Everton (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 lut 2006, 12:02

fala pisze: Trochę rozbawiło mnie pytanie kolegi to puściłem wodzę fantazji .
O wiedzy w Evertonie jestem na bieżąco , w końcu to obecnie najlepiej grający klub w lidze angielskiej !
A stronka na której ty się produkójesz z Ronnim też bardzo fajna .
Pozdro i pracujcie tak dalej .
No ok, puściłeś wodze fantazji.
A co do wiedzy o Evertonie jaką posiadasz to nie wątpie, że wiesz dużo. Ale Everton chyba nie jest ostnio drużyną najlepiej grającą... Gra jest taka jaka jest, a wyniki mimo to są świetne :roll: :wink:
A co do stronki to ja nie jestem chyba tam najaktywniejszym redaktorem... Mogę wymienić co najmniej 3, którzy trudzą się więcej ode mnie... A jest nas 4 :lol:
fala pisze:Jeśli chodzi o ostatni mecz to Everton znowu udowodnił , że jest w najwyższej formie .
Mimo gry od początku meczu w osłabieniu potrafił wygrać .
Gratki dla nich .
Nom, gratulacje chłopakom to ja też musze złożyć. Ale muszę również porządnie opieprzyć Turnera, który dość głupio dostał czewień i porządnie osłabił zespół (w następnym meczu prawdopodobnie będzie musiał bronić nasz IV bramkarz, który nie zawsze gra w pierwszej 11 w rezerwach... :? )

No i dodam, że dziennikarze wybrali 11 kolejki w Premiership. Wśród jedenastu wspaniałych" ( :lol: ) znalazło się 2 piłkarzy Evertonu, a mianowicie Tony Hibbert i James Beattie.

A o to cała 11 wg. SkySports.com:
Bramkarz: Jussi Jaaskelainen (Bolton).

Obrońcy: Tony Hibbert (Everton), Gareth Southgate (Middlesbrough), Sami Hyypia (Liverpool), Ricardo Gardner (Bolton).

Pomocnicy: Cristiano Ronaldo (Man Utd), Gilberto Silva (Arsenal), Gaizka Mendieta (Middlesbrough), Gareth Barry (Aston Villa).

Napastnicy: James Beattie (Everton), Yakubu (Middlesbrough).

A prawie bym zapomniał. Wybrano menadżera i piłkarza miesiąca w Premiership. W tym miesiącu najlepszym menago został David Moyes, który prowadził Everton od zwycięstwa do zwycięstwa (no i tam mały remisik był i porażka w FA Cup) :lol: Zaś piłkarzem stycznia został Anton Ferdinand, który jest i tak lepszy niż jego starszy brat :lol:

Pozdro

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 12 lut 2006, 12:19

No naprawde duze brawa dla Evertonu, przez dłuższy czas w 10 i wygrana.
Co do Van Der Meyde to już z niego pożytku moze niebyć. Widocznie jest kontuzjogenny.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 12 lut 2006, 13:57

Może trochę się źle wypowiedziałem , nie najlepiej ale najskuteczniej jeśli chodzi o punkty .
Moyes po fatalnych zakupach , gdzie jedynie Gary Neville okazał się wzmocnieniem dla klubu , wyciągnął wnioski ze swoich błędów i efekty już widać . Jakby to była polska liga to David już dawno byłby na zielonej trawce bo po takim starcie niewielu miało by optimizm . Oby Everton powrócił na swoje miejsce w tabeli i tak jak w ubiegłym sezonie walczył o najwyższe laury . David to ambitny człowiek i jego cel by Everton grał w europejskich pucharach jest konsekwentnie realizowany przez drużynę . Najlepiej dla drużyny będzie jeśli David nie będzie miał za dużo kasy na transfery po sezonie , bo jego wybory sprawdzają sie góra w 50 % .

