Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1577

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 12 sie 2017, 13:48

Ja bym jeszcze widział Jędrzejczyka na LO, bo z tego co czytałem wcześniej to potrzebny wam lewy obrońca z prawdziwego zdarzenia. Legia też dużo za niego nie zawoła i wydaje się, że sam Artur byłby skłonny na zamianę Legii na MU.

P.S. Ten łoś to na serio mówił?

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 13 sie 2017, 16:53

Zaczynamy panie i panowie ten wspaniały i prawdopodobnie pełen rozczarowań sezon ;p

Obrazek

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 sie 2017, 18:48

Trust the process.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 sie 2017, 18:50

Trust the proce$$

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 13 sie 2017, 18:58

Kozacko dziś wyglądali, nie ma się do kogo doczepić, a jedynie chwalić. Dawno tak nie było. To jest skuteczność Lukaku, pierwsza celny strzał i bramka która właściwie ustawiła dalej mecz. O to się bałem bo dobrze się bronili i już zaczynałem mieć dejavu w postaci standardowego 0:0 z poprzedniego sezonu. Co się podobało to że nawet przy 2:0 nie siedli tylko parli dalej podwyższyć wynik.
Matic może być strzałem w 10.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 sie 2017, 19:16

:jupi:

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 13 sie 2017, 19:26

Wiem, że tak nie może być co mecz, ale w większości gier chciałbym widzieć ustawiony mniej więcej tak zespół z nastawieniem na ofensywę. Rotacja czwórki Rashford, Mkhitaryan, Mata, Martial na 3 pozycjach, Fellaini wchodzący tylko na końcówki i powinno to hulać. Szkoda tylko wtedy Herrery, ale Pogba jest fundamentem tej drużyny, a Matic zdaje się, że może być tym, czego brakowało w pomocy. Potencjał jest niesamowity, trzeba tylko trochę popuścić hamulec i dać im więcej swobody w mniej więcej 80% meczów, bo na najmocniejszych Jose będzie grał to co lubi najbardziej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 sie 2017, 10:48

To tylko jeden mecz i nie ma co z niego wyciągać większych wniosków bo w tym sezonie będą i górki, i dołki ale trzeba szczerze przyznać, że wejście w sezon mamy świetne.

Nie będzie przesadą przyznanie, że to był jeden z najlepszych meczów MU od czasu odejścia Fergusona. Tu wszystko się zgadzało. Był głód i radość z gry, lekkość operowania piłką ale i dość duża kultura gry a sam zespół wyglądał na świetnie zorganizowany. Drużyna wreszcie sprawiała wrażenie odpowiednie zbalansowanej i to się mogło podobać. Pytanie jak długo będziemy w stanie utrzymać podobną jakość gry i na ile będziemy w stanie przełożyć równie przyjemną w odbiorze grę na silniejszych rywali.

Świetnie na początku sezonu wygląda Rashford. Bardzo łatwo mu to wszystko przychodzi, jak dodamy jeszcze tę jego młodzieńczą bezczelność to super się go ogląda. Po przyjściu Mourinho i transferze Ibry można było mieć wątpliwości czy chłopak nie zatrzyma się w rozwoju ale Marcus podąża w odpowiednim kierunku, oby tak dalej. Jak jeszcze poprawi skuteczność to może być czołową postacią całej ligi. Bardzo dobrą zmianę dał też Martial. Nie wiem na ile tam jest jakiś kwas między nim a Mourinho, ostatnio całkiem wiarygodne źródła donosiły o odrzuconej ofercie Totków za Francuza, ale liczę, że Martial znowu będzie jednym z kluczowych ogniw tego zespołu. Potencjał ma ogromny, wczoraj bramka i asysta w 15 minut, na które uczciwie zapracował.

Wygląda na to, że Mou znowu trafił ze wzmocnieniami i sprowadził graczy idealnie wkomponowujących się w jego wizję gry. Póki co Matić w bardzo zdecydowany sposób zamyka buzię wszystkim, którzy jęczeli na jego transfer i wyzywali go od drewna. Serb w tych pierwszych meczach świetnie organizuje grę w środku pola, wprowadza sporo porządku ale nie robi tylko za przeszkadzacza, który oddaje piłkę do najbliższego kolegi. Widać w nim głód gry, bierze na siebie sporą odpowiedzialność i oby to tak dalej wyglądało w jego wykonaniu.

