Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 wrz 2008, 22:55

Oglądałem tylko drugą połowę (niestety dopiero wtedy zdf zaczął transmisję) i Anglicy wyglądali świetnie. Przede wszystkim Rooney, którym zagrał dwie doskonałe piłki Walcottowi oraz wykończył świetną akcję Jenasa. Bramki dla Chorwacji jak dla mnie być nie powinno, bo Terry chyba był faulowany.

Jeśli do kadry po kontuzjach wrócą Carrick, Hargo oraz Gerrard, to Capello będzie miał spory ból głowy, jak zestawić drugą linię. Miał duży dylemat przed tym meczem, ale po tym co pokazał Walcott, to chyba nikt nie ma wątpliwości, że młodziutki Kanonier ma pewne miejsce na prawej flance.

PS Kontuzja Cole'a wyglądała fatalnie :|

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 wrz 2008, 23:14

peepe pisze:
Sammyy pisze:Jak na razie to Anglicy roznoszą Chorwatów.... oj rewanż udany... tym bardziej, że to wyjazd... Walcott już hat-tricka strzelił... ciekawie się dzieje... zobaczymy ile się skończy ^^
napisz ile sie skonczy bo nie znamy livescore. :roll:
Durna napinka, widzę nie zrozumiałeś przekazu, ale mniejsza...

Chorwacja nie zagrała dziś w sumie tragicznego spotkania, trochę czerwień im popsuła zabawę... bo tak to mogłoby byc różnie, choc Anglia jednak mimo wszystko miała przewagę.... Capello swoje powoli robi... widac, że Anglicy bardziej świeżo grają i na większym luzie... Walcott wbija się do kadra jak Rooney swego czasu... ;D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 wrz 2008, 23:18

Byle się nie okazało, że Theo jak Rosicky na kadrę jest kapitalny, a w klubie chimeryczny.
W klubie ma blisko 50 spotkań i około 10 goli. W reprezentacji 5 spotkań i ... 6 goli :lol:

Mało tego, jak Theo gra w reprezentacji - Anglia wygrywa. 5 spotkań i 5 wygranych. Szacuneczek. Teraz będzie takim małym, bardzo szybkim :P talizmanem Capello

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 11 wrz 2008, 8:00

A Theo cos ostatnio gadal ze Chorwacji sie nie boi... miał racje:P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 wrz 2008, 14:58

No nareszcie. Tak grającą reprezentację Anglii chciałbym oglądać częściej. Również oglądałem tylko drugą połowę. Ale wystarczyło, żeby zobaczyć kilka świetnych akcji Anglików. Popełnili jeden poważny błąd i stracili bramkę, ale to już przy stanie 3:0, więc można im wybaczyć. Główni bohaterowie to Theo i Wayne(gol i dwie bardzo ładne asysty), ale swoje robił też Lampard, a nawet Heskey, który nie ograniczał się do zgrywania piłek, ale zdarzało się, że schodził na skrzydło i też szukał gry. Duet Rooney - Heskey przypomina trochę Owen-Heskey. Tyle, że wczoraj Wayne nie kończył akcji ze zgrań napastnika Wigan, tylko szukał jeszcze partnerów. Tak wyglądała np. druga bramka Walcotta.

Bardzo pewnie też w obronie. Przede wszystkim spokojnie. Bez jakichś nerwowych wybić do przodu. Stoperzy często rozgrywali piłkę. A boki ładnie się włączały. Patrzyłem zwłaszcza na Browna i rozegrał bardzo dobry mecz. Jego wejścia kończyły się nierzadko dobrymi dośrodkowaniami.

Brawa dla Anglików za to spotkanie i mam nadzieję, że nie było ono jednorazowym wyskokiem. Ta drużyna będzie w końcu miała swój styl, czego brakowało jej za McClarena. Bo wczoraj nie tylko zdobyli pewnie 3 punkty, ale przede wszystkim zrobili to w dobrym stylu.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 11 sie 2009, 12:40

Nareszcie ktoś się w Anglii obudził i powołał Jacka Wilshere do kadry U-21. Paul Gascoigne, a nawet Dennis Bergkamp... Kto widział Jacusia kilka razy w akcji wie, że porównywanie go do legend angielskich boisk nie jest bezzasadne. Ciekawe kiedy trafi do 1 reprezentacji :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2009, 12:51

Oby jak najpóźniej. Też bym nie chciał, by jechał za rok na mundial. No chyba, że w takiej roli jak Theo, że nie zagra ani minuty. Przecież jak zagra jakiś mecz w kadrze i pójdzie mu dobrze, to go zjedzą żywcem. W wieku 17/18/19 lat może nie wytrzymać presji.