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 12 lut 2006, 14:30

fala pisze:Gary Neville
Phill.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 12 lut 2006, 14:39

Ale wtopa :oops:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 lut 2006, 14:57

fala pisze:Może trochę się źle wypowiedziałem , nie najlepiej ale najskuteczniej jeśli chodzi o punkty ..
W sumie to też najlepiej. Liczą się wyniki a nie styl. :roll: A wyniki były jakby nie patrzeć najlepsze (żadnej drużynie nie szło tak dobrze w tym miesiącu...)
fala pisze:Moyes po fatalnych zakupach , gdzie jedynie Gary Neville okazał się wzmocnieniem dla klubu , wyciągnął wnioski ze swoich błędów i efekty już widać.
Oprócz Phila Nevilla do klubu przecież definitywnie trafił Mikel Arteta, który jest naszym dobrym rozgrywającym. A poza tym to Moyes ściągnął za darmoche również Alana Stubbsa z Sunderlandu (Stubbs w poprzednim sezonie reprezentował Everton... :roll: ), który jak na razie gra całkiem, całkiem. Poza tym odrodził się Beattie. No i Davies czasem miał dobre mecze, a van der Meyde może jeśli mu się w końcu uda na dłużej wykurować będzie wzmocnieniem. Beats na początku też był tylko kontuzjowany.
fala pisze: Oby Everton powrócił na swoje miejsce w tabeli i tak jak w ubiegłym sezonie walczył o najwyższe laury . David to ambitny człowiek i jego cel by Everton grał w europejskich pucharach jest konsekwentnie realizowany przez drużynę .

Też mam taką nadzieję. Come on you Blues! :mike:
fala pisze:Najlepiej dla drużyny będzie jeśli David nie będzie miał za dużo kasy na transfery po sezonie , bo jego wybory sprawdzają sie góra w 50 % .
Bo ja wiem? Pieniędzy nigdy za wiele. Tylko Moyes po prostu zastanowi się 2, a nawet 3 lub 8 razy zanim sprowadzi jakiegoś piłkarza do klubu. Nie chcę by znów powtórzyła się sytuacja w której piłkarz sprowadzony za dużo "many" siedział na ławce przez pół roku tylko po to żeby go potem sprzedać i to za mniejsze pieniądze (tak jak to było z Krodrupem)

Pozdro :wink: :peace:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 12 mar 2006, 10:48

Kolejny dobry mecz Evertonu. 3-1 z Fulham jest zadawalającym wynikiem. Wcześniej 2-2 na trudnym terenie w Londynie z WHU.
W tej rundzie EFC grają to na co czekali chyba wszyscy kibice z Goddison Park.
http://www.evertonfc.com/match/fixtures ... page_id=96
Passa bardzo długo już trwa i niech się niekończy :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 mar 2006, 11:14

Tak, świetny mecz Evertonu a zwłaszcza Jamesa Beattie'ego i Mikela Artety. Również z świetnej strony pokazał się imiennik Beattie'ego - James McFadden. 3-1 to dobry wynik (choć nie potrzebnie straciliśmy gola). Ozdobą tego meczu napewno były przepiękne bramki mlodego Faddy'ego i Beatsa. Po prostu przepiękne:

Bramka Beattiego
Bramka McFaddena

I kto mówił, że Everton gra nudny futbol? I nie był to tylko jeden taki mecz bo tydzień temu Everton zremisowal 2-2 z beniainkiem West Ham i też tam padly naprawdę ładne gole:
:arrow: Ładna bramka Osmana
:arrow: I równie nie brzydki gol Beatsa

A wracając do meczu z Fulham to zwycięstwo jak najbardziej zasłużone. Zdecydowanie przeważaliśmy i to nasi piłkarze dyktowali warunki na boisku. To dobry prognostyk przed kolejnym meczem z Villą, która ostatni o powraca do formy. Nawet Baros coś tam zaczyna strzelać. A po Aston Villi będą derby Liverpoolu :twisted: Mam nadzieję, że teraz to Everton pokona Liverpool znajdujący się ostatnio w słabszej formie. Może to będzie udany dla nas rewanż. Oby :wink:

Aha i do zdrowia powracają Andy van der Meyde, Yobo i Richard Wright. Ten ostatni zagrał całe spotkanie, zaś Holender weszedł na ostatnie minuty. A Joseph pewnie w następnym meczu już będzie w pełni sił. Coraz lepiej wygląda nasza sytuacja kadrowa... :roll: Tylko, żeby znów sie szpital po jednym meczu nie zrobił

