł z upragnionej Ligi Mistrzów... :( :cry: A szkoda bo taka sytuacja nie prędko się może powtórzyć... Czy to nie jest niesprawiedliwe? Everton cały tamten sezon pracował, żeby pograć sobie w LM... A tu nieszczęśliwie trafił na jedną z silniejszych drużyn... Czeeeeemu tak musiało się stać?? :cry: A już się wydawało że jak w tamtym sezonie tyle osiągnął, to uda się i tym razem...Niech mnie ktoś przytuli... :wink:
No nic żyję się dalej... Zawsze jeszcze jest do podbicia UEFA :wink:

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 27 sie 2005, 21:32

Jaki? czas temu czytałam, ze fani Evertonu zalili sie tutaj, ze nie ma polskich stron poswieconych TheToffes. A tymczasem powstala jedna. Nie wiem czy wszyscy ja juz znaja, bo jest to bardzo mloda strona dlatego zamieszczam linka to nie jest ten temat

Bardzo zaluje, ze Everton odpadl z LM :( fantastycznie by bylo (wedlug mnie) gdyby Liverpool stal sie takim, np. Mediolanem gdzie zawsze Inter i Milan walcza na arenie miedzynarodowej. Zawsze jednak mozna cofnac sie pamiecia wstecz :)

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 28 sie 2005, 10:58

Fulham 1-0 Everton. Trzeba popracowac nad wykończenie akcji i skutecznością, bo wczoraj mieliśmy więcej z gry, ale niemogliśmy tego wykorzystać.

PS.Mona mogłabyś mi podac link do tej strony na priv.z góry thx

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 sie 2005, 14:29

Slyszalem ze Everton kupil Nuno Valente. Obronca portugalski ktory ostatnio gral w FC Porto. Ma juz 30 lat, ale chyba jest w dobrej formie. Podobno zaplacili za niego 2.2 mil euro. Nuno gral w reprezentacji 18 razy, miedzy innymi na mistrzostwach europy w 2000. Wywalczyl tez z FC Porto, lige mistrzow. Taki srednio znany pilkarz.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 sie 2005, 14:42

snake pisze:Slyszalem ze Everton kupil Nuno Valente. Obronca portugalski ktory ostatnio gral w FC Porto. Ma juz 30 lat, ale chyba jest w dobrej formie. Podobno zaplacili za niego 2.2 mil euro. Nuno gral w reprezentacji 18 razy, miedzy innymi na mistrzostwach europy w 2000. Wywalczyl tez z FC Porto, lige mistrzow. Taki srednio znany pilkarz.
Kupili go prawdopodobnie dlatego, że Alessandro Pistone doznał poważnej kontuzji i będzie pauzował przez większość sezonu :? Ale mam nadzieję, że Valente go godnie zastąpi. Albo i nawet lepiej. :wink:
No i na dniach ( lub nawet godzinach) ma dołączyć do zespołu Holender Andy van der Meyde. Zawodnik ten ma przejść testy medyczne i podpisać kontrakt z Everton. Jeżeli testy wypadną pomyślnie przejdzie on z Interu do "thr blues" za ok. 2 mln funtów. Liczę, że w Evertonie wróci do dawnej formy.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 29 sie 2005, 14:58

snake pisze:Taki srednio znany pilkarz.
A czy musi być bardzo znany ? Ważne żeby pokazał że jest przydatny do drużyny. W Porto był podstawowym zawodnikiem i zdobył LM, a jest to duże osiagnięcie.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 sie 2005, 15:03

t_JB pisze:
snake pisze:Taki srednio znany pilkarz.
A czy musi być bardzo znany ? Ważne żeby pokazał że jest przydatny do drużyny. W Porto był podstawowym zawodnikiem i zdobył LM, a jest to duże osiagnięcie.
Nie mialem nic zlego na mysli jak to mowilem. Myslalem, jak pisalem ze on przeszedl do Evertonu, ze nie karzdy go kojarzy, ale to nie ma nic wspolnego z tym czy jest on dobry czy nie, albo czy jest przydatny czy nie. Wiadomo ze jest dobry, bo jak by nie byl dobry to pewnie nie kupili by go. Metol napisal ze Alessandro Pistone jesy skontuzjowany i trzeba go zastapic. Ten pilkarz to dobry wybor.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 01 wrz 2005, 20:10