Lukaku zaliczył wymarzony debiut. Mam nadzieję, że te dwie bramki to tylko przedsmak jego walki o tytuł króla strzelców. Po to został sprowadzony a na OT ma partnerów, którzy powinni mu w tym pomóc.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 sie 2017, 11:09

Morrow pisze: Póki co Matić w bardzo zdecydowany sposób zamyka buzię wszystkim, którzy jęczeli na jego transfer i wyzywali go od drewna.
jeśli ktoś nazywa Maticiem "drewnem" to chyba nie ogląda za często Premier League ;)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 15 sie 2017, 15:02

O co chodzi z naszymi rezerwami, dlaczego np. Pereira i Tuanzebe wczoraj nie zagrali z Leicester? Bezsensem będzie, jeżeli będzie powtórka z rozrywki jak z Fosu-Mensahem, który w zeszłym sezonie praktycznie nie grał ani w pierwszym zespole, ani w u23. W rezerwach Arsenalu zagrali wczoraj np. Wilshere, Gibbs, czy Coquelin (choć tu chyba wchodzą względy zdrowotne), inne kluby robią podobnie. Obu ww. nie będzie łatwo o konkretne minuty w seniorach, więc szkoda, żeby omijał ich jakikolwiek rytm meczowy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2017, 21:41

Meczu oglądać nie mogłem, więc się do niego z grubsza nie odniosę. Super, że tak zaczynamy i super, że Lukaku i Matić tak się wprowadzili.
maxskr pisze: O co chodzi z naszymi rezerwami, dlaczego np. Pereira i Tuanzebe wczoraj nie zagrali z Leicester? Bezsensem będzie, jeżeli będzie powtórka z rozrywki jak z Fosu-Mensahem, który w zeszłym sezonie praktycznie nie grał ani w pierwszym zespole, ani w u23. W rezerwach Arsenalu zagrali wczoraj np. Wilshere, Gibbs, czy Coquelin (choć tu chyba wchodzą względy zdrowotne), inne kluby robią podobnie. Obu ww. nie będzie łatwo o konkretne minuty w seniorach, więc szkoda, żeby omijał ich jakikolwiek rytm meczowy.
Niestety, ale pisałem o tym również w zeszłym sezonie. taka polityka co do zawodników trenujących na codzień z pierwszym zespołem - nie grają w u23. I jeśli nie dostaną minut to zmarnujemy im sezon tak jak to było w przypadku TFM.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 sie 2017, 23:53

Można tylko rzec, a nie mówiłem? Jak to już tysiące razy w życiu. Oczywiście ważniejsze dla niektórych były brzydkie słowa i lecieli do modów na skargi (oj oj to straszne, że chłopy gadające o piłce czasami powiedzą [k****]. Nie sądziłem, że niektórzy są tak świetojebliwi). Duży problem Polskie społeczeństwa. Ludzie zamiast słuchać co się do nich mówi to patrzą na formę. Ładne obrazki, uśmiech, ciuchy. Może po prostu nie rozumieją co się do nich mówi ogranicza ich intelekt i decydują emocjami. Jaki on ładny, jak ładnie mówi to pewnie mówi dobrze.

Od czasów Interu Mourinho preferuje 4-2-3-1. Od 4-3-3 odszedł po Chelsea, być może uznając iż sezon 06/07 przegrał przez to.

I już start poprzedniego sezonu był jasny, że chce tak grać. Wówczas uwierzył, że Fellaini da mu to co Matic, srogo się przeliczył.

Nie po to dawał 40 baniek za Henrika by go dawać na skrzydło. W tym meczu zresztą jak tam przeszedł było doskonale widać, że tam się nie nadaje. Ten gość jak dobiega do linii ma problem. Linia go ogranicza.