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 12 mar 2006, 14:55

:shock: :shock: :shock:
Szkoda ze na kanałach które posiadam nigdzie niebylo tego meczu :(
Bramki naprawde piękne.
Żeby tak grali od początku sezonu. Achhh...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 12 mar 2006, 15:17

Właśnie - początek sezonu mieli katastrofalny wręcz, ale teraz grają naprawdę dobrze i skutecznie, choć wciąż daleko im do Evertonu z poprzedniego sezonu :roll: Dobrze, że Beattie się w końcu rozkręcił, bo to świetny zawodnik :]

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 12 mar 2006, 22:22

t_JB pisze:Żeby tak grali od początku sezonu. Achhh...
Wybaczę im jak będą grali tak jak grają od tego roku i żeby dograli do końca sezonu to wtedy bedzie dobrze.
choć wciąż daleko im do Evertonu z poprzedniego sezonu Rolling Eyes Dobrze, że Beattie się w końcu rozkręcił, bo to świetny zawodnik
Na ten moment sądze, że grają nawet lepiej. Początek sezonu mieli troche popsuty, ale teraz grają naprawdę świetnie. Tak samo zresztą Beattie.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 18 mar 2006, 14:57

Mówcie co chcecie, ale Everton jest teraz naprawdę baaardzo, ale to baaardzo mocny. W tym momencie ogrywa 3-0 Aston Ville, a minęło dopiero 45 min gry. I Everton wciąż napiera.
Bramki:
McFadden
Cahill
Osman

EDIT:
Już 3-1. Bramkę strzelił debiutant G. Agbonlahor
COME ON YOU BLUE!

A teraz 4-1. Drugą bramkę strzelił Timbo.

Skrót z pierwszej połowy znajuje się TUTAJ

A o to wszystkie bramki jakie padły w tym spotkaniu:
1-0

2-0

3-0

3-1

4-1

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 18 mar 2006, 18:27

Jak to powiedział komentator francuskiej stacji TPS Foot o pierwszej połowie "La Festival" w wykonaniu EFC.
Na duze wyróznienie zasługuje cały zespól, a szczególnie Arteta (kapitalna gra), Osman i McFadden.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 18 mar 2006, 21:13

Tak Arteta świetny mecz. Martwi mnie tylko, że został zmieniony z powodu chyba jakiegoś urazu. Miejmy nadzieję, że za tydzień już będzie w pełni sił bo gramy z Liverpoolem... A Arteta ostatnio bez wątpienia jest naszym najlepszym piłkarzem i szczerze dziwię się czemu nigdy nie dostał szansy na wykazanie się w reprezentacji Hiszpanii. Choć w jednym, głupim towarzyskim meczu... A McFadden i Osman w końcu zaczynają grać dorośle, odpowiedzialnie i co najważniejsze - dobrze. Bardzo to mnie cieszy, bo są to bardzo zdolni piłkarze o czym chyba nie trzeba nikomu wspominać. Aha i McFadden zaliczył całkiem ładną asystę piętą przy 4 bramce.
Oprócz nich na wyróżnienie zasługuje chyba jeszcze Tim Cahill, który przecież zdobył 2 gole. W ogóle cały zespół zaprezentował się świetnie, a zwłaszcza ci piłkarze ofensywnie nastawieni. W obronie świetnie grał Hibbo.

A oto niby skróty z 2 połowy, którego wcześniej chyba już powinienen wrzucic
http://rapidshare.de/files/15816994/Eve ... .divx.html
ROYAL BLUE

Awatar użytkownika
budziomir
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: budziomir » 19 mar 2006, 8:20

No przyznam Arteta szalał i szalał. Szkoda, że ta kontuzja :? Ale do reprezentacji to się już raczej nie załapie. Popatrz ile oni mają tam piłkarzy lepszych niż Arteta. Na każdą pozycję masz kilku bardzo dobrych zmienników, ale sądze że jeśli by Arteta częściej się pokazywał to w końcu dostanie powołanie na repre. ALe czy na MŚ?!? Raczej nie :/ :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”