W końcu Everton sfinalizował transfer Andy van der Meyde. To jest moim zdaniem hit transfer Evertonu w tym sezonie.
Podsumowanie okna tegorocznego, letniego okna transferowego
PRZYBYLI:

Per Kroldrup z Udinese Calcio za 5 mln funtów.
Simon Davies z Tottengamu Hotspour za 3.5 mln funtów.
Mikel Arteta z Realu Sociedad za 2 mln funtów.
Phill Neville z Manchesteru United kwoty nie ujawniono.
John Ruddy z Cambridge za 250.000 funtów.
Nuno Valente z FC Porto za 1.5 mln funtów
Mateo Ferrari z AS Roma wypożyczenie.
Andy van der Meyde z Interu Mediolan za 2 mln funtów.

ODESZLI:

Eddy Bosnar do Dynamo Zagrzeb za darmo.
Daniel Fox do Wallsall za darmo.
Anthony Gerrard do Wallsall za darmo.
Allan Stubbs do Sunderland za darmo.
Steve Watson do West Bromwich za darmo.
Guillame Plessis zwolniony.
Myśle, że najlepsze transfery do Evertonu to jest zakup Kroldrupa, Artety i (fanfary!! 8) ) Andy'ego van der Meyde. No i może Ferrari pokaże się z dobrej strony. Oby :wink: Tak sobie myślę, że strasznie dużo kasy nas to kosztowało... ale w sumie sam jeden Rooney był więcej warty niż oni wszyscy naraz :roll:
W sumie to jestem zadowolony z tych transferów, bo szeroką kadrę mieć będziemy i dość mocną. Ale miałem nadzieję, że Everton zatrudni jeszcze w tym oknie transferowym jakiegoś bardziej znanego, dobrego piłkarza. Miałem nadzieję, że takiego Kuyta uda nam się zatrudnić... W każdym bądź razie kogoś bardzo mocnego. Znaczy się można chyba tak powiedzieć o van der Meyde... Ale o coś innego mi chodzilo
No i Ferrari miał swój debiut w Everton Reserves. Debiut ponoć bardzo udany i potwierdzony golem. Oby tak dalej tylko w pierwszym składzie Evertonu :wink: Liczę na niego w tym sezonie. Oby się sprawdził. Musi :twisted:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 04 wrz 2005, 21:16

No tylko są 2 sprawy:po 1 to Arteta musi się odnaleźć bo w RSSS to bez rewelacji było, no ale w Rangersach przecież sobie dobrze radził, a po 2 Meyde musi się wyzbyć statusu gwiazdy bo mu to szkodzi.A w Evertonie będzie z tym miał pewnie problemy bo gwiazdą będzie...

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 wrz 2005, 16:37

Fajna stronka o Evertonie: www.everton.end.pl
Już w środe Everton zagra z Dinamo Bukareszt w Pucharze UEFA. Liczę, że zrehabilitują się wygraną za ostatnie upokarzające porażki np. z Portsmouth... Ten mecz to już MUSIMY wygrać!!
Ps: Modzi nie kasujcie tego linka!!! :pray: :naughty: :lol:
Pozdro

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 13 wrz 2005, 17:35

no kiedys everton musi sie przelamac bo to co robia w tymsezonie to szok. w lidze na razie cieniutko. teraz maja dobra szanse sie przelamac chociaz mecz z dinamo nie bedzie nalezal do latwiejszych ale mysle ze dadza rade i przejda do kolejnej rundy pucharu uefa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”