Za to Mata rewelacyjnie potrafi ze skrzydła pomagać w rozegraniu, jak i wchodzić w pierwszą linię. Jeszcze przy stanie 0-0 dwa takie wejścia kapitalne gdzie raz mu Pogba rzucił piłkę i nie wiem dlaczego nie strzelał, raz Hart wybronił. Inna liga jeśli chodzi o skrzydłowych.

Co do samego meczu to początek wyglądał niemrawo. Rozkręcaliśmy się i dobrze, że Czarny Lukaku wykorzystał kapitalnie tą swoją okazje. Miałem deja vu z zeszłego roku gdzie Zlatan takie sytuacje po prostu często knocił.

Matic to po prostu inna liga. Z miejsca takiego Herrere zjada. Jak Chelsea go mogła nam tak łatwo oddać za 40 baniek nie rozumiem. Zrobiłbym wszystko jak chcesz odejść. Ok ale idziesz poza tą ligę.

Po meczu długo się zastanawiałem co zrobić z dwójką Rashford- Martial. Bo obaj są rewelacyjni. Czy rzucić Rasha na prawe skrzydło? Tylko, że tam mając Valencie Mou chce pewnie kogoś kto zejdzie do skrzydła pomoże w rozegraniu, a nie będzie tak ofensywny jak lewa strona. Nie wiem. Ale aż żal żeby taki koleś jak Martial nie grał. To jest mus. On jest w takim sztosie, że marnowanie go na 20 minut to zbrodnia. Każdy jego kontakt z piłką i ruszenie z nią sprawiał, że Zabaleta był osrany.

Dla mnie Martial>Rashford. Francuz może być naszym Hazardem to jest ten poziom potencjału. Rash robi dużo wiatru, też terroryzuje obronę, jednak dla mnie brak mu tej ostatniej iskry magii. Zresztą to jednak już wybieranie jak pomiędzy Tortem kokosowym, a czekoladowym. Oba są zajebiste i komu bardziej pasuje.

Na ogórków jednak to nawet bym się nie zastanawiał Martial-Lukaku-Rashford.

Na koniec powiem jednak, że przynajmniej w tym meczu bardziej mi się podobało jak przeszliśmy na 4-3-3. Dorzuciliśmy dwa gole. West Ham nie piernął, jak wcześniej coś próbował. To i tutaj sobie trzeba odpowiedzieć na pytanie czy wolimy w środku Henrika, czy Herrere/Fellainiego. I może wówczas właśnie w 4-3-3- robi się miejsce dla trójki Martial-Lukaku-Rashford.

W każdym razie mamy wiele opcji. Już rozumiem też czemu MOu chce Perisica. No przecież on jest typowym lewoskrzydłowym a tam mamy dwie perły. Chce go do 3-5-2 jako wahadłowego na lewą bo tam się nadaje idealnie. Wtedy już mamy do trzech systemów dobre zestawienia.

W każdym bądź razie. Zobaczymy co będzie dalej. Wyszło obiecująco. Narzekałem mocno po Madrycie, ale też trzeba wziąć pod uwagę, że to był pierwszy mecz Matica, brak środka defenzywy podstawowego. Z młotami wlał ten mecz we mnie dużo optymizmu. Jednak ciągle mam wrażenie, że żeby mierzyć się z topem brakuje nam tam na prawej jakiegoś Balea/Mahreza. Nie wiem również czy Henryk Michitarjan z samym topem zapewni odpowiednią klasę. Podobnie jak Herrera i Mata.

Sezon pokaże.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 sie 2017, 7:10

Odpisze po raz ostatni, bo kolejny raz pokazujesz, że nie warto. Że wielkim moim błędem było, że po tym co pokazywałeś, co wypisywałeś w kierunku mojej osoby, ten parszywy trolling, nie powinien zasługiwać na drugą szansę. Rzucasz gdzieś te żenujące, niczym nie podparte oskarżenie o jakimś bieganiu do modów, co jest parszywe, bo przecież wiemy, że z Tobą mało kto w ogóle chce dyskutować, a jedną z nielicznych osób, którym się w ostatnim czasie chciało użerać byłem ja. Nie liczę więc, że przeprosisz, gówno mnie to zresztą już obchodzi, ale wiedz chłopie, żeś żenujacy i żałuję każdej minuty jaką straciłem próbując silić się na jakąkolwiek merytoryczną rozmowę. Szkoda czasu na Ciebie. Modzi zapewne mogliby zweryfikować ile warte są te Twoje "oskarżenie o lataniu do nich" warte, ale nawet kiedy by tego dokonali to byś wiedział lepiej. I tak jest zawsze.