Tymczasem Gerrard i Foster nie zagrają w meczu towarzyskim z Holandią. Obaj mają 'drobne' urazy, które ich wyeliminowały z gry. Śmierdzi mi tu miganiem się od kadry na 3 dni przed początkiem sezonu. Nie dziwi mnie to specjalnie. Dziwi mnie, że Wenger nie może takiego zabiegu wykonać. U nas nawet Eduardo, który ledwo wrócił do treningów już dostał powołanie.
A Gerrard i Foster pewnie na ligę [sobota i niedziela] będą gotowi i zagrają.

Wiem, że to też zależy od samego piłkarza, jak chce grać w kadrze, to nic się nie da zrobić, ale mecze na 3 dni przed początkiem ligi ? :roll:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 11 sie 2009, 14:04

Wg mnie w większosci to tylko kibice Arsenalu orientują się że ktoś taki istnieje :wink: Asteniu pytał się "co on tak nagle wystrzelił" (i to pewnie tylko dlatego, że graliśmy sparing z Atletico) kiedy on już rok temu ośmieszał Salgado na Emirates Cup. Na szczeście dla niego wszyscy patrzą na Pato (z pewnoscią jak najbardziej słusznie).
Także niech inni zachwycają się tym co potrafi zrobić i ile widzi Giovinco, a my spokojnie wychowujmy sobie "najwiekszy talent angielskiej piłki od lat". :)

fieldy pisze: Wiem, że to też zależy od samego piłkarza, jak chce grać w kadrze, to nic się nie da zrobić, ale mecze na 3 dni przed początkiem ligi ? :roll:
Taki zapowiada się ten sezon. Jak sie spojrzy na terminarz to będzie tak, że po powrocie z kadry za 3 dni mecz w lidze, za 6 puchar, po którym za kolejne 4 dni liga :roll:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 wrz 2009, 9:14

będzie kara dla Rooneya?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 wrz 2009, 12:15

Aker pisze:będzie kara dla Rooneya?
Nie będzie.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 wrz 2009, 12:41

za takie coś nie powinno być kary. A jeśli już to kara dla sędziego, bo Rooney z Cesarem ciągnęli się lekko za koszulki i jeśli już ktoś faulował to Anglik, ale to nie jego wina, że arbiter jakimś cudem podyktował za to jedenastkę. A obrońca Słowenii doznał jeszcze przy tym kontuzji :P .
Swoją drogą bardzo ładna gra Słoweńców, nie widziałem całego meczu, ale momentami grali jak równy z równym. Bardzo dobrze grają piłką, widać że mają zespół. Wolałbym żeby to oni pojechali na mundial od Irlandczyków, którzy prezentują brzydki futbol. Myślałem, że po odejściu na emeryturę Zahovića ta drużyna już nigdy nie będzie zdolna grać ładnie w piłkę a tu proszę :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 paź 2009, 21:22

Anglia u-21 gra właśnie z Macedonią. Angole może nie prezentują się genialnie, ale niektóre akcje godne uwagi. Sztuczkami popisuje się raz po raz Wilshere...Co za talent 8)

zbdolar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zbdolar » 13 paź 2009, 20:55

Ciekawe kiedy Aaron Lennon zostanie włączony do pierwszej "11". Świetny zawodnik potrafi wszystko co powinien potrafić skrzydłowy. Na pewno jest lepszy niż Beckham.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 lis 2009, 19:35

Oglada ktos mecz z Brazylia? Pierwsza polowa strasznie nudna, w drugiej Brazylia przycisnela i strzelila bramke. Brown na prawej obronie nie bardzo wie co sie dzieje. Foster powinien wyleciec z boiska za faul na Nilmarze, ale ze towarzyski to sedzia nie chcial psuc "widowiska". Zreszta podoba mi sie gra tego Nilmara, poki co widzialem go jedynie 3 razy w akcji, wiec trzeba go obserwowac dalej. Dosyc niemrawo wygladaja te rezerwy Anglikow.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lis 2009, 19:50

Spodziewałem się dużo gorszego występu Angoli, a tymczasem dają radę. Przede wszystkim w pierwszej połowie. Dobry mecz Fostera, nieźle Rooney, a Brown fatalnie. Widać, że ostatnio rzadko grywał na tej pozycji. W Anglii słabo środek pola, zawodzi chyba przede wszystkim Barry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”