Do sedna.

Lubisz przyznawać sobie rację. Nie dziwię się. Jakoś dowartościować się musisz. Ja nie przypominam sobie, żebym twierdził, że z pewnością będziemy grać 433 co mecz. Co więcej, zakładałem nawet, że będzie to dla mnie niespodzianką jeśli tak się stanie bo Mou lubi 4231. 433 (oraz 352) było i jest dla mnie póki co formacją, która MOIM ZDANIEM jest najbardziej optymalna dla tej kadry. I przede wszystkim wyciągnie to co najlepsze z Pogby. Zresztą, podobnie twierdziłem rok temu.

I koniec końców wyciąganie daleko idących wniosków po jednym meczu nie jest zbytnio rozsądne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sie 2017, 9:33

Odpisze po raz ostatni, bo kolejny raz pokazujesz, że nie warto. Że wielkim moim błędem było, że po tym co pokazywałeś, co wypisywałeś w kierunku mojej osoby, ten parszywy trolling, nie powinien zasługiwać na drugą szansę. Rzucasz gdzieś te żenujące, niczym nie podparte oskarżenie o jakimś bieganiu do modów, co jest parszywe, bo przecież wiemy, że z Tobą mało kto w ogóle chce dyskutować, a jedną z nielicznych osób, którym się w ostatnim czasie chciało użerać byłem ja. Nie liczę więc, że przeprosisz, gówno mnie to zresztą już obchodzi, ale wiedz chłopie, żeś żenujacy i żałuję każdej minuty jaką straciłem próbując silić się na jakąkolwiek merytoryczną rozmowę. Szkoda czasu na Ciebie. Modzi zapewne mogliby zweryfikować ile warte są te Twoje "oskarżenie o lataniu do nich" warte, ale nawet kiedy by tego dokonali to byś wiedział lepiej. I tak jest zawsze.
:mrgreen:

Można by rzec uderz w stół, a nożyce się odezwą. Otóż nie pisałem o tobie, a o Bassu. Ale skoro aż tak to Cie zabolało cóż. Jak wspomniałem widocznie może jest coś na rzeczy zapewne w przeszłości :whistle:
Lubisz przyznawać sobie rację. Nie dziwię się. Jakoś dowartościować się musisz. J

ahh. Ten poziom, ten słynny poziom :whistle:

A co do reszty bo coś tam pierdzisz o trollingu i prowo. Pisząc o kręceniu beki, albo prowo w tym drugim miałem na myśli specjalnie wyolbrzymianie pewnych spraw, stosowanie hiperbol by było ciekawiej i była żywsza dyskusja. Nie oznacza to jednak iż gloszę jakieś tezy dla prowokacji. Otóz co to nie. Otóż Miki zdecydowanie lepiej wygląda na 10, an skrzydle jest marny, a tam jest lepszy Mata. Z niczego się nie wycofuje.

A grać będziemy 4-2-3-1 w większości spotkań, wbrew temu co pisałeś iż kupno Matica oznacza, że wskazuje to iż przejedziemy na 4-3-3 :wink:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 sie 2017, 9:51

Wejście Maticia i Lukaku pokazuje coś, o czym wiele osób zapomina w kontekście wprowadzania młodych przez Mou: jego transfery się sprawdzają.

Dlatego jeśli ON rzeczywiście chce Perisicia, to niech zarząd mu go kupi. Sprawa jest prosta: Jose widocznie potrzebuje zawodników idealnie skrojonych pod swoją myśl, bo oni robią różnicę. Lindelof - póki co - jest jedynym który nie ma argumentów za sobą (ale to nie jest takie dziwne), bo nawet Mikha miał LE.

Pogba, Mikha, Ibra, Bailly, Lukaku, Matić, Lindelof. Za politykę transferową ciężko nie dać Jose takiego 9/10